ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  RSS 2.0 

Ανοικτή διαβούλευση στο πλαίσιο των Πλατφορμών Καινοτομίας

Στo πλαίσιo εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3), η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους εκπροσώπους του οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας (Επιχειρήσεις, Ερευνητικοί Φορείς, Πανεπιστήμια, Δημόσια Διοίκηση, Οργανισμοί, Περιφέρειες, Δήμοι, ΜΚΟ, κλπ),........... (19/01/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονική Ακαδημία Οδήγησης e-Drive Academy

eDrive Academy! Ένας συνεχώς εξελισσόμενος διαδικτυακός κόμβος ευθύνης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για θέματα Οδικής Ασφάλειας. ......... (18/01/2018)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ : Στατιστικά στοιχεία ανεργίας Νοεμβρίου 2017

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων[1], με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Νοέμβριο 2017, ανήλθε σε 864.778 άτομα. Από αυτά 495.195 (ποσοστό 57,26%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο  του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 369.583 (ποσοστό 42,74%).......... (20/12/2017)

περισσότερα »

Η MYTILINEOS ξανά στο πλευρό των νέων μηχανικών Για 3η χρονιά το πρόγραμμα ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ!

Την πάγια προσήλωση στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας και της ανάσχεσης του brain drain, του ανησυχητικού φαινομένου της φυγής νέων και καταρτισμένων επιστημόνων στο εξωτερικό, αποδεικνύει για ακόμα μία φορά η MYTILINEOS με την έναρξη του τρίτου κατά σειρά προγράμματος ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ........ (11/12/2017)

περισσότερα »

Συνάντηση Εργασίας της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με το νέο Δ.Σ. της ΠΟΞ και τον πρόεδρο κ. Γρηγόρη Τάσιο

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ και τον πρόεδρο κ. Γρηγόρη Τάσιο, και τους συνεχάρη για την πρόσφατη εκλογή τους, ευχόμενη καλή θητεία στο έργο τους........ (05/12/2017)

περισσότερα »

Πάνω από 480 ιστοσελίδες παρακολουθούν τι ακριβώς πληκτρολογούν οι χρήστες

Ό,τι γράφουν στο πληκτρολόγιό τους οι χρήστες και όποια εντολή δίνουν με το «ποντίκι» τους, καθώς και το ακριβές περιεχόμενο των ιστοσελίδων που επισκέπτονται, καταγράφονται λεπτομερώς. Αυτό, κατά τους ερευνητές, μπορεί να περιλαμβάνει ευαίσθητα ιατρικά και άλλα προσωπικά δεδομένα, στοιχεία πιστωτικών καρτών κ.α.,........ (23/11/2017)

περισσότερα »

Στον Προέδρο της Δημοκρατίας ο ΣΕΠΕ και οι Ελληνικές εταιρείες που βραβεύτηκαν στα παγκόσμια βραβεία, WITSA Global ICT Excellence Awards 2017

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και οι επικεφαλής των ελληνικών εταιρειών που διακρίθηκαν στα φετινά παγκόσμια βραβεία, WITSA Global ICT Excellence Awards 2017......... (01/11/2017)

περισσότερα »

«Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το εμπόριο από το BREXIT, απασχολούν την ΕΣΕΕ.»

Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το εμπόριο από το Brexit αποτέλεσαν αντικείμενο των τελευταίων Δ.Σ. της EuroCommerce και βεβαίως του συμβουλίου της ΕΣΕΕ. Με αφορμή μάλιστα την πρόσκληση του ΥΠΕΞ τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στους προέδρους των κοινωνικών εταίρων......... (16/10/2017)

περισσότερα »

Ποιο είναι το Orange Grove που κέντρισε το ενδιαφέρον του Γ. Ντάισελμπλουμ

Μπορεί η επίσκεψη του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Ελλάδα και οι επαφές που είχε χθες (με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης μεταξύ άλλων) να είχαν ως βασικό αντικείμενο το κρίσιμο ζήτημα της τρίτης αξιολόγησης........ (26/09/2017)

περισσότερα »

Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας: Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου αξίζει να γίνουν επενδύσεις

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία αξίζει να γίνουν επενδύσεις και τα πλεονεκτήματα της τα γνωρίζει πολύ καλά η Κομισιόν» δήλωσε σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ η επίτροπος αρμόδια για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία Μαρίγια Γκαμπριέλ........ (24/09/2017)

περισσότερα »

Εισαγόμενα τρία στα τέσσερα προϊόντα που καταναλώνουμε

Ξένες στην ίδια τους τη χώρα είναι οι μεταποιητικές επιχειρήσεις, αφού μόλις το 26% των προϊόντων που παράγουν καταναλώνεται εντός των ελληνικών τειχών........ (22/09/2017)

περισσότερα »

SearchCulture.gr: Εξερευνήστε 5.000 χρόνια ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού

Πλέον ο επισκέπτης του SearchCulture.gr μπορεί να αναζητήσει το περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει χρησιμοποιώντας και χρονικά κριτήρια. Μπορεί επίσης να εξερευνήσει την εξελικτική πορεία του ελληνικού πολιτισμού μέσω του διαδραστικού χρονολογίου, αλλά και να περιηγηθεί στο περιεχόμενο της πύλης μέσω της σελίδας ιστορικών περιόδων.......... (19/09/2017)

περισσότερα »

Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στο Orange Grove

Όπως ανακοινώθηκε από το Orange Grove ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στον incubator και accelerator με τη προθεσμία υποβολής αιτήσεων να λήγει την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017........ (25/08/2017)

περισσότερα »

Συνάντηση του Πρέσβη των ΗΠΑ με startups της Δυτικής Ελλάδας

Στα πλαίσια των δράσεων της InterMediaKT και του POS4work - Coworking Space, φιλοξενήθηκε στην Πάτρα την Παρασκευή 21/7 ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt, σε μια συνάντηση με τις νεοφυείς επιχειρήσεις της περιοχής με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών.......... (25/07/2017)

περισσότερα »

Στα 4,5 δισ. ευρώ ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα

Σταθερά ανοδική τάση εμφανίζει ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του ευρωπαϊκού φορέα E-commerce Europe, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.... (13/07/2017)

περισσότερα »

Νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα LIFE

Το πρόγραμμα LIFE αποτελεί το βασικό χρηματοδοτικό μέσο της Ε.Ε. για το περιβάλλον και στοχεύει στην εφαρμογή της Ενωσιακής περιβαλλοντικής πολιτικής και νομοθεσίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός για το 2017 είναι 373 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 290 εκατ. ευρώ ......... (04/07/2017)

περισσότερα »

Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες μίσθωσης έχουν... εξαφανίσει τα ενοικιαστήρια

Είδος... υπό εξαφάνιση τείνουν να αποτελέσουν τα ενοικιαστήρια, ιδίως στις δημοφιλείς τουριστικά περιοχές, με ολοένα και περισσότερους ιδιοκτήτες να ανακαλύπτουν τις πλατφόρμες βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, ........ (27/06/2017)

περισσότερα »

Διασύνδεση του Γ.Ε.ΜΗ. με την e-justice platform

Ένα βήμα μπροστά στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αυτών πραγματοποίησε η Ελλάδα, κόβοντας το νήμα πρώτη στη διασύνδεση του Γενικού Εμπορικού μας Μητρώου (Γ.Ε.Μ.Η.) με την Ενιαία πλατφόρμα Εμπορικής Δημοσιότητας........ (20/06/2017)

περισσότερα »

Μετεξεταστέα η Ελλάδα στους 9 δείκτες του ΟΟΣΑ για την απασχόληση

Το ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ελλάδα, στο 48% τον Φεβρουάριο του 2017, είναι τετραπλάσιο σε σύγκριση με τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ (12,1%)......... (14/06/2017)

περισσότερα »

Ρεκόρ ενδιαφέροντος για τον 5ο κύκλο του egg - enter•grow•go

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η υποβολή επιχειρηματικών ιδεών για συμμετοχή στον 5ο κύκλο του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank με το Corallia από το 2013. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων......... (02/06/2017)

περισσότερα »

Πρωτοβουλία για τους νέους: Η ΕΕ χαράσσει στρατηγική για εκπαίδευση υψηλής ποιότητας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα νέες πρωτοβουλίες για τη σχολική και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, μεταξύ αυτών και μια πρόταση για την παρακολούθηση της σταδιοδρομίας των αποφοίτων που θα βοηθήσει τα κράτη μέλη να συγκεντρώνουν στοιχεία σχετικά με την πορεία που ακολουθούν οι απόφοιτοι μετά το πέρας των σπουδών τους......... (30/05/2017)

περισσότερα »

Κρούσματα απάτης στη γαλλική αγορά με θύματα ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες

Δείτε, συνημμένα, το έγγραφο του Γραφείου ΟΕΥ Παρισίων με Α.Π.Φ. 2270/ΑΣ 224/12.4.2017 και θέμα τα κρούσματα απάτης στη γαλλική αγορά με θύματα ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες......... (09/05/2017)

περισσότερα »

Επιχορηγήσεις επαγγελματικών θεατρικών σχημάτων του ελεύθερου θεάτρου για την περίοδο 2017-18

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Έχοντας υπόψη:1. Του Π.Δ/τος 63/2005 (ΦΕΚ Α΄98/22.4.05) «Περί Κυβερνήσεως και Κυβερνητικών Οργάνων» .......... (19/04/2017)

περισσότερα »

Μεταρρυθμίσεις με ευρωπαϊκά κονδύλια για τις 47 φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ: Οι 11 είναι στην Ελλάδα!

Μεταρρυθμίσεις με τη βοήθεια των πόρων της ΕΕ σε 47 περιφέρειες της ΕΕ -εκ των οποίων οι 11 βρίσκονται στην Ελλάδα- που υστερούν όσον αφορά την ανάπτυξη ή τον πλούτο, συνιστά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική έκθεση που δημοσιεύει σήμερα........ (11/04/2017)

περισσότερα »

«Καμπανάκι» κινδύνου από τον ΣΕΒ για τις ελληνικές εξαγωγές στη Βρετανία

Τον κίνδυνο για το μέλλον των ελληνικών εξαγωγών στη Μ. Βρετανία προειδοποίησε ο ΣΕΒ, στην πρώτη του αντίδραση έπειτα από την ενεργοποίηση του Αρθρου 50, για το Brexit.......... (29/03/2017)

περισσότερα »

ΕΚΤ για «κόκκινα» δάνεια: Πώς θα ρυθμίζουν οι τράπεζες επιτόκια & δόσεις -Πότε θα γίνεται «κούρεμα»

Ο εν λόγω οδηγός μπορεί να απευθύνεται στο σύνολο των ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά έρχεται σε μια συγκυρία που «καίει» τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, δεδομένης της παράτασης της αβεβαιότητας, της «αιμορραγίας» καταθέσεων και των καθυστερήσεων στο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια......... (21/03/2017)

περισσότερα »

Προκήρυξη Βραβείων RegioStars 2017 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοινώνει την προκήρυξη των βραβείων RegioStars για το 2017....... (21/02/2017)

περισσότερα »

OPENiSME - Μια καινούργια πλατφόρμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ανήκετε στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που ψάχνουν να βρουν λύση σε προβλήματα καινοτομίας; Η γνώση για τη λύση στο πρόβλημά σας μπορεί να υπάρχει ήδη στην πλατφόρμα OPENiSME η οποία έχει σχεδιαστεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας με τη συμβολή της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας .......... (16/02/2017)

περισσότερα »

Το Discover Greece εμπλουτίζει και παρουσιάζει το ψηφιακό περιεχόμενο της ενότητας προβολής της Δυτικής Ελλάδας Δυτική Ελλάδα: Ταξίδι σε προορισμούς...«δώρα» της φύσης και της Ιστορίας

Το οικοσύστημα του Discovergreece.com, του ψηφιακού πυλώνα προβολής της Marketing Greece, «ξεδιπλώνει» στο ταξιδιωτικό κοινό τον χάρτη εμπειρών της Δυτικής Ελλάδας, με την προσθήκη ενός ακόμα συναρπαστικού προορισμού, της πόλης της Ναυπάκτου.......... (09/02/2017)

περισσότερα »

Έως τις 28/2 οι αιτήσεις για το Orange Grove Patras.

Μετά από 3,5 χρόνια λειτουργίας στην Αθήνα, το Orange Grove πάει στη Πάτρα. Ένας ευέλικτος συνεργατικός χώρος που λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα για τη στήριξη και προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, το Orange Grove Patras έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη....... (03/02/2017)

περισσότερα »

Η αγορά ελαιολάδου στις ΗΠΑ αλλάζει αργά αλλά σταθερά

Η αμερικανική αγορά αποτελεί την «ατμομηχανή» του παγκόσμιου εμπορίου ελαιολάδου εισάγοντας άνω των 300.000 τόνων (συμπεριλαμβανομένου και του πυρηνελαίου), ποσότητα που αυξάνει αργά μεν αλλά σταθερά (+6% φέτος). Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου (23/01/2017)

περισσότερα »

Ισχύουσα Νομοθεσία για τα Εσπεριδοειδή.

Υπουργική Απόφαση 6239/146099/2016 (ΦΕΚ 4348 Β΄ 2016): «Τροποποίηση της με αριθμ.6027/144841/23-12-2015 υπουργικής απόφασης (Β΄2864)‹‹Έγκριση συμμετοχής μεταποιητικών επιχειρήσεων χυμοποίησης πορτοκαλιών στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης για την μεταποιητική περίοδο 2016».......... (12/01/2017)

περισσότερα »

Tourism Awards 2017: Celebrating the best of Greece

Με σύνθημα «Έχετε κάτι να μοιραστείτε;» τα Tourism Awards 2017 προσκαλούν όλες τις επιχειρήσεις και φορείς που συνεισφέρουν στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος να διεκδικήσουν την ανάδειξή τους στα βραβεία-θεσμό του Ελληνικού Τουρισμού......... (10/01/2017)

περισσότερα »

Έρευνα : Η επίδραση της οικονομικής κρίσης στα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Με αφορμή μια έρευνα με θέμα τηv «Eπίδραση της οικονομικής κρίσης στα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων» που γίνεται στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, σας αποστέλλουμε το παρακάτω ερωτηματολόγιο......... (04/01/2017)

περισσότερα »

Χρηματοδότηση 150 Δήμων από το Πράσινο Ταμείο

Με το ποσό των περίπου 9 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν 150 Δήμοι της χώρας, για την εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Τη σχετική απόφαση έλαβε το Πράσινο Ταμείο, φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας......... (04/01/2017)

περισσότερα »

Invent ICT: Έναρξη προγράμματος επώασης καινοτόμων επιχειρηματικών σχημάτων.

Το πρόγραμμα επώασης καινοτόμων επιχειρήσεων Invent ICT, που υλοποιείται από τη Δομή Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τους Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC) με τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ......... (28/12/2016)

περισσότερα »

Χωρίς κλήρωση στο ανοιχτό πανεπιστήμιο.

Χωρίς κλήρωση θα γίνεται πλέον η εισαγωγή των νέων φοιτητών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Πρόκειται για απόφαση που πρέπει να ερμηνευθεί και στο πλαίσιο του «ανταγωνισμού» ανάμεσα στα εξ αποστάσεως προγράμματα πανεπιστημίων της Κύπρου και άλλων βαλκανικών χωρών με τα ελληνικά........ (22/12/2016)

περισσότερα »

Μπαίνουν σε εφαρμογή οι δράσεις κατάρτισης για νέους γεωργούς

Το ΥΠΑΑΤ έχοντας ως προτεραιότητά του τη στήριξη της επαγγελματικής κατάρτισης για τη βελτίωση και προσαρμογή των δεξιοτήτων των απασχολούμενων στον γεωργικό τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία), ιδιαίτερα των νέων γεωργών οι οποίοι είναι πιο ευέλικτοι ...... (18/12/2016)

περισσότερα »

Ξενοδοχειακά καταλύματα σε προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Με την απόφαση 2986, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, προσδιορίστηκαν οι λειτουργικές μορφές και κατηγορίες των τουριστικών καταλυμάτων και λοιπών τουριστικών εγκαταστάσεων που μπορούν να ενταχθούν και να επιδοτηθούν, από προγράμματα αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. ........ (12/12/2016)

περισσότερα »

H Ν26 λειτουργεί πλέον κανονικά σε 17 χώρες της Ευρωζώνης και στην Ελλάδα.

Σχεδόν ένα έτος μετά τη δοκιμαστική λειτουργία η Fintech τράπεζα N26 ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες της είναι πλέον διαθέσιμες σε 17 χώρες της Ευρωζώνης συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας......... (07/12/2016)

περισσότερα »

Station F: Ανακοίνωσε τις πρώτες συνεργασίες και άνοιξε τις αιτήσεις για 1.000 Startups

H «Σίλικον Βάλεϊ» της Ευρώπης, το Station F των 34.000 τ.μ. ανακοίνωσε σήμερα τις πρώτες συνεργασίες του και άνοιξε τη διαδικασία αιτήσεων για 1.000 Startups που σχεδιάζει να φιλοξενήσει!........ (06/12/2016)

περισσότερα »

European Commission : Παροχή δεύτερης ευκαιρίας στους επιχειρηματίες

Η Επιτροπή παρουσίασε ένα σύνολο ευρωπαϊκών κανόνων για την αντιμετώπιση της αφερεγγυότητας των επιχειρήσεων και προτείνει την ανάπτυξη προληπτικών μηχανισμών...... (05/12/2016)

περισσότερα »

Λαθρεμπόριο αντί για έσοδα έφερε ο ΕΦΚ στο κρασί

Οργανωμένο λαθρεμπόριο αντί για έσοδα έφερε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί, όπως αναφέρει η "Καθημερινή". Σε λίγες ημέρες ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης κλείνει τον πρώτο χρόνο εφαρμογής και οι εισπράξεις για τα ταμεία του κράτους απέχουν πολύ από τα 65 εκατομμύρια ευρώ που η κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει και παρουσιάσει στους δανειστές.......... (30/11/2016)

περισσότερα »

Επέκταση της North Events στην αγορά Β. Αμερικής, με την Hellas North American Events Inc.

Στο Grand Central Terminal Station της Νέας Υόρκης, τον Μάιο 2017, η 1η Έκθεση αποκλειστικά για την Ελλάδα, 'Greek Panorama'. Η 1η Έκθεση Greek Panorama θα είναι και η πρώτη από μία σειρά δυναμικών δράσεων και πρωτοβουλιών της νεοσύστατης εταιρίας Hellas North American Events lnc. με έδρα τη Ν. Υόρκη....... (29/11/2016)

περισσότερα »

Μίνι έρευνα από το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ για την «BLACK FRIDAY»

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε ο διεθνής θεσμός των καταστημάτων, η «Black Friday», σε μια προσπάθεια ελάφρυνσης του διευρυμένου αρνητικού κλίματος. Πρόκειται για παραδοσιακό θεσμό των ΗΠΑ, που έχει καθιερωθεί ήδη από το 1930, και για τους Αμερικανούς είναι εφάμιλλος με την έναρξη της εορταστικής χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών........ (28/11/2016)

περισσότερα »

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση ξεκινούν για την περίοδο 2016-2017, παρουσιάζοντας δράσεις εντός και εκτός Ωνασείου Βιβλιοθήκης, που ανοίγει τις πόρτες της για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, στη Στέγη, καθώς και σε σχολεία σε όλη τη χώρα.......... (17/11/2016)

περισσότερα »

Αφιέρωμα περιοδικού “Wine Enthusiast” στον ελληνικό οίνο

Κρασιά από νωπά σταφύλια, στα οποία περιλαμβάνονται και τα εμπλουτισμένα με αλκοόλη κρασιά. Μούστος σταφυλιών άλλος από εκείνον της κλάσης 2009........ (26/10/2016)

περισσότερα »

WE-GATE - Διαδικτυακή πύλη για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην ΕΕ

Η λειτουργία της διαδικτυακής πύλης για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην ΕΕ, με τίτλο WE-gate, αποτελεί γεγονός, η έναρξη του οποίου χαιρετήθηκε με ενθουσιασμό την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες, όπως σημειώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας........ (17/10/2016)

περισσότερα »

Οικονομικές παροχές για τους έκθετες της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO

Στο πλαίσιο της καλύτερης συνεργασίας μας, με τη συμμετοχή σας στην πρώτη έκθεση της Πελοποννήσου «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», σας ενημερώνουμε για τις επιπλέον παροχές της έκθεσης που αφορούν στην οικονομικότερη διαμονή σας, κατά τις ημέρες της έκθεσης, σε ξενοδοχεία – καταλύματα του Δήμου Τρίπολης και στην οικονομικότερη παρουσίαση των προϊόντων – υπηρεσιών,.......... (10/10/2016)

περισσότερα »

Δωρεάν κάρτα InterRail για όλους τους νέους της Ευρώπης προτείνει το ΕΚ

Η πρόταση να χαρίζεται μία κάρτα InterRail σε όλους τους νέους που κλείνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους συζητήθηκε στην ολομέλεια του ΕΚ στις 4 Οκτωβρίου. Εκατομμύρια νέοι έχουν ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιώντας την κάρτα InterRail τις τελευταίες δεκαετίες. Το κόστος, ωστόσο, της κάρτας μπορεί να φτάσει μέχρι και αρκετές εκατοντάδες ευρώ......... (05/10/2016)

περισσότερα »

Digital Marketing Practitioner - Έναρξη προγράμματος: 10 Οκτωβρίου 2016

Το Digital Marketing Practitioner είναι το πλέον πρακτικό και ανταποδοτικό σε γνώσεις και δεξιότητες εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το digital marketing, το οποίο περιλαμβάνει 90 ώρες σε αίθουσα και 25 ώρες e-learning και το μοναδικό 2ήμερο Digicamp. ........... (04/09/2016)

περισσότερα »

Το επαγγελματικό προφίλ του International Marketing Manager

Παρουσίαση του επαγγελματικού προφίλ του “International Marketing Manager” Ο προσδιορισμός των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για το επαγγελματικό προφίλ του International Marketing Manager έγινε βάση έρευνας σε 10 εστιασμένες ομάδες......... (28/09/2016)

περισσότερα »

«Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου»

Για ακόμα μία χρονιά η ΕΣΕΕ τιμά την Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου στις 22 Σεπτεμβρίου. Για μία ακόμα χρονιά, το ελληνικό εμπόριο εξακολουθεί να είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας και ένας από τους σημαντικότερους εργοδότες στην ελληνική αγορά εργασίας.......... (22/09/2016)

περισσότερα »

Ένωση Επιχειρηματιών: Ζητούμενο η επανεκκίνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Μια δυναμική επανεκκίνηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας αποτελεί το κλειδί για να "σπάσει" οριστικά ο φαύλος κύκλος και να εισέλθει η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης, τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ........ (20/09/2016)

περισσότερα »

Πρόσκληση για συμμετοχή σε δημόσιους υπαλλήλους στο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Εθνικών Εμπειρογνωμόνων (National Experts Professional Training Programme -NEPT) σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΕΥΕΔ (με απόσπαση) για το α΄εξάμηνο 2017.

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Α.Π. 5267/7-7-2016 έγγραφο της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Μ.Ε.Α.), σε εφαρμογή του Προγράμματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Εθνικών Εμπειρογνωμόνων (National Experts Professional Training Programme –NEPT) διατίθενται στη χώρα μας, για το α΄εξάμηνο του έτους 2017,........ (12/09/2016)

περισσότερα »

SearchCulture.gr Υπηρεσία Eνιαίας Αναζήτησης σε ανοικτό ψηφιακό περιεχόμενο

Η Υπηρεσία Ενιαίας Αναζήτησης σε ανοικτό ψηφιακό περιεχόμενο αναπτύχθηκε αρχικά για τους δικαιούχους των Προσκλήσεων 31 και 31.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση", με στόχο την εγκαθίδρυση ενός ενιαίου σημείου πρόσβασης σε έγκριτο ψηφιακό περιεχόμενο......... (11/09/2016)

περισσότερα »

Νέα Παραρτήματα και Κέντρα Σπουδών σε εννέα πόλεις

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) υλοποιώντας μία από τις δεσμεύσεις της, τόσο για την ακαδημαϊκή ανάπτυξη του ιδρύματος, όσο και για την προώθηση επιστημονικών και πνευματικών δράσεων στα μέλη του και στη περιφέρεια, αποφάσισε την ίδρυση Παραρτημάτων και Κέντρων Σπουδών στους έξης δήμους:...... (09/09/2016)

περισσότερα »

Οι 38 ελληνικές εταιρείες που διακρίθηκαν στα European Business Awards

Tις 38 ελληνικές επιχειρήσεις που πέρασαν με επιτυχία στην πρώτη φάση του εφετινού διαγωνισμού «European Business Awards 2016/17» και αναδείχτηκαν ως «National Champions» ανακοίνωσε η RSM Ελλάδος, μέλος της RSM International....... (05/09/2016)

περισσότερα »

Μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο επιχειρηματικής πληροφόρησης «Γνους Πράττε» Τεύχος Νο 11, Ιούλιος – Αύγουστος 2016

Δείτε συνημμένο, το τεύχος του μηνιαίου ενημερωτικού δελτίου επιχειρηματικής πληροφόρησης της Διεύθυνσής μας ( Ιούλιος – Αύγουστος 2016, αρ. 11)........ (01/09/2016)

περισσότερα »

Οδηγός Επιχειρείν για την Ισπανία

Οδηγός Επιχειρείν για την Ισπανία Χώρα αναφοράς ΙΣΠΑΝΙΑ Έκδοση Γραφείο Ο.Ε.Υ. Μαδρίτης (Αρμοδιότητα και για Ανδόρα) ..... (29/08/2016)

περισσότερα »

Istanbul Jewellery Show στις 13-16 Οκτωβρίου 2016 στην Κωνσταντινούπολη.

Στις 13-16 Οκτωβρίου 2016 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ- ISTANBUL JEWELLERY SHOW 2016 από τη διοργανώτρια εκθέσεων UBM Rotaforte Uluslararası Fuarcılık A.Ş. σε συνεργασία με την Ένωση Εξαγωγέων Κωνσταντινούπολης (IMMIB) στην Istanbul – Turkey με επιχορήγηση του σχετιζόμενου φορέα εξαγωγών............ (03/09/2016)

περισσότερα »

Αγορά Εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο - Β΄ Τρίμηνο 2016

Αγορά Εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο - Β΄ Τρίμηνο 2016 Χώρα αναφοράς ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ...... (19/08/2016)

περισσότερα »

“Nostos” 1st Greek Alternative Tourism Expo 2016 στη Ναύπακτο, από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου 2016.

Η “Nostos” 1st Greek Alternative Tourism Expo 2016, η Πανελλήνια Έκθεση αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στον εναλλακτικό τουρισμό θα πραγματοποιηθεί στη Ναύπακτο, από τις 14 έως τις 17 Οκτωβρίου 2016. Πρόκειται για μία ευκαιρία προβολής του εθνικού μας προϊόντος, καθώς θα συγκεντρωθούν επαγγελματίες και επιχειρήσεις ........ (11/08/2016)

περισσότερα »

1ο FeedMeGreek.

Το φθινόπωρο 2016 (Σεπτεμβριο – Οκτώβριο) θα πραγματοποιηθεί τελικά το 1ο FeedMeGreek στην Γερμανία, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, και στις ίδιες πόλεις που είχε ανακοινωθεί. Οι ακριβείς ημερομηνίες όπως και οι ημερομηνίες για το επόμενο ταξίδι της διοργάνωσης θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες βδομάδες .......... (22/08/2016)

περισσότερα »

Διαβάστε την καλοκαιρινή έκδοση του Περιοδικού Panorama 57: "To Pomorskie επιλέγει την έξυπνη οδό"

Το κύριο άρθρο ρίχνει μια εις βάθος ματιά σε μία περιφέρεια, και αυτή τη φορά είναι η σειρά του Pomorskie της Πολωνίας. Μια συνέντευξη με τον επικεφαλής της περιφέρειας, παραδείγματα έργων και πραγματικά περιστατικά δίνουν μια συνολική εικόνα του πώς η πολιτική συνοχής βοηθάει αυτήν την περιφέρεια να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της. (22/08/2016)

περισσότερα »

INNECO 2016: Το μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο νεανικής επιχειρηματικότητας ,16 – 18 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ένα όραμα πέντε ετών του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας NE παίρνει σάρκα και οστά το Δεκέμβριο του 2016, στην καρδιά της ελληνικής κρίσης. Έρχεται για να ανατρέψει τα δεδομένα και να αποδείξει ότι όταν θέλεις κάτι πολύ τότε μπορείς να το πετύχεις! (09/08/2016)

περισσότερα »

Ετήσια έρευνα για το εξωτερικό εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων της Ιταλίας

Εκδόθηκε πρόσφατα η έκθεση για το εξωτερικό εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων της Ιταλίας, η οποία συντάχθηκε από το «Συμβούλιο για την 'Έρευνα στην Γεωργία και την Ανάλυση της Αγροτικής Οικονομίας» (CREA, www.crea.gov.it)........ (18/07/2016)

περισσότερα »

Διεθνής Έκθεση τροφίμων & ποτών SIAL Παρίσι, 16 -20 Οκτωβρίου 2016

Η Διεθνής Έκθεση SIAL διοργανώνεται από 16 έως 20 Οκτωβρίου 2016 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORDVILLEPINTE, στο Παρίσι/Γαλλία. Αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια......... (23/08/2016)

περισσότερα »

Προεγγραφές στο Συνέδριο «Γλωσσικά επαγγέλματα και Ψηφιακή Ενιαία Αγορά» στις 12 Νοεμβρίου 2016 (αμφιθέατρο AULA της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών).

Άνοιξαν σήμερα οι προεγγραφές στο Συνέδριο «Γλωσσικά επαγγέλματα και Ψηφιακή Ενιαία Αγορά» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 (αμφιθέατρο AULA της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιούπολη 157 84 Αθήνα-Ζωγράφου)........ (05/09/2016)

περισσότερα »

Έρευνα της Εθνικής Τράπεζας - Πυλώνας στήριξης για την απασχόληση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η αύξηση της απασχόλησης προκύπτει από το όλο και μεγαλύτερο εξωστρεφές και καινοτόμο κομμάτι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το οποίο δείχνει έτοιμο να αξιοποιήσει ακόμα και οριακά σημάδια ανάκαμψης της ζήτησης, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας της Εθνικής Τράπεζας........ (01/08/2016)

περισσότερα »

8o Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, από 2 - 4 Δεκεμβρίου 2016

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, αποτελεί την μεγαλύτερη και σημαντικότερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. (05/09/2016)

περισσότερα »

Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ- Ιούλιος 2016 - Εξαμηνιαία αποτύπωση οικονομικού κλίματος στις μικρές επιχειρήσεις "Σε παγίδα ρευστότητας η ελληνική οικονομία - Σε ακόμα πιο δυσχερή θέση οι μικρές επιχειρήσεις"

Είναι σαφές ότι η σχετική άρση της αβεβαιότητας της προηγούμενης περιόδου, στην οποία συνετέλεσε η ολοκλήρωση της 1ης αξιολόγησης και η σταθεροποίηση του πολιτικού κλίματος, δεν υπήρξε αρκετή για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. ........ (06/09/2016)

περισσότερα »

Έκθεση Φυσικών & Βιολογικών Προϊόντων Λονδίνο 2 & 3 Απριλίου 2017 - ExCeL

Στις 02 & 03 Απριλίου 2017 πραγματοποιείται στο Λονδίνο για 21η χρονιά η μεγαλύτερη Έκθεση Φυσικών και Βιολογικών προϊόντων για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης......... (08/09/2016)

περισσότερα »

Επιχειρηματικός Οδηγός έτους 2016 για την αγορά της Σαουδικής Αραβίας - Doing Business in the Saudi Arabian Market

Έκδοση Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τζέντας (Αρμοδιότητα και για Ομάν, Υεμένη) ...... (01/08/2016)

περισσότερα »

Εξειδικευμένα σεμινάρια εργαζομένων για την Κινεζική αγορά από το Ελληνοκινεζικο Επιμελητήριο σε συνεργασία με το ΚΕΚ Consul.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης & Επαγγελματικής Κατάρτισης CONSUL ΑΕ διοργανώνει Επιδοτούμενα Σεμινάρια Εργαζομένων......... (08/09/2016)

περισσότερα »

KPMG : Έρευνα για τις οικογενειακές επιχειρήσεις

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις, για άλλη μια φορά, αποδεικνύονται επιτυχημένες και ανθεκτικές στην κρίση. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η 5η έκδοση του Βαρόμετρου Ευρωπαϊκών Οικογενειακών Επιχειρήσεων που διεξήγαγε το European Family Businesses (EFB) και η KPMG Enterprise.......... (08/09/2016)

περισσότερα »

diaNEOsis - Νέα έρευνα: Η Πολυνομία Και Η Κακονομία Στην Ελλάδα

Γιατί υπάρχουν τόσο πολλοί νόμοι στην Ελλάδα; Και γιατί είναι τόσο κακοφτιαγμένοι; Η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις προσπαθεί να χαρτογραφήσει τα προβλήματα της πολυνομίας και της κακονομίας στη χώρα μας και να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους........ (07/07/2016)

περισσότερα »

DACH + HOLZ International 2018 (20.02 – 23.02.2018) στην Κολωνία

Διεθνής Έκθεση για τεχνικές κατασκευής στεγών, τοιχοποιίας και μόνωσης, που διοργανώνεται από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Μονάχου (26/07/2016)

περισσότερα »

Ερωτηματολόγιο Διάγνωσης Αναγκών της ΟΕΣΥΝΕ

Η ΟΕΣΥΝΕ στο πλαίσιο υποβολής Πρότασης για το Πρόγραμμα με τίτλο «Κατάρτιση και Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα» του Άξονα Προτεραιότητας 2 "Προσαρμογή Εργαζομένων, Επιχειρήσεων και επιχειρηματικού περιβάλλοντος (02/09/2016)

περισσότερα »

Πώς μπορείτε να κάνετε συμψηφισμό του ΕΝΦΙΑ με τον φόρο εισοδήματος

Eδώ και μερικές ώρες (σ.σ. 28.8.2016) ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάρτησης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝ.Φ.Ι.Α στους ατομικούς λογαριασμούς όλων των φορολογουμένων στο taxis και ταυτόχρονα βεβαιώθηκαν τα σχετικά ποσό του εν λόγω φόρου........ (01/09/2016)

περισσότερα »

Διεθνής Έκθεση Ιδιωτικής Ετικέτας ‘’PLMA CHICAGO 2016’’ World of private label trade show – Σικάγο 13-15- Νοεμβρίου 2016.

Η Promo Solution μετά απο την απόλυτα επιτυχημένη συμμετοχή στη Δ.Έκθεση PLMA Amsterdam 2016, σας καλεί να συμμετάσχετε στην Δ.Ε. PLMA CHICAGO – WORLD OF PRIVATE LABEL TRADE SHOW (08/09/2016)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στις Διεθνείς Σπουδές

Το πρόγραμμα έχει τις εξής κατευθύνσεις: 1) Διεθνείς Σπουδές με ειδίκευση στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και τη Διπλωματία 2) Διεθνείς Σπουδές με ειδίκευση στις Στρατηγικές Σπουδές και τη Διεθνή Πολιτική ....... (27/07/2016)

περισσότερα »

9η Διεθνής Κλαδική Έκθεση και Συνέδριο Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών στο Μόναχο από 28 - 30 Μαρτίου 2017.

Τα ΟΗ (Οργανικά Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά) αποτελούν ένα επαναστατικό τεχνολογικό πεδίο με απεριόριστες εφαρμογές στην ενέργεια, φωτισμό, ηλεκτρονική, υγεία με ένα τεράστιο μέγεθος αγορών, που θα υπερβαίνει τα 16 δις € το 2015 και τα 65 δις € το 2022 μόνο σε βασικές εφαρμογές και που θα ανοίγει το δρόμο για πολλές άλλες πιο σύνθετες ......... (28/06/2016)

περισσότερα »

Αποκρυπτογραφήθηκε το πλήρες γονιδίωμα της ελιάς

Ισπανοί ερευνητές έριξαν φως στο γενετικό παζλ της ελιάς καταφέρνοντας για 1η φορά να «διαβάσουν» το πλήρες γονιδίωμά της. Αποκτούν, ή μάλλον ενισχύουν, το σημαντικό παραγωγικό και εμπορικό προβάδισμα που ήδη διαθέτουν. Επίσης, "ανοίγει ο ασκός του Αιόλου" ........ (18/07/2016)

περισσότερα »

Πώς θα κάνετε αίτηση για προσλήψεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport.

Ευκαιρίες καριέρας σε Έλληνες υποψηφίους που επιθυμούν να εργαστούν στον αεροπορικό κλάδο προσφέρει η Fraport που θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση και εκμετάλλευση 14 περιφερειακών αεροδρομίων ....... (15/07/2016)

περισσότερα »

Ευρωπαϊκή Πύλη Επενδυτικών Έργων (EIPP)

Είστε φορέας υλοποίησης έργων με έδρα στην ΕΕ και θέλετε να προσεγγίσετε δυνητικούς επενδυτές σε όλον τον κόσμο; Καταχωρίστε το έργο σας στην Ευρωπαϊκή Πύλη Επενδυτικών Έργων (ΕΠΕΕ) και κάντε το γνωστό σε ένα ευρύ δίκτυο διεθνών επενδυτών! Αρχίστε σήμερα, υποβάλλοντας το έργο σας παρακάτω........ (14/07/2016)

περισσότερα »

Ολες οι αλλαγές στις μεταπτυχιακές σπουδές - Τι αλλάζει από του χρόνου

Αλλαγές στον «χάρτη» των μεταπτυχιακών σπουδών στη χώρα μας από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΗτΣ», νομοθετική ρύθμιση η οποία αναμένεται να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή το φθινόπωρο,......... (04/07/2016)

περισσότερα »

Νέοι κανονισμοί για την εισαγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στη Νότια Κορεά

Σύμφωνα με νέο νόμο της Ν. Κορέας για την ασφάλεια των εισαγόμενων τροφίμων, από 4/8/2016 δεν θα επιτρέπεται η εισαγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, χωρίς να συνοδεύονται από υγειονομικό πιστοποιητικό. ........ (29/06/2016)

περισσότερα »

Ίδρυση Ελληνο-ιαπωνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Εγκρίθηκε από το αρμόδιο ιαπωνικό Υπουργείο Γαιών, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού (MLIT) η αίτηση ίδρυσης του Ελληνο-ιαπωνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ιαπωνία που κατατέθηκε προ δύο μηνών, ενώ η επίσημη γραπτή θετική απάντηση αναμένεται εντός της ερχομένης εβδομάδας....... (23/06/2016)

περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Εμπορικό Ναυτικό

To Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κάνει γνωστό ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2016-2017........ (21/06/2016)

περισσότερα »

Οι ΗΠΑ ξανά κατά της νοθείας του ελαιολάδου

H Γερουσία των ΗΠΑ ζητά, με νόμο, από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA να αναλύει το ελαιόλαδο που διατίθενται στην αγορά της χώρας, για τυχόν νοθείες με σπορέλαια, συλλέγοντας δείγματα από τα ράφια των καταστημάτων,...... (03/06/2016)

περισσότερα »

Ημερολόγιο Διεθνών Εκθέσεων Γερμανίας 2017_ Εκθεσιακά κέντρα Ντύσσελντορφ Κολωνίας Έσσεν, Ντόρτμουντ

Ημερολόγιο Διεθνών Εκθέσεων Γερμανίας 2017_ Εκθεσιακά κέντρα Ντύσσελντορφ Κολωνίας Έσσεν, Ντόρτμουντ Χώρα αναφοράς ΓΕΡΜΑΝΙΑ......... (06/06/2016)

περισσότερα »

23,5 εκατ. ευρώ για Προγράμματα Προώθησης ελληνικών προϊόντων

Με εκπροσώπους οργανώσεων και φορέων των οποίων έχουν εγκριθεί προγράμματα προώθησης των προϊόντων τους στην εσωτερική αγορά και στις αγορές τρίτων χωρών, συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ........ (23/05/2016)

περισσότερα »

Υπεγράφη η πρώτη συμφωνία για τη δανειοδότηση καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Πρόκειται για την πρώτη συναλλαγή InnovFin στην Ελλάδα, ενώ η συμφωνία εκφράζει τη δέσμευση της ΕΕ για ταχεία δρομολόγηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, με σκοπό την επίσπευση του δανεισμού και την εξασφάλιση εγγυήσεων για συναλλαγές που μπορούν να τονώσουν την απασχόληση και την ανάπτυξη στην ΕΕ......... (19/05/2016)

περισσότερα »

Διεθνείς Εμπορικές Εκθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το 2017

Ενδεικτικός κατάλογος διεθνών εμπορικών εκθέσεων που διοργανώνονται στις Πολιτείες αρμοδιότητας του Γραφείου ΟΕΥ Ουάσιγκτων......... (02/06/2016)

περισσότερα »

Η αγορά βιολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ

Η βιολογική καλλιέργεια είναι ένας από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους κλάδους του αγροτικού τομέα των ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία. Όταν το Κογκρέσο πέρασε τον Νόμο περί Παραγωγής Βιολογικών Τροφίμων του 1990 (Organic Foods Production Act of 1990)....... (12/05/2016)

περισσότερα »

Λειτουργία “ηλεκτρονικής υπηρεσίας μιας στάσης για εισαγωγές και εξαγωγές” Tunisie Trade Net T.T.N. - www.tradenet.com.tn

Λειτουργία “ηλεκτρονικής υπηρεσίας μιας στάσης για εισαγωγές και εξαγωγές” Tunisie Trade Net T.T.N. - www.tradenet.com.tn Υποστήριξη Επενδυτικών Δραστηριοτήτων Ενημερωτικά δελτία - Ειδήσεις Γενικές Πληροφορίες ...... (26/04/2016)

περισσότερα »

Πιστοποίηση της καταγωγής ελληνικών προϊόντων με βάση τη Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών ΕΕ-Νοτίου Κορέας

Από 1ης Ιουλίου 2011, που ισχύει η Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Νότια Κορέα, τα προϊόντα μας για να τύχουν των προβλεπόμενων μειώσεων ή απαλλαγών δασμών, πρέπει να συνοδεύονται από «δήλωση καταγωγής» (origin declaration), την οποία εκδίδουν οι ίδιοι οι εξαγωγείς........ (18/04/2016)

περισσότερα »

Νέος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων e-Academy, το Digital Marketing Practitioner στις 16 Μαρτίου και το e-Commerce Project Manager στις 23 Μαρτίου.

Η Εκπαιδευτική Ακαδημία με στόχο τη δημιουργία των καλύτερων επαγγελματιών στο χώρο της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας........ (18/02/2016)

περισσότερα »

Η νέα δυναμική της οικονομικής διπλωματίας

Η οικονομική διπλωματία διεθνώς έχει υποκαταστήσει μεγάλο μέρος της γνωστής παραδοσιακής διπλωματίας της εξωτερικής πολιτικής. Πράγματι, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι πρέσβεις των κρατών καλούνται να επιλύσουν προβλήματα των δικών τους, των εθνικών εταιρειών,........ (15/02/2016)

περισσότερα »

Εναρκτήρια εκδήλωση οργανισμού διαΝΕΟσις.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ιδρυτής και Πρόεδρος του οργανισμού Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος κατά την ομιλία του τόνισε τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην ίδρυσή του. Η διαΝΕΟσις έχει ως στόχο την πυροδότηση του κοινωνικού διαλόγου και τη διατύπωση προτάσεων πάνω στα κρίσιμα οικονομικά........ (05/02/2016)

περισσότερα »

Ρεκόρ στη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα προγραμματισμού (Code Week) το 2015, με 570.000 άτομα να εκπαιδεύονται στον δημιουργικό προγραμματισμό. Νέες πρωτοβουλίες και δράσεις αναμένονται για το 2016.

Σχεδόν 570.000 άτομα έμαθαν να προγραμματίζουν δημιουργικά ηλεκτρονικούς υπολογιστές στη διάρκεια της τελευταίας Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού από τις 10 έως τις 18 Οκτωβρίου 2015. Χιλιάδες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής, στο πλαίσιο των οποίων οι άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα.......... (26/01/2016)

περισσότερα »

Νέοι κανονισμοί για τη σήμανση των προϊόντων από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων/ FDA

Χώρα αναφοράς ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Έκδοση Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ουάσιγκτων (Αρμοδιότητα και για Μπαχάμες)........ (25/01/2016)

περισσότερα »
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
 


©Portal Επιμελητηρίου Ηλείας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss