ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  RSS 2.0 

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την ενεργοποίηση του μηχανισμού «Ηρακλής» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή - Κρατικές εγγυήσεις 12 δισ. ευρώ για μείωση των κόκκινων δανείων

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει παροχή εγγύησης του ελληνικού Δημοσίου, έναντι προμήθειας, σε τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) των εγχώριων τραπεζών........... (11/12/2019)

περισσότερα »

Εκδήλωση παρουσίασης δράσεων και δικτύωσης των φορέων του έργου egov-INNO, την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ηλείας

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με στόχο την προώθηση των δράσεων και αποτελεσμάτων καθώς και την περαιτέρω δικτύωση των εμπλεκομένων φορέων στο έργο egov-INNO (Υπηρεσίες και εργαλεία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ........... (10/12/2019)

περισσότερα »

‘’Συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωσταντίνου Νίκολούτσου με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη και τον πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο, για τις συγκοινωνιακές υποδομές της Ηλείας.’’

‘’Συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωσταντίνου Νίκολούτσου με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη και τον πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο, για τις συγκοινωνιακές υποδομές της Ηλείας.’’ Κατά την συνάντηση με τον γενικό γραμματέα υποδομών Γιώργο Καραγιάννη εξετάστηκαν οι εξελίξεις για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος.......... (05/12/2019)

περισσότερα »

Παράταση της διαδικασίας ρύθμισης οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία με νέο πολυνομοσχέδιο

Παράταση της διαδικασίας ρύθμισης οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία με νέο πολυνομοσχέδιο Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει : α. Παρατείνεται κατά πέντε (5) μήνες από τη λήξη της, ήτοι έως 31-5- 2020, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) .......... (08/12/2019)

περισσότερα »

«Κυκλική Οικονομία & Επιχειρηματική Καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα» στο Πανεπιστήμιο Πατρών 11-12-2019 στην Πάτρα.

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή την Τετάρτη στο Πανεπιστήμιο Πατρών με τίτλο «Κυκλική Οικονομία & Επιχειρηματική Καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα». Η εκδήλωση είχε την ηθική υποστήριξη (ethical support) του Πανεπιστημίου του Cambridge, Institute for Sustainability Leadership.............. (13/12/2019)

περισσότερα »

Έργο Refrech Ενημερωτικό πρόγραμμα για την προώθηση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά (Γερμανία, Πολωνία και Τσεχία)

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος υλοποιεί πρόγραμμα για την προώθηση φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά (Γερμανία , Πολωνία και Τσεχία) σε σύμπραξη με τον Παναγροτικό Σύνδεσμο Κύπρου (Συντονιστής) την Bulgarian National Horticultural Union (Βουλγαρία) και τη Διεπαγγελματική Ένωση Φρούτων και Λαχανικών OIPA PRODCOM Legume Fructe (Ρουμανία)........... (26/11/2019)

περισσότερα »

Κομισιόν: Απόφαση - ανάσα για τις ελληνικές εξαγωγές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη την επιστροφή της Ελλάδας στη λίστα των χωρών "εμπορεύσιμου ρίσκου" (marketable risk) για την βραχυπρόθεσμη ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020......... (26/11/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Ηλείας στην Έκθεση «Πελοπόννησος Expo 2019»- Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13/11/2019 τα εγκαίνια της έκθεσης

Παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κα. Φώφης Γεννηματά του νέου Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, Δημάρχων, των προέδρων, του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννη Τρουπή του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλη Ξυγκώρου του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνου Νικολούτσου............... (15/11/2019)

περισσότερα »

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στoν Πύργο

Το Επιμελητήριο Ηλείας, αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για εκπαίδευση, παρουσιάζει, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), και σε συνεργασία με τη 360U Better Skills – Better Business και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων............ (02/10/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή σε διεθνές εργαστήριο του έργου: Cross Border Agrifood Incubators, Acronym : «Incuba» & mis : 5003241

Στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος (INTERREG V-A) GREECE-ITALY (EL-IT) 2014 -2020 , το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (85%) και από Εθνικούς Πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (15%)................. (12/12/2019)

περισσότερα »

200 εκατ. ευρώ για την προώθηση των ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων διατροφής εντός και εκτός της ΕΕ

Το πρόγραμμα εργασίας για την πολιτική προώθησης του 2020 που εγκρίθηκε από την Επιτροπή περιγράφει τις κύριες προτεραιότητες για την παροχή στήριξης. Η πολιτική της ΕΕ για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων διατροφής έχει χαραχτεί με στόχο να βοηθήσει τον κλάδο να επωφεληθεί από τη διευρυνόμενη και ολοένα πιο δυναμική παγκόσμια αγορά γεωργικών προϊόντων διατροφής, ........... (19/11/2019)

περισσότερα »

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) προκηρύσσει προπτυχιακές υποτροφίες ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, των οποίων ο αριθμός εκτιμάται σε 3.771 οι οποίες αποσκοπούν στην υποστήριξη φοιτητών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις σπουδές τους ............ (11/11/2019)

περισσότερα »

«eAmbrosia» H νέα ευρωπαϊκή βάση δεδομένων για τα προϊόντα με γεωγραφική ένδειξη

Οι γεωγραφικές ενδείξεις της Ε.Ε. προστατεύουν περισσότερα από 3.400 ονόματα προϊόντων προκειμένου να προωθήσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους και να υπερασπιστούν την παραδοσιακή τεχνογνωσία των παραγωγών τους. Μέσω της νέας δημόσιας βάσης δεδομένων «eAmbrosia» παρέχεται εύκολη πρόσβαση ........ (21/11/2019)

περισσότερα »

Σημαντική πρωτοβουλία του Επιμελητήριου Ηλείας για το μεγάλο πρόβλημα των δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου (Πυρόπληκτα δάνεια )

Πλήθος φορέων και επιχειρηματιών παρευρεθήκαν χθες στο Επιμελητήριο Ηλείας στην συνάντηση - εκδήλωση στα πλαίσια ενημέρωσης και προγραμματισμού ενεργειών για το θέμα των δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (πυρόπληκτα δάνεια).................... (06/11/2019)

περισσότερα »

5η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για την Πρωτοβουλία Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (Urban Innovative Actions).

Η Πρωτοβουλία Αστικές Καινοτόμες Δράσεις (Urban Innovative Actions) προκηρύσσει την 5η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων. Η Πρόσκληση έχει ως στόχο να υποστηρίξει τις αστικές περιοχές με πόρους για την δοκιμή νέων και μη αποδεδειγμένων προτάσεων για την αντιμετώπιση των αστικών προκλήσεων. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι 12 Δεκεμβρίου 2019 στις 14:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης............... (06/11/2019)

περισσότερα »

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το αναπτυξιακό νομοσχέδιο........... (31/10/2019)

περισσότερα »

Διαβούλευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2021-2027

Διαβούλευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2021-2027................. (03/11/2019)

περισσότερα »

Πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Οι αιτήσεις άνοιξαν!

Ο στόχος των περιόδων πρακτικής άσκησης Schuman είναι να συμβάλει στην ευρωπαϊκή εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση των πολιτών της ΕΕ και να δώσει μια εικόνα για το έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.......... (01/11/2019)

περισσότερα »

Έναρξη λειτουργίας του Γραφείου «Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών» της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους στον Πύργο.

Στόχος του Γραφείου Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) είναι να συμβουλεύει, να υποστηρίζει και να συμπαραστέκεται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα ληξιπρόθεσμων οφειλών........... (16/10/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Ηλείας συμμετείχε με επιτυχία στην Έκθεση «ALBANIAN BALKANET FESTIVAL» η οποία διεξήχθη το διάστημα 30-31 Οκτωβρίου 2019 στα Τίρανα Αλβανίας.

Το Επιμελητήριο Ηλείας συμμετείχε με επιτυχία στην Έκθεση «ALBANIAN BALKANET FESTIVAL» η οποία διεξήχθη το διάστημα 30-31 Οκτωβρίου 2019 στα Τίρανα Αλβανίας, στον Εκθεσιακό χώρο του Αγροτικού Πανεπιστημίου Τιράνων, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Τιράνων.......... (05/11/2019)

περισσότερα »

Παρόν το Επιμελητήριο Ηλείας στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ και στο 2ο επιχειρηματικό φόρουμ Χανίων

Από το Επιμελητήριο Ηλείας παρευρίσκονται ο Πρόεδρος Νικολούτσος Κωνσταντίνος ο Ά Αντιπρόεδρος Λεβέντης Κωνσταντίνος και ο Διευθυντής Αντωνόπουλος Ιωάννης. ........... (02/11/2019)

περισσότερα »

Δεύτερη συνάντηση της ομάδας εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Incuba – Διασυνοριακές αγροδιατροφικές θερμοκοιτίδες (Cross Border agrifood incubators)”.

Με στόχο την αποτίμηση της έως τώρα πορείας του έργου, τον συντονισμό της δράσης των συνεργαζόμενων εταίρων και τη διασφάλιση της όσο το δυνατόν αρτιότερης και αποτελεσματικότερης υλοποίησης των προβλεπόμενων δράσεων, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 08 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ηλείας........... (08/10/2019)

περισσότερα »

Ανάπτυξη με ρεαλισμό και συνεργασία - Άρθρο του Κώστα Λεβέντη, Αντιπροέδρου Επιμελητηρίου Ηλείας

Παρακολουθώντας με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις σχετικά με τα μεγάλα έργα υποδομής στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, τα οποία είναι ο αυτοκινητόδρομος της Πατρών-Πύργου και η διέλευση του τρένου από την Πάτρα, αφού οποιαδήποτε απόφαση καθορίζει και το μέλλον της Ηλείας, βλέπουμε πως είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. ............ (14/11/2019)

περισσότερα »

Πώς "γλίτωσαν" από τους δασμούς των ΗΠΑ το ελαιόλαδο και οι βρώσιμες ελιές

Το χρονικό των ελληνικών παρεμβάσεων προς την αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετους δασμούς το ελληνικό ελαιόλαδο και οι ελληνικές βρώσιμες ελιές παρουσιάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.......... (04/10/2019)

περισσότερα »

Άρθρο του Κώστα Λεβέντη Αντιπροέδρου Επιμελητηρίου Ηλείας - Τι πραγματικά σημαίνει η πρόσφατη κινητικότητα με τα πυρόπληκτα δάνεια

Τις τελευταίες μέρες έχουμε διαπιστώσει όλοι μία κινητικότητα αναφορικά με την ειδησεογραφία που αφορά στα πυρόπληκτα δάνεια, η οποία έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην τοπική μας κοινωνία σχετικά με την τύχη τους. Ας βάλουμε, όμως, τα πράγματα στην θέση τους............ (29/10/2019)

περισσότερα »

Πώς θα προετοιμαστείτε για το Brexit Τελωνειακός Οδηγός για τις επιχειρήσεις

Σε περίπτωση που το ΗΒ αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνίας αποχώρησης, με την οποία θα εφαρμοζόταν μεταβατική περίοδος, θα θεωρηθεί ως χώρα εκτός ΕΕ για τελωνειακούς σκοπούς από την ημερομηνία της απόσυρσης της............ (24/09/2019)

περισσότερα »

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ.Μάνο Κόνσολα είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνο Νικολούτσο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Ηλείας και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση........... (21/09/2019)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Υποβολής Προτάσεων 1ης ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - Υποβλήθηκαν συνολικά 79 προτάσεις.

Η Αναπτυξιακή Ολυμπίας ΑΑΕ ΟΤΑ(ΑΝΟΛ ΑΕ) ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 με μεγάλη επιτυχία, η υποβολή προτάσεων ενδιαφερομένων στα πλαίσια της 1ης Προκήρυξης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER για ιδιωτικά εργα............ (27/09/2019)

περισσότερα »

Σύσκεψη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κος. Κωνσταντίνος Νικολούτσος.

Σύσκεψη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη τον Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κ. Νικόλαο Κοροβέση, λοιπούς αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους και τους προέδρους των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή, Αχαΐας κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα και Ηλείας κ. Κωνσταντίνο Νικολούτσο.΄...................... (19/09/2019)

περισσότερα »
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόσκληση από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης έργων ενεργειακής αποδοτικότητας, παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, προστασίας περιβάλλοντος και αστικής ανάπτυξης μέσω του «Ταμείου Υποδομών» (18/09/2019)
Έναρξη υποβολών στη Δράση «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ» (13/09/2019)
Παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο (13/09/2019)
Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης 7.000 Εργαζομένων με σκοπό την ψηφιακή εξειδίκευση και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών εφοδιαστικής αλυσίδας από την Ε.Σ.Ε.Ε. (17/09/2019)
Κοινή συνέντευξη τύπου των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου (12/09/2019)
Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης 1.250 Εργαζομένων σε Ειδικότητες του Κλάδου Μεταφορών & Εφοδιαστικής Αλυσίδας - Logistics από την Ε.Σ.Ε.Ε. (17/09/2019)
Δημόσια Διαβούλευση για το Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο (12/09/2019)
Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ με τις τελευταίες αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων (11/09/2019)
Εισήγηση Αντιπρόεδρου Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνου Λεβέντη στη Γ.Σ της ΚΕΕΕ για τα Πυρόπληκτα Δάνεια (09/09/2019)
Άρθρο του Κώστα Λεβέντη Αντιπροέδρου Επιμελητηρίου Ηλείας - Τι (πραγματικά) γίνεται με τα Πυρόπληκτα Δάνεια; (25/09/2019)


  ‹‹   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  ›› 
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ