ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  RSS 2.0 

Σημαντική βελτίωση του ισοζυγίου συστάσεων-διαγραφών επιχειρήσεων το 2017

Τα απολογιστικά στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) σχετικά με τις συστάσεις και διαγραφές επιχειρήσεων στο σύνολο της επικράτειας το 2017 επιβεβαιώνουν την συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας....... (09/02/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικές αγορές: τέλος στο γεωγραφικό αποκλεισμό

Η απαγόρευση του γεωγραφικού αποκλεισμού αναμένεται να εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του 2018. Οι ηλεκτρονικές αγορές αποτελούν κομμάτι της καθημερινής ζωής πολλών Ευρωπαίων. Μόνο το 2017, το 57% των πολιτών της ΕΕ πραγματοποίησε έστω και μια ηλεκτρονική αγορά......... (05/02/2018)

περισσότερα »

Koμισιόν: Εγκαινιάζει παρατηρητήριο για την τεχνολογία blockchain

Όπως ανακοινώθηκε, το παρατηρητήριο – φόρουμ για την τεχνολογία blockchain θα προβάλλει τις κυριότερες εξελίξεις αυτής της τεχνολογίας, θα προωθεί ευρωπαϊκούς φορείς και θα ενισχύει την ευρωπαϊκή συνεργασία με διάφορους ενδιαφερομένους που συμμετέχουν σε δραστηριότητες που απαιτούν χρήση της blockchain.......... (01/02/2018)

περισσότερα »

Ιδρύθηκε η Ελληνική Ένωση Καφέ (Ε.Ε.Κ.)

Την προώθηση και προβολή των θέσεων των επαγγελματιών του κλάδου του καφέ στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά θεσμικά και μη ζητήματα που αγγίζουν μεταξύ άλλων θέματα φορολόγησης και δασμών, καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και παραεμπορίου, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και συσκευασιών, των απαραίτητων προδιαγραφών και επισημάνσεων στα προϊόντα καφέ,.......... (25/01/2018)

περισσότερα »

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με επερχόμενους κανόνες προστασίας των δεδομένων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Επιτροπή δημοσιεύει κατευθυντήριες γραμμές για να διευκολυνθεί η απευθείας και ομαλή εφαρμογή των νέων κανόνων προστασίας των δεδομένων από όλους τους φορείς σε ολόκληρη την ΕΕ από την 25 Μαΐου. Η Επιτροπή επίσης εγκαινιάζει ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο......... (25/01/2018)

περισσότερα »

Αύξηση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων της ΕΕ

Η Επιτροπή θα διαθέσει πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 169 εκατ. ευρώ για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων της ΕΕ σε ολόκληρο τον κόσμο, 27 εκατ. ευρώ περισσότερα από το 2017......... (22/01/2018)

περισσότερα »

Ανοικτή διαβούλευση στο πλαίσιο των Πλατφορμών Καινοτομίας

Στo πλαίσιo εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3), η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους εκπροσώπους του οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας (Επιχειρήσεις, Ερευνητικοί Φορείς, Πανεπιστήμια, Δημόσια Διοίκηση, Οργανισμοί, Περιφέρειες, Δήμοι, ΜΚΟ, κλπ),........... (19/01/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονική Ακαδημία Οδήγησης e-Drive Academy

eDrive Academy! Ένας συνεχώς εξελισσόμενος διαδικτυακός κόμβος ευθύνης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για θέματα Οδικής Ασφάλειας. ......... (18/01/2018)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ : Στατιστικά στοιχεία ανεργίας Νοεμβρίου 2017

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων[1], με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Νοέμβριο 2017, ανήλθε σε 864.778 άτομα. Από αυτά 495.195 (ποσοστό 57,26%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο  του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 369.583 (ποσοστό 42,74%).......... (20/12/2017)

περισσότερα »

Η MYTILINEOS ξανά στο πλευρό των νέων μηχανικών Για 3η χρονιά το πρόγραμμα ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ!

Την πάγια προσήλωση στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας και της ανάσχεσης του brain drain, του ανησυχητικού φαινομένου της φυγής νέων και καταρτισμένων επιστημόνων στο εξωτερικό, αποδεικνύει για ακόμα μία φορά η MYTILINEOS με την έναρξη του τρίτου κατά σειρά προγράμματος ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ........ (11/12/2017)

περισσότερα »

Συνάντηση Εργασίας της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με το νέο Δ.Σ. της ΠΟΞ και τον πρόεδρο κ. Γρηγόρη Τάσιο

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ και τον πρόεδρο κ. Γρηγόρη Τάσιο, και τους συνεχάρη για την πρόσφατη εκλογή τους, ευχόμενη καλή θητεία στο έργο τους........ (05/12/2017)

περισσότερα »

Πάνω από 480 ιστοσελίδες παρακολουθούν τι ακριβώς πληκτρολογούν οι χρήστες

Ό,τι γράφουν στο πληκτρολόγιό τους οι χρήστες και όποια εντολή δίνουν με το «ποντίκι» τους, καθώς και το ακριβές περιεχόμενο των ιστοσελίδων που επισκέπτονται, καταγράφονται λεπτομερώς. Αυτό, κατά τους ερευνητές, μπορεί να περιλαμβάνει ευαίσθητα ιατρικά και άλλα προσωπικά δεδομένα, στοιχεία πιστωτικών καρτών κ.α.,........ (23/11/2017)

περισσότερα »

Στον Προέδρο της Δημοκρατίας ο ΣΕΠΕ και οι Ελληνικές εταιρείες που βραβεύτηκαν στα παγκόσμια βραβεία, WITSA Global ICT Excellence Awards 2017

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και οι επικεφαλής των ελληνικών εταιρειών που διακρίθηκαν στα φετινά παγκόσμια βραβεία, WITSA Global ICT Excellence Awards 2017......... (01/11/2017)

περισσότερα »

«Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το εμπόριο από το BREXIT, απασχολούν την ΕΣΕΕ.»

Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το εμπόριο από το Brexit αποτέλεσαν αντικείμενο των τελευταίων Δ.Σ. της EuroCommerce και βεβαίως του συμβουλίου της ΕΣΕΕ. Με αφορμή μάλιστα την πρόσκληση του ΥΠΕΞ τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στους προέδρους των κοινωνικών εταίρων......... (16/10/2017)

περισσότερα »

Ποιο είναι το Orange Grove που κέντρισε το ενδιαφέρον του Γ. Ντάισελμπλουμ

Μπορεί η επίσκεψη του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Ελλάδα και οι επαφές που είχε χθες (με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης μεταξύ άλλων) να είχαν ως βασικό αντικείμενο το κρίσιμο ζήτημα της τρίτης αξιολόγησης........ (26/09/2017)

περισσότερα »

Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας: Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου αξίζει να γίνουν επενδύσεις

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία αξίζει να γίνουν επενδύσεις και τα πλεονεκτήματα της τα γνωρίζει πολύ καλά η Κομισιόν» δήλωσε σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ η επίτροπος αρμόδια για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία Μαρίγια Γκαμπριέλ........ (24/09/2017)

περισσότερα »

Εισαγόμενα τρία στα τέσσερα προϊόντα που καταναλώνουμε

Ξένες στην ίδια τους τη χώρα είναι οι μεταποιητικές επιχειρήσεις, αφού μόλις το 26% των προϊόντων που παράγουν καταναλώνεται εντός των ελληνικών τειχών........ (22/09/2017)

περισσότερα »

SearchCulture.gr: Εξερευνήστε 5.000 χρόνια ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού

Πλέον ο επισκέπτης του SearchCulture.gr μπορεί να αναζητήσει το περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει χρησιμοποιώντας και χρονικά κριτήρια. Μπορεί επίσης να εξερευνήσει την εξελικτική πορεία του ελληνικού πολιτισμού μέσω του διαδραστικού χρονολογίου, αλλά και να περιηγηθεί στο περιεχόμενο της πύλης μέσω της σελίδας ιστορικών περιόδων.......... (19/09/2017)

περισσότερα »

Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στο Orange Grove

Όπως ανακοινώθηκε από το Orange Grove ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στον incubator και accelerator με τη προθεσμία υποβολής αιτήσεων να λήγει την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017........ (25/08/2017)

περισσότερα »

Συνάντηση του Πρέσβη των ΗΠΑ με startups της Δυτικής Ελλάδας

Στα πλαίσια των δράσεων της InterMediaKT και του POS4work - Coworking Space, φιλοξενήθηκε στην Πάτρα την Παρασκευή 21/7 ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt, σε μια συνάντηση με τις νεοφυείς επιχειρήσεις της περιοχής με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών.......... (25/07/2017)

περισσότερα »

Στα 4,5 δισ. ευρώ ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα

Σταθερά ανοδική τάση εμφανίζει ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του ευρωπαϊκού φορέα E-commerce Europe, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.... (13/07/2017)

περισσότερα »

Νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα LIFE

Το πρόγραμμα LIFE αποτελεί το βασικό χρηματοδοτικό μέσο της Ε.Ε. για το περιβάλλον και στοχεύει στην εφαρμογή της Ενωσιακής περιβαλλοντικής πολιτικής και νομοθεσίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός για το 2017 είναι 373 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 290 εκατ. ευρώ ......... (04/07/2017)

περισσότερα »

Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες μίσθωσης έχουν... εξαφανίσει τα ενοικιαστήρια

Είδος... υπό εξαφάνιση τείνουν να αποτελέσουν τα ενοικιαστήρια, ιδίως στις δημοφιλείς τουριστικά περιοχές, με ολοένα και περισσότερους ιδιοκτήτες να ανακαλύπτουν τις πλατφόρμες βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, ........ (27/06/2017)

περισσότερα »

Διασύνδεση του Γ.Ε.ΜΗ. με την e-justice platform

Ένα βήμα μπροστά στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αυτών πραγματοποίησε η Ελλάδα, κόβοντας το νήμα πρώτη στη διασύνδεση του Γενικού Εμπορικού μας Μητρώου (Γ.Ε.Μ.Η.) με την Ενιαία πλατφόρμα Εμπορικής Δημοσιότητας........ (20/06/2017)

περισσότερα »

Μετεξεταστέα η Ελλάδα στους 9 δείκτες του ΟΟΣΑ για την απασχόληση

Το ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ελλάδα, στο 48% τον Φεβρουάριο του 2017, είναι τετραπλάσιο σε σύγκριση με τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ (12,1%)......... (14/06/2017)

περισσότερα »

Ρεκόρ ενδιαφέροντος για τον 5ο κύκλο του egg - enter•grow•go

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η υποβολή επιχειρηματικών ιδεών για συμμετοχή στον 5ο κύκλο του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank με το Corallia από το 2013. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων......... (02/06/2017)

περισσότερα »

Πρωτοβουλία για τους νέους: Η ΕΕ χαράσσει στρατηγική για εκπαίδευση υψηλής ποιότητας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα νέες πρωτοβουλίες για τη σχολική και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, μεταξύ αυτών και μια πρόταση για την παρακολούθηση της σταδιοδρομίας των αποφοίτων που θα βοηθήσει τα κράτη μέλη να συγκεντρώνουν στοιχεία σχετικά με την πορεία που ακολουθούν οι απόφοιτοι μετά το πέρας των σπουδών τους......... (30/05/2017)

περισσότερα »

Κρούσματα απάτης στη γαλλική αγορά με θύματα ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες

Δείτε, συνημμένα, το έγγραφο του Γραφείου ΟΕΥ Παρισίων με Α.Π.Φ. 2270/ΑΣ 224/12.4.2017 και θέμα τα κρούσματα απάτης στη γαλλική αγορά με θύματα ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες......... (09/05/2017)

περισσότερα »

Επιχορηγήσεις επαγγελματικών θεατρικών σχημάτων του ελεύθερου θεάτρου για την περίοδο 2017-18

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Έχοντας υπόψη:1. Του Π.Δ/τος 63/2005 (ΦΕΚ Α΄98/22.4.05) «Περί Κυβερνήσεως και Κυβερνητικών Οργάνων» .......... (19/04/2017)

περισσότερα »

Μεταρρυθμίσεις με ευρωπαϊκά κονδύλια για τις 47 φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ: Οι 11 είναι στην Ελλάδα!

Μεταρρυθμίσεις με τη βοήθεια των πόρων της ΕΕ σε 47 περιφέρειες της ΕΕ -εκ των οποίων οι 11 βρίσκονται στην Ελλάδα- που υστερούν όσον αφορά την ανάπτυξη ή τον πλούτο, συνιστά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική έκθεση που δημοσιεύει σήμερα........ (11/04/2017)

περισσότερα »

«Καμπανάκι» κινδύνου από τον ΣΕΒ για τις ελληνικές εξαγωγές στη Βρετανία

Τον κίνδυνο για το μέλλον των ελληνικών εξαγωγών στη Μ. Βρετανία προειδοποίησε ο ΣΕΒ, στην πρώτη του αντίδραση έπειτα από την ενεργοποίηση του Αρθρου 50, για το Brexit.......... (29/03/2017)

περισσότερα »

ΕΚΤ για «κόκκινα» δάνεια: Πώς θα ρυθμίζουν οι τράπεζες επιτόκια & δόσεις -Πότε θα γίνεται «κούρεμα»

Ο εν λόγω οδηγός μπορεί να απευθύνεται στο σύνολο των ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά έρχεται σε μια συγκυρία που «καίει» τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, δεδομένης της παράτασης της αβεβαιότητας, της «αιμορραγίας» καταθέσεων και των καθυστερήσεων στο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια......... (21/03/2017)

περισσότερα »

Προκήρυξη Βραβείων RegioStars 2017 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοινώνει την προκήρυξη των βραβείων RegioStars για το 2017....... (21/02/2017)

περισσότερα »

OPENiSME - Μια καινούργια πλατφόρμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ανήκετε στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που ψάχνουν να βρουν λύση σε προβλήματα καινοτομίας; Η γνώση για τη λύση στο πρόβλημά σας μπορεί να υπάρχει ήδη στην πλατφόρμα OPENiSME η οποία έχει σχεδιαστεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας με τη συμβολή της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας .......... (16/02/2017)

περισσότερα »

Το Discover Greece εμπλουτίζει και παρουσιάζει το ψηφιακό περιεχόμενο της ενότητας προβολής της Δυτικής Ελλάδας Δυτική Ελλάδα: Ταξίδι σε προορισμούς...«δώρα» της φύσης και της Ιστορίας

Το οικοσύστημα του Discovergreece.com, του ψηφιακού πυλώνα προβολής της Marketing Greece, «ξεδιπλώνει» στο ταξιδιωτικό κοινό τον χάρτη εμπειρών της Δυτικής Ελλάδας, με την προσθήκη ενός ακόμα συναρπαστικού προορισμού, της πόλης της Ναυπάκτου.......... (09/02/2017)

περισσότερα »

Έως τις 28/2 οι αιτήσεις για το Orange Grove Patras.

Μετά από 3,5 χρόνια λειτουργίας στην Αθήνα, το Orange Grove πάει στη Πάτρα. Ένας ευέλικτος συνεργατικός χώρος που λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα για τη στήριξη και προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, το Orange Grove Patras έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη....... (03/02/2017)

περισσότερα »

Η αγορά ελαιολάδου στις ΗΠΑ αλλάζει αργά αλλά σταθερά

Η αμερικανική αγορά αποτελεί την «ατμομηχανή» του παγκόσμιου εμπορίου ελαιολάδου εισάγοντας άνω των 300.000 τόνων (συμπεριλαμβανομένου και του πυρηνελαίου), ποσότητα που αυξάνει αργά μεν αλλά σταθερά (+6% φέτος). Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου (23/01/2017)

περισσότερα »

Ισχύουσα Νομοθεσία για τα Εσπεριδοειδή.

Υπουργική Απόφαση 6239/146099/2016 (ΦΕΚ 4348 Β΄ 2016): «Τροποποίηση της με αριθμ.6027/144841/23-12-2015 υπουργικής απόφασης (Β΄2864)‹‹Έγκριση συμμετοχής μεταποιητικών επιχειρήσεων χυμοποίησης πορτοκαλιών στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης για την μεταποιητική περίοδο 2016».......... (12/01/2017)

περισσότερα »

Tourism Awards 2017: Celebrating the best of Greece

Με σύνθημα «Έχετε κάτι να μοιραστείτε;» τα Tourism Awards 2017 προσκαλούν όλες τις επιχειρήσεις και φορείς που συνεισφέρουν στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος να διεκδικήσουν την ανάδειξή τους στα βραβεία-θεσμό του Ελληνικού Τουρισμού......... (10/01/2017)

περισσότερα »

Έρευνα : Η επίδραση της οικονομικής κρίσης στα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Με αφορμή μια έρευνα με θέμα τηv «Eπίδραση της οικονομικής κρίσης στα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων» που γίνεται στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, σας αποστέλλουμε το παρακάτω ερωτηματολόγιο......... (04/01/2017)

περισσότερα »

Χρηματοδότηση 150 Δήμων από το Πράσινο Ταμείο

Με το ποσό των περίπου 9 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν 150 Δήμοι της χώρας, για την εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Τη σχετική απόφαση έλαβε το Πράσινο Ταμείο, φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας......... (04/01/2017)

περισσότερα »

Invent ICT: Έναρξη προγράμματος επώασης καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων.

Το πρόγραμμα επώασης καινοτόμων επιχειρήσεων Invent ICT, που υλοποιείται από τη Δομή Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τους Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC) με τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ......... (28/12/2016)

περισσότερα »

Χωρίς κλήρωση στο ανοιχτό πανεπιστήμιο.

Χωρίς κλήρωση θα γίνεται πλέον η εισαγωγή των νέων φοιτητών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Πρόκειται για απόφαση που πρέπει να ερμηνευθεί και στο πλαίσιο του «ανταγωνισμού» ανάμεσα στα εξ αποστάσεως προγράμματα πανεπιστημίων της Κύπρου και άλλων βαλκανικών χωρών με τα ελληνικά........ (22/12/2016)

περισσότερα »

Μπαίνουν σε εφαρμογή οι δράσεις κατάρτισης για νέους γεωργούς

Το ΥΠΑΑΤ έχοντας ως προτεραιότητά του τη στήριξη της επαγγελματικής κατάρτισης για τη βελτίωση και προσαρμογή των δεξιοτήτων των απασχολούμενων στον γεωργικό τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία), ιδιαίτερα των νέων γεωργών οι οποίοι είναι πιο ευέλικτοι ...... (18/12/2016)

περισσότερα »

Ξενοδοχειακά καταλύματα σε προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Με την απόφαση 2986, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, προσδιορίστηκαν οι λειτουργικές μορφές και κατηγορίες των τουριστικών καταλυμάτων και λοιπών τουριστικών εγκαταστάσεων που μπορούν να ενταχθούν και να επιδοτηθούν, από προγράμματα αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. ........ (12/12/2016)

περισσότερα »

H Ν26 λειτουργεί πλέον κανονικά σε 17 χώρες της Ευρωζώνης και στην Ελλάδα.

Σχεδόν ένα έτος μετά τη δοκιμαστική λειτουργία η Fintech τράπεζα N26 ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες της είναι πλέον διαθέσιμες σε 17 χώρες της Ευρωζώνης συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας......... (07/12/2016)

περισσότερα »

Station F: Ανακοίνωσε τις πρώτες συνεργασίες και άνοιξε τις αιτήσεις για 1.000 Startups

H «Σίλικον Βάλεϊ» της Ευρώπης, το Station F των 34.000 τ.μ. ανακοίνωσε σήμερα τις πρώτες συνεργασίες του και άνοιξε τη διαδικασία αιτήσεων για 1.000 Startups που σχεδιάζει να φιλοξενήσει!........ (06/12/2016)

περισσότερα »

European Commission : Παροχή δεύτερης ευκαιρίας στους επιχειρηματίες

Η Επιτροπή παρουσίασε ένα σύνολο ευρωπαϊκών κανόνων για την αντιμετώπιση της αφερεγγυότητας των επιχειρήσεων και προτείνει την ανάπτυξη προληπτικών μηχανισμών...... (05/12/2016)

περισσότερα »

Λαθρεμπόριο αντί για έσοδα έφερε ο ΕΦΚ στο κρασί

Οργανωμένο λαθρεμπόριο αντί για έσοδα έφερε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί, όπως αναφέρει η "Καθημερινή". Σε λίγες ημέρες ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης κλείνει τον πρώτο χρόνο εφαρμογής και οι εισπράξεις για τα ταμεία του κράτους απέχουν πολύ από τα 65 εκατομμύρια ευρώ που η κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει και παρουσιάσει στους δανειστές.......... (30/11/2016)

περισσότερα »

Επέκταση της North Events στην αγορά Β. Αμερικής, με την Hellas North American Events Inc.

Στο Grand Central Terminal Station της Νέας Υόρκης, τον Μάιο 2017, η 1η Έκθεση αποκλειστικά για την Ελλάδα, 'Greek Panorama'. Η 1η Έκθεση Greek Panorama θα είναι και η πρώτη από μία σειρά δυναμικών δράσεων και πρωτοβουλιών της νεοσύστατης εταιρίας Hellas North American Events lnc. με έδρα τη Ν. Υόρκη....... (29/11/2016)

περισσότερα »

Δωρεάν κάρτα InterRail για όλους τους νέους της Ευρώπης προτείνει το ΕΚ

Η πρόταση να χαρίζεται μία κάρτα InterRail σε όλους τους νέους που κλείνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους συζητήθηκε στην ολομέλεια του ΕΚ στις 4 Οκτωβρίου. Εκατομμύρια νέοι έχουν ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιώντας την κάρτα InterRail τις τελευταίες δεκαετίες. Το κόστος, ωστόσο, της κάρτας μπορεί να φτάσει μέχρι και αρκετές εκατοντάδες ευρώ......... (05/10/2016)

περισσότερα »

Digital Marketing Practitioner - Έναρξη προγράμματος: 10 Οκτωβρίου 2016

Το Digital Marketing Practitioner είναι το πλέον πρακτικό και ανταποδοτικό σε γνώσεις και δεξιότητες εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το digital marketing, το οποίο περιλαμβάνει 90 ώρες σε αίθουσα και 25 ώρες e-learning και το μοναδικό 2ήμερο Digicamp. ........... (04/09/2016)

περισσότερα »

Το επαγγελματικό προφίλ του International Marketing Manager

Παρουσίαση του επαγγελματικού προφίλ του “International Marketing Manager” Ο προσδιορισμός των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για το επαγγελματικό προφίλ του International Marketing Manager έγινε βάση έρευνας σε 10 εστιασμένες ομάδες......... (28/09/2016)

περισσότερα »

Ένωση Επιχειρηματιών: Ζητούμενο η επανεκκίνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Μια δυναμική επανεκκίνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας αποτελεί το κλειδί για να "σπάσει" οριστικά ο φαύλος κύκλος και να εισέλθει η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης, τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ........ (20/09/2016)

περισσότερα »

SearchCulture.gr Υπηρεσία Eνιαίας Αναζήτησης σε ανοικτό ψηφιακό περιεχόμενο

Η Υπηρεσία Ενιαίας Αναζήτησης σε ανοικτό ψηφιακό περιεχόμενο αναπτύχθηκε αρχικά για τους δικαιούχους των Προσκλήσεων 31 και 31.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση", με στόχο την εγκαθίδρυση ενός ενιαίου σημείου πρόσβασης σε έγκριτο ψηφιακό περιεχόμενο......... (11/09/2016)

περισσότερα »

Νέα Παραρτήματα και Κέντρα Σπουδών σε εννέα πόλεις

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) υλοποιώντας μία από τις δεσμεύσεις της, τόσο για την ακαδημαϊκή ανάπτυξη του ιδρύματος, όσο και για την προώθηση επιστημονικών και πνευματικών δράσεων στα μέλη του και στη περιφέρεια, αποφάσισε την ίδρυση Παραρτημάτων και Κέντρων Σπουδών στους έξης δήμους:...... (09/09/2016)

περισσότερα »
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
 


©Portal Επιμελητηρίου Ηλείας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss