ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σύνδεσμος για την Υπογραφή της Ολυμπιακής Εκεχειρίας
14/11/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

56_F89460617.jpg

Αγαπητοί φίλοι, 

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας στην προσπαθειά τους να ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο το φιλειρηνικό μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων καθιέρωσαν από το 2016 με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο την υπογραφή της Διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, για το σταμάτημα των πολέμων κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Επιλέξαμε  για το σκοπό αυτό τον Ιερό Χώρο της Ολυμπίας προσδίδοντας συμβολισμό στην πράξη και κυρίως προσθέτοντας το Ηθικό πλεονέκτημα των μνημείων της Ολυμπίας. 

Η σχετική τελετή υπογραφής της σύγχρονης Ολυμπιακής Εκεχειρίας σύμφωνα με τα αρχαία πρότυπα, πραγματοποιείται μπροστά στον ναό της Ήρας, εκεί όπου φυλασσόταν ο δίσκος του Ίφιτου πάνω στο οποίο είχε χαραχτεί η Ιερή Εκεχειρία των αρχαίων ολυμπιακών αγώνων, η μακροβιότερη πράξη ειρήνης όλων των εποχών που διατηρήθηκε για περισσότερο από χίλια χρόνια. Την αυθεντικότητα του ιερού κειμένου επικυρώνουν με τις υπογραφές τους οι Δήμαρχοι των πόλεων Ολυμπίας, Ήλιδας και Σπάρτης, εκπροσωπώντας συμβολικά τις τρεις αρχαίες πόλεις που είχαν υπογράψει την ιερή Εκεχειρία. 

Φέτος και με την ευκαιρία των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στην Πιόνγκ Τσάγκ της Νότιας Κορέας από 9 – 25 Φεβρουρίου 2018, την Διακήρυξη Ολυμπιακής Εκεχειρίας υπέγραψαν, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κος Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κος ThomasBach, ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κορέας κος LeeNak- yeon , πρέσβεις Χωρών, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, εξέχοντα μέλη του ολυμπιακού κινήματος κ.λ.π. 

Αγαπητοί Φίλοι 

Πιστεύουμε ότι η προσωπική σας συμβολή στην προσπάθεια αυτή για Ειρήνη, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων υπογράφοντας τη σχετική Διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://petition.olympictruce.org/, θα αποτελέσει ισχυρό παράγοντα για την παγκόσμια καταξίωση της. Σημαντική επίσης είναι η προώθηση του κειμένου παντού όπου έχετε δυνατότητα, ώστε να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή μαζικότητα στην προσπάθεια.

Το σχετικό κείμενο με τις υπογραφές θα κατατεθεί στον ΟΗΕ.                           Με ιδιαίτερη τιμή

Ευθυμιος Κοτζας 

Δημαρχος Αρχ. Ολυμπίας 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
YPOGRAFIDIAKIRYXISOLYMPIAKISEKECHEIRIAS_F1816980132.doc

 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
 


©Portal Επιμελητηρίου Ηλείας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss