ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Παρουσίαση της Ελλάδας στη Δημόσια Ιαπωνική τηλεόραση στο NHK General Channel (Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019 στις 22:30 ώρα Ιαπωνίας)
06/06/2019
ΠΗΓΗ: http://agora.mfa.gr

Παρουσίαση της Ελλάδας στη Δημόσια Ιαπωνική τηλεόραση στο NHK General Channel (Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019 στις 22:30 ώρα Ιαπωνίας)

 

 

simaies_F83586879.jpg

 

Χώρα αναφοράς:ΙΑΠΩΝΙΑ

Ημερομηνία: 05/06/2019

Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο (Αρμοδιότητα και για Μικρονησία, Νησιά Μάρσαλ, Τουβαλού) 

Παρουσίαση της Ελλάδας στη Δημόσια Ιαπωνική τηλεόραση στο NHK General Channel στην θεματική εκπομπή με την υψηλότερη τηλεθέαση στην Ιαπωνία, "ο κόσμος είναι γεμάτος με θαυμάσια πράγματα"- «the World is full of Wonderful Things» (Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019 στις 22:30 ώρα Ιαπωνίας ) 

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων / Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιαπωνία, οργάνωσε και συντόνισε την επίσκεψη συνεργείου της ιαπωνικής δημόσιας τηλεόρασης NHK-Channel NHK-General Channel στην Ελλάδα, τον Μάρτιο του 2019, για την βιντεοσκόπηση του αφιερώματος στην Ελλάδα της θεματική εκπομπής με την υψηλότερη τηλεθέαση στην Ιαπωνία, "ο κόσμος είναι γεμάτος με θαυμάσια πράγματα". Η βιντεοσκόπιση περιελάμβανε περιήγηση στις παραδοσιακές αγορές της Ελλάδας και προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών προϊόντων, εστιάζοντας στα προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης που είναι κατοχυρωμένα στην Ιαπωνία. 

Στην εκπομπή της Πέμπτης 6 Ιουνίου 2019 (22.30), το επίσημο Δημόσιο ιαπωνικό δίκτυο NHK, θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, την αγορά και προμήθεια των συστατικών υλικών στις παραδοσιακές αγορές της Αθήνας και την προετοιμασία των παραδοσιακών ελληνικών πιάτων «σπανακόπιττα» και «γαρίδες σαγανάκι» με ελληνικά συστατικά: ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, φέτα, σπανάκι και φρέσκα λαχανικά. Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων οργάνωσε την παρουσίαση και την προβολή του «προγράμματος μαγειρικής» (Cooking Show), συνέταξε τα κείμενα για τις ελληνικές συνταγές, πρότεινε τον χώρο διεξαγωγής του show, και επιμελήθηκε όλες τις οργανωτικές λεπτομέρειες. Οι Ιάπωνες θεατές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν λεπτομέρειες για την προετοιμασία τους, σε ένα τυπικό ελληνικό σπίτι, από μια τυπική Ελληνίδα νοικοκυρά. Επιπλέον, θα ανακαλύψουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τον πολιτισμό της ελληνικής κουζίνας και τη σύνδεση των μοναδικών υγιεινών ελληνικών προϊόντων, όπως η φέτα, με την ελληνική μυθολογία. 

Το τμήμα "street buying" του προγράμματος, είναι αφιερωμένο στην κεντρική αγορά της Αθήνας, όπου το ιαπωνικό συνεργείο κατέγραψε παραδοσιακές και τυπικές «γωνιές» της ελληνικής πρωτεύουσας, όπου οι καταναλωτές προμηθεύονται τα παραδοσιακά προιόντα. Για τις ανάγκες του show, ως «καταναλωτής» επελέγη Έλληνας επιχειρηματίας του κλάδου τροφίμων ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με την NHK, η επιλογή βασίστηκε στην εθνικότητα και όχι στον κύκλο εργασιών, στον όγκο των εισαγωγών από την Ελλάδα ή σε οποιονδήποτε άλλο οικονομικό δείκτη. Επισημαίνεται ότι το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων ουδεμία ανάμιξη είχε στην διαδικασία επιλογής του "καταναλωτή". 

Επίσης, το ιαπωνικό τηλεοπτικό κοινό, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει εκπληκτικές λήψεις από το νησί της Σαντορίνης. 

Η εκπομπή θα μεταδοθεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 22:30 ώρα Ιαπωνίας. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www4.nhk.or.jp/sekahoshi/

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ