ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σεμινάριο με θέμα τις σύγχρονες μεθόδους στη διαχείριση της γεωγραφικής πληροφορίας στις 12 Οκτωβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Καραμπατζός» του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου
28/09/2018
ΠΗΓΗ: www.ekt.gr

Σεμινάριο με θέμα τις σύγχρονες μεθόδους στη διαχείριση της γεωγραφικής πληροφορίας στις 12 Οκτωβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Καραμπατζός» του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου

GIS_F1652179424.jpg

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους επιστήμονες της πληροφόρησης σε βιβλιοθήκες, αρχεία, μουσεία, πολιτιστικούς φορείς, στους φοιτητές συναφών σχολών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση. 

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου συνδιοργανώνουν σεμινάριο με τίτλο «Σύγχρονες μέθοδοι στη διαχείριση της γεωγραφικής πληροφορίας» στις 12 Οκτωβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Καραμπατζός» του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου (ώρες 9πμ-5μμ). 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε βιβλιοθηκονόμους, αρχειονόμους, και γενικότερα επαγγελματίες που είτε εργάζονται σε βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχεία με γεωγραφικό περιεχόμενο, είτε διαθέτουν στους οργανισμούς τους γεωγραφικό υλικό το οποίο δεν έχουν αξιοποιήσει, είτε γενικότερα ενδιαφέρονται για τον τρόπο προσέγγισης χαρτών, αεροφωτογραφιών, γεωχωρικών δεδομένων στο έντυπο και ψηφιακό περιβάλλον. Απευθύνεται επίσης και σε φοιτητές συναφών ειδικοτήτων. 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι: 

  • Να εισαγάγει τους βιβλιοθηκονόμους στον διαθεματικό χαρακτήρα της γεωγραφικής επιστήμης και να τους εξοικειώσει με βασικές έννοιες χαρτογραφίας.
  • Να κατανοήσουν οι βιβλιοθηκονόμοι τη σημασία της γεωγραφικής πληροφορίας.
  • Να αφυπνίσει τους βιβλιοθηκονόμους στη διαχείριση της γεωγραφικής πληροφορίας που διαθέτουν στη βιβλιοθήκη τους, και δεν έχει αξιοποιηθεί επαρκώς, είτε αυτή αφορά έντυπο πολιτιστικό περιεχόμενο (π.χ. χάρτες), είτε ψηφιακά παραγόμενο υλικό.
  • Να αναδείξει τα εργαλεία προαγωγής της επεξεργασίας της γεωγραφικής πληροφορίας.
  • Να ανοίξει έναν διάλογο στην ελληνική βιβλιοθηκονομική κοινότητα για συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ βιβλιοθηκών/φορέων/οργανισμών για συλλογική αξιοποίηση, διαχείριση και διάχυση της γεωγραφικής πληροφορίας τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή.

Εισηγητές στο σεμινάριο είναι επιστήμονες από τον χώρο της γεωγραφικής επιστήμη και των ανοικτών δεδομένων, αλλά και επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου των βιβλιοθηκών. 

Η εγγραφή στο σεμινάριο είναι δωρεάν (απαιτείται προεγγραφή) ενώ και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο του Σεμιναρίου για περισσότερες πληροφορίες.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
 


©Portal Επιμελητηρίου Ηλείας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss