ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  RSS 2.0 

Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη, Ν. Φαρμάκη, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας

Στις τηλεδιασκέψεις συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, του ΣΕΒΠ&ΔΕ Κλεομένης Μπάρλος και του ΣΕΒΙΠΑ Πέτρος Μαντάς............... (09/04/2020)

περισσότερα »

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος: Πάμε σε νέο μοντέλο Τουρισμού

Ήρθε λοιπόν και ο COVID 19. Κι άλλη ονομασία να είχε, είναι αυτό που θα ονομάζαμε σήμερα reality check. Η Ελληνική οικονομία είναι μία οικονομία φιλοξενίας. Μπορεί να είμαστε το 1/4 του ΑΕΠ και λίγο παραπάνω από το 1/4 της απασχόλησης, αυτό όμως που είμαστε σίγουρα είναι μια οικονομία με τρομερές αλληλεξαρτήσεις ............ (09/04/2020)

περισσότερα »

«Παράταση μέχρι 30 Ιουνίου στην ανανέωση αδειών και στην επαναπιστοποίηση κέρδισε η ασφαλιστική διαμεσολάβηση»

Απέδωσαν τελικά οι προσπάθειες του ΕΕΑ, και ικανοποιήθηκαν οι διεκδικήσεις του να δοθεί παράταση και στην ανανέωση αδειών και στην επαναπιστοποίηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ορίστηκε η 30η Ιουνίου ως η καταληκτική ημερομηνία και για τις δύο αυτές βασικές υποχρεώσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δίνοντας μεγάλη στήριξη στον κλάδο........ (08/04/2020)

περισσότερα »

Συγκροτήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Δυτικής Ελλάδας

Συστάθηκε το ενδεκαμελές Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ), το οποίο ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας, και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη, στη συνεδρίαση της 30ης Μαρτίου 2020.......... (03/04/2020)

περισσότερα »

#DigitalSolidarityGR – Πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση των νέων συνθηκών λόγω του κορωνοϊού

Πρόσκληση για την ψηφιακή αλληλεγγύη σχετικά με την αντιμετώπιση των νέων συνθηκών λόγω του κορωνοϊού απηύθυνε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης προς τα μέλη του ΣΕΠΕ, τους παρόχους τηλεπικοινωνιών, .......... (16/03/2020)

περισσότερα »

Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. 14 03 2020

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ΦΕΚ64Ά/14-03-2020 Άρθρο 1 παρ. 6. Οι επιχειρήσεις εστίασης που έως σήμερα είναι αδειοδοτημένες για λειτουργία με τραπεζοκαθίσματα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες διανομής κατ’ οίκον ή παράδοσης στο κατάστημα (delivery και take away), χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση.................. (15/03/2020)

περισσότερα »

Κατευθυντήριες Οδηγίες – Κορωνοϊός (SARS-CoV-2) – Οδηγίες και μέτρα πρόληψης σε εργασιακούς χώρους -Υπουργείο Εργασίας - ΕΛΙΝΥΑΕ

Κατευθυντήριες Οδηγίες – Κορωνοϊός (SARS-CoV-2) – Οδηγίες και μέτρα πρόληψης σε εργασιακούς χώρους -Υπουργείο Εργασίας - ΕΛΙΝΥΑΕ ............ (16/03/2020)

περισσότερα »

Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων από 15.3.2020 έως και 30.4.2020 .

Κ.Υ.Α. 18152/2020 Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων από 15.3.2020 έως και 30.4.2020 ............... (15/03/2020)

περισσότερα »

Ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή ενημερώνουν το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ (ΦΕΚ 855/2020 τεύχος Β’) απαγορεύεται για το χρονικό διάστημα από 14.03.2020 έως και 27.03.2020 η λειτουργία:............... (14/03/2020)

περισσότερα »

Νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό - Τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο 14/03/2020

Μετά από όλα αυτά, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε σήμερα τα εξής περαιτέρω μέτρα για τη μείωση της διασποράς της νόσου στην πατρίδα μας. Κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ, μπαρ και καφετέριες. Όλη η εστίαση, εκτός delivery και take away, ο,τιδήποτε έχει καθίσματα............. (13/03/2020)

περισσότερα »

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.............. (12/03/2020)

περισσότερα »

Επιστολή ΕΣΕΕ – Πρόσθετα μέτρα για την υποστήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων

Μέχρι τώρα, τα βήματα που έχουν γίνει για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και τα σχετικά μέτρα που καταρχήν έχουν ληφθεί, δείχνουν ότι όλοι έχουμε αντιληφθεί το μέγεθος και τη σοβαρότητα της κρίσης, καθώς και τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. ............. (13/03/2020)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Επιμελητήριο Ηλείας σας γνωρίζει ότι, από σήμερα 11/03/2020, οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και ηλεκτρονικών μέσων............

Το Επιμελητήριο Ηλείας σας γνωρίζει ότι, από σήμερα 11/03/2020, οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και ηλεκτρονικών μέσων (Η/Υ-με e-mail, Fax κτλ.),......... (11/03/2020)

περισσότερα »

Υπ. Εργασίας Αναστέλλεται η υποχρέωση του εργοδότη να καταχωρεί στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ

Το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ως αρμόδιος φορέας προάσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων αναλαμβάνει, στο πλαίσιο της ενιαίας και συνολικής κυβερνητικής προσπάθειας για την ανάσχεση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, πρωτοβουλία με μία σειρά συνεκτικών παρεμβάσεων............. (11/03/2020)

περισσότερα »

Ανακοίνωση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Χατζηθεοδοσίου: Τι θα ισχύσει για τη διαδικασία ανοίγματος delivery

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, αναφέρθηκε, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στη διευκόλυνση που παρέχεται για τη διαδικασία ανοίγματος delivery, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού και του κλεισίματος των καταστημάτων............... (14/03/2020)

περισσότερα »

Γ. Βρούτσης: H ασφαλιστική μεταρρύθμιση κέρδισε την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) από τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, οι οποίοι διαμόρφωσαν μόνοι ........ (14/03/2020)

περισσότερα »

Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων: «Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του Κορωναιού COVID-19 σε χώρους εργασίας».

Το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ως αρμόδιος φορέας προάσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων αναλαμβάνει, στο πλαίσιο της ενιαίας και συνολικής κυβερνητικής προσπάθειας για την ανάσχεση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων του κορονοϊού στην Ελλάδα, πρωτοβουλία με μία σειρά συνεκτικών ……… (10/03/2020)

περισσότερα »

Επιστολή Επιμελητηρίου και Επιστημονικών Φορέων της Ηλείας προς Πρωθυπουργό

Κύριε Πρωθυπουργέ , Λάβαμε την τιμή να επικοινωνήσουμε μαζί σας, σαν φορείς του νομού Ηλείας, που όπως γνωρίζετε πλήττεται σοβαρά από τις συνέπειες της διάδοσης του κορωνοϊού. Η κατάσταση στο νομό μας τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις λόγω και της ελλιπούς ενημέρωσης που επικρατεί............. (09/03/2020)

περισσότερα »

Νέος κορωνοϊός Covid-19 – Οδηγίες προς όλους από τον ΕΟΔΥ

Στην πόλη Wuhan,επαρχία Hubei, στην Κίνα, εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας. Στις 9 Ιανουαρίου 2020 οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κοροναϊού (2019-nCoV). Οι κοροναϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. ............. (05/03/2020)

περισσότερα »

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Ηλείας

Το Επιμελητήριο Ηλείας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό της Ηλείας ότι τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις είναι ανοικτά σύμφωνα με το ωράριο που έχουν ορίσει οι κατά τόπους εμπορικοί σύλλογοι............ (08/03/2020)

περισσότερα »

Ποιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα μείνουν κλειστές στις 9 και 10/3 λόγω προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού

Στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και με στόχο την προστασία του προσωπικού και των συναλλασσόμενων πολιτών, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, μετά από έκτακτη ευρεία σύσκεψη με τα στελέχη του Οργανισμού, .......... (09/03/2020)

περισσότερα »

Επιστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας προς τους αρμόδιους Υπουργούς μετά από ομόφωνη απόφαση του σημερινού Δ.Σ. 06/03/2020, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων λόγω του κορονοϊού.

Οι ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοι της Ηλείας, μετά την ανίχνευση σημαντικού αριθμού προσβεβλημένων ατόμων από τον κορονοϊό και την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας του γενικού πληθυσμού, στην οποία συμβάλει αποτελεσματικά η ομαλή λειτουργία της αγοράς, κρίνουμε σκόπιμο να επισημάνουμε τα ακόλουθα.......... (06/03/2020)

περισσότερα »

Σε διαβούλευση μέχρι τις 20 Μαρτίου δύο νέα προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Ελλάδα

Με στόχο να διαμορφωθούν προσκλήσεις που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέχρι τις 20 Μαρτίου 2020 βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση για δύο νέες δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 16,5 εκατομμυρίων ευρώ,........... (09/03/2020)

περισσότερα »

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Ηλείας για το θέμα κορονοϊού.

Το Επιμελητήριο Ηλείας παρακολουθώντας τις εξελίξεις μετά και το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας μέσω του εκπροσώπου του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για λήψη έκτακτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαΐας Ηλείας και Ζακύνθου.............. (05/03/2020)

περισσότερα »

Εγκαινιάστηκε η ψηφιακή πλατφόρμα “e-katanalotis ”

Τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα "e-katanalotis " εγκαινίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) στου Ρέντη. .............. (07/03/2020)

περισσότερα »

Η ΕΣΕΕ υιοθετεί τις θέσεις της SME United για τον COVID – 19 και προτείνει μέτρα για τις επιχειρήσεις

Η έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού Covid-19 έχει επηρεάσει σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ άλλων, τον κλάδο του εμπορίου και κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις. Παρουσιάζονται προβλήματα στις προμήθειες, η αγοραστική κίνηση έχει περιοριστεί – εκτός από είδη πρώτης ανάγκης και ατομικής υγιεινής- ενώ το μέτρο της «καραντίνας»......... (07/03/2020)

περισσότερα »

Υπογράφηκε η συμφωνία για τη σύσταση Ταμείου Εγγυοδοσίας δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Υπογράφηκε από τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Andrew McDowell παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνη Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Γιάννη Τσακίρη και του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη,............... (06/03/2020)

περισσότερα »

Πρόγραμμα “ Enjoy its from Europe ” για φέτα ΠΟΠ και λάδι ΠΟΠ/ΠΓΕ

Προκειμένου να συγκεντρωθούν οι επιχειρήσεις που παράγουν κι εμπορεύονται φέτα ΠΟΠ και λάδι ΠΟΠ/ΠΓΕ για να συμμετάσχουν στην πρόταση που θα κατατεθεί από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΔΕ με τους Ισπανούς εταίρους, στο πλαίσιο του Προγράμματος "Enjoy its from Europe", ............ (04/03/2020)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νέος ασφαλιστικός νόμος 4670/2020

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το μεσημέρι του Σαββάτου 29-02-2020 ο νέος ασφαλιστικός νόμος 4670/2020 "Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) και άλλες διατάξεις"....... (03/03/2020)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Ηλείας ενημερώνει ότι, όπως μας ανακοινώθηκε, η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOODEXPO λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών αναβάλλεται για τις 16-17 και 18 Μαΐου 2020

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν προκύψει από την διάδοση του κορονοϊού και τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας που οδήγησαν την αναβολή της έκθεσης Food Expo 2020 και της έκθεσης Οινόραμα που ήταν προγραμματισμένες για τις 7-9 Μάρτιου 2020............ (29/02/2020)

περισσότερα »
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
EΦΚΑ: Ανοιχτή πλατφόρμα επιλογής εισφορών για 1,5 εκατ. μη μισθωτών (29/02/2020)
Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020 (28/02/2020)
Παράταση δύο εβδομάδων για την υποβολή αιτήσεων για το νέο “Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχεδίων άνεργων νέων, ηλικίας 18 έως 29 ετών” με έμφαση στις γυναίκες (23/01/2020)
Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις ασφαλιστικές εισφορές : Ξεκινά η πάγια ρύθμιση οφειλών σε 24-48 δόσεις (25/02/2020)
Τρίτη συνάντηση της ομάδας εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Incuba – Διασυνοριακές αγροδιατροφικές θερμοκοιτίδες (Cross Border agrifood incubators)”. (19/02/2020)
Απλοποιούνται οι διαδικασίες σε 12 Προσκλήσεις του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) (19/02/2020)
Επιχειρήσεις της Ηλείας στην Έκθεση «AGRA 2020» , στην Φιλιππούπολη από τις 19/2/2020 μέχρι και τις 23/2/2020 μέσω του προγράμματος Balkanet (19/02/2020)
Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αλλαγές για το ελαιόλαδο στην εστίαση (15/02/2020)
Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννη Τσακίρη η πίτα της Διαχειριστικής (14/02/2020)
6η τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης επιπλέον (542) επιχειρηματικών σχεδίων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Eργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» (14/02/2020)


  ‹‹   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  ›› 
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ