ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....  RSS 2.0 

Horizon Europe: Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τον Ορίζοντα Ευρώπη (2021 – 2027)

Το νέο πρόγραμμα πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία Ορίζοντας Ευρώπη με προτεινόμενο προϋπολογισμό 80,9 δισ. ευρώ, αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα της ΕΕ με στόχο την αναμόρφωση του ευρωπαϊκού συστήματος καινοτομίας. ............... (07/09/2020)

περισσότερα »

Τι είναι το Future Loading - Υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας με στόχο τα μηδενικά απόβλητα

Το πρόγραμμα Future Loading είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία που πραγματοποιεί η Coca-Cola στην Ελλάδα μαζί με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και άλλες σημαντικές εταιρείες και οργανισμούς, στοχεύοντας στη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας (Ho.Re.Ca)................ (02/09/2020)

περισσότερα »

Enterprise Greece και eBay στο πλευρό των ελληνικών επιχειρήσεων για την ενίσχυση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας

Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που θα προωθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις σε 190 αγορές ανά τον κόσμο, μέσα από την παγκόσμια επιτυχημένη πλατφόρμα της eBay................. (01/09/2020)

περισσότερα »

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Προσοχή στους «εκβιασμούς» μέσω διαδικτύου

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ) εφιστά την προσοχή των χρηστών του Διαδικτύου, καθώς διαπίστωσε προσπάθειες αγνώστων δραστών να εξαπατήσουν ανθρώπους οικονομικά, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία είναι εκβιαστικού περιεχομένου.................. (21/08/2020)

περισσότερα »

Υπερδιπλασιάζεται ο "κουμπαράς" του ΤΕΠΙΧ για δάνεια σε επιχειρήσεις

Στην αύξηση του "κουμπαρά” του ΤΕΠΙΧ ΙΙ κατά 603 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί μέρος της ζήτησης για κεφάλαια κίνησης από τις επιχειρήσεις, προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσακίρη, προβλέπει πως ο "κουμπαράς” του ΤΕΠΙΧ ΙΙ,.......... (21/08/2020)

περισσότερα »

Helpdesk για τις ευρωπαϊκές μμε σχετικά με τις δημόσιες συμβάσεις στην Ιαπωνία

Tο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στο Τόκυο, ενημερώνει, ότι τo Kέντρο Βιομηχανικής Συνεργασίας Ε.Ε. - Ιαπωνίας (EU-Japan Centre for Industrial Cooperation) προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης προς όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εδρεύουν σε κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης,............... (20/08/2020)

περισσότερα »

Αλγόριθμος EVA με ελληνική υπογραφή βοηθάει στον έλεγχο της πανδημίας

Με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων ο αλγόριθμος EVA υποστηρίζει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και το άνοιγμα του τουρισμού μετά την πανδημία.................... (29/07/2020)

περισσότερα »

Δωρεάν Εφαρμογή του ΕΟΤ για την προβολή των εμπόρων στους τουρίστες

Πρόκειται για την πρώτη και επίσημη εφαρμογή για κινητά του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (E.O.T) με τη υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού για ένα σημαντικό εργαλείο για την προβολή των εμπόρων στους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας,.......... (21/07/2020)

περισσότερα »

ΕΕΤΤ: Χρήσιμες συμβουλές για πιο γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση στο Internet σε ειδικές συνθήκες

Ενημερωτικό video σχετικά με τους τρόπους που οι χρήστες μπορούν να έχουν πιο γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση στο Internet σε ειδικές συνθήκες, όπως οι συνθήκες COVID-19, δημοσίευσε η ΕΕΤΤ στον διαδικτυακό τόπο της................. (20/07/2020)

περισσότερα »

Συμμετοχή στα μεταπτυχιακά προγράμματα Erasmus Mundus για το 2021, θα ανοίξουν τον Οκτώβριο του 2020.

Σχεδόν 2.500 μαθητές έχουν λάβει υποτροφία χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ για να ξεκινήσουν ένα από τα 123 κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα Erasmus Mundus αυτό το φθινόπωρο! ....... (16/07/2020)

περισσότερα »

NBG Business Seeds: Ξεκινά ο 11ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, ................. (14/07/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση από Γραφείο ΟΕΥ Σικάγο - Webinar Αμερικανικής εταιρείας έρευνας αγοράς IRI για την διαφήμιση και τις νέες καταναλωτικές συνήθειες εν μέσω πανδημίας

Η με έδρα το Σικάγο αμερικανική εταιρεία έρευνας αγοράς και ανάλυσης δεδομένων IRI (iriworldwide.com) διοργάνωσε την Τρίτη, 7 Ιουλίου webinar με θέμα την διαφήμιση εν μέσω πανδημίας και το πόσο οι νέες καταναλωτικές συνήθειες μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο για την καταμέτρηση, κατάκτηση και διατήρηση πελατείας........................ (10/07/2020)

περισσότερα »

ERASMUS+ Virtual Exchange - Κοινωνικοί κύκλοι. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 19/07/2020

Οι διαδικτυακές δραστηριότητες διαλόγου προσφέρουν ευκαιρίες στους νέους να συνδεθούν σε ασφαλείς διαδικτυακούς χώρους. Οι συμμετέχοντες χτίζουν ουσιαστικές σχέσεις πέρα από τα σύνορα και τους πολιτισμούς, και εξασκούν σημαντικές δεξιότητες απασχολησιμότητας όπως: κριτική σκέψη, διαπολιτισμική επικοινωνία, ομαδική εργασία .............. (07/07/2020)

περισσότερα »

Δημόσια διαβούλευση σε ολόκληρη την ΕΕ σχετικά με τη νέα ευρωπαϊκή πολιτική για τους καταναλωτές για την επόμενη περίοδο «Νέα ατζέντα καταναλωτών»

Στις 30/6/2020 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε μια ανοικτή δημόσια διαβούλευση σε ολόκληρη την ΕΕ σχετικά με τη νέα ευρωπαϊκή πολιτική για τους καταναλωτές για την επόμενη περίοδο, την αποκαλούμενη «Νέα ατζέντα καταναλωτών» ...................... (05/07/2020)

περισσότερα »

ΥΠΠΟ: Επιχορήγηση 2,68 εκατ. ευρώ σε προσκλήσεις σύγχρονου πολιτισμού

Πέντε νέες προσκλήσεις, συνολικού ποσού 2.680.000 ευρώ, για φυσικά και νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο θέατρο, τον χορό, τα εικαστικά, το design και το game development, απευθύνει το υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο των αναπτυξιακών μέτρων στήριξης του πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου................ (30/06/2020)

περισσότερα »

Χορήγηση υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. από χαμηλές εισοδηματικές τάξεις

Ο Ειδικός Λογαριασμος Κονδυλίων Έρευνας έχει προκηρύξει τη χορήγηση συνολικά 64 υποτροφιών ύψους 1.000€ εκάστη σε προπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. από χαμηλές εισοδηματικές τάξεις, στο πλαίσιο της Πράξης «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.» ................ (27/06/2020)

περισσότερα »

Ερωτηματολόγιο της Αναπτυξιακής Ολυμπίας ΑΝΟΛ μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου ΟΤΔ (ELARD) - Ποιο μέλλον θέλετε στις αγροτικές περιοχές – περιοχές της Υπαίθρου;

Παρακαλούμε να διαθέσετε λίγο από τον χρόνο σας για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου .............. (24/06/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέσεις εκπαιδευτών ενηλίκων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων: έως και 29/06/2020

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για εκπαιδευτές ενηλίκων στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Νέα Φάση των Δήμων. Το αντικείμενο εργασίας των εκπαιδευτών, ενδεικτικά είναι:............. (24/06/2020)

περισσότερα »

Ερωτηματολόγιο του Ο.Α.Ε.Π. για τις ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.), στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού των δομών, προϊόντων και του μοντέλου λειτουργίας του, διεξάγει μία έρευνα όσον αφορά τις ανάγκες των Ελληνικών επιχειρήσεων για την υποστήριξη των εξαγωγικών τους δραστηριοτήτων............ (19/06/2020)

περισσότερα »

Re-open EU: Η Επιτροπή εγκαινιάζει νέο ιστότοπο για την ασφαλή επανέναρξη της ελεύθερης κυκλοφορίας και του τουρισμού στην ΕΕ

Σήμερα η Επιτροπή εγκαινιάζει τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Re-Open EU» για να υποστηρίξει την ασφαλή επανέναρξη των ταξιδιών και του τουρισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.............. (16/06/2020)

περισσότερα »

Δωρεάν μεταπτυχιακό στην «Αειφορική Δαχείριση Δασικών και Φυσικών Οικοσυστημάτων»

Δωρεάν μεταπτυχιακές σπουδές στην «Αειφορική Δαχείριση Δασικών και Φυσικών Οικοσυστημάτων: Προστασία, Παραγωγή & Αξιοποίηση» προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέσω του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος........ (16/06/2020)

περισσότερα »

Έτοιμη η πλατφόρμα myDATA για την ηλεκτρονική τιμολόγηση

Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής υπέγραψαν Κοινή Απόφαση, με την οποία ενεργοποιούν την ψηφιακή διαβίβαση στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων - myDATA................ (12/06/2020)

περισσότερα »

Έρευνα για την ενίσχυση του Τουρισμού και της Τουριστικής Επιχειρηματικότητας, στην γεωγραφική ενότητα της Πελοποννήσου

Έρευνα για την ενίσχυση του Τουρισμού και της Τουριστικής Επιχειρηματικότητας, στην γεωγραφική ενότητα της Πελοποννήσου........... (09/06/2020)

περισσότερα »

Έρευνα για τη νεοφυή Επιχειρηματικότητα στον αγροδιατροφικό τομέα της Ηλείας

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CROSS BORDER AGRIFOOD INCUBATORS , ACRONYM: «INCUBA» και συγκεκριμένα για το Πακέτο Εργασίας 4, που αφορά το Παραδοτέο 4.2.2 του έργου, διεξάγεται έρευνα, μέσω ερωτηματολογίου, για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Ηλείας, .......... (04/06/2020)

περισσότερα »

Πρακτική Ασκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Υποβάλετε αίτηση από τη 1η έως τις 30 Ιουνίου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρέχει διάφορες δυνατότητες πρακτικής άσκησης εντός της Γενικής Γραμματείας του, προκειμένου να συνεισφέρει στην επαγγελματική κατάρτιση των πολιτών και να τους δώσει τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τη λειτουργία του.......... (01/06/2020)

περισσότερα »

Η Ελλάδα καλωσορίζει τον κόσμο

Η Ελλάδα είναι και πάλι έτοιμη να υποδεχτεί τον κόσμο. ............ (31/05/2020)

περισσότερα »

Κωδικοποίηση των μέτρων προφύλαξης για τον κορωνοϊό των εργαζομένων σε εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων

Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, προχώρησαν στην κωδικοποίηση των μέτρων προφύλαξης για τον κορωνοϊό....... (22/05/2020)

περισσότερα »

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρήσεων σας κοινοποιούμε ενημερωτικό υλικό που αφορά στην δυνητική πιστοποίηση των επιχειρήσεων της Ηλείας για τα υγειονομικά μέτρα προστασίας ενάντια στον COVID-19.

Στα πλαίσια ενημέρωσης των επιχειρήσεων σας κοινοποιούμε ενημερωτικό υλικό που αφορά στην δυνητική πιστοποίηση των επιχειρήσεων της Ηλείας για τα υγειονομικά μέτρα προστασίας ενάντια στον COVID-19........ (21/05/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών - τμήμα μηχανικών Π.Ε.Σ.

Το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνει τη λειτουργία 5 Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, στο αντικείμενο των Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων............. (21/05/2020)

περισσότερα »

Για την απάτη της μορφής SIM Swapping ενημερώνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Η χρήση του αριθμού κινητού τηλεφώνου ως ένα από τα κύρια και βασικά στοιχεία για την ισχυρή και αξιόπιστη ταυτοποίηση του κατόχου/συνδρομητή του, αποτελεί διεθνή πρακτική που χρησιμοποιούν οργανισμοί, εταιρίες και το δημόσιο για τις υπηρεσίες που προσφέρουν............. (18/05/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποβολή αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη «Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία»

Το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς προσκαλεί υποψήφιους μεταπτυχιακούς φοιτητές για υποβολή αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος     2019-20 στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη «Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία» που οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στους τομείς:.............. (15/05/2020)

περισσότερα »

Επικαιροποιημένο: Σύνοψη μέτρων στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών λόγω πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19)

Σύνοψη μέτρων στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών λόγω πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19) Αναλυτικά ανά χώρα τι ισχύει................... (12/05/2020)

περισσότερα »

Έτσι θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία της TUI με ασφάλεια για τον κορωνοϊό|Σχέδιο 10 σημείων

Ο διεθνής κολοσσιαίος tour operator TUI, προχώρησε στην εκπόνηση ενός σχεδίου 10 σημείων, με στόχο την επανεκκίνηση της λειτουργίας των ξενοδοχείων, με την πανδημία του Κορωνοϊού................. (11/05/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων 2020-21 για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές"

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προσκαλεί για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 υποψήφιους φοιτητές για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές»........... (08/05/2020)

περισσότερα »

Εαρινή οικονομική πρόβλεψη της Επιτροπής για την Ελλάδα

Εαρινή οικονομική πρόβλεψη της Επιτροπής για την Ελλάδα......... (08/05/2020)

περισσότερα »

Τι αλλάζει στη ζωή μας με τον νέο περιβαλλοντικό νόμο

• Καμία οικοδομική άδεια χωρίς σύννομη διάθεση των μπάζων: Πλέον για να πάρει κάποιος οικοδομική άδεια θα πρέπει να έχει κανονίσει την σύννομη διάθεση των μπάζων του, συνεργαζόμενος με τα σχετικά συστήματα που είναι αδειοδοτημένα για αυτόν τον σκοπό (ΑΕΚΚ)........................ (06/05/2020)

περισσότερα »

Καταβλήθηκε η 2μηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Από σήμερα 13/04/2020 η καταβολή παρατάσεων επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο Ολοκληρώθηκε εντός του χρονικού διαστήματος που είχε ανακοινώσει η Διοίκηση του ΟΑΕΔ η καταβολή της 2μηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, .............. (13/04/2020)

περισσότερα »

ICC Ελλάς// Παγκόσμια επιχειρηματική έρευνα ICC & ΠΟΕ για τον COVID-19

Το ICC Ελλάς παρακαλεί να διαθέστε μερικά λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας για αυτή την έρευνα, ώστε να μπορέσουμε να προστατέψουμε τους συναδέλφους, τους πελάτες και τις κοινότητές μας από τις μεγάλες (και συνεχιζόμενες) ζημίες που προκλήθηκαν από την πανδημία αυτή......... (10/04/2020)

περισσότερα »

Εξερευνήστε διαδραστικά την Ακρόπολη και τη Ζωφόρο του Παρθενώνα

Το μνημείο της Ακρόπολης και το μουσείο της μπορεί να παραμένουν κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19, αλλά από τη στιγμή που όλοι #Μένουμε_σπίτι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να .......... (06/04/2020)

περισσότερα »

Το Ίδρυμα Ωνάση στο youτube - Η απόσταση μας ενώνει

Το Ίδρυμα Ωνάση στο youτube - Η απόσταση μας ενώνει Ταξιδεύουμε σε όλον τον κόσμο από τον καναπέ μας. Με νέο περιεχόμενο που ανεβαίνει κάθε μέρα, δωρεάν. ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΟNASSIS YOUTUBE........... (04/04/2020)

περισσότερα »

Μένουμε Σπίτι-Διαδικτυακές δραστηριότητες και ψηφιακό υλικό από το ΝΟΗΣΙΣ

Το ΝΟΗΣΙΣ ανταποκρινόμενο στις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε στο χώρο της δημόσιας υγείας, οι οποίες έχουν επηρεάσει κάθε τομέα της καθημερινότητας και της ζωής όλων μας, συγκέντρωσε στη σελίδα αυτή ποικίλες διαδικτυακές δραστηριότητες και ψηφιακό υλικό, για να μπορείτε να περνάτε όμορφα........... (03/04/2020)

περισσότερα »

European Schoolnet και Covid-19: υποστήριξη της σχολικής κοινότητας

Για να βοηθηθεί η σχολική κοινότητα να προσφέρει υποστήριξη και συνέχεια σε αυτή την άνευ προηγουμένου κατάσταση, το European Schoolnet έχει εντοπίσει μια σειρά από πόρους από τα τρέχοντα προγράμματα - τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά - για τη στήριξη της συνεργασίας, της επαγγελματικής ανάπτυξης,............... (03/04/2020)

περισσότερα »

Greece From Home: Η Ελλάδα μας από το Σπίτι Πρωτοβουλία του Υπουργειου Τουρισμού, του ΕΟΤ & της Marketing Greeceμε την υποστήριξη της Google

Το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και όλοι οι φορείς τουρισμού συστρατεύονται στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης και δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού, προτάσσοντας τη μόνη υπεύθυνη επιλογή για όλη την ελληνική κοινωνία, την επιλογή να «μείνουμε σπίτι».............. (03/04/2020)

περισσότερα »

Χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας στα νοικοκυριά και μείωση των εκπομπών ρύπων χάρη στους νέους κανόνες για τα τροφοδοτικά

Σήμερα, 1η Απριλίου 2020, αρχίζει να ισχύει ο νέος κανονισμός της Επιτροπής για τα εξωτερικά τροφοδοτικά ο οποίος βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση των οικιακών συσκευών, από τους φορητούς υπολογιστές ως τις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, στο πλαίσιο των μέτρων της ΕΕ για τον οικολογικό σχεδιασμό............... (01/04/2020)

περισσότερα »

Βάλντις Ντομπρόβσκις: Σκοπός μας με το SURE είναι να σώσουμε την εργασία των εργαζόμενων με τουλάχιστον 100 δισ.

Έκκληση στο Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνουν τάχιστα το πρόγραμμα SURE για την επιδότηση διατήρησης θέσεων εργασίας μέσω κοινοτικού δανεισμού, απηύθυνε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, .......... (03/04/2020)

περισσότερα »

#DigitalSolidarityGR - Έξυπνες υπηρεσίες και λύσεις στη νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω της πρωτοβουλίας #DigitalSolidarityGR καλεί σε συστράτευση όλες τις επιχειρήσεις και τους φορείς για να προσφέρουν δωρεάν ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες στους κατοίκους της Ελλάδας, για όσο διαρκούν τα μέτρα για τον νέο κορoνοϊό........... (21/03/2020)

περισσότερα »

gov.gr: Πρεμιέρα για τη νέα ψηφιακή πύλη του Δημοσίου

Πρεμιέρα κάνει σήμερα η ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου που υλοποιεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τοwww.gov.gr και μέσω της οποίας θα μπορούν να γίνουν από το κινητό ή τον υπολογιστή μας εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις και συνταγογραφήσεις........... (21/03/2020)

περισσότερα »

COVID-19 - Το Συμβούλιο εγκαινιάζει τη στήριξη από τον προϋπολογισμό της ΕΕ

Σήμερα, οι πρεσβευτές της ΕΕ συμφώνησαν τη θέση του Συμβουλίου σχετικά με δύο νομοθετικές προτάσεις που θα ελευθερώσουν πόρους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας COVID-19. Δεδομένου του επείγοντος χαρακτήρα της κατάστασης, και οι δύο προτάσεις εγκρίθηκαν χωρίς τροποποιήσεις.............. (18/03/2020)

περισσότερα »

Ε.Ε.: Το νέο πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις

Τους όρους του νέου πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις αποκάλυψε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της γενικής επιστράτευσης κατά των κατακλυσμικών συνεπειών του κορωνοϊού στην ευρωπαϊκή οικονομία. Η Επιτροπή κατέθεσε την εισήγησή της για το νέο πλαίσιο στα κράτη-μέλη χθες το βράδυ............. (17/03/2020)

περισσότερα »

Είμαστε έτοιμοι: ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση - Στηρίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα με καινοτόμα εργαλεία

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο άμεσα στις εξελίξεις, ενεργοποιεί από σήμερα ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές, οι σπουδαστές και οι φοιτητές μας................ (15/03/2020)

περισσότερα »

Κ. Μίχαλος: Ανάγκη εξειδίκευσης των μέτρων για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω κορονοϊού

Την ανάγκη εξειδίκευσης των μέτρων τη κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω κοροναϊού, σημειώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά λόγω της πανδημίας του κοροναϊού........... (14/03/2020)

περισσότερα »

Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός STARTUP3: μέχρι τις 20 Απριλίου οι αιτήσεις

Το ευρωπαϊκό έργο STARTUP3 δημιουργεί γέφυρες μεταξύ νέων δυναμικών startups και μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός ΕΕ............. (11/03/2020)

περισσότερα »

Το Ελληνικό Πρωινό του ΞΕΕ «συνδέει τον Έλληνα παραγωγό με τον Έλληνα ξενοδόχο»

Το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί μια δράση κοινωνικής ευθύνης από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος που στόχο έχει να συνδέσει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, προσκαλώντας τους καλεσμένους των ξενοδοχείων της χώρας μας να γευτούν ελληνικά προϊόντα και τοπικές σπεσιαλιτέ......... (11/03/2020)

περισσότερα »

Κατατέθηκαν 320 προτάσεις στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» - Έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης

Για τα μέσα Απριλίου μετατίθεται η, προγραμματισμένη για την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, δεύτερη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής «Δυτική Ελλάδα 2021», λόγω των προληπτικών μέτρων που έχουν αποφασιστεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού............ (11/03/2020)

περισσότερα »

Σημαντικά οφέλη για Δημόσιο και πολίτες μέσω της προμήθειας αδειών χρήσης για λογισμικό που χρησιμοποιεί το Κράτος

Με ενέργειες του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη μπαίνει οριστικά τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση της παράνομης χρήσης λογισμικού ακόμη και από φορείς του Ελληνικού Δημοσίου. ............. (10/03/2020)

περισσότερα »

Ταχύτερες και πιο οικονομικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες για τους πολίτες μέσω του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ»

Αναβαθμισμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και σημαντική μείωση δαπανών για το Ελληνικό Δημόσιο και πολύ καλύτερες υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη φέρνει το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», έργο που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Κύριος του έργου είναι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) και φορέας υλοποίησης η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ Α.Ε.),.......... (06/03/2020)

περισσότερα »

Η πρόσκληση για ενεργειακή απόδοση το 2020 είναι πλέον ανοιχτή!

Περίπου 64 εκατομμύρια ευρώ από τη χρηματοδότηση της ΕΕ είναι τώρα διαθέσιμα για την καινοτομία ενεργειακής απόδοσης και τα έργα ανάληψης της αγοράς. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 10η Σεπτεμβρίου 2020 (ώρα 17:00 ώρα Βρυξελλών).......... (05/03/2020)

περισσότερα »

Έναρξη 4ου κύκλου Αιτήσεων OPAP Forward

Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2016, προσφέρει ολοκληρωμένη στρατηγική καθοδήγηση, πρόσβαση σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο, σε διεθνείς αγορές καθώς και σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι τρεις πρώτοι κύκλοι υλοποίησης του προγράμματος .......... (03/03/2020)

περισσότερα »

RegioStars 2020 - Οι αιτήσεις ξεκίνησαν και συνεχίζονται έως την 9η Μαΐου 2020

Ο διαγωνισμός RegioStars της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα καλύτερα έργα της πολιτικής συνοχής επιστρέφει! Οι κατηγορίες έργων που μπορούν να συμμετέχουν φέτος είναι οι εξής:....... (03/03/2020)

περισσότερα »

WiFi4EU | Δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi για τους Ευρωπαίους - Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ανοίγει στις 17/03/2020 και ώρα 13:00

Η πρωτοβουλία WiFi4EU προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία σε δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η πρωτοβουλία WiFi4EU παρέχει στους δήμους τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ. ...... (03/03/2020)

περισσότερα »

Νωρίτερα από πέρυσι η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ με απόφαση του ΥπΑΑΤ, Μάκη Βορίδη

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη ξεκίνησε το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου 2020 η διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης του έτους 2020 δια της οποίας χορηγούνται όλες οι άμεσες ενισχύσεις, οι ενισχύσεις των μέτρων για τα μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους, καθώς και εκείνες των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης που συνδέονται με εκτάσεις ή ζωικό κεφάλαιο................. (29/02/2020)

περισσότερα »

Αλεξάνδρα Σδούκου: « Η αυτοπαραγωγή και το netmetering, βέλτιστη επιλογή για μείωση του ενεργειακού κόστους»

Τις πρωτοβουλίες που προωθεί το ΥΠΕΝ για την ανάπτυξη των ΑΠΕ –και δη των φωτοβολταϊκών πάρκων που αποτελούν το βασικό μέσο για την ανάπτυξη της αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας- ανέπτυξε η Γενική Γραμματέας Ανάπτυξης και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου,........... (20/02/2020)

περισσότερα »

30 Χρόνια Interreg

Το πρόγραμμα Interreg είναι το εμβληματικό πρόγραμμα της ΕΕ για τη διασυνοριακή συνεργασία σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, προς όφελος όλων των πολιτών της ΕΕ. Ξεκίνησε το 1990 και απέδειξε ότι τα σύνορα.......... (17/02/2020)

περισσότερα »

Άρχισαν οι εγγραφές στον εαρινό κύκλο μαθημάτων του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών

To Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών που εδρεύει στο Κτήμα Συγγρού, εγκαινιάζει σειρά νέων μαθημάτων με θέμα την πρακτική γεωργία και την κηπουρική, που θα πραγματοποιηθούν κατά την εαρινή περίοδο.......... (17/02/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις τουριστικές επιχειρήσεις για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης θέρους 2020 των καταρτιζομένων ΙΕΚ και σπουδαστών ΑΣΤΕ.

Το Υπουργείο Τουρισμού απευθύνει πρόσκληση σε Τουριστικές Επιχειρήσεις (Ξενοδοχεία, Εγκαταστάσεις Ειδικής Τουριστικής Υποδομής και Τουριστικά Γραφεία) και σε Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής που επιθυμούν να απασχολήσουν τους θερινούς μήνες του τρέχοντος έτους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ ............ (14/02/2020)

περισσότερα »

SAP Ελλάδας: Πρόγραμμα επιμόρφωση νέων για τη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας

Στην έναρξη του ‘Προγράμματος Athinà – Επιμόρφωση Νέων στις τεχνολογίες SAP’, μια πρωτοβουλία για την αξιοποίηση των νέων επαγγελματιών η οποία συμβάλει στην ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας μας προχωράει η SAP. ............. (13/02/2020)

περισσότερα »

Επανέναρξη «Ελληνικής Συμμαχίας» για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και την απασχόληση – Νέα μέλη η Amazon Web Services, το Ίδρυμα Ωνάση, το Rebrain Greece και ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με μεγάλη επιτυχία η εναρκτήρια συνάντηση για την επανέναρξη της «Ελληνικής Συμμαχίας» για τις ψηφιακές δεξιότητες και την απασχόληση.......... (07/02/2020)

περισσότερα »

Κατάρτιση και Πιστοποίηση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων -Απευθύνεται σε 865 εργαζόμενους επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Εξειδικευμένο Στέλεχος Χρηματοοικονομικών, Πληροφοριακών και Διασυνοριακών Διαδικασιών Διεθνούς Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο οποίο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (Π.Σ.Ε.),........ (27/01/2020)

περισσότερα »

Τα πρακτικά του διεθνούς συνεδρίου «Χώροι για το παιδί ή χώροι του παιδιού» διαθέσιμα στην πλατφόρμα eProceedings του ΕΚΤ

Παιδαγωγοί, κοινωνιολόγοι, ανθρωπολόγοι, ψυχολόγοι, εικαστικοί και αρχιτέκτονες παρουσίασαν την έρευνά τους, αναδεικνύοντας σημαντικές πτυχές της σχέσης μάθησης και χώρου καθώς και τον ρόλο της χωρικής εμπειρίας στη δόμηση των γνωστικών και κοινωνικο-συναισθηματικών λειτουργιών του παιδιού............ (06/02/2020)

περισσότερα »

Πρακτική άσκηση 5 μήνες για 1800 αμειβόμενες θέσεις εργασίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. –Αιτήσεις έως 31 Ιανουαρίου 2020

Δύο φορές το χρόνο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει 1800 αμειβόμενες, 5μηνες διοικητικές ή μεταφραστικές περιόδους πρακτικής άσκησης. Από την 1η Μαρτίου ή την 1η Οκτωβρίου, οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν πρακτική εμπειρία στη χάραξη πολιτικής της ΕΕ σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον............... (24/01/2020)

περισσότερα »

Ολοκληρωμένο Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων στην ιστοσελίδα του υπουργείου

«Θέλεις να μάθεις ποιες ιαματικές πηγές στη χώρα μας είναι αναγνωρισμένες; Θέλεις να ενημερωθείς για τις ευεργετικές ιδιότητες της κάθε μιας»: Το Υπουργείο Τουρισμού ανάρτησε σήμερα στην ιστοσελίδα του το ολοκληρωμένο Μητρώο ......... (23/01/2020)

περισσότερα »

Συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βιετνάμ

Το πράσινο φως έδωσε η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου στη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βιετνάμ με 29 ψήφους, δίνοντας το παράδειγμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. ........... (21/01/2020)

περισσότερα »

Χρ. Δήμας: “Φορολογικά κίνητρα σε όσους ενταχθούν στο μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων”

Για την ανάπτυξη της έρευνας, της καινοτομίας και τις δράσεις της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση, μίλησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, σε εκπομπή του One TV, στην οποία φιλοξενήθηκε πρόσφατα........... (17/01/2020)

περισσότερα »

ΕΕ: «Open Your Mind» για την προσέλκυση 400.000 εργαζομένων στη βιομηχανία μόδας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί ένα καινούριο έργο για να προσελκύσει νέους στη βιομηχανία μόδας Η καμπάνια “Open Your Mind” προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Οργανισμού για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, με βασικό στόχο να προσελκύσει νέους κάτω των 30 ετών .......... (17/01/2020)

περισσότερα »

Διευκρινίσεις επί των ισχυρισμών για δυνατότητα πρόσληψης «αποφοίτων Κολλεγίων» στη δημόσια Εκπαίδευση. Αποκατάσταση του πλαισίου, σεβασμός στο Ενωσιακό Δίκαιο.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς περί «δυνατότητας αποφοίτων Κολλεγίων να προσληφθούν στο Δημόσιο ως εκπαιδευτικοί» που περιλαμβάνεται στη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και σε απάντηση δημοσιευμάτων ............ (14/01/2020)

περισσότερα »

Ανάγκη αξιοποίησης της απρόσμενα θετικής για το ελληνικό γιαούρτι, πρώτης απόφασης επί της ενστάσεως μας κατά της κατοχύρωσης του εμπορικού σήματος ιαπωνικής γιαούρτης “The Greek Yogurt”, της εταιρείας Meiji Co.

Σας ενημερώνουμε ότι, απρόσμενα θετική ήταν η πρώτη απόφαση του αρμόδιου ιαπωνικού οργανισμού κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων (Japan Patent Office-JPO), όσον αφορά στην ένσταση που είχε υποβάλλει η χώρα μας κατά της κατοχύρωσης του εμπορικού σήματος “The Greek Yogurt”, .......... (14/01/2020)

περισσότερα »

Οι τελικές προτάσεις για τις νέες εισφορές μισθωτών, επαγγελματιών

Επί τάπητος τίθενται σήμερα οι εισηγήσεις του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στο Υπουργικό Συμβούλιο σε σχέση με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στις εισφορές τόσο των μισθωτών όσο των μη μισθωτών, δηλαδή των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών,.......... (11/01/2020)

περισσότερα »

Ιδέες για μια καλύτερη Ευρώπη: ξεκίνησαν οι εγγραφές για το ΕΥΕ 2020

Λάβε κι εσύ μέρος στην Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία (ΕΥΕ2020) στο Στραβούργο και βοήθησε να διαμορφωθεί το μέλλον της Ευρώπης.................. (10/01/2020)

περισσότερα »

Πρόγραμμα StarShip από το EIT Health: νέες ευκαιρίες για σπουδαστές και απόφοιτους του κλάδου υγείας

Το Πρόγραμμα StarShip του EIT Health αναμένεται να προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες να ασχοληθούν με τη καινοτομία στον τομέα της υγείας, στις προδιαγραφές της βιομηχανίας του κλάδου και να συνεργαστούν με καινοτόμες εταιρείες.......... (10/01/2020)

περισσότερα »

Πράσινες επενδύσεις 1 τρισ. ευρώ της Ε.Ε. με τη συνδρομή της ΕΤΕπ έως το 2030

Σε επενδύσεις 1 τρισ. ευρώ υπέρ της δράσης για το κλίμα μέχρι το 2030, στη βάση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για μηδενικές εκπομπές άνθρακα, που ενέκριναν οι Ευρωπαίοι ηγέτες (12 Δεκεμβρίου), στοχεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση........... (11/01/2020)

περισσότερα »

Δελτίο τύπου διοργάνωσης διεθνούς εργαστηρίου του έργου: cross border agrifood incubators, acronym: «INCUBA» & mis: 5003241

Το Επιμελητήριο Ηλείας ακολουθώντας τις δεσμεύσεις και τους στόχους του για ενίσχυση και τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας και συνεπώς του οικονομικού περιβάλλοντος της περιοχής, επιδιώκει μέσα από την συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα την ευρεία διασύνδεση με διεθνείς φορείς ........... (08/01/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση για νέα Ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής προσφορών επιχειρηματικής συνεργασίας του β/Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

Ενημέρωση για νέα Ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής προσφορών επιχειρηματικής συνεργασίας του β/Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ............. (03/01/2020)

περισσότερα »

15 εκ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο στους Δήμους για απόκτηση κοινόχρηστων χώρων

Νέο, τρίτο κατά σειρά, χρηματοδοτικό πρόγραμμα κατήρτισε το Πράσινο Ταμείο συνολικού προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ για την απαλλοτρίωση ακινήτων τα οποία είναι χαρακτηρισμένα κοινόχρηστοι χώροι και δεν ανήκουν στο Δημόσιο........... (30/12/2019)

περισσότερα »

Erasmus +: μια καμπή στη ζωή 5 εκατομμυρίων Ευρωπαίων φοιτητών

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόγραμμα Erasmus + καθιστά τους σπουδαστές πιο επιτυχημένους στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή και βοηθά τα πανεπιστήμια να γίνουν πιο καινοτόμα, σύμφωνα με δύο νέες ανεξάρτητες μελέτες που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή......... (20/12/2019)

περισσότερα »

Αιτήσεις συμμετοχής στην 19η Biennale των Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου _ MEDITERRANEA 19 «School of Waters»

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δια της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, με στόχο την υποστήριξη του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των νέων και την ενίσχυση και ανάδειξη της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο,.......... (20/12/2019)

περισσότερα »

Ιστοσελίδα Εμβληματικής Δράσης «Οι δρόμοι της Ελιάς»

Το Εθνικό Ερευνητικό Δίκτυο 13 ερευνητικών φορέων "Οι Δρόμοι της Ελιάς" παρουσιάζει τα πρώτα αποτελέσματα της δράσης του Η Εμβληματική Ερευνητική Δράση Εθνικής εμβέλειας για την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στον τομέα της Αγροδιατροφής, με εξειδίκευση στην γονιδιωματική τεχνολογία και την πιλοτική εφαρμογή ......... (13/12/2019)

περισσότερα »

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο δίκαιο της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (Master Program on Intellectual Property Law (MIPL) στην Κίνα-Δηλώσεις συμμετοχής

Η Εθνική Αρχή Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Κίνας (National Intellectual Property Administration, RPC (CNIPA) σε συνεργασία με το Συμβούλιο Υποτροφιών της Κίνας (China Scholarship Council (CSC)) πραγματοποιεί το 2020 μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο δίκαιο της διανοητικής ιδιοκτησίας (Master Program on Intellectual Property Law (MIPL)........... (10/12/2019)

περισσότερα »

Διεξαγωγή έρευνας αξιολόγησης της Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΕΠΑνΕΚ

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ (μέσω της εταιρείας ερευνών και εφαρμογών επικοινωνίας PRORATA Α.Ε) διεξάγει έρευνα αξιολόγησης της Στρατηγικής Επικοινωνίας του ΕΠΑνΕΚ και του βαθμού ικανοποίησης των δυνητικών δικαιούχων του Προγράμματος. Η έρευνα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο 2020......... (07/12/2019)

περισσότερα »

Προειδοποίηση από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Μην ανοίγετε αυτά τα links και αυτά τα επισυναπτόμενα αρχεία

Για προσπάθειες εξαπάτησης μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή διαδικτυακών επενδυτικών προγραμμάτων προειδοποιεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.......... (06/12/2019)

περισσότερα »

ΕΘΝΙΚO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (EΠΑ)

Μέχρι σήμερα το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ, παρότι υπήρξε σημαντικό σε πόρους κατά τα χρόνια που προηγήθηκαν της δημοσιονομικής κρίσης, παρέμεινε χωρίς πλαίσιο προγραμματισμού, και χωρίς μεσοπρόθεσμη οπτική και στόχευση, γεγονός που σταδιακά οδήγησε στη βαθμιαία υποβάθμιση του ρόλου του........... (28/11/2019)

περισσότερα »

DiscoverEU - Λήξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων : Πέμπτη 28 Νοέμβριου 2019. 12:00

Το DiscoverEU είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σου δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψεις την Ευρώπη μέσα από μαθησιακές εμπειρίες. Ταξιδεύοντας κυρίως σιδηροδρομικώς (αν και προβλέπονται εξαιρέσεις για να διευκολύνεται η συμμετοχή και όσων ζουν σε νησιά ή σε απομακρυσμένες περιοχές) θα ανακαλύψεις τα εκπληκτικά τοπία της Ευρώπης και την ποικιλία των πόλεων.............. (07/12/2018)

περισσότερα »

Πείτε τη γνώμη σας: δημόσια διαβούλευση για τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στην προώθηση της απασχόλησης και της κινητικότητας

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) αποτελεί το βασικό μέσο που έχουν στη διάθεσή τους τα κράτη μέλη της ΕΕ για την προώθηση της βιώσιμης και ποιοτικής απασχόλησης και την στήριξη της κινητικότητας του εργατικού δυναμικού............ (26/11/2019)

περισσότερα »

Χ. Θεοχάρης: Πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ για στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook

Αναφορικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης μετά την πτώχευση της εταιρείας, ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι «η χώρα μας ήταν η πρώτη που έλαβε μέτρα μετά την πτώχευση της Thomas Cook, από την πρώτη κιόλας μέρα, ώστε να βγει η ΚΥΑ και να ενεργοποιηθούν τα 80 ένσημα αντί για 100 και ο ένας μήνας παραπάνω επίδομα ανεργίας»............. (26/11/2019)

περισσότερα »

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων Ωφελουμένων για το Έργο « Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Κλάδο Βιβλίου »

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου ενεργώντας ως Αναθέτουσα Αρχή υλοποιεί την πράξη «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Κλάδο Βιβλίου» η οποία είναι ενταγμένη στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020» {ΕΠΑνΕΚ}............... (22/11/2019)

περισσότερα »

«eAmbrosia» H νέα ευρωπαϊκή βάση δεδομένων για τα προϊόντα με γεωγραφική ένδειξη

Οι γεωγραφικές ενδείξεις της Ε.Ε. προστατεύουν περισσότερα από 3.400 ονόματα προϊόντων προκειμένου να προωθήσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους και να υπερασπιστούν την παραδοσιακή τεχνογνωσία των παραγωγών τους. Μέσω της νέας δημόσιας βάσης δεδομένων «eAmbrosia» παρέχεται εύκολη πρόσβαση ........ (21/11/2019)

περισσότερα »

200 εκατ. ευρώ για την προώθηση των ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων διατροφής εντός και εκτός της ΕΕ

Το πρόγραμμα εργασίας για την πολιτική προώθησης του 2020 που εγκρίθηκε από την Επιτροπή περιγράφει τις κύριες προτεραιότητες για την παροχή στήριξης. Η πολιτική της ΕΕ για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων διατροφής έχει χαραχτεί με στόχο να βοηθήσει τον κλάδο να επωφεληθεί από τη διευρυνόμενη και ολοένα πιο δυναμική παγκόσμια αγορά γεωργικών προϊόντων διατροφής, ........... (19/11/2019)

περισσότερα »

To “Grow Greek Tourism Online” της Google στη Δυτική Ελλάδα

Η δράση «Grow Greek Tourism Online», που αποτελεί πρωτοβουλία της Google και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, επεκτείνεται και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας...... (19/11/2019)

περισσότερα »

Δημοσιοποίηση Αποτελεσμάτων Διοικητικού Ελέγχου στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Π.Α.Α. 2014 – 2020 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι υπογράφηκε η Απόφαση Δημοσιοποίησης Αποτελεσμάτων Διοικητικού Ελέγχου στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων»............ (18/11/2019)

περισσότερα »

Erasmus +: Η ΕΕ θα επενδύσει πάνω από 3 δισ. Ευρώ σε νέους Ευρωπαίους για να σπουδάσουν ή να εκπαιδεύσουν στο εξωτερικό το 2020

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την πρόσκληση υποβολής προτάσεων του 2020 για το πρόγραμμα Erasmus +. Το 2020 είναι το τελευταίο έτος του τρέχοντος προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κινητικότητα και τη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού. ........... (06/11/2019)

περισσότερα »

Οδηγός : Χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. για τη περίοδο 2014-2020

Χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. για τη περίοδο 2014-2020 με πολλές πληροφορίες για τις προϋποθέσεις και τους δυνητικά δικαιούχους η οποία έχει συνταχτεί από την Υπηρεσία Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPRS).......... (03/11/2019)

περισσότερα »

“Πράσινο φως” από το Υπουργείο Τουρισμού στα Ιαματικά Λουτρά Κυλλήνης

Υπεγράφη από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη η απόφαση με την οποία αναγνωρίζεται ως ιαματικός, ο φυσικός πόρος “Πηλός Λουτρών Κυλλήνης” που βρίσκεται στον οικισμό Κυλλήνης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, του Νομού Ηλείας.......... (01/11/2019)

περισσότερα »

Χρονική επέκταση προθεσμιών καταχώρησης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

Υπεγράφη χθες τροποποίηση της υπουργικής απόφασης που αφορά στην καταχώρηση των υπόχρεων προσώπων στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων. Με την τροποποίηση επεκτείνονται χρονικά.......... (01/11/2019)

περισσότερα »

Smart Hospitality Center: Πιστοποιήσεις για τους επαγγελματίες του τουρισμού του αύριο

Ο πρωτοπόρος οργανισμός StudySmart, με πολυετή και σημαντική τεχνογνωσία στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης και των πιστοποιήσεων στον χώρο της εκπαίδευσης, και το American Hotel & Lodging Educational Institute (AHLEI) ένας από τους βασικούς παρόχους ξενοδοχειακής εκπαίδευσης και επαγγελματικής πιστοποίησης,.............. (30/10/2019)

περισσότερα »

Erasmus + Ευκαιρίες Χρηματοδότησης για τα Σχολεία

Κάθε χρόνο, το πρόγραμμα Erasmus + χρηματοδοτεί χιλιάδες σχολικά έργα και δραστηριότητες επαγγελματικής ανάπτυξης για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό του σχολείου. Σε αυτό το μάθημα, βοηθούμε τους καθηγητές, τους διευθυντές και τους ηγέτες των σχεδίων να ξεκινήσουν το δρόμο για την εξεύρεση χρηματοδότησης από το Erasmus + ........... (25/10/2019)

περισσότερα »

Προκήρυξη εισαγωγής 810 μετεκπαιδευόμενων στα τμήματα μετεκπαίδευσης του υπουργείου τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2019-2020

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, υπέγραψε σήμερα την προκήρυξη για την εισαγωγή 810 μετεκπαιδευόμενων στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού........... (25/10/2019)

περισσότερα »

Υποβολή σχεδίων για το Βραβείο Altiero Spinelli, ανταμείβει έργα που βοηθούν στην κατανόηση της EE από τους πολίτες και στην ανάπτυξη ευρωπαϊκής συνείδησης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε την πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το «Βραβείο Altiero Spinelli για την προβολή» του 2019............ (22/10/2019)

περισσότερα »

Έγγραφα με ψηφιακή υπογραφή στις ΔΟΥ

"α) Πολίτες, για τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους στις Δ.Ο.Υ. προσκομίζουν, σε έντυπη μορφή, έγγραφα (εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις και αιτήσεις), τα οποία έχουν υπογραφεί ψηφιακά από τους ενδιαφερομένους... (22/10/2019)

περισσότερα »

Αχ.Κωνσταντακόπουλος: 7 νέα ξενοδοχεία στο Costa Navarino, με 5.000 κλίνες- Πώς θα απογειωθεί ο τουρισμός στη Μεσσηνία

7 νέες ξενοδοχειακές μονάδες, συνολικής δυναμικότητας περίπου 5.000 κλινών, θα προστεθούν τα επόμενα χρόνια στο Costa Navarino, όπως είπε σήμερα Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας ΤΕΜΕΣ κ.Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο .......... (19/10/2019)

περισσότερα »

Έρευνα Γυναικών Επιχειρηματιών

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην έρευνα που διεξάγεται από το Δίκτυο Γυναικών Ευρωεπιμελητηρίου (Eurochambres Women Network) και αφορά τις Γυναίκες Επιχειρηματίες.......... (17/10/2019)

περισσότερα »

«Μαραθώνιο» καινοτομίας για το περιβάλλον διοργανώνει το ΥΠΕΝ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσκαλεί startups, φοιτητές, ερευνητές και προγραμματιστές από όλη την Ελλάδα να μοιραστούν τις ιδέες τους για λύσεις στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, της πλαστικής ρύπανσης, της ενεργειακής σπατάλης και των υπόλοιπων απειλών για το περιβάλλον μας, με βραβεία για όσους διακριθούν......... (08/10/2019)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά

Το πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά” είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα. Το πανεπιστήμιο Rutgers ηγείται αυτού του καινοτόμου πολυετούς προγράμματος σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. ............... (05/10/2019)

περισσότερα »

CodeWeek Η Εβδομάδα του Κώδικα της ΕΕ είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει να φέρει τον κώδικα & την ψηφιακή παιδεία σε όλους με ένα διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο!

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. CodeWeek 5-20 Οκτωβρίου 2019............... (04/10/2019)

περισσότερα »

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στoν Πύργο

Το Επιμελητήριο Ηλείας, αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για εκπαίδευση, παρουσιάζει, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), και σε συνεργασία με τη 360U Better Skills – Better Business και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων............ (02/10/2019)

περισσότερα »

Υποβολή Προτάσεων 3ου κύκλου Πρόγραμμα Proof of Concept Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Σας ενημερώνουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον 3ο κύκλο εγγραφής και υποβολής των προτάσεων του προγράμματος Proof of Concept του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών είναι ενεργή. Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 31η Οκτωβρίου 2019, μέσα από τη σελίδα του PSPPoC: http://www.psppoc.gr/register/, ............ (30/09/2019)

περισσότερα »

Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας – BRAINFACTORY

Ο Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club) διοργανώνει το Brainfactory – From Idea to Launch (www.brainfactory.gr) πρόγραμμα για περιορισμένο αριθμό φοιτητών οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα................. (29/09/2019)

περισσότερα »

Προετοιμασία αρμόδιων γαλλικών Αρχών για την περίπτωση άτακτου Brexit – Ομαλή μεταφορά ελληνικών εμπορικών φορτίων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω Γαλλίας

Στην περίπτωση άτακτης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., χωρίς συμφωνία και τη μεταβατική περίοδο που αυτή θα προέβλεπε, η διακίνηση των εμπορευμάτων μεταξύ των κ.-μ. ΕΕ27 και του ΗΒ θα ακολουθεί τις διαδικασίες που ισχύουν στο εμπόριο με τρίτες χώρες. ......... (24/09/2019)

περισσότερα »

Open Schools Journal for Open Science: Ένα επιστημονικό περιοδικό για μαθητές διαθέσιμο στην πλατφόρμα eJournals του ΕΚΤ

Το Open Schools for Open Science το οποίο εκδίδεται ηλεκτρονικά και με Ανοικτή Πρόσβαση μέσω της πλατφόρμας eJournals του ΕΚΤ, είναι το πρώτο ευρωπαϊκό περιοδικό σχεδιασμένο με τις προδιαγραφές ενός κανονικού επιστημονικού περιοδικού που απευθύνεται σε μαθητές και γράφεται από μαθητές............ (19/09/2019)

περισσότερα »

Έρευνα για τις ανάγκες των εταιριών σε ψηφιακές δεξιότητες

Για να βελτιώσουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούμε στην Sovialinnov σε συνεργασία με την Microsoft, διενεργούμε μια πολύ σύντομη έρευνα που χαρτογραφεί τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς στον τομέα των ΤΠΕ (ICT) και των ψηφιακών δεξιοτήτων............. (19/09/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση των καταναλωτών για την ασφάλεια των συναλλαγών τους με κάρτες πληρωμών

Την 14η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να ισχύει νέος Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος εξειδικεύει συγκεκριμένες διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2366 «για τις υπηρεσίες πληρωμών» (PSD 2). Ως εκ τούτου, θα εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά νέες απαιτήσεις ασφαλείας........... (16/09/2019)

περισσότερα »

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων - Executive Education in Tourism & Hospitality Management

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη των ηγετών στο χώρο του Τουρισμού και στην δημιουργία της επόμενης γενιάς στελεχών Τουρισμού υψηλού επιστημονικού και επαγγελματικού επιπέδου.............. (04/09/2019)

περισσότερα »

Η ΧΕΝ Ελλάδος υποστηρίζει το δικαίωμα της νέας γυναίκας στην εκπαίδευση

Δωρεάν Στέγαση για Φοιτήτριες» για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, που αφορά φοιτήτριες/σπουδάστριες προερχόμενες από την περιφέρεια και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα......... (03/09/2019)

περισσότερα »

Διαβούλευση της Ε.Ε. για το νέο Πρόγραμμα "Digital Europe"

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε διαβούλευση σχετικά με τον προσανατολισμό των δύο πρώτων ετών του προτεινόμενου προγράμματος "Digital Europe" για την περίοδο 2021-2027. Το πρόγραμμα θα επενδύσει σε ψηφιακές τεχνολογίες......... (29/08/2019)

περισσότερα »

Εισαγωγή καταρτιζόμενων στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε η εισαγωγή 2.728 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 30 Ι.Ε.Κ του Οργανισμού για το Χειμερινό εξάμηνο του έτους 2019–20, προκειμένου να καταρτισθούν σε 35 σύγχρονες ειδικότητες............ (28/08/2019)

περισσότερα »

Αμερικανοί βουλευτές αντιδρούν στους δασμούς του ελαιολάδου

Στην Κάτω Βουλή του Κογκρέσο των ΗΠΑ μια ομάδα από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς αντιπροσώπους ζήτησε επιτακτικά από το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας να μην προχωρήσει στην επιβολή δασμών στο ευρωπαϊκής προέλευσης ελαιόλαδο,........ (23/08/2019)

περισσότερα »

Ποιες είναι οι επιλογές αμερικανικής visa για τους Έλληνες επιχειρηματίες

Το μεταναστευτικό δίκαιο των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ένα περίπλοκο σύνολο νόμων που καθορίζει ποιος επιτρέπεται να εισέλθει στην Αμερική, για πόσο χρονικό διάστημα, καθώς και το δικαίωμα όσων εισέρχονται να εργαστούν ή να σπουδάσουν σε κάποιο Αμερικανικό ακαδημαϊκό ίδρυμα............ (22/08/2019)

περισσότερα »

Συµφωνία-µαµούθ ΕΕ & Ιαπωνίας Καταργούνται οι δασμοί στο 97% των προϊόντων – Ευνοϊκή συμφωνία για κρασιά τυροκομικά κρέατα

Μια πολύ σηµαντική εµπορική συµφωνία µεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιαπωνίας ετέθη σε εφαρµογή από 1ης Μαρτίου 2019, ενώ στο πλαίσιο αυτής της συµφωνίας στις 15 Μαΐου πραγµατοποιήθηκε στις Βρυξέλες συνάντηση «Στρογγυλής Τραπέζης µεταξύ επιχειρήσεων της ΕΕ και της Ιαπωνίας».......... (20/08/2019)

περισσότερα »

Ανάπτυξη Υποδομών Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας - Ultrafast Broadband

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε (31.07.2019) δημόσια στήριξη ύψους 300 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα υπερταχείας ευρυζωνικής υποδομής της Ελλάδας, το οποίο θα προσφέρει υπερταχείες ευρυζωνικές υπηρεσίες σε πολίτες & επιχειρήσεις σε περιοχές με ανεπαρκή συνδεσιμότητα & ανεπαρκείς ιδιωτικές επενδύσεις............ (12/08/2019)

περισσότερα »

Ανοιχτά δεδομένα για Δήμους και Περιφέρειες της Ευρώπης από το European Data Portal

Το European Data Portal (EDP) είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στοχεύει στην αύξηση του αντίκτυπου των ανοιχτών δεδομένων, καθιστώντας τα δεδομένα εύκολα στην εύρεση και επαναχρησιμοποίηση από όλους............ (09/08/2019)

περισσότερα »

Ο οδηγός προγράμματος για το ErasmusPlus είναι ελεύθερα διαθέσιμο σε απευθείας σύνδεση σε 23 γλώσσες

Τι περιλαμβάνει ο Οδηγός Προγράμματος Ο οδηγός προγράμματος αποτελείται από τρία κύρια μέρη: Στο Μέρος Α παρουσιάζεται μια γενική επισκόπηση του προγράμματος. Παρατίθενται πληροφορίες σχετικά με τους στόχους, τις προτεραιότητες και τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος, ........... (09/08/2019)

περισσότερα »

Ένταξη νέων δικαιούχων στο Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 – 2020.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 2190/175302/12-07-2019 Απόφαση του ΥΠ.Α.Α.Τ. με την οποία τροποποιείται η υπ’ αριθμ. 1641/125576/31-05-2019 Απόφαση Ένταξης Πράξεων στο Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» ........... (06/08/2019)

περισσότερα »

Σε διαβούλευση το πλαίσιο λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας myDATA (Ηλεκτρονικά βιβλία)

myDATA, δηλαδή my Digital Accounting and Tax Application. Είναι το όνομα της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με την οποία η ΑΑΔΕ εισάγει τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων........... (02/08/2019)

περισσότερα »

«Απελευθέρωσε την ιδέα σου!»: 10ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας από την Εθνική Τράπεζα

Για τις ομάδες που θα συμμετέχουν προβλέπονται στοχευμένες δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης, σε συνεργασία με εταιρείες και οργανισμούς όπως η Google, το Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και το Ίδρυμα Ωνάση............... (31/07/2019)

περισσότερα »

Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας: Νέα στρατηγική για την περίοδο 2021-2027

Το ΕΙΤ, με προτεινόμενο προϋπολογισμό 3 δισ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει δραστηριότητες υφιστάμενων και νέων Κοινοτήτων Γνώσης και Καινοτομίας και θα στηρίξει την ικανότητα 750 ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για καινοτομία........... (26/07/2019)

περισσότερα »

Οι 10 νεοφυείς επιχειρήσεις που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας - Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας

Στόχος του Διαγωνισμού, στον οποίο φέτος υπεβλήθησαν 331 προτάσεις με 574 συμμετέχοντες, είναι η ανάδειξη και επιβράβευση πρωτότυπων ιδεών που βασίζονται στις νέες τεχνολογίες και την προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.......... (18/07/2019)

περισσότερα »

Σχέδιο Γιούνκερ: 800 εκατ. ευρώ για καινοτόμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε έντεκα χώρες, εκ των οποίων και η Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η όμιλος ProCredit παρέχουν 800 εκατ. ευρώ σε καινοτόμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ),........... (15/07/2019)

περισσότερα »

Ρυθμίσεις που αφορούν στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων κατά τη διανομή και μεταφορά προϊόντων και αντικειμένων.

Το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων συνεχίζει τη λειτουργία του, με την αποστολή Πληροφοριακών κειμένων της θεματικής ενότητας «Εργασιακά θέματα». ........ (12/07/2019)

περισσότερα »

Το Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών ξεκινα τον 5ο κύκλο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης & Πολιτισμού. Αιτήσεις έως 30 Σεπτεμβρίου, 2019.

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ανακοινώνει την έναρξη του 5ου κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, το οποίο οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Επιχειρηματικότητας,.......... (11/07/2019)

περισσότερα »

Επιχειρήσεις που δέχονται κάρτες πληρωμών: Ενημέρωση της ΕΕΤ για την ασφάλεια των συναλλαγών

Την 14η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να ισχύει νέος Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος εξειδικεύει συγκεκριμένες διατάξεις της Οδηγίας 2015/2366/ΕΕ «για τις υπηρεσίες πληρωμών» (PSD 2). Ως εκ τούτου θα εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά νέες απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών....... (08/07/2019)

περισσότερα »

Λιγότερες νέες επιχειρήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2019

Η περιορισμένη πρόσβαση σε κεφάλαια, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το 2019 είναι εκλογική χρονιά (μένει να δούμε εάν οι εκλογές της προσεχούς Κυριακής θα είναι οι τελευταίες για φέτος), είχε ως συνέπεια να ιδρυθούν κατά το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους λιγότερες επιχειρήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα............ (05/07/2019)

περισσότερα »

Διαδικτυακή διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Στρατηγικό Σχέδιο 2021-2024 του Ορίζοντα Ευρώπη

Στις 28 Ιουνίου 2019 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την έναρξη διαδικτυακής διαβούλευσης για το Στρατηγικό Σχέδιο 2021-2024 του Ορίζοντα Ευρώπη στο πλαίσιο μιας συμμετοχικής προσέγγισης (co-design) που αποσκοπεί στην καλύτερη ανταπόκριση του προγράμματος......... (04/07/2019)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Θεάματος

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Θεάματος, το οποίο θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ κατά τη χειμερινή περίοδο 2019-2020. Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν αίτηση από τις 5 Ιουλίου 2019 και ώρα 08:00 π.μ. μέχρι την 31.07.2019 και ώρα 23:59............ (04/07/2019)

περισσότερα »

Αξιολόγηση της στήριξης στην απασχόληση των νέων μέσω της Πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου - Μπορείτε να συμμετάσχετε συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο έως 16 Αυγούστου 2019

Αξιολόγηση της στήριξης στην απασχόληση των νέων μέσω της Πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Περίοδος υποβολής παρατηρήσεων : 24 Μάιος 2019 - 16 Αύγουστος 2019 (μεσάνυχτα ώρα Βρυξελλών) .............. (02/07/2019)

περισσότερα »

Διαπραγματεύσεις και συμφωνίες της ΕΕ με χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Η ΕΕ διαθέτει ή διαπραγματεύεται εμπορικές συμφωνίες με χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.Αυτή είναι η κατάσταση των συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2019. ........... (01/07/2019)

περισσότερα »

Επιλογή των πρώτων 17 «ευρωπαϊκών πανεπιστημίων»: Ένα μεγάλο βήμα προς την οικοδόμηση ενός Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης

3 Ελληνικά πανεπιστήμια ανάμεσα στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των χωρών-μελών της ΕΕ που επελέγησαν να αποτελέσουν μέρος των πρώτων «Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων». Πανεπιστήμιο Αθηνών - University of Athens, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Agricultural University of Athens -Οfficial, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.......... (26/06/2019)

περισσότερα »

Η Ελλάδα πρώτη χώρα σε εξαγωγές βρώσιμων ελιών στην Αυστρία το 2018 με μερίδιο αγοράς 46,1%, έναντι της δεύτερης Ισπανίας με 25,1%.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι εισαγωγές βρώσιμων ελιών στην Αυστρία ανήλθαν σε αξία 13,08 εκ. ευρώ το 2018 έναντι 4,09 εκ. ευρώ το 2016. Χώρα μας κατέχει ηγετική θέση στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού της Αυστρίας .......... (26/06/2019)

περισσότερα »

Άνοιξε από 5 Ιουνίου η περίοδος αιτήσεων για την ένταξη startups στον CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator

Άνοιξε η περίοδος αιτήσεων για την ένταξη startups στον CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, του πρώτου ελληνικού επιταχυντή αποκλειστικά για τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού.......... (25/06/2019)

περισσότερα »

Έρευνα για τη γαλλική αγορά μελιού

Η έρευνα περιλαμβάνει στοιχεία για την εγχώρια παραγωγή και τις εξαγωγές μελιού από τη Γαλλία, την κατανάλωση, τις εισαγωγές που πραγματοποιεί η χώρα (ανταγωνισμός), καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα υφιστάμενα δίκτυα διανομής μελισσοκομικών προϊόντων........... (19/06/2019)

περισσότερα »

Bridges Awards: Ο νέος θεσμός για την επιβράβευση της συνεργασίας των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο

Με σύνθημα «Γεφυρώνουμε την απόσταση, επιβραβεύουμε τη συνεργασία» η πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» εγκαινιάζει έναν νέο θεσμό Βραβείων για την ανάδειξη και την επιβράβευση της συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο........... (03/06/2019)

περισσότερα »

Τρεις κινήσεις για τις ΑΠΕ - Στη θέσπιση τριών μέτρων πολιτικής για την ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στη θέσπιση τριών μέτρων πολιτικής για την ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), προχώρησε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης........  (31/05/2019)

περισσότερα »

Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων εργαζομένων στον κλάδο του βιβλίου

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου ενεργώντας ως Αναθέτουσα Αρχή υλοποιεί την πράξη «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Κλάδο Βιβλίου» η οποία είναι ενταγμένη στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020» {ΕΠΑνΕΚ}......... (29/05/2019)

περισσότερα »

Πώς να πραγματοποιήσετε διασυνοριακές επιχειρηματικές ηλεκτρονικές συναλλαγές με ασφάλεια και ταχύτητα

Φανταστείτε ότι είστε ένας online πωλητής κρασιού με έδρα την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του μηνιαίου ελέγχου αποθέματος, ο διαχειριστής της αποθήκης συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αγοράσετε 20 επιπλέον κουτιά γαλλικού κρασιού από έναν αμπελώνα στη Βουργουνδία. Ο αμπελώνας προσφέρει έκπτωση 25% για παραγγελίες που θα έχουν λάβει υπογραφή ........ (24/05/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενιδαφέροντος για εισαγωγή Μεταπτυχιακών Φοιτητών στο ΠΜΣ με τίτλο ''Επιστήμες της Εκπαίδευσης - Master in Education'' του Τμήματος ΤΕΕΚΕ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας (πρώην Π.Τ.Δ.Ε.) παρέχει ΔΜΣ στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης – Master in Education (ΦΕΚ 2916/τ.Β´/19-7-2018) σε μία εκ των τριών προσφερομένων ειδικεύσεων......... (24/05/2019)

περισσότερα »

Wifi4EU - Αποτελέσματα 2ου κύκλου

Ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα αποτελέσματα της 2ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της δράσης WiFi4EU........ (22/05/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνει τη λειτουργία 5 Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, στο αντικείμενο των Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων............. (22/05/2019)

περισσότερα »

"Βασικές Διεργασίες Επιχειρήσεων στο ERP Σύστημα SAP" από το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς διοργανώνει το σεμινάριο "Βασικές Διεργασίες Επιχειρήσεων στο ERP Σύστημα SAP"........... (20/05/2019)

περισσότερα »

ΕLearning Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σας καλωσορίζουμε στα eLearning προγράμματα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα περίπου σαράντα εξειδικευμένα προγράμματα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ/ΟΠΑ έχουν ως στόχο να προάγουν τη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό.......... (29/03/2019)

περισσότερα »

Για πρώτη φορά επίσημη διαφημιστική εκστρατεία της ΕΕ προβάλλει στην Ιαπωνία την Ελλάδα ως αντιπροσωπευτική χώρα της ΕΕ, χάρη στην επιμονή των στελεχών του Γραφείου ΟΕΥ Τόκυο

Για πρώτη φορά επίσημη διαφημιστική εκστρατεία της ΕΕ προβάλλει στην Ιαπωνία την Ελλάδα ως αντιπροσωπευτική χώρα της ΕΕ, χάρη στην επιμονή των στελεχών του Γραφείου ΟΕΥ Τόκυο που με επαγγελματική ευσυνειδησία ανέλαβαν την πρωτοβουλία να αναδείξουν την υπεροχή της Ελλάδας μας και των ελληνικών προϊόντων .......... (17/05/2019)

περισσότερα »

Η Emirates διοργανώνει «Open Day» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την κάλυψη θέσεων εργασίας

Η διεθνής αεροπορική εταιρεία Emirates αναζητά υποψήφιους από την Ελλάδα να ενισχύσουν το διεθνές της πλήρωμα. Η εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι διοργανώνει «Open Day» στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 9.00 π.μ. ακριβώς, στο ξενοδοχείο The Met Hotel, 26η Οκτωβρίου 48, και στην Αθήνα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 9.00 π.μ.......... (10/05/2019)

περισσότερα »

Ξεκινά η Υποβολή Αιτήσεων για το Πρόγραμμα Αμειβόμενης Πρακτικής Άσκησης στο ΙΣΝ

Εάν πάντα θέλατε μία θέση πρακτικής άσκησης σε έναν οργανισμό με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, εάν σας ενδιαφέρει να εργαστείτε σε ένα διεθνές φιλανθρωπικό ίδρυμα με δράση σε περισσότερες από 120 χώρες, στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας,........ (07/05/2019)

περισσότερα »

Επιχειρηματική Αποστολή στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας 26-28 Ιουνίου 2019

Το ΕΒΕΑ, ο ΣΕΒ και ο Enterprise Greece, σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο του Δουβλίνου και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και της Πρεσβείας της Ιρλανδίας στην Ελλάδα, διοργανώνουν επιχειρηματική αποστολή στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, από την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019................. (07/05/2019)

περισσότερα »

Youth4Regions - το πρόγραμμα για επίδοξους δημοσιογράφους

Το Youth4Regions είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βοηθά τους δημοσιογράφους και τους νέους δημοσιογράφους να ανακαλύψουν τι κάνει η ΕΕ στην περιοχή τους...... (06/05/2019)

περισσότερα »

Τηλεργασία: ευκαιρία για πιο παραγωγικές επιχειρήσεις και καλύτερη ζωή για τους εργαζόμενους

Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας είναι οι αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται και παρέχεται η εργασία, λόγω των νέων τεχνολογιών και των νέων δυνατοτήτων, που δημιουργούν για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. ...... (03/05/2019)

περισσότερα »

Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών 2019-20 από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών:............. (24/04/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή σε διεθνή βάση δεδομένων παρόχων τεχνογνωσίας προς επιχειρήσεις της Γαλάζιας Ανάπτυξης, έργο BLUE_BOOST

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο έργο BLUE_BOOST (Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ADRION για την περιοχή Αδριατικής - Ιονίου) και ειδικότερα στο πλαίσιο πιλοτικής δράσης μηχανισμού χορήγησης κουπονιών καινοτομίας σε Πολύ Μικρές-Μικρομεσαίες (ΠΜΜΕ) και Νεοφυείς Επιχειρήσεις (Start-Up), προσκαλεί Δημόσιους / Ιδιωτικούς Ερευνητικούς Φορείς, Εξειδικευμένες Επιχειρήσεις, ......... (23/04/2019)

περισσότερα »

Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες: Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής για επιχειρηματίες

Το Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής που ξεκίνησε το 2009 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το οποίο προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις ........... (19/04/2019)

περισσότερα »

Υποβλήθηκαν 1.244 αιτήσεις για Σχέδια Βελτίωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Τεχνική συνάντηση για την αξιολόγησή τους

Η αξιολόγηση των φακέλων των Σχεδίων Βελτίωσης απασχόλησε τεχνική συνάντηση που συγκάλεσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, με στόχο να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την εξέταση των συνολικά 1.244 αιτήσεων στήριξης.......... (19/04/2019)

περισσότερα »

Ελαιόλαδο: το "χρυσάφι" της ελληνικής γης

Τα τελευταία αποτελέσματα της πενταετούς έρευνας σχετικά με τα οπωροφόρα δέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) δείχνουν ότι η έκταση που καλλιεργείται με ελαιόδεντρα στην ΕΕ ανήλθε σε περίπου 46 εκατομμύρια στρέμματα το 2018. Οκτώ κράτη μέλη της ΕΕ είχαν ελιές που υπερέβησαν το όριο των 10.000 στρεμμάτων......... (15/04/2019)

περισσότερα »

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών και τα Ευρωεπιμελητήρια ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η τόνωση της επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας και η αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελούν κοινούς στόχους των Eυρωεπιμελητηρίων (Eurochambres) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, όπως αποτυπώθηκε στο νέο σχέδιο δράσης που υπογράφηκε μεταξύ των δύο φορέων χθες στις Βρυξέλες. ......... (12/04/2019)

περισσότερα »

Η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αποτελέσει την έδρα διεθνούς Οργανισμού, του ISTO for P&P για την ειρήνη και την ευημερία των λαών μέσα από τον τουρισμό και τον αθλητισμό – Ανακοινώθηκε η ίδρυση του ISTO for P&P- International Sports and Tourism Organisation for Peace & Prosperity

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα θα αποτελέσει την έδρα Διεθνούς Οργανισμού, του ISTO for P&P που ιδρύεται με όραμα και στόχο την ειρήνη και την ευημερία παγκοσμίως μέσα από τον τουρισμό και τον αθλητισμό......... (11/04/2019)

περισσότερα »

Ενημερωτική Συνάντηση για την Ταϊλάνδη και την Σιγκαπούρη, 16/4/19

O ΣΕΒ, ο Enterprise Greece και ο ΣΕΒΕ, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την τόνωση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της επιχειρηματικής αποστολής που θα πραγματοποιηθεί στην Ταϊλάνδη και στην Σιγκαπούρη (27/5 – 2/6/2019), διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση για τις εν λόγω αγορές, την Τρίτη 16 Απριλίου, ώρα 14:00, στα Γραφεία του ΣΕΒ (Ξενοφώντος 5, Σύνταγμα).......... (09/04/2019)

περισσότερα »

«Πρόσκληση για διάθεση θέσεων Μαθητείας στα ΕΠΑ.Λ. και Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στις ΕΠΑ.Σ. και Ι.Ε.Κ. Ο.Α.Ε.Δ.»

Τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού υλοποιούν από το 2016 σειρά δράσεων που αφορούν στην επίτευξη του επαγγελματικού και κοινωνικού ρόλου της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης .......... (08/04/2019)

περισσότερα »

Η διαδικτυακή πλατφόρμα World Heritage Journeys of the European Union , στην οποία συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας επελέγη ως μία από τις 5 καλύτερες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες στον κόσμο.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας : Η διαδικτυακή πλατφόρμα World Heritage Journeys of the European Union της UNESCO και του National Geographic, στην οποία συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας με τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας, επελέγη ως μία από τις 5 καλύτερες ταξιδιωτικές ............... (05/04/2019)

περισσότερα »

Agrifood Traction Tour – Ολλανδία Noord Brabant, 27-30 Αυγούστου 2019

Ένα μοναδικό ταξίδι δικτύωσης και ενημέρωσης στην Ολλανδία, με σειρά επισκέψεων/συναντήσεων για τις μεθόδους καλλιέργειας, διακίνησης και εμπορίας από την κορυφαία χώρα παραγωγής αγροδιατροφικών προϊόντων στον κόσμο........ (05/04/2019)

περισσότερα »

WiFi4EU Η δεύτερη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ανοίγει στις 04/04/2019 και ώρα 13:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) - 14:00 ώρα Ελλάδας

Την Πέμπτη 04.04.2019 και ώρα 14:00 Ελλάδας η 2η υποβολή των αιτήσεων για το WiFi4EU (ισχύει για όσους Δήμους δεν έχουν πάρει ήδη κουπόνι από την 1η πρόσκληση). ........ (03/04/2019)

περισσότερα »

Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2019 - Απευθύνεται Μόνο σε Δημόσιους Φορείς - Δηλώστε συμμετοχή έως τις 14 Ιουνίου 2019

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σας καλεί να συμμετάσχετε στο Διαγωνισμό για τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2019», που απευθύνεται Μόνο σε Δημόσιους Φορείς.............. (03/04/2019)

περισσότερα »

Ο Κρίστοφερ Γουάιλι Kαι Oι Eυθύνες Tων Εταιρειών Social Media Μία συζήτηση με τον άνθρωπο που έφερε στο φως το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, ο οποίος μίλησε στα Digital Disruption Sessions της Valuecom στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum.

Μία συζήτηση με τον άνθρωπο που έφερε στο φως το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, ο οποίος μίλησε στα Digital Disruption Sessions της Valuecom στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum.......... (02/04/2019)

περισσότερα »

Προώθηση των γεωργικών προϊόντων της ΕΕ

Η ΕΕ, με την πολιτική προώθησης που εφαρμόζει, βοηθά τους παραγωγούς να πωλούν τα προϊόντα τους σε μια ολοένα πιο ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας και ανάπτυξη εντός της ΕΕ.......... (31/03/2019)

περισσότερα »

Μελέτη ΙΝΣΕΤΕ για την αξιολόγηση του brand «Ελλάδα» και σύγκριση με τον ανταγωνισμό στη Νότια Ευρώπη

Ο φιλόξενος χαρακτήρας και η φιλικότητα των κατοίκων, η διαμονή, η αίσθηση ασφάλειας, η γαστρονομία και η ομορφιά των τοπίων αποτελούν τα «Τop-5 κριτήρια ικανοποίησης» των τουριστών στη Νότια Ευρώπη (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Μάλτα, Τουρκία και Κροατία). .......... (28/03/2019)

περισσότερα »

Άλλαξε ο χάρτης της παγκόσμιας ελαιοπαραγωγής

Τα νέα δεδομένα που ανακοίνωσε το ισπανικό Υπουργείο Γεωργίας (Τα αίτια της κατάρρευσης των τιμών, 12/3), αλλάζουν – κυριολεκτικά – το χάρτη της παγκόσμιας ελαιοκομίας. Η Ισπανία, με 1,8 εκ. τόνους, καλύπτει περίπου τα 2/3 της παγκόσμιας παραγωγής. Εφέτος η Ελλάδα, μαζί με την Ιταλία, θα έχουν λιγότερο από το 20% της ισπανικής παραγωγής........... (26/03/2019)

περισσότερα »

«Rural Broadband» – Ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων σε «λευκές» αγροτικές περιοχές της χώρας -Ψηφίστε έως τις 11 Απριλίου για την ανάδειξη του δημοφιλέστερου πανευρωπαϊκά έργου.

Το έργο «Rural Broadband» επιλέχθηκε ανάμεσα σε 25 επικρατέστερα – υποψήφια έργα για βράβευση στο πλαίσιο του διαγωνισμό «Rural Inspiration Awards» για την ανάδειξη και βράβευση έργων Αγροτικής Ανάπτυξης από όλη την Ευρώπη για την περίοδο 2014-2020.......... (21/03/2019)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ - Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2019

Ξεκινά αύριο, Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 8 π.μ., η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2019, ........ (21/03/2019)

περισσότερα »

Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων σε επιλεγμένα επαγγέλματα του τομέα των Κατασκευών, σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας

Κατάρτιση 1.492 εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της χώρας, που εντάσσονται σε όλους τους τομείς/κλάδους της οικονομίας, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, την επαγγελματική τους θέση και να ενισχύσουν τη δυνατότητα της επαγγελματικής τους κινητικότητας................ (20/03/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή νεοφυών επιχειρήσεων στο Πρόγραμμα "Paris Landing Pack_Explore" του φορέα "Paris & Co"

Ο φορέας καινοτομίας του Δήμου Παρισίων “Paris & Co” ανακοίνωσε νέα πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης Νεοσύστατων Επιχειρήσεων (Business Acceleration Program) “Paris Landing Pack_Explore”. Το πρόγραμμα, διάρκειας ενός μήνα, που θα υλοποιηθεί τον Ιούνιο 2019 στις εγκαταστάσεις της θερμοκοιτίδας Comet στο Παρίσι, ........... (19/03/2019)

περισσότερα »

Young Leaders Programme στις Βρυξέλλες στις 18 και 19 Ιουνίου 2019

Είσαι νέος/α 21-26 ετών και θες να παίξεις ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση των ανισοτήτων; Θες να μοιραστείς το όραμά σου συζητώντας σε panel δίπλα σε παγκόσμιους ηγέτες;.......... (17/03/2019)

περισσότερα »

SPACE2IDGO: Επιταχυντής Εξωστρέφειας για την προσέγγιση αγορών εκτός Ε.Ε. | Αιτήσεις Συμμετοχής έως 31 Μαρτίου 2019

Ο ευρωπαϊκός επιταχυντής εξωστρέφειας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων SPACE2IDGO Accelerator, στον οποίο συμμετέχει το Corallia, σε συνεργασία με κορυφαίους οργανισμούς από την Ευρώπη και την PricewaterhouseCoopers (PwC), προσκαλεί Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που επιθυμούν να διεισδύσουν σε αγορές χωρών εκτός Ε.Ε........... (13/03/2019)

περισσότερα »

Κόμβος καινοτομίας FinTech από την Τράπεζα της Ελλάδος

Η Τράπεζα της Ελλάδος έθεσε πρόσφατα σε λειτουργία τον Κόμβο Καινοτομίας FinTech, μέσω του οποίου παρέχει υποστήριξη και ενημέρωση σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που εισάγουν ή σκέπτονται να εισάγουν καινοτόμα χρηματοοικονομικά προϊόντα, υπηρεσίες ή επιχειρηματικά μοντέλα βασισμένα σε νέες τεχνολογίες............ (13/03/2019)

περισσότερα »

Επιχορηγήσεις σε ελληνικές εταιρείες για συνεργασίες στην Νορβηγία

Το πρόγραμμα «Business Innovation Greece» τρέχει από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και την Νορβηγία, και αφορά τις 12 χώρες που εντάχθηκαν πιο πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την Ισπανία, Πορτογαλία και την Ελλάδα.......... (04/03/2019)

περισσότερα »

Ανάπτυξη Υποδομών Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας

Η δράση αποτελεί την πλέον σημαντική παρέμβαση του «Εθνικού Σχεδίου Ευρυζωνικής Πρόσβασής Επόμενης Γενιάς 2014-2020» με στόχο την αύξηση της διαθεσιμότητας ευρυζωνικών υπηρεσιών επόμενης γενιάς σε όλη τη χώρα.......... (27/02/2019)

περισσότερα »

Οι 6 δεξιότητες που χρειάζεσαι για ένα δυνατό βιογραφικό -Ακόμη και χωρίς πτυχίο

Η αγορά εργασίας είναι σκληρή και η εύρεση δουλειά δύσκολη. Μεγάλες εταιρείες, όπως η Apple, η Google και η IBM, δεν ενδιαφέρονται τόσο για το πτυχίο και τα μεταπτυχιακά των ενδιαφερόμενων, όσο για τις δεξιότητες.......... (22/02/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις τουριστικές επιχειρήσεις για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης θέρους 2019

Το Υπουργείο Τουρισμού απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις τουριστικές επιχειρήσεις για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης θέρους 2019 των καταρτιζομένων ΙΕΚ και σπουδαστών ΑΣΤΕ του Υπουργείου Τουρισμού......... (22/02/2019)

περισσότερα »

Παρουσίαση καμπάνιας για την Ελλάδα από τη Marketing Greece «Oh.My.Greece | Unlock the feeling»

Η νέα καμπάνια της Marketing Greece “Oh My Greece | Unlock the Feeling” παρουσιάστηκε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Νίκος Σκαλκώτας, με πλήθος εκπροσώπων του τουριστικού και επιχειρηματικού τομέα να δίνουν το παρών............. (22/02/2019)

περισσότερα »
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το mazi.eu είναι μια πανευρωπαϊκή κοινότητα ενεργών πολιτών που θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους , να ανταλλάξουν ιδέες και να κινητοποιηθούν για το δημοκρατικό μέλλον της Ευρώπης . (29/08/2020)
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο : Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών - Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (15/05/2020)
Έρευνα του Opentourism για την επίδραση του COVID-19 στον Τουρισμό στην Ελλάδα (10/04/2020)
«Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο Ισραήλ με τη μέθοδο PPP (Private Public Partnerships) (03/03/2020)
Επαναπροσεγγίζοντας το ελληνικό τουριστικό προϊόν στη βάση του: Η κορινθιακή σταφίδα (29/02/2020)
Πρόγραμμα GEFYRA: Μία πρωτοβουλία του CSR Hellas (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη), για τη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων μεταξύ αυτών που χρειάζονται οι εταιρείες και εκείνων που διαθέτουν οι νέοι. (27/07/2019)
Ρευστότητα και κόκκινα δάνεια τα αγκάθια για την ελληνική οικονομία - Αναλυτικά η έκθεση του ΟΔΔΗΧ (26/06/2019)
Τα πρώτα 10 σε αριθμό εισιτηρίων μουσεία & αρχαιολογικοί χώροι το 2018 (12/03/2019)
Crowdfunding: Τι ισχύει μετά την ψήφιση του νέου κανονισμού (02/02/2019)
Ενίσχυση 411,5 εκατ. ευρώ σε 2.527 μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις (28/12/2018)


1  2 
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ