ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Οι Εκδόσεις Κριτική σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Καλουδιώτη ''Νέα κανονικότητα: Δυνατότητες και περιορισμοί'' στο Επιμελητήριο Ηλείας στον Πύργο Ηλείας (28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων)
07/02/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Οι Εκδόσεις Κριτική σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Καλουδιώτη "Νέα κανονικότητα: Δυνατότητες και περιορισμοί" στο Επιμελητήριο Ηλείας / Ilia chamber στον Πύργο Ηλείας (28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων) το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ.

 

 

84824517_2676399499081339_4938311920441622528_o_F2106910478.jpg

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

- Παυλος Αθανασοπουλος, δικηγόρος

- Μάκης Παρασκευόπουλος (Makis Paraskevopoulos), πρώην Δήμαρχος Πύργου

- Δημήτρης Καλουδιώτης, συγγραφέας του βιβλίου 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Πέλυ Μπεβούδα (Pely Bevouda). 

Με την υποστήριξη του Βιβλιοπωλείο Κορκολής 

Είσοδος ελεύθερη 

"Νέα κανονικότητα: Δυνατότητες και περιορισμοί" του Δημήτρη Καλουδιώτη (πρόλογος: Γιώργος Φλωρίδης​) - https://kritiki.gr/product/nea-kanonikotita/ 

Στο βιβλίο "Νέα κανονικότητα" γίνεται προσπάθεια να ανιχνευτούν αισιόδοξες προοπτικές σε μια εποχή κρίσης. Εκτιμάται ότι έχουν διαμορφωθεί πλέον οι όροι πολιτικής ηγεσίας και ηγεμονίας. Σε αυτό το πλαίσιο, αναλύονται οι εθνικές και ευρωπαϊκές εξελίξεις και ο κύκλος των αναγκαίων παρεμβάσεων, το τετράγωνο των προτεραιοτήτων -πολιτικό σύστημα, ασφάλεια, παιδεία, οικονομία-, ώστε η χώρα να προχωρήσει σε μια νέα κανονικότητα. Επισημαίνονται οι δυνατότητες και οι περιορισμοί, ώστε να αποφευχθεί ο καταστροφικός φαύλος κύκλος ανασυγκρότηση, κρίση, χρεοκοπία. 

Στο παράρτημα, γίνεται μια σύντομη περιδιάβαση στα ζητήματα εθνικής ταυτότητας και μια προσωπική αποτίμηση της "γενιάς" του Πολυτεχνείου. 

"Τη σύγχρονη ελληνική οδύσσεια αναλαμβάνει να εξηγήσει ο Δημήτρης Καλουδιώτης με το ανά χείρας βιβλίο του. Μέσα από μια πολυεπίπεδη ανάλυση, αναζητά τις βαθύτερες αιτίες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και στη στάση του πολιτικού συστήματος απέναντί τους."

- Γιώργος Φλωρίδης 

Ο Δημήτρης Καλουδιώτης είναι πολιτικός μηχανικός και έχει διατελέσει διευθυντής του Βιομηχανικού Μουσείου Σύρου, γενικός γραμματέας των Περιφερειών Νοτίου Αιγαίου και Ηπείρου και του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Κτηματολογίου. Σήμερα, ασχολείται εθελοντικά με την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων ως το πολιτισμικό επίκεντρο της περιφερειακής ανάπτυξης (Σωματείο Διάζωμα), καθώς επίσης και με την ανάδειξη του Βιομηχανικού Πολιτισμού (Βιομηχανικά Μουσεία). Στις εκδόσεις Κριτική κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του "Ήπια ηγεμονία" (συν-συγγραφή με τον Ξενοφώντα Γιαταγάνα) και "Για την Κύπρο εκ βαθέων": https://kritiki.gr/book_author/kaloudiotis-dimitris/

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ