ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

«Παράταση μέχρι 30 Ιουνίου στην ανανέωση αδειών και στην επαναπιστοποίηση κέρδισε η ασφαλιστική διαμεσολάβηση»
08/04/2020
ΠΗΓΗ: https://www.eea.gr/

«Παράταση μέχρι 30 Ιουνίου στην ανανέωση αδειών και στην επαναπιστοποίηση κέρδισε η ασφαλιστική διαμεσολάβηση»

 

 

eea_0_F783061100.jpg

 

Απέδωσαν τελικά οι προσπάθειες του ΕΕΑ, και ικανοποιήθηκαν οι διεκδικήσεις του να δοθεί παράταση και στην ανανέωση αδειών και στην επαναπιστοποίηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ορίστηκε η 30η Ιουνίου ως η καταληκτική ημερομηνία και για τις δύο αυτές βασικές υποχρεώσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δίνοντας μεγάλη στήριξη στον κλάδο. 

Ειδικότερα στην ΠΝΠ (δείτε παρακάτω) συμπεριελήφθησαν όλα όσα το ΕΕΑ, καταγράφοντας αιτήματα Σωματείων και επισημάνσεις περιφερειακών Επιμελητηρίων, μετέφερε στους αρμοδίους. Επισυνάπτονται: (1. η πρόταση τροπολογίας ΕΕΑ για Επαναπιστοποιήσεις ) και (2. Επιστολή ΕΕΑ παράτασης του χρόνου συμπλήρωσης ωρών). 

Οι ενέργειες αυτές που εγκαίρως είχαν γίνει από το ΕΕΑ απέδωσαν αποτέλεσμα καθώς εν μέσω ειδικών έκτακτων συνθηκών λόγω κορονοϊού είχε προετοιμαστεί το έδαφος και είχε γίνει η υποδομή ώστε σήμερα να ριφθεί ο κύβος και να καταρτιστεί η ΠΝΠ η οποία για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση αναφέρει: 

«Παράταση προθεσμιών ειδικού Μητρώου ν. 4583/2018. 

Οι προθεσμίες για την υποβολή δικαιολογητικών προς διατήρηση εγγραφής στο ειδικό Μητρώο του άρθρου 19 του ν. 4583/2018 (Α ́ 212) των ασφαλιστικών ή αντασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που ασκούν ως δευτερεύουσα δραστηριότητα την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, παρατείνονται για το έτος 2020 έως τις 30 Ιουνίου 2020. Κατά παρέκκλιση του τελευταίου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 4583/2018, ειδικά για τους υπόχρεους προσκόμισης των σχετικών βεβαιώσεων παρακολούθησης εντός του πρώτου τριμήνου του έτους 2020, η ετήσια επαγγελματική εκπαίδευση του άρθρου 20 του ιδίου νόμου μπορεί κατ’ εξαίρεση να πραγματοποιηθεί εντός της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου του παρόντος. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών οι προθεσμίες του παρόντος μπορεί να παρατείνονται, εφόσον παραμένουν σε ισχύ κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού COVID-19.»

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ