ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  RSS 2.0 

Σημαντική ενημέρωση προς επιχειρήσεις Ηλειακών αγροδιατροφικών προϊόντων.

Το Επιμελητήριο Ηλείας, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για προβολή των Ηλειακών αγροδιατροφικών προϊόντων θα διοργανώσει εκδήλωση γευσιγνωσίας και παρουσίασης τοπικών προϊόντων της Ηλείας με τίτλο «Ηλεία στο Πιάτο» στις 9 Μαρτίου 2020 και ώρα 18:30 έως 22:00 στον πολυχώρο της Αίγλης Ζαππείου.......... (18/02/2020)

περισσότερα »

Τρίτη συνάντηση της ομάδας εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Incuba – Διασυνοριακές αγροδιατροφικές θερμοκοιτίδες (Cross Border agrifood incubators)”.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2020 στην Πάτρα στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έδρα του Επικεφαλής Εταίρου του έργου πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση του Εταιρικού Σχήματος του έργου «INCUBA – Διασυνοριακές αγροδιατροφικές θερμοκοιτίδες (Cross Border agrifood incubators)».............. (19/02/2020)

περισσότερα »

Απλοποιούνται οι διαδικασίες σε 12 Προσκλήσεις του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020)

Δώδεκα υπουργικές αποφάσεις για την απλοποίηση των ισάριθμων Προσκλήσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020, που αντιστοιχούν σε 2,1 δισ. ευρώ συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, υπέγραψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης. .............. (19/02/2020)

περισσότερα »

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤHN ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Το Επιμελητήριο Ηλείας στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Ηλείας θα συμμετάσχει στην Έκθεση «AGRA 2020» , που θα διεξαχθεί στην Φιλιππούπολη από τις 19/2/2020 μέχρι και τις 23/2/2020 στον Εκθεσιακό χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Φιλιππούπολης .............. (19/02/2020)

περισσότερα »

Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αλλαγές για το ελαιόλαδο στην εστίαση

Τέλος στα ανοικτά ανώνυμα ελαιόλαδα – τα αμφίβολου περιεχομένου «λαδόξυδα»- στα εστιατόρια βάζει οριστικά ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, με τις αλλαγές στην υπάρχουσα σχετική Απόφαση, τις οποίες εξήγγειλε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Το ελαιόλαδο στην εστίαση», .............. (15/02/2020)

περισσότερα »

Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννη Τσακίρη η πίτα της Διαχειριστικής

Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννη Τσακίρη πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου - Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, στα γραφεία της εταιρείας,......... (14/02/2020)

περισσότερα »

6η τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης επιπλέον (542) επιχειρηματικών σχεδίων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Eργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»

6η τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Eργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»............. (14/02/2020)

περισσότερα »

Κόκκινα δάνεια: Στο μικροσκόπιο του ΥΠΟΙΚ οι ρυθμίσεις - E- mails σε 42.107 χρήστες της πλατφόρμας

Το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, έχοντας πρωταρχικό μέλημα την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων ιδιωτών και επιχειρήσεων, με στόχο την επιστροφή σε καθεστώς βιώσιμης ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ....... (14/02/2020)

περισσότερα »

Triple-play για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα

Επεκτείνεται στις επιχειρήσεις το πρόγραμμα Superfast Broadband – Έγκριση της Ε.Ε. για τη χρηματοδότηση του Ultrafast Broadband – Υψηλές επιδόσεις στο πρόγραμμα WiFi4EU.......... (13/02/2020)

περισσότερα »

Ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλεί τους ενδιαφερόμενους Φορείς του ευρύτερου Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Πολιτιστικούς και άλλους Συλλόγους, να υποβάλουν προτάσεις για τη διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων, στα πλαίσια του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.......... (12/02/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων Προκήρυξη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων 2020

Στο πλαίσιο του Καν(ΕΕ) 1144/2014 σχετικά με Ενέργειες προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά και σε τρίτες χώρες δημοσιεύτηκε η πρόσκληση υποβολής προτάσεων (2020) /C/ 14-01-2020 με προθεσμία υποβολής έως 15-04-2020.............. (07/02/2020)

περισσότερα »

Στην έκθεση Fruit Logistica 2020 στο Βερολίνο για την Ηλεία ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Ένα σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με δικό της περίπτερο, στην Διεθνή Έκθεση για Φρέσκα Φρούτα και Λαχανικά «FRUIT LOGISTICA 2021», έγινε με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, κ. Βασίλη Γιαννόπουλου, στην «FRUIT LOGISTICA 2020» ............ (07/02/2020)

περισσότερα »

Παρέμβαση Τζαβάρα για τα «κόκκινα» δάνεια: Αν δεν έχουν αξία να τα αγοράσουν οι δανειολήπτες

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με θέμα τη μεταβίβαση «κόκκινων» δανείων σε εταιρείες διαχείρισης/απόκτησης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις............ (06/02/2020)

περισσότερα »

5η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Β Κύκλος)

Δημοσιεύτηκε η 5η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Β΄ Κύκλος)».............. (06/02/2020)

περισσότερα »

Η Eλλάδα και η Ε.Ε. προετοιμάζονται για το BREXIT

Από την 1η Φεβρουαρίου του 2020, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι επισήμως χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης............ (06/02/2020)

περισσότερα »

Παγιώνεται η ενημέρωση των κατόχων δελτίων ανεργίας μέσω προσωποποιημένων emails για την έγκαιρη ανανέωση τους

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δοκιμαστικό στάδιο του νέου, καινοτόμου μέτρου της ενημέρωσης των εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, με αποστολή προσωποποιημένων emails στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έχουν οι ίδιοι δηλώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού,...... (03/02/2020)

περισσότερα »

Έκδοση κανονισμού για την αύξηση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων προβολής προώθησης οίνων σε τρίτες χώρες από 50% σε 60%

Με τον Eκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) 2020/132 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 30ής Ιανουαρίου 2020, η Commission αναγνωρίζει τα ανταγωνιστικά μειονεκτήματα που δημιουργεί η επιβολή δασμών 25% από την διοίκηση των ΗΠΑ και θεσπίζει µέτρα έκτακτης ανάγκης υπό τη µορφή παρέκκλισης από το άρθρο 45 παράγραφος ............. (06/02/2020)

περισσότερα »

Δημιουργία Δικτύου Φορέων “BALKANET - Βαλκανικό δίκτυο ιδεών αειφόρου καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα”

Το Επιμελητήριο Ηλείας, πιστό στις δεσμεύσεις και τους στόχους του για ενίσχυση και τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας και έχοντας ως βασικό μέλημα την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων της περιοχής και τη διεύρυνση των προοπτικών επαγγελματικής ενασχόλησης τους σε τομείς που σχετίζονται με την αγροδιατροφή,............. (29/11/2019)

περισσότερα »

Κατάρτιση και Πιστοποίηση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων -Απευθύνεται σε 865 εργαζόμενους επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Εξειδικευμένο Στέλεχος Χρηματοοικονομικών, Πληροφοριακών και Διασυνοριακών Διαδικασιών Διεθνούς Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο οποίο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (Π.Σ.Ε.),........ (27/01/2020)

περισσότερα »

Νέο Πιλοτικό Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Ανέργων,με Έμφαση στις Γυναίκες

Ένα νέο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχεδίων άνεργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών» θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020. Η λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από πλευράς των ανέργων θα είναι η 28η Φεβρουαρίου 2020.................... (23/01/2020)

περισσότερα »

Αποσύρονται έως 31/05/2020 ταμειακές μηχανές που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ

Σε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της διαβίβασης σε πραγματικό χρόνο και για κάθε μία συναλλαγή των δεδομένων των λιανικών συναλλαγών, που διενεργούνται μέσω Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ), προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων......... (18/01/2020)

περισσότερα »

Πρόσθετη παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στα καθεστώτα του Αναπτυξιακού νόμου 4399/16 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2020

Πρόσθετη παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στα καθεστώτα του Αναπτυξιακού νόμου 4399/16 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2020......... (15/01/2020)

περισσότερα »

Brexit: η τελική επιτροπή ψηφίζει σήμερα σχετικά με τη συμφωνία αποχώρησης ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου

Η Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων θα ψηφίσει τη σύστασή της σχετικά με τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, σήμερα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου το απόγευμα........... (23/01/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Ήλιδας

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Ήλιδας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ήλιδας .......... (27/01/2020)

περισσότερα »

Κατάθεση τροπολογίας από Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτη, σχετικά με νέα μορφή επιχειρηματικής πρόσκλησης για είσοδο στην Ελλάδα

Τροπολογία για τη θεσμοθέτηση μίας νέας μορφής επιχειρηματικής πρόσκλησης για είσοδο στη χώρα μας, της επονομαζόμενης «Business Visa», κατέθεσε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης........... (16/01/2020)

περισσότερα »

Παρατείνεται η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «Ενίσχυση των “πράσινων επιχειρήσεων & ανακύκλωσης” στη Δυτική Ελλάδα»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 15.00 η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης στη δράση «Ενίσχυση των “πράσινων επιχειρήσεων & ανακύκλωσης” στη Δυτική Ελλάδα»,......... (16/01/2020)

περισσότερα »

Έγκριση Νέου Προγράμματος για την Ευέλικτη Μάθηση Ενηλίκων Χρηματοδοτούμενο από Ευρωπαϊκούς Πόρους

Νέο πρόγραμμα για τη προώθηση της ευέλικτης μάθησης σε ενηλίκους με χαμηλά προσόντα προϋπολογισμού 378.000 ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συντονιστής του προγράμματος, με τίτλο “REFLEX”, θα είναι ο ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝ.Ε - ΓΣΕΕ) .......... (16/01/2020)

περισσότερα »

Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. - Η Ευρωπαϊκή Διάκριση

Εύσημα για το πρόγραμμα «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ» απέδωσε στην ετήσια έκθεση για τα Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνει το «Μεταλυκειακό έτος - Τάξη μαθητείας»........ (14/01/2020)

περισσότερα »

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία Εθνικού Παρατηρητηρίου για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

Στη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας, αντικείμενο της οποίας είναι ο σχεδιασμός του οδικού χάρτη με στόχο τη δημιουργία Εθνικού Παρατηρητηρίου για την επίτευξη βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, προχωρά το Υπουργείο Τουρισμού μετά τη σχετική υπογραφή σήμερα από τον Υπουργό, κ. Χάρη Θεοχάρη............ (14/01/2020)

περισσότερα »

Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 - Δείτε πληροφορίες και υλικό σχετικά με τον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ.

To Εθνικό Αναπτυξιακό συνέδριο για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του διαλόγου μεταξύ όλων των παραγωγικών δυνάμεων, των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων καθώς και των αρμόδιων αρχών για τη χάραξη πολιτικής. .......... (13/01/2020)

περισσότερα »
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρώτη Συνάντηση Εργασίας του έργου ‘’CREATIVE CAMPS - Cross-over HUBS: developing cross-innovation between agro-food and creative enterprises’’ στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020 (14/01/2020)
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν το 2020 οι δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια (11/01/2020)
Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εκθέσεις Τουρισμού περίοδος Φεβρουάριος – Μάιος 2020 (10/01/2020)
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην έκθεση «7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ THE GREEN FINE EXHIBITION 2020» (10/01/2020)
Τετράμηνη παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού για τη ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων (31/12/2019)
Ταμεία: Η εξόφληση των οφειλών του 2018 "κρίνει" τις 120 δόσεις (28/12/2019)
Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης του μοντέλου θερμοκοίτισης Incuba (24/12/2019)
Εξάμηνη παράταση προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών και δικαιούχων Εργατικής Κατοικίας (23/12/2019)
Η καμπάνια Oh My Greece|Unlock the feeling ταξίδεψε το διεθνές ταξιδιωτικό κοινό στη μοναδικότητα της Ελλάδας (20/12/2019)
Πρόγραμμα επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας κατά τη χειμερινή περίοδο 2019 - 2020 (19/12/2019)


  ‹‹   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  ›› 
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ