ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Διδασκαλία 24 ξένων γλωσσών από το ΕΚΠΑ
09/09/2020
ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr

Διδασκαλία 24 ξένων γλωσσών από το ΕΚΠΑ

 

 

2_F1236343435.jpg

 

Ενα πολυκέντρο ξένων γλωσσών με τη σφραγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ιπποκράτους 7. Συγκεκριμένα, διδασκαλία 24 ξένων γλωσσών σε φοιτητές όχι μόνο του ΕΚΠΑ αλλά και άλλων ελληνικών ΑΕΙ, σε εργαζομένους ή άλλους ενδιαφερόμενους, προγράμματα μετάφρασης και ορολογίας, καθώς και κάποια ειδικά προγράμματα προσφέρονται από το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών, μια ανεξάρτητη εκπαιδευτική μονάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

«Τα προγράμματα χαρακτηρίζονται από το κύρος, την ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτει το ΕΚΠΑ, με δεδομένο άλλωστε ότι το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών λειτουργεί εδώ και δεκαετίας με εγνωσμένο έργο», παρατήρησε στην «Κ» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος, Εξαρχής σκοπός ήταν η διδασκαλία των ξένων γλωσσών, η οποία ωστόσο για πολλά χρόνια περιορίστηκε στη διδασκαλία των ευρύτερα ομιλουμένων, δηλαδή των αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών και ιταλικών, και κατόπιν προστέθηκαν τα ισπανικά και τα ρωσικά. 

Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής του ΕΚΠΑ Δημήτρη Καραδήμα, στο Διδασκαλείο διδάσκονται 24 γλώσσες, με ξεχωριστά τμήματα για όλα τα επίπεδα γλωσσομάθειας: αγγλική, αλβανική, αραβική, βουλγαρική, γαλλική, γερμανική, δανική, ιαπωνική, ινδική (Hindi), ισπανική, ιταλική, κινεζική, κορεατική, νορβηγική, ολλανδική, περσική, πολωνική, πορτογαλική, ρωσική, σερβική, σουηδική, τουρκική, τσεχική και φινλανδική. Επιπλέον, προσφέρονται ειδικά προγράμματα για όποιον επιθυμεί να εξειδικευθεί σε κάποια γλώσσα, π.χ. στη μετάφραση, τη νομική ορολογία κ.ά. 

Οπως ανέφερε στην «Κ» ο προϊστάμενος του Διδασκαλείου, το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος τα προγράμματά του παρακολούθησαν 2.524 σπουδαστές. Το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών χορηγεί βεβαίωση σπουδών σε όσους ολοκληρώνουν επιτυχώς την παρακολούθηση του τμήματος. Επίσης, στόχος του Διδασκαλείου είναι η επιτυχία των σπουδαστών στις εξετάσεις για την απόκτηση αναγνωρισμένων τίτλων γλωσσομάθειας. Στον τομέα αυτόν η επιτυχία των προσεγγίζει το 100%. 

Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 19 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Μαΐου. Το συνολικό κόστος κυμαίνεται ανάλογα με το επίπεδο του προγράμματος από 300 έως 400 ευρώ για τους φοιτητές ΑΕΙ, και από 400 έως 580 ευρώ για τους υπόλοιπους σπουδαστές του προγράμματος. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.didaskaleio.uoa.gr.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ