ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Το βιολογικό ελαιόλαδο σε έρευνα του Χάρβαρντ
25/09/2018
ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Το βιολογικό ελαιόλαδο σε έρευνα του Χάρβαρντ

MD_firefighters-01_F55585895.jpg

 

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στον κόσμο, με τα αυξημένα λιπίδια να αποτελούν βασικό προδιαθεσικό παράγοντα. Όπως έχει βρεθεί σε μελέτες, η κατανάλωση ελαιολάδου συμβάλει φυσικά και αποτελεσματικά στη μείωση της χοληστερίνης. Και παρότι κάθε ελαιόλαδο μπορεί να έχει προφυλακτική επίδραση στην καρδιαγγειακή υγεία, τα υψηλά ποσοστά φαινολικών ενώσεων παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και τη μείωση των συμπτωμάτων τους. Με τη σειρά τους, οι φαινολικές ενώσεις εξαρτώνται από την ποικιλία της ελιάς από την οποία παράγεται το ελαιόλαδο και από τον τρόπο καλλιέργειάς της. 

Μια ξεχωριστή αναγνώριση για το ελληνικό ελαιόλαδο αποτελεί η συμμετοχή του σε μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Όπως ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2018, ελληνικό βιολογικό ελαιόλαδο επιλέχτηκε για να συμμετέχει στην Παρεμβατική Μελέτη Μεσογειακής Διατροφής, που διενεργεί η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ (διαβάστε εδώ την ανακοίνωση από το Κτήμα Σακελλαρόπουλου για τη συμμετοχή του ελαιολάδου στη μελέτη). Πρόκειται για μελέτη διάρκεια 3 ετών, σε 44 Πυροσβεστικούς σταθμούς του IFD (Indianapolis Fire Department) και σε επιλεγμένες ομάδες πυροσβεστών. Ο αριθμός των εθελοντών πυροσβεστών που μετέχουν στην μελέτη αγγίζει τους 1000 εθελοντές και η μελέτη ονομάζεται "FEEDING AMERICA'S BRAVEST". 

Περισσότεροι από ένας στους τρεις πυροσβέστες στις Η.Π.Α. είναι παχύσαρκοι και οι καρδιακές προσβολές είναι η υπ' αριθμόν ένα αιτία θανάτου στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, με μεγάλη διαφορά μάλιστα συγκρινόμενη με τα εγκαύματα και τα επικίνδυνα αέρια που περιλαμβάνονται στον καπνό της φωτιάς. Σκοπός της μελέτης είναι να αποδείξει ότι αλλάζοντας τις διατροφικές συνήθειες, με επιστημονικά αποδεδειγμένο τρόπο, σε ομάδες ανθρώπων που έχουν υψηλό κίνδυνο ασθενειών και κυρίως καρδιακών προσβολών κατά την εκτέλεση της εργασίας τους, όπως οι πυροσβέστες,ο κίνδυνος αυτός μειώνεται σε εξαιρετικά υψηλά και ιδιαίτερα αξιοσημείωτα ποσοστά.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ