ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ψηφιακή έκδοση, που παρέχει εύκολα κατανοητά στατιστικά στοιχεία για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ)
10/04/2018
ΠΗΓΗ: http://ec.europa.eu

Ψηφιακή έκδοση, που παρέχει εύκολα κατανοητά στατιστικά στοιχεία για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ)

digital-hp-cover_F861041590.jpg

Browsing, chatting, online shopping...

... είναι από τις καθημερινές μας δραστηριότητες που χρησιμοποιούν τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ), όπως υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές ή smartphones. Σήμερα, διαθέτουμε σημαντικό μέρος του χρόνου μας σε απευθείας σύνδεση για διάφορους λόγους, είτε στο χώρο εργασίας, στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο, στο σπίτι ή εν κινήσει. Συχνά εξαρτώνται από τις ψηφιακές συσκευές μας για να μένουμε σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους μας, να πάρουμε οδηγίες σε καταστήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια ή να ελέγξουμε τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς. Είμαστε πραγματικά μια ψηφιακή κοινωνία!

Ομοίως, οι επιχειρήσεις λειτουργούν μέσα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον: όλο και περισσότερο διεξάγουν ηλεκτρονικές συναλλαγές με τους συνεργάτες τους και αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους online. Το διαδίκτυο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού επιχειρείν, καθώς παρέχει απεριόριστες δυνατότητες σύνδεσης ανθρώπων και επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Αυτή η ψηφιακή έκδοση, που αναπτύχθηκε από την Eurostat, παρέχει εύκολα κατανοητά στατιστικά στοιχεία για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τις ΤΠΕ και τα παρουσιάζει χρησιμοποιώντας κείμενα, διαδραστικές οπτικοποιήσεις δεδομένων και κινούμενα σχέδια. Στοχεύει να δώσει απαντήσεις σε ορισμένες κοινές ερωτήσεις, για παράδειγμα, σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, αλλά καλύπτει και ορισμένες πιο συγκεκριμένες και λιγότερο γνωστές πτυχές όπως οι ψηφιακές δεξιότητες και οι ηλεκτρονικές πωλήσεις.

Η δημοσίευση αυτή χωρίζεται σε 4 κεφάλαια:

1) Το προφίλ της ψηφιακής κοινωνίας και των επιχειρήσεων επικεντρώνεται στο πώς και για ποιους σκοπούς οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις πηγαίνουν στο διαδίκτυο, στις ψηφιακές δεξιότητες και στους ειδικούς των ΤΠΕ. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση στο κινητό διαδίκτυο, τις δραστηριότητες στο διαδίκτυο, τη χρήση κοινωνικών μέσων ενημέρωσης καθώς και την απασχόληση ειδικών ΤΠΕ.

2) Το ηλεκτρονικό εμπόριο εξετάζει λεπτομερώς το ηλεκτρονικό εμπόριο από δύο οπτικές γωνίες: άτομα που παραγγέλλουν προϊόντα και υπηρεσίες σε απευθείας σύνδεση και επιχειρήσεις που πωλούν ηλεκτρονικά.

3) Η ασφάλεια στο Διαδίκτυο και το σύννεφο παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις πτυχές που σχετίζονται με την ιδιωτική ζωή και την προστασία των προσωπικών πληροφοριών στο διαδίκτυο, τις πολιτικές ασφάλειας των επιχειρήσεων στις ΤΠΕ καθώς και την ιδιωτική και επιχειρηματική χρήση των υπηρεσιών cloud.

4) Ποια είναι η ψηφιακή ενιαία αγορά; παρέχει ορισμένες βασικές πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τους στόχους της πολιτικής της ΕΕ σχετικά με τη δημιουργία της ψηφιακής ενιαίας αγοράς, η οποία αποτελεί μία από τις δέκα πολιτικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
 


©Portal Επιμελητηρίου Ηλείας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss