ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ημερίδα με τίτλο : «O τομέας της κρουαζιέρας στην περιοχή EUSAIR : προκλήσεις και μελλοντικές προοπτικές»
08/06/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Ημερίδα με τίτλο :«O τομέας της κρουαζιέρας στην περιοχή EUSAIR : προκλήσεις και μελλοντικές προοπτικές» 

    site_F524845.jpg

Το Δίκτυο Πανεπιστημίων, Περιφερειών, Εμπορικών Επιμελητηρίων και Πόλεων Αδριατικής Ιονίου (Πρωτοβουλία AI-NURECC) και το Επιμελητήριο Ηλείας - μέλος του Forum AIC - σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην ημερίδα και τα Workshops με τίτλο «O τομέας της κρουαζιέρας στην περιοχή EUSAIR : προκλήσεις και μελλοντικές προοπτικές» που θα διεξαχθoύν στο συνεδριακό κέντρο ΣΠΑΠ Αρχαίας Ολυμπίας στις 27 Ιουνίου 2018.               

Το AI-NURECC είναι μια πρωτοβουλία (διάρκειας 18 μηνών) των βασικών παραγόντων των Περιφερειών Αδριατικής Ιονίου, που συντονίζεται από τη Διάσκεψη Περιφερειακών Παράκτιων Περιφερειών (CRPM) με την υποστήριξη της Αδριατικής Ιονικής Ευρωπεριφέρειας (ΑΙΕ), το Φόρουμ των Πόλεων Αδριατικής Ιονίου (FAIC), Φόρουμ Αδριατικής και Ιονίου Εμπορικών Επιμελητηρίων (Forum AIC) και πανεπιστημίων Αδριατικής Ιονίου. Στόχος της είναι η υποστήριξη της εφαρμογής της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή Αδριατικής και Ιονίου (EUSAIR) και η προώθηση αποτελεσματικότερης συνεργασίας μεταξύ των περιφερειακών και τοπικών αρχών, των πανεπιστημίων, των εμπορικών επιμελητηρίων, των ενώσεων και δικτύων νέων, των επιχειρηματιών και της κοινωνίας των πολιτών διασφαλίζοντας ευρεία εδαφική κάλυψη, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Οι δράσεις AI-NURECC θα ενσωματώσουν και θα ακολουθήσουν τις σχετικές εργασίες που προετοιμάστηκαν από την Προεδρία της EUSAIR / Αδριατικής και Ιονίου Πρωτοβουλίας (AII). 

Το workshop " O τομέας της κρουαζιέρας στην περιοχή EUSAIR: Προκλήσεις και μελλοντικές προοπτικές" είναι μία από τις δραστηριότητες που προβλέπονται στο πλαίσιο της Task Force AI-NURECC για τον Τουρισμό και την Πολιτιστική Κληρονομιά.               

Στην τουριστική επιχείρηση, ένας από τους πιο δυναμικούς τομείς είναι τα κρουαζιερόπλοια. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η ζήτηση για κρουαζιέρες έχει αυξηθεί σημαντικά σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Αδριατικής και του Ιονίου. Ωστόσο, πρόσφατα παρατηρήθηκε μικρή μείωση στον αριθμό των επιβατών. Αυτό αποτελεί ένα σαφές μήνυμα για τους φορείς και τους επιχειρηματικούς παράγοντες και στις δύο πλευρές της Αδριατικής και του Ιονίου ώστε να αρχίσουν να εξετάζουν τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας κρουαζιερόπλοιων. Αυτό είναι ακόμη περισσότερο απαραίτητο, δεδομένου ότι απαιτούνται τεράστιες επενδύσεις σε υποδομές για την κάλυψη μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων. Πρόκειται για μια παγκόσμια επιχείρηση ικανή να προσελκύσει τουρίστες από όλο τον κόσμο, ειδικά από την Κίνα. Πράγματι, υπάρχει ιδιαίτερη έμφαση στη χώρα αυτή το 2018, Ευρωπαϊκό Έτος Τουρισμού της ΕΕ-Κίνας. 

Το workshop θα επικεντρωθεί ειδικά σε θέματα όπως οι θεματικές τουριστικές διαδρομές, η πολιτιστική κληρονομιά και η ενίσχυση των δεξιοτήτων μέσω της κατάρτισης. Θα εξεταστούν επίσης τα εργαλεία χρηματοδότησης και ο τρόπος διασφάλισης της βιωσιμότητας των έργων και η προώθηση των νέων ιδεών πολιτικής. Καθώς η βιωσιμότητα είναι ένας από τους κύριους στόχους της πρωτοβουλίας AI-NURECC, τα αποτελέσματα και η απολογισμός αυτού του εργαστηρίου θα χρησιμοποιηθούν σε επακόλουθες εκδηλώσεις σε όλο το έργο.

Παρακαλώ όπως βρείτε επισυναπτόμενο το πρόγραμμα της ημερίδας και μερικές πληροφορίες για το workshop.

Για να διασφαλίσουμε την ομαλή υλοποίηση της ημερίδας παρακαλείστε να δηλώσετε ενδιαφέρον μέχρι την Τετάρτη 20 Ιουνίου εδώ. 

Με εκτίμηση, 

κα. Mirjana Cagalj, πρόεδρος του FORUM AIC

 

κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
Πρόγραμμα Ημερίδας
Γενικές Πληροφορίες
Πρόσκληση Ημερίδας

 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
 


©Portal Επιμελητηρίου Ηλείας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss