ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....  RSS 2.0 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Get ready for Japan”

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Βιομηχανικής Συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας πρόκειται να οργανώσει εκπαιδευτική αποστολή στελεχών επιχειρήσεων στην Ιαπωνία με σκοπό την την κατανόηση και εκπαίδευση στην ιαπωνική κουλτούρα και τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων......... (23/05/2018)

περισσότερα »

Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2018

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σας καλεί να συμμετάσχετε στο Διαγωνισμό για τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2018», που απευθύνεται Μόνο σε Δημόσιους Φορείς........ (16/05/2018)

περισσότερα »

Επαφές Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κόκκαλη στο Ισραήλ για επενδύσεις στην Ελλάδα

«Δώστε μας την τεχνολογία και την γνώση, ώστε τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές. Εμείς σαν Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχουμε την βούληση να στηρίξουμε την κοινή αυτή προσπάθεια, όπως φυσικά και η ελληνική κυβέρνηση αντίστοιχα στους υπόλοιπους τομείς»........ (11/05/2018)

περισσότερα »

O 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ξεκίνησε. Πάρε μέρος για να κάνουμε τις πόλεις μας καλύτερες !

Η Κέντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις που διοργάνωσε τον Μάιο του 2017 (ΚΕΔΕ City Challenge Smartcity) προχωράει στη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης........ (02/05/2018)

περισσότερα »

opencourses.auth Άλλη μια νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινά!

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ υποδέχονται τους φοιτητές τους και τους χρήστες του Διαδικτύου με περισσότερα από 3.700 διαδικτυακά μαθήματα! Είναι ανοικτά προς όλους και διαθέσιμα δωρεάν στη βραβευμένη πύλη http://opencourses.gr/. ....... (27/04/2018)

περισσότερα »

Η υπερφορολόγηση εξοντώνει τον επιχειρηματία και την οικονομία

Η σημερινή οικονομική κατάσταση είναι αναμφίβολα μια από τις χειρότερες που έχει συναντήσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες και επαγγελματίες ζούν με πίστωση αφήνωντας πίσω πληθώρα οικονομικών υποχρεώσεων για να μπορέσουν να ζήσουν καθημερινά αυτοί και οι οικογένειες τους........ (25/04/2018)

περισσότερα »

Άρχισαν οι Εγγραφές στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου και Αμαλιάδας

Η Διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου ανακοινώνει ότι άρχισαν οι εγγραφές για το νέο σχολικό έτος 2018-2019. Στα σχολεία του Πύργου και της Αμαλιάδας, μπορούν να εγγραφούν πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και επιθυμούν να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου.......... (23/04/2018)

περισσότερα »

6ος Κύκλος Προγράμματος Innovation and Design Thinking in Mobile Applications and Services

Το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Samsung Electronics Hellas, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS powered by Samsung ανακοινώνουν την έναρξη του 6ου κύκλου του προγράμματος “Innovation and Design Thinking in Mobile Applications and Services”............ (19/04/2018)

περισσότερα »

Πληρωμή στις 30 ημέρες για τα ευπαθή προϊόντα

Νέα δεδομένα στον τρόπο και στον χρόνο πληρωμής των παραγωγών ευπαθών προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ, τα τελικά σημεία πώλησης και τους μεσάζοντες προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.......... (11/04/2018)

περισσότερα »

Ψηφιακή έκδοση, που παρέχει εύκολα κατανοητά στατιστικά στοιχεία για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ)

Browsing, chatting, online shopping...... είναι από τις καθημερινές μας δραστηριότητες που χρησιμοποιούν τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ), όπως υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές ή smartphones. Σήμερα, διαθέτουμε σημαντικό μέρος του χρόνου μας σε απευθείας σύνδεση για διάφορους λόγους, είτε στο χώρο εργασίας, στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο, ........ (10/04/2018)

περισσότερα »

SearchCulture.gr: Ενισχύεται η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά στον δημόσιο ψηφιακό χώρο

H πύλη διαθέτει ήδη 430.000 τεκμήρια ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας, ενώ πάνω από 100.000 τεκμήρια έχουν ενταχθεί στη Europeana!.......... (04/04/2018)

περισσότερα »

Διαγωνισμός πτυχιούχων διοικητικών υπαλλήλων 2018

Αποφοιτήσατε πρόσφατα από το πανεπιστήμιο; Αναζητάτε μια νέα συναρπαστική σταδιοδρομία; Διαθέτετε σημαντικά προσόντα, έχετε δυναμισμό και σοβαρά κίνητρα; Τα όργανα της ΕΕ αναζητούν ταλαντούχους πτυχιούχους και νέους επαγγελματίες για να καλύψουν πάνω από 100 θέσεις νέων πτυχιούχων διοικητικών υπαλλήλων. ........... (30/03/2018)

περισσότερα »

Νέα συμφωνία ύψους 100 εκατ. ευρώ μεταξύ ΕΤΕπ και Τράπεζας Πειραιώς

Τη μείωση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχει ως στόχο η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 100 εκατ. ευρώ, με σκοπό τη στήριξη νέων επενδύσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης......... (26/03/2018)

περισσότερα »

Θα ανακληθεί η άδεια της ΑΕΠΙ

Καταλυτική για τη δημιουργία ενός νέου φορέα διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων αποτελεί η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ......... (23/03/2018)

περισσότερα »

Ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Σωμάτιο Εστιατόριων – Καφετεριών για Νοθευμένο επικίνδυνο Ελαιόλαδο

Ενημερώνουμε τα μέλη καταστήματα και ως επίσης οποιονδήποτε καταναλωτή και επιχειρηματία , ότι τον Μάρτιο Ο Ενιαίος Φορέας Έλεγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ,εντόπισε νοθευμένο ελαιόλαδο......... (21/03/2018)

περισσότερα »

Επικαιροποίηση στοιχείων εγγεγραμμένων ανέργων

Ο ΟΑΕΔ θέτει σε λειτουργία πιλοτική εφαρμογή με σκοπό την σταδιακή επικαιροποίηση στοιχείων των εγγεγραμμένων ανέργων. Στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτής καλεί τους ανέργους που κατά την 31/10/2017 διέθεταν ενεργό δελτίο ανεργίας και η ηλικία τους ήταν 18 - 24 ετών,....... (09/12/2017)

περισσότερα »

Η Vodafone συνδέει 10.000.000 νέους με τις θέσεις εργασίας του μέλλοντος!

Η Vodafone ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη ενός πρωτοποριακού διεθνούς προγράμματος απασχόλησης με τίτλο "What will you be" που στοχεύει στην παροχή συμβουλών σταδιοδρομίας και πρόσβασης σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο κατάλληλο για την ψηφιακή οικονομία........ (21/03/2018)

περισσότερα »

Δωρεάν WIFI για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε τη δικτυακή πύλη WiFi4EU. https://www.wifi4eu.eu/#/home. Από σήμερα οι δήμοι σε όλη την Ευρώπη καλούνται να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους ενόψει της πρώτης πρόσκλησης υποβολής σχεδίων στα μέσα Μαΐου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν......... (20/03/2018)

περισσότερα »

ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια σε φόρους, τελευταία σε ανάπτυξη και στήριξη ανέργων η Ελλάδα

Πριν καν προσμετρήσει το μειωμένο αφορολόγητο, το οποίο "βλέπει" να εφαρμόζεται από το 2019 (δηλαδή έναν χρόνο νωρίτερα), ο ΟΟΣΑ υπολογίζει ότι τα φορολογικά βάρη στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα μεταξύ των 25 κρατών-μελών του.......... (20/03/2018)

περισσότερα »

Δημόσια Διαβούλευση - «Συνέργειες και Δικτυώσεις» του Αναπτυξιακού νόμου 4399/2016

Τίθεται 13 Μαρτίου 2018, σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η πρoκήρυξη του καθεστώτος ενισχύσεων «Συνέργειες και Δικτυώσεις» του Αναπτυξιακού νόμου 4399/2016.......... (19/03/2018)

περισσότερα »

Δημόσια Διαβούλευση - «Ενισχύσεις Καινοτομικού Χαρακτήρα για ΜΜΕ» του Αναπτυξιακού νόμου 4399/16

Τίθεται 13 Μαρτίου 2018, σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η πρoκήρυξη του καθεστώτος ενισχύσεων «Ενισχύσεις Καινοτομικού Χαρακτήρα για ΜΜΕ» του Αναπτυξιακού νόμου 4399/2016. (19/03/2018)

περισσότερα »

Veldkamp: Ακολουθήστε το παράδειγμα της Ολλανδίας στις startups

"Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να μείνουν στα χαρτιά, αλλά να γίνουν πράξη. Χρειάζεται να υπάρξει μεγαλύτερη φιλοδοξία, σίγουρα από το κράτος, αλλά επίσης και από τον ιδιωτικό τομέα”. Ο Ολλανδός πρέσβης στην Ελλάδα, Caspar Veldkamp κατά την ομιλία του σε συνέντευξη Tύπου ......... (13/03/2018)

περισσότερα »

Επιχειρηματικές συναντήσεις με την ιταλική εταιρεία αγροτικών μηχανημάτων MATERMACC http://www.matermacc.it

To Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας παρουσιάζει την:MaterMacc εταιρεία leader στην κατασκευή αγροτικών μηχανημάτων Σπαρτικές μηχανές ακριβείας, Καλλιεργητές γραμμικής καλλιέργειας, Λιπασματοδιανομείς, Ψεκαστικά και Ηλεκτρονικός γεωργικός εξοπλισμός .......... (07/03/2018)

περισσότερα »

WE GROW: Το νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα υποστήριξης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Το νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο ‘WE GROW: Enhancing participation of women in the Horizon 2020 SME Instrument’, που συντονίζει το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και έχει διάρκεια 2 χρόνια (2017-2019), σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει τις πιο καινοτόμες γυναικείες επιχειρήσεις με στόχο την επιτυχημένη χρηματοδότησή τους........... (06/03/2018)

περισσότερα »

Η αγορά μελιού στην Ευρώπη - Ποιες χώρες της ΕΕ παράγουν περισσότερο μέλι; Που εξάγει μέλι η ΕΕ και πόσες εισαγωγές κάνει;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δεύτερη σε παραγωγή μελιού στον κόσμο, μετά την Κίνα. Κάθε χρόνο, 600.000 περίπου χιλιάδες μελισσοκόμοι και 17 εκατομμύρια κυψέλες παράγουν περισσότερους από 250 τόνους μέλι......... (02/03/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση παγκόσμιας συμμετοχής του Reload Greece στο RG Challenge18

Την Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για συμμετοχή διεθνών και ελληνικών επιχειρηματικών ομάδων στο RG Challenge18 δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του το Reload Greece. ...... (28/02/2018)

περισσότερα »

Γενικός Κανονισμός: Οι βασικές ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν οι επιχειρήσεις

Στις 25 Μαΐου 2018 τίθεται σε εφαρμογή ο Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων, έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (εφεξής ο «Γενικός Κανονισμός»), ο οποίος θα ισχύει ομοιόμορφα για όλες τις επιχειρήσεις που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.......... (26/02/2018)

περισσότερα »

Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2018

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας εντοπίζουν και επιβραβεύουν τους πιο επιτυχημένους φορείς προώθησης των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, προβάλλουν τις βέλτιστες πολιτικές και πρακτικές επιχειρηματικότητας, ......... (22/02/2018)

περισσότερα »

Προκήρυξη 6ου κύκλου Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg - enter•grοw•go

Την έναρξη του νέου, 6ου κατά σειρά, κύκλου του egg - enter•grοw•go, ανακοίνωσαν η Eurobank και το Corallia, που σχεδίασαν και υλοποιούν από το 2013 το πιο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα Πρόγραμμα στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας......... (20/02/2018)

περισσότερα »

«Ερωτηματολόγιο για ελληνικές επιχειρήσεις επί των δυνητικών επιπτώσεων από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ»

Σε συνέχεια της φορολογικής μεταρρύθμισης που εισήγαγε η νέα αμερικάνικη διοίκηση στα τέλη του 2017 στις ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχειρεί να εκτιμήσει τις επιπτώσεις που δύναται να έχει αυτή στην οικονομία και τις επιχειρήσεις της ΕΕ.......... (13/02/2018)

περισσότερα »

Χρηματοδότηση για Startups έως 300 χιλ. Ευρώ μέσω ΕΤΕΑΝ

Τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων για κεφάλαιο κίνησης και χρηματοδότηση επενδύσεων σε Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις προβλέπει το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση». Το συνολικό ύψος των δανείων αυτών, που θα χρηματοδοτηθούν κατά 50% από το ΕΤΕΑΝ (€192 εκ.) μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και 50% από τις συνεργαζόμενες τράπεζες (€192 εκ.) ανέρχεται σε 384 εκατ. ευρώ......... (13/02/2018)

περισσότερα »

Εκπαιδευτική αποστολή στην Ιαπωνία για εταιρείες μεταποίησης

Σας ενημερώνουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βιομηχανικής Συνεργασίας ΕΕ – Ιαπωνίας διοργανώνει πενθήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιαπωνία κατά το διάστημα 25-29 Ιουνίου 2018 με στόχο να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τις ιαπωνικές βέλτιστες πρακτικές στην μεταποίηση.......... (06/02/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την άσκηση υποφήφιων δικηγόρων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η πρόσκληση  απευθύνεται :  Α) Στους υποψήφιους δικηγόρους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της πρακτικής τους άσκησης, διάρκειας έξι (6) μηνών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να υποβάλλουν Αίτηση συμμετοχής εντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης (5/2/2018) της παρούσας στην ιστοσελίδα της..... (05/02/2018)

περισσότερα »

Δέκα τάσεις στο Digital Marketing για το 2018

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν 1,65 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες του Facebook που παρακολουθούν περίπου 8 δισεκατομμύρια βίντεο ημερησίως (συνολικά); Κανείς δεν αρνείται το γεγονός ότι κοιτάζουμε το κινητό μας πολλές φορές μέσα στη μέρα, είτε για να τσεκάρουμε τα social media, είτε για να συνδεθούμε σε ένα application.......... (03/02/2018)

περισσότερα »

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες πρώτοι σε ώρες εργασίας στην Ευρώπη

Τα νέα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Organization for Economic Cooperation and Development) που καταγράφει την εργασία σε 35 μέλη του από τον "δυτικό κόσμο" όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε τα πιο προηγμένα σε οικονομικούς όρους,........ (02/02/2018)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Ανάπτυξης από τον ΟΠΑΠ

Έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικότητας «OPAP Forward», το οποίο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ και υλοποιείται σε συνεργασία με το ελληνικό σκέλος του διεθνούς μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Endeavor........ (02/02/2018)

περισσότερα »

TOUR D’ EUROPE Επιχειρηματικές Συναντήσεις με επιχειρήσεις εισαγωγών – χονδρεμπορίου στο Βέλγιο Kortrijk , 12-13 Μαρτίου 2018

Το "Enterprise Europe Network", μέλος του οποίου είναι το Επιμελητήριο Αρκαδίας, διοργανώνει Εκδήλωση Επιχειρηματικών Συναντήσεων με εκπροσώπους επιχειρήσεων εισαγωγών και χονδρεμπορίου από το Βέλγιο στον κλάδο Τροφίμων........ (31/01/2018)

περισσότερα »

Το Ίδρυμα Ωνάση προκηρύσσει το νέο πρόγραμμα υποτροφιών προς Έλληνες για την ακαδημαϊκή περίοδο 2018-19

Η Παιδεία, ως μοχλός κοινωνικής ανάπτυξης και προσωπικής εξέλιξης, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της κοινωφελούς δράσης του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο συνδράμει διαχρονικά στην ενίσχυση του δικαιώματος για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στα αγαθά της Παιδείας, της Υγείας και του Πολιτισμού......... (02/02/2018)

περισσότερα »

Ποδήλατο στις Ελληνικές Πόλεις: Προτάσεις προς τις δημοτικές αρχές

Η δημιουργία υποδομής ποδηλάτου συνεπάγεται ανακατανομή του χώρου του δρόμου μεταξύ των διαφόρων χρηστών. Για να γίνει αυτό απαιτείται – εκτός από πολιτική απόφαση – στρατηγική, υψηλή τεχνογνωσία, σωστή προετοιμασία σε επίπεδο νομοθετικό, ολοκληρωμένες μελέτες, ......... (29/01/2018)

περισσότερα »

Ποια είναι η ηλεκτρονική πύλη υποβολής αιτήσεων για την Κοινωνική Οικονομία

Η διαδικτυακή πύλη https://kalo.yeka.gr είναι στο εξής ο ιστότοπος για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.......... (28/01/2018)

περισσότερα »

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή φοιτητών στο ΠΜΣ «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών» για το εαρινό εξάμηνο 2017-2018.

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή φοιτητών στο ΠΜΣ «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών» για το εαρινό εξάμηνο 2017-2018. Η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων: μέχρι και την Δευτέρα 5/2/2018......... (25/01/2018)

περισσότερα »

Ανακοίνωση προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στις ευρωπαϊκές σπουδές στις διεθνείς υπηρεσίες και συναλλαγές

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΔΕΣ) διατηρώντας ως προσανατολισμό την παροχή ανώτατων ποιοτικών σπουδών ανακοινώνει την έναρξη του τρίτου κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στις Ευρωπαϊκές Σπουδές στις Διεθνείς Υπηρεσίες και Συναλλαγές.......... (24/01/2018)

περισσότερα »

Πρόγραμμα “EU Green Gateway to Japan” για εταιρείες μέλη της Ε.Ε.

Κατά το 2018 θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα “EU Green Gateway to Japan”. Απευθύνεται σε εταιρεία με έδρα ένα από τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. στην Ιαπωνία και στοχεύει στην προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους στην ιαπωνική αγορά. Είναι τριετούς διαρκείας (2007-2009) ........ (23/01/2018)

περισσότερα »

Η επιτραπέζια ελιά συνάντησε το Λονδίνο! Οι μεγαλύτεροι διαγωνισμοί επιτραπέζιας ελιάς στην καρδιά της Ευρώπης London ITOC 2018, Διαγωνισμοί επιτραπέζιων ελιών στο Λονδίνο.

Η επιτραπέζια ελιά συνάντησε το Λονδίνο! Οι μεγαλύτεροι διαγωνισμοί επιτραπέζιας ελιάς στην καρδιά της Ευρώπης London ITOC 2018, Διαγωνισμοί επιτραπέζιων ελιών στο Λονδίνο. .......... (23/01/2018)

περισσότερα »

Yποχρεωτικά POS από τις 11 Μαρτίου σε άλλες 58 επαγγελματικές κατηγορίες

Εως τις 11 Μαρτίου 2018 χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν 58 συγκεκριμένες δραστηριότητες υποχρεούνται να εγκαταστήσουν συσκευές POS για την αποδοχή πληρωμών με πιστωτικές κάρτες........ (19/01/2018)

περισσότερα »

Road trip στην Ευρώπη για νέους από 18-30 ετών

Τι είναι το Road Trip Project; Το Road trip project είναι μια ταξιδιωτική εμπειρία, όπου 8 νέοι σε 4 ομάδες των 2 ατόμων θα ταξιδέψουν οδικώς στην Ευρώπη την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018. ....... (19/01/2018)

περισσότερα »

Υπηρεσίες πληρωμών: φθηνότερες, ασφαλέστερες και περισσότερο καινοτόμες ηλεκτρονικές πληρωμές

Με τους νέους κανόνες που θα καταστήσουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές φθηνότερες, ευκολότερες και ασφαλέστερες, οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να αποκομίσουν όλα τα οφέλη από την πραγματοποίηση πληρωμών διαδικτυακά για αγαθά και υπηρεσίες. Σκοπός της αναθεωρημένης οδηγίας για τις υπηρεσίες πληρωμών («PSD2»), ........ (17/01/2018)

περισσότερα »

Ανακοίνωση προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και διακυβέρνηση (Master’s in European Integration and Governance) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (Δ.Ε.Σ.) ανακοινώνει την έναρξη του τέταρτου (4ου) κύκλου σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Διακυβέρνηση (Ε.Ο.Δ.), το οποίο οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης .......... (15/01/2018)

περισσότερα »

Υποστήριξη γυναικών επιχειρηματιών στην υποβολή αιτήσεων στον Ορίζοντα 2020

Μέσω συμπλήρωσης ενός ερωτηματολογίου, στόχος είναι να χαρτογραφηθούν οι γυναίκες ιδιοκτήτριες ή διευθύντριές καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ευρώπη και η υποστήριξή τους, εν συνεχεία, στην υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση............ (10/01/2018)

περισσότερα »

Νέα online προγράμματα σπουδών από το Hellenic American University για το εαρινό εξάμηνο 2018 με προνομιακά δίδακτρα!

Τα online προγράμματα του Hellenic American University είναι η κατάλληλη επιλογή, εάν διαμένετε εκτός Αθηνών, οι συνθήκες της καθημερινότητάς σας δεν σας επιτρέπουν την παρακολούθηση ενός συμβατικού προγράμματος ή απλώς βρίσκετε την εξ αποστάσεως φοίτηση ελκυστική............... (05/01/2018)

περισσότερα »

Δηλώστε συμμετοχή στο CAPSELLA Bootcamp!

Το CAPSELLA Bootcamp, μέρος του CAPSELLA Acceleration Programme μόλις ξεκίνησε! Η τρίμηνη εκπαίδευση, (Δεκέμβριος 2017- Φεβρουάριος 2018), που προσφέρεται διαδικτυακά μέσα από την CAPSELLA training platform, είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να υποστηρίζει τους συμμετέχοντες με στόχο να μετατρέψουν την αρχική τους ιδέα ......... (03/01/2018)

περισσότερα »

Το Ίδρυμα Ωνάση προκηρύσσει το νέο πρόγραμμα υποτροφιών προς Έλληνες για την ακαδημαϊκή περίοδο 2018-19

Η Παιδεία, ως μοχλός κοινωνικής ανάπτυξης και προσωπικής εξέλιξης, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της κοινωφελούς δράσης του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο συνδράμει διαχρονικά στην ενίσχυση του δικαιώματος για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης ......... (28/12/2017)

περισσότερα »

Τέλος το χύμα ελαιόλαδο στα εστιατόρια από την Πρωτοχρονιά

Σε σφραγισμένη συσκευασία θα διατίθεται το ελαιόλαδο στους χώρους μαζικής εστίασης, από την 1η Ιανουαρίου 2018, και για τους παραβάτες προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ......... (20/12/2017)

περισσότερα »

Μέσω Leader βανάκια για μονάδες αγροτουρισμού

Οχήματα μεταφοράς για τις ανάγκες πολυλειτουργικών εκμεταλλεύσεων αξίας έως 30.000 ευρώ και πρέσες ψυχρής έκθλιψης ελαιολάδου για οικοτέχνες επιδοτεί μεταξύ άλλων το πρόγραμμα Leader, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που ορίζει το περιεχόμενο της προκήρυξης η οποία θα βγει στον αέρα αρχές του 2018......... (20/12/2017)

περισσότερα »

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Η νέα προκήρυξη διαρκεί μέχρι και την Δευτέρα 22/1/2018.

Ανακοινώνεται η νέα προκήρυξη για υποβολή αιτήσεων για το Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. .......... (19/12/2017)

περισσότερα »

Οι 24 Startups που πέρασαν στη Β’ Φάση του 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας

Μετά από περίπου 45 ημέρες που έκλεισαν οι προτάσεις συμμετοχής στον 8ο διαγωνισμό Startups της Εθνικής Τράπεζας ανακοινώθηκαν οι 24 προτάσεις που πέρασαν στην δεύτερη φάση......... (11/12/2017)

περισσότερα »

Επενδύσεις 72 εκατ. ευρώ σε περισσότερες από 60 startups στην Ελλάδα

Ένα εκτενές report, επιχειρώντας την καταγραφή της κατάστασης για τις επιχειρήσεις startups, σε συνάρτηση με το οικονομικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, δημιούργησε το Found.ation, σε συνεργασία με το EIT Digital (τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας)........ (05/12/2017)

περισσότερα »

Έναρξη του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree»!

Μάθε για το δέντρο που ανθίζουν οι ιδέες! Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «ideatree». ......... (03/12/2017)

περισσότερα »

Ευρωπαϊκή ημέρα λιανικού εμπορίου – Ο ρόλος της καινοτομίας στο χάρτη του λιανικού εμπορίου (Βρυξέλλες 30 Νοεμβρίου 2017, EuroCommerce)

Η EuroCommerce εκπροσωπεί έξι εκατομμύρια εμπορικές επιχειρήσεις και εταιρείες διεθνούς εμπορίου στην ΕΕ, το 99% των οποίων είναι μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις. Η EΣΕΕ με την ιδιότητα του εθνικού εκπρόσωπου είναι από παλαιότερα και πλήρη μέλη της.......... (30/11/2017)

περισσότερα »

Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στο λιανικό εμπόριο.Η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων λήγει την 30/11/2017.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ωφελούμενους / Έναρξη υποβολής Δ΄ κύκλου αιτήσεων για ωφελούμενους & επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου»......... (26/11/2017)

περισσότερα »

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τα κριτήρια καταβολής του κοινωνικού μερίσματος

Tα κριτήρια για την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος από το οποίο θα ωφεληθούν 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά περιγράφονται αναλυτικά στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης....... (24/11/2017)

περισσότερα »

Κόκκινα Δάνεια: Από βραχνάς, μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

Κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, απαραίτητες προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση και τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι η επανεκκίνηση της επενδυτικής δραστηριότητας και η δυνατότητα του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει βιώσιμες επενδυτικές πρωτοβουλίες............ (23/11/2017)

περισσότερα »

Λήγει στις 30 Νοεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήματος για έκδοση ΑΕΠΟ από τις υπόχρεες τουριστικές επιχειρήσεις

Λήγει στις 30 Νοεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήματος για έκδοση ΑΕΠΟ από τις υπόχρεες τουριστικές επιχειρήσεις, υπενθυμίζει η Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης με νέα επιστολή στους αρμόδιους φορείς......... (22/11/2017)

περισσότερα »

Ενδιάμεσες Εκπτώσεις

Σας γνωρίζουμε ότι με την υπ’ αριθμ.45/20.1.2017 εγκύκλιο της Γεν. Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης η εν λόγω υπηρεσία, θέτει σε εφαρμογή το άρθρο 114 του Ν.4446/2016, το οποίο τροποποιεί την παρ.1 του άρθρου 15 του Ν.4177/2016, ορίζοντας τα εξής:......... (21/11/2017)

περισσότερα »

Αλ. Αγγελόπουλος: «Το ζητούμενο είναι πλέον η επιμήκυνση της σεζόν»

Αποκαλυπτικός για την πορεία της τουριστικής περιόδου αλλά και για τον τρόπο που επιβάλλεται ο φόρος διανυκτέρευσης εμφανίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της ALDEMAR RESORTS κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος. Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης, στη «δημοκρατική» μιλάει για την σεζόν, τις προκρατήσεις,.......... (22/11/2017)

περισσότερα »

"Black Friday"

Ενόψει της υλοποίησης της δράσης “Black Friday”, η οποία θα διενεργηθεί προαιρετικά από τους εμπόρους κατά την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου (24/11/2017) βάσει των διατάξεων του ν. 4177/2013 «Kανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 'Α 173/08-08-2013),........ (15/11/2017)

περισσότερα »

62 θέσεις πρακτικής άσκησης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

H Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος AE (ΚΠΙΣΝ AE) παρέχει σε νέους και νέες από 18 έως 35 ετών την ευκαιρία αμειβόμενης πρακτικής άσκησης. Η προκήρυξη απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν σε έναν πολιτιστικό οργανισμό διεθνούς βεληνεκούς. ........ (11/11/2017)

περισσότερα »

«Η Π.Ε.Ν.Α. στον 4ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτών στις Βρυξέλλες»

Καρποφόρα και άκρως εποικοδομητική ήταν η επίσκεψη αντιπροσωπίας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών στις Βρυξέλλες και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο του 4ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών και του διαγωνισμού για την ανάδειξη του καλύτερου νέους αγρότης της Ευρώπης. ........ (06/11/2017)

περισσότερα »

Ο μεγαλύτερος θεσμός επιβράβευσής των Ελλήνων εξαγωγέων επιστρέφει για 6η χρονιά! Παράταση Προθεσμίας Υποβολής Υποψηφιοτήτων, δηλώστε συμμετοχή έως την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Για 6η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Awards και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργανώνουν τα εξαγωγικά βραβεία Greek Exports Awards 2017......... (21/09/2017)

περισσότερα »

Συνεργασία του ΠΣΕ με την πλατφόρμα Alibaba.com

Πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων στηρίζει τα μέλη του, δημιουργώντας ένα ποιοτικό προφίλ στη μεγαλύτερη B2B πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου alibaba.com όπου θα καταχωρήσει τα προϊόντα των μελών του συνδέσμου που το επιθυμούν. ....... (06/11/2017)

περισσότερα »

Τουρισμός: Εκτόξευση του Ιονίου στην κορυφή

Πώς μοιράστηκε η τουριστική πίτα στο πρώτο εξάμηνο. Τα ντέρμπι και οι... ανατροπές. Τι δείχνουν τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το πρώτο μισό της χρονιάς.......... (05/11/2017)

περισσότερα »

Προγράμματα Σπουδών για το «Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας» των αποφοίτων εννέα ειδικοτήτων

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τ.Β΄ 3820 (31-10-17) η απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δ. Μπαξεβανάκη, με την οποία καθορίζονται τα προγράμματα σπουδών για 9 ειδικότητες του «Μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας» των ΕΠΑΛ........... (01/11/2017)

περισσότερα »

Υouthempowered.gr από την Coca-Cola Τρία Έψιλον: Ξεκίνησε η δωρεάν πλατφόρμα e-learning που προετοιμάζει τη νέα γενιά για την αγορά εργασίας

Απαραίτητες προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες με τη μορφή e-learnings. Έγκυρο και αξιόπιστο test αυτοαξιολόγησης με προσωπικό report. Επικοινωνία και δικτύωση με στελέχη της αγοράς που λειτουργούν ως μέντορες......... (31/10/2017)

περισσότερα »

Έγκριση 52 προγραμμάτων στο «Enjoy it’s from Europe»

Πενήντα δύο νέα προγράμματα που αποσκοπούν στην προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων της ΕΕ σε όλον τον κόσμος ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα τροφίμων από γαλακτοκομικά προϊόντα και ελαιόλαδο έως φρούτα και τα λαχανικά....... (29/10/2017)

περισσότερα »

Ετήσιο Πρόγραμμα Συμμετοχής ΕΟΤ σε Διεθνείς Εκθέσεις 2018

Ετήσιο Πρόγραμμα Συμμετοχής ΕΟΤ σε Διεθνείς Εκθέσεις για το επόμενο έτος....... (24/10/2017)

περισσότερα »

Εξάμηνη παράταση προθεσμίας υπαγωγής στην ηλεκτρονική ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας

Παρατείνεται μέχρι τις 25 Απριλίου 2018 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο portal του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr) για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών των οικιστών του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (τ.ΟΕΚ) ........ (24/10/2017)

περισσότερα »

Συν 12% η παραγωγή ελαιολάδου διεθνώς το 2017-2018

Η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου αναμένεται να φτάσει τους 2,854 εκατομμύρια τόνους για την ελαιοκομική περίοδο 2017-2018 (από το Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Αύγουστο του 2018), σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου........ (15/10/2017)

περισσότερα »

4ος Διαγωνισμός Bluegrowth Piraeus Είσαι η καλύτερη startup στη γαλάζια οικονομία; Πάρε μέρος στο μεγαλύτερο marine challenge competition!

Mε το τέλος του 3ου κύκλου του διαγωνισμού είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι για τον 4ο διαγωνισμό του Bluegrowth Piraeus το call for entry έχει ανοίξει και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και τον Οκτώβριο. Αν κάποιος έχει καινοτόμα ιδέα πάνω στη θαλάσσια οικονομία ........ (05/10/2017)

περισσότερα »

Πότε θα χάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων από 1.1.2018.

Σε συνέχεια της προηγούμενης επισήμανσης του κόμβου για το «Πότε χάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων από 1.1.2017. Τι πραγματικά ισχύει, παραδείγματα» θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους λογιστές-φοροτεχνικούς τους τρόπους αντιμετώπισης των νέων βεβαιωμένων οφειλών....... (03/10/2017)

περισσότερα »

Στήριξη-ρεκόρ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς τις ελληνικές ΜμΕ

Ο Όμιλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (Όμιλος ΕΤΕπ) επιβεβαίωσε σήμερα, κατά τα εγκαίνια του νέου γραφείου του στην Αθήνα, τη μεγαλύτερη στα χρονικά στήριξή του προς τις επενδύσεις μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω μιας νέας χρηματοδοτικής πρωτοβουλίας με την Τράπεζα Πειραιώς,................ (29/09/2017)

περισσότερα »

Εργασία σε ΜΚΟ της επιλογής σας με το πρόγραμμα Vodafone World of Difference!

Το πρόγραμμα Vodafone World of Difference προσφέρει φέτος τη δυνατότητα σε 15 νέους να εργαστούν στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους για έξι μήνες. Η Vodafone θα καταβάλει το μισθό και τις σχετικές εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές κάθε υποψηφίου που θα επιλεγεί......... (26/09/2017)

περισσότερα »

Επανεκτίμηση της παραγωγής 2017/18

Μετά από τα καλοκαιρινά δεδομένα, όλοι προσπαθούν να επαναπροσεγγίσουν τις εκτιμήσεις για την επερχόμενη εσοδεία 2017/18. Οι πιο σημαντικές αλλαγές που διαφαίνονται είναι οι εξής.......... (25/09/2017)

περισσότερα »

Ενημέρωση σχετικά με κρούσματα παραπλάνησης ελληνικών επιχειρήσεων από γερμανική εταιρεία

Το γραφείο μας έχει γίνει επανειλημμένως αποδέκτης καταγγελιών ελληνικών εταιρειών , οι οποίες έχουν πέσει θύματα παραπλάνησης ........ (20/09/2017)

περισσότερα »

Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι η νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δημιουργεί ευκαιρίες για όσους νέους επιθυμούν να κάνουν εθελοντισμό ή να εργαστούν σε προγράμματα, στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη........ (19/09/2017)

περισσότερα »

Διήμερο Ελληνο Ιταλικών επιχειρηματικών συναντήσεων 25-26 Σεπτεμβρίου 2017

Το Ελληνο- Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας στα πλαίσια των δράσεων για την προώθηση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, διοργανώνει ένα διήμερο συναντήσεων ,μεταξύ ιταλικών παραγωγικών εταιρειών........ (19/09/2017)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Επαγγελματικής Ανάπτυξης Tech Mini MBA που είναι βασισμένο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBIT (Management of Business, Innovation & Technology)

Το ΑΙΤ με την υποστήριξη του Corallia προσφέρει το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Ανάπτυξης Tech Mini MBA που είναι βασισμένο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBIT (Management of Business, Innovation & Technology) που προσφέρεται επί σειρά ετών με εξαιρετική επιτυχία,......... (19/09/2017)

περισσότερα »

"Hellenic-Albanian Business Relations Index 2016-2017"- Διαθέσιμη η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα

Επανερχόμαστε για να σας ενημερώσουμε ότι, η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα του “Hellenic–Albanian Business Relations Index 2016-2017» είναι εφ΄εξής διαθέσιμη και για συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS.΄......... (14/09/2017)

περισσότερα »

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Πλευρό της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας. - Αιτήσεις: Έως Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017.

Το πρωτότυπο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα «Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ), με την υποστήριξη της Λέσχης Επιχειρηματικότητας αλλά και την πολύτιμη χορηγία κορυφαίων επιχειρήσεων της Ελληνικής οικονομίας ξεκινά το τέταρτο κύκλο του στην Αθήνα τον Νοέμβριο 2017.......... (11/09/2017)

περισσότερα »

Πρεμιέρα με μεγάλη συμμετοχή για το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

Δυναμικό παρόν στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, που αποτελεί πλέον τον πιο συνεπή θεσμό του αγροτικού τομέα, δίνουν οι νέοι αγρότες της χώρας. ......... (10/09/2017)

περισσότερα »

Δεύτερος μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon , στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου

Στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου διοργανώνεται ο δεύτερος μαραθώνιος ανάπτυξης εφαρμογών NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών στις τεχνολογίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (fintech). ......... (07/09/2017)

περισσότερα »

Ο θεσμός της Μαθητείας αλλάζει Συνεργασία Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και ΟΑΕΔ στη διαχείριση της Μαθητείας

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση μπαίνει σε σύγχρονη τροχιά ανάπτυξης στην Ελλάδα, καθώς ο θεσμός της Μαθητείας εισέρχεται σε μια νέα εποχή. ................. (05/09/2017)

περισσότερα »

Capsella Acceleration Programme - Δήλωσε συμμετοχή! 06-07 Οκτωβρίου 2017, Αθήνα

Θες να δημιουργήσεις τη δική σου startup στον κλάδο της αγροδιατροφής, με έμφαση στη γεωργική βιοποικιλότητα, και να γίνεις ο επόμενος agripreneur που θα κάνει τη διαφορά;.............. (04/09/2017)

περισσότερα »

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι φοιτητές που ψάχνουν σπίτι -Δικαιώματα και υποχρεώσεις

Τις δικές του συμβουλές στους φοιτητές που «ανοίγουν καινούρια σελίδα στη ζωή τους» έχοντας πετύχει την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μακριά από την οικογενειακή εστία, δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ)........ (03/09/2017)

περισσότερα »

Συμπλήρωση ερωτηματολογίου για μια έρευνα που διεξάγει το Εργαστήριο Επιχειρηματικής Αριστείας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σας καλούμε να λάβετε μέρος στην έρευνα που διεξάγει το Εργαστήριο Επιχειρηματικής Αριστείας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.......... (01/09/2017)

περισσότερα »

Εnterprise Greece, Επιχειρηματική αποστολή του κλάδου Τροφίμων και Ποτών στο Βελιγράδι, το Βουκουρέστι και τη Σόφια, 20-24/11/2017

O Οργανισμός Enterprise Greece σε συνέχεια των δράσεων του για την ενίσχυση της παρουσίας ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων και ποτών στις αγορές της Σερβίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή.......... (31/08/2017)

περισσότερα »

Οι εγγραφές ξεκίνησαν! - Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας στη Στεμνίτσα Αρκαδίας λειτουργεί ως Δημόσιο ΙΕΚ με την ειδικότητα «Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος».

Η ιστορική Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας στη Στεμνίτσα Αρκαδίας λειτουργεί ως Δημόσιο ΙΕΚ με την ειδικότητα «Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος». ......... (29/08/2017)

περισσότερα »

Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών στη σχολή Ξεναγών Αθήνας του Υπουργείου Τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2017-2018

Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών στη σχολή Ξεναγών Αθήνας του Υπουργείου Τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2017-2018 Υποβολή αιτήσεων: από Δευτέρα 28/08/2017 έως και Παρασκευή 15/09/2017. ....................... (29/08/2017)

περισσότερα »

Ένα Kickstarter μόνο για αγρότες λανσάρει η Κοµισιόν

Καινοτόµοι επαγγελµατίες του αγροτικού τοµέα, που δεν διαθέτουν τα αναγκαία κεφάλαια για να υλοποιήσουν την επόµενη µεγάλη τους ιδέα, µπορούν πλέον να αναζητήσουν χρηµατοδότες µέσω της νέας διαδικτυακής πλατφόρµας της Κοµισίον «Ευρωπαϊκή Πύλη Επενδυτικών Σχεδίων» (European Investment Project Portal)......... (26/08/2017)

περισσότερα »

Συμπλήρωση Ερωτηματολόγιου Πράσινης Επιχειρηματικότητας. Παρακαλούμε να απαντηθεί έως τις 1/9/2017.

Παρακαλώ όπως συμπληρώσετε το παρακάτω σύντομο ερωτηματολόγιο (συνολικά 18 ερωτήσεις, με συνολική διάρκεια περίπου 8 λεπτά) το οποίο θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων να βρουν εξειδικευμένο προσωπικό στον τομέα της πράσινης επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα......... (25/08/2017)

περισσότερα »

270 εκατ. πάνω μέχρι τώρα τα έσοδα από τον Τουρισμό

Ο φετινός στόχος για τα έσοδα από τον Τουρισμό μέχρι το τέλος της χρονιάς είχε τεθεί από τους φορείς του κλάδου στα 14,5 δισ. ευρώ. Όπως δε είχαν εκτιμήσει ήδη από την αρχή της σεζόν, οι εισπράξεις αυτές ήταν εφικτές, αλλά υπό μια σημαντική προϋπόθεση.............. (22/08/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων, για το έτος 2017, για την επιχορήγηση προγραμμάτων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς στις χώρες μέλη του ΔΣΕ.

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (Δ.Σ.Ε.) έχουν αναρτηθεί πληροφορίες και τα απαραίτητα έντυπα για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων............. (18/08/2017)

περισσότερα »

Μέχρι και την Παρασκευή συνεχίζονται οι αιτήσεις για άσκηση υποψηφίων δικηγόρων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συνεχίζονται μέχρι και μεθαύριο Παρασκευή 18 Αυγούστου, οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων υποψήφιων δικηγόρων, οι οποίοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της πρακτικής τους άσκησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας........... (16/08/2017)

περισσότερα »

ΕΕΤ: Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Ένα πλήρη οδηγό σε μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ)... (04/08/2017)

περισσότερα »

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) ανακοίνωσε σήμερα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας: prototype.tee.gr

To Prototype by TEE αποτελεί πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και είναι ένας τεχνοδικτυακός (ψηφιακός) επιταχυντής καινοτόμων ιδεών, τις οποίες στηρίζει στο επίπεδο της τεχνογνωσίας, οργάνωσης, διοίκησης............ (03/08/2017)

περισσότερα »

Σε διαδικασία προνομοθετικής δημόσιας διαβούλευσης το Πλαίσιο Στρατηγικής και Δράσεων για την ενδυνάμωση των Νέων «Νεολαία ‘17—‘27»

Την έναρξη της διαδικασίας προνομοθετικής δημόσιας διαβούλευσης για την κατάρτιση Πλαισίου Στρατηγικής και Δράσεων για την Ενδυνάμωση των Νέων «Νεολαία ’17—27» ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 2 Αυγούστου, στο ΥΠΠΕΘ, ο Γενικός Γραμματέας Δια βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου. .......... (02/08/2017)

περισσότερα »

Οδηγίες του ΚΕΑΟ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων

Με την παρούσα σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του Ν. 4469/2017 (ΦΕΚ 62/τ.Α΄/3.5.2017), «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει, και της υπ’ αρ. 32320/1841 (ΦΕΚ Β΄, 2360/11-7-17) Υ.Α... (24/07/2017)

περισσότερα »

Αποτελέσματα κλήρωσης μητρώου συντονιστών άρθρου 6 Νόμου 4469/2017

Αποτελέσματα κλήρωσης μητρώου συντονιστών άρθρου 6 Νόμου 4469/2017................ (08/07/2017)

περισσότερα »
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άδικο, αντιαναπτυξιακό και εκτός Ευρωπαϊκής πραγματικότητας το “ψηφιακό” τέλος (18/05/2018)
ΕΚΤ: Ετήσια Έκθεση 2017 - Η Ελλάδα ουραγός σε ανάπτυξη, κατανάλωση, ευημερία (10/04/2018)
ΑΑΔΕ | Τι ισχύει με το ΦΠΑ στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb (27/03/2018)
'Εντυπο με τίτλο “Το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας τα έτη 2015 – 2017” (09/03/2018)


toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
 


©Portal Επιμελητηρίου Ηλείας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss