ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιδότηση «κόκκινων» στεγαστικών δανείων: Πιτσιόρλας από 1/1/2019 η κρατική επιδότηση δόσης στεγαστικού δανείου
02/11/2018
ΠΗΓΗ: www.skai.gr

Επιδότηση «κόκκινων» στεγαστικών δανείων: Πιτσιόρλας από 1/1/2019 η κρατική επιδότηση δόσης στεγαστικού δανείου

46A3EB08823F0E022D0A50E9FDA4A24C_F1798802935.jpg

 

Στο 95% η επιδότηση για οφειλέτες με ετήσιο εισόδημα έως 8.500 ευρώ, που εντάσσονται στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη. Συστάσεις Πιτσιόρλα στους εγγυητές να προσφύγουν ταυτόχρονα με τους οφειλέτες για την προστασία τους. Έναρξη προστασίας από την υποβολή της αίτησης, επισημαίνει. 

Με την έναρξη του νέου χρόνου ξεκινά σύμφωνα με τον Στέργιο Πιτσιόρλα η εφαρμογή του μέτρου της επιδότησης από το κράτος των δόσεων των λεγόμενων κόκκινων στεγαστικών δανείων, που προωθήθηκε με τις βελτιώσεις στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη τον περασμένο Ιούνιο. 

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας στη Βουλή μάλιστα για οικογένειες με ετήσιο εισόδημα 8.500 ευρώ η κάλυψη θα ανέρχεται στο 95% της δόσης, ώστε να εξασφαλίζεται η εξυπηρέτηση των δανείων, ενώ υπενθύμισε ότι η επιδότηση θα χορηγείται απευθείας σε συνεννόηση με τις τράπεζες χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης από τους οφειλέτες. 

«Δεδομένων των συνθηκών κάνουμε το μέγιστο που μπορούμε αυτή τη στιγμή για την προστασία και οφειλετών και εγγυητών. Όλα αυτά μαζί διαμορφώνουν θεωρούμε ένα πλαίσιο προστασίας κι όσο είναι η κυβέρνηση αυτή δεσμευόμαστε ότι η προστασία αυτή δεν θα διαταραχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιόρλας. 

Ο ίδιος, απαντώντας, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Καρρά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αναφορικά με την προστασία των εγγυητών κόκκινων δανείων, ξεκαθάρισε ότι ο νόμος Κατσέλη - Σταθάκη προστατεύει και τους εγγυητές, αρκεί να προσφύγουν για την ένταξή τους σε αυτόν, διευκρινίζοντας αφενός ότι η προστασία τους έχει επεκταθεί και στα επιχειρηματικά δάνεια αφετέρου ότι με την υποβολή της αίτησης ξεκινά άμεσα η περίοδος προστασίας και παύει και κάθε δίωξη εναντίον τους. 

«Το θέμα των κόκκινων δανείων είναι πολύ δύσκολο και βαρύ, που πρέπει όμως αντιμετωπίσουμε κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με ευχές. Πρέπει να γίνει με μέτρα για τη μείωσή τους γιατί αν δεν μειωθούν το κόστος θα το πληρώσει πάλι ο λαός. Εμείς ως κυβέρνηση προσπαθούμε πάρουμε όσα μέτρα μπορούμε για να προστατέψουμε την πρώτη κατοικία», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
 


©Portal Επιμελητηρίου Ηλείας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss