ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συνάντηση των φορέων της Ηλείας στο Υπουργείο Υποδομών με τον Υπουργό κ. Σπίρτζη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Δέδε για το μέλλον του Πάτρα – Πύργος
03/11/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

EPIMELHTHRIOfrcdr_F2071502070_F1686291605.jpg

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, στη σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, στο Υπουργείο Υποδομών με την παρουσία του Υπουργού κ. Σπίρτζη του Γενικού Γραμματέα κ. Δέδε και υπηρεσιακών παραγόντων μεταξύ των οποίων οι Γενικοί Διευθυντές κ. Καρνέζης Τασιόπουλος και Κοτσώνης, ανέπτυξε τις θέσεις του Επιμελητηρίου και των φορέων της Ηλείας όπως ομόφωνα αποφασίστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη που προκάλεσε το Επιμελητήριο το προηγούμενο Σάββατο και ανέφερε ότι επιλογή της μεθόδου κατασκευής σε οκτώ επιμέρους εργολαβίες αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην εξέλιξη του έργου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό είναι σε φάση ετοιμότητας οι έξι (6) από τις οκτώ εργολαβίες που θα διαβιβαστούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την έγκριση της συμβασιοποίησης ενώ απομένουν ακόμα δυο (2) εργολαβίες, που σύμφωνα με το Επιμελητήριο η εικόνα αυτή την στιγμή είναι ασαφής και υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την εξέλιξη τους.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι η εμπειρία από αντίστοιχα έργα όπως το Αμφιλοχία- Βόνιτσα, δεν μας δημιουργεί αίσθημα αισιοδοξίας ενώ τέθηκε το θέμα γιατί το τμήμα Λαμία - Δομοκός (Ε65) που δημοπρατήθηκε ως τεμάχιο ένα.

Στο περιθώριο της σύσκεψης ετέθησαν από όλους τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ολοκλήρωση του δακτυλίου Πελοποννήσου δηλαδή το Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό – Τσακώνα, ενώ ο πρόεδρος ανέφερε την ιδιαίτερη σημασία της ευρείας παράκαμψης Πύργου και την σύνδεση της με την Ολυμπία ώστε να έχουμε πραγματικά Ολυμπία οδό και όχι ψευδεπίγραφο τμήμα.

Το Επιμελητήριο διατηρεί επιφυλάξεις για την εξέλιξη του έργου ακόμα και μετά την έναρξη των εργασιών για τις έξι εργολαβίες μέσα στο εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
 


©Portal Επιμελητηρίου Ηλείας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss