ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με δικό της περίπτερο στην γαστρονομική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στον Ο.Λ.ΠΑ στην Πάτρα στις 29/30 και 31 Μαρτίου 2019
20/03/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με δικό της περίπτερο στην γαστρονομική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στον Ο.Λ.ΠΑ στην Πάτρα στις 29/30 και 31 Μαρτίου 2019

 

 

79_F880816676.jpg

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη συμμετέχει στην έκθεση «Regional Agenda» με στόχο την προώθηση της διακρατικής ευρωπαϊκής συνεργασίας, την προώθηση των μοναδικών σε ποιότητα αγροδιατροφικών προϊόντων του τόπου μας και την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας.

«Η συμμετοχή μας στην έκθεση "Regional Agenda" εξυπηρετεί τον στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων αυξάνοντας τη προστιθέμενη αξία των τοπικών προϊόντων μας και τη δημιουργία επιχειρηματικών συνεργασιών σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο. Η αειφόρος τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας εξαρτάται από την προβολή των ιδιαίτερων αγροτικών προϊόντων που χαρακτηρίζονται από υψηλή διατροφική αξία. Επίσης, η στήριξη των συνεργειών μεταξύ των φορέων της αγροδιατροφικής αλυσίδας θα αναβαθμίσει τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας του πρωτογενούς τομέα» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και επεσήμανε:

«Η προβολή και η αξιοποίηση της τοπικής και περιφερειακής γαστρονομικής κληρονομιάς της κάθε περιοχής αποτελεί το εργαλείο για την αποτελεσματική ανάδειξη των παραγωγικών πλεονεκτημάτων του αγροτικού τομέα της περιοχής μας και των αγαθών της τοπικής παραγωγής».

Σ’αυτό γεγονός συμμετέχουν διαπιστευμένοι μάγειρες απ’ όλη την Ευρώπη παρουσιάζοντας ελληνικές και μεσογειακές συνταγές βασιζόμενοι πάντα σε εξαιρετικές πρώτες ύλες. Η έκθεση αποσκοπεί στη προβολή των περιφερειών και της γαστρονομικής τους κληρονομιάς, στην ανταλλαγή γνώσεων και εφαρμογών μεταξύ των συμμετεχόντων δείχνοντας την κατεύθυνση σε πρωτοποριακά προϊόντα διατροφής.

Κυρίαρχο στοιχείο της έκθεσης είναι η γαστρονομική καινοτομία και παράδοση προβάλλοντας τη σημασία της υγιεινής διατροφής, αναδεικνύοντας διακεκριμένες καλλιέργειες προϊόντων και τις νέες τάσεις του γαστρονομικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο.

 

Πληροφορίες Τηλ 2613613216/276/250

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης

και Προέδρου Αγροδιατροφικής Σύμπραξης κ. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου

 

ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παπαδιαμάντη 14 & Αρέθα, ΤΚ 26443 Πάτρα

E-mail: agrodiatrofi.pde@gmail.com

info@agrifoodwest.gr

Τηλ.: 2613613250

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
 


©Portal Επιμελητηρίου Ηλείας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss