ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....  RSS 2.0 

Στα Ευρωπαϊκά Σαλόνια η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών

Oι Έλληνες Νέοι Αγρότες θα θυμούνται την ημέρα εορτασμού των 60 γενεθλίων της CEJA, της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Αγροτών, καθώς αυτή ακριβώς την ημέρα, στις 3 Δεκεμβρίου 2018, έγινε δεκτή η ΠΕΝΑ ως μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας των νέων Αγροτών......... (11/12/2018)

περισσότερα »

DiscoverEU

Είσαι 18 ετών; Αγαπάς την περιπέτεια; Αν ναι, ετοιμάσου να εξερευνήσεις την Ευρώπη παίρνοντας μέρος στο DiscoverEU, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει στους νέους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη.  100.480 νεαροί πολίτες υπέβαλαν αίτηση κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου αιτήσεων, τον Ιούνιο του 2018 ......... (07/12/2018)

περισσότερα »

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού: «Θεματικός τουρισμός – Ειδικές μορφές τουρισμού – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης – Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις».

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού: «Θεματικός τουρισμός – Ειδικές μορφές τουρισμού – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης – Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις»......... (07/12/2018)

περισσότερα »

Ενδιαφέρον για εισαγωγή χυμού ροδιού στη Γαλλία

Ενδιαφέρον για εισαγωγή χυμού ροδιού στη Γαλλία Τύπος:Ζήτηση Πληροφορίες: Η εταιρεία ενδιαφέρεται να έρθει σε επαφή με ελληνικές εταιρείες παραγωγής χυμού από ρόδι, κατά προτίμηση βιολογικού........ (07/12/2018)

περισσότερα »

Ζήτηση συνεργασίας με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων, ποτών, ειδών ζαχαροπλαστικής, ξηρών καρπών, αφεψημάτων, μπαχαρικών και βοτάνων

Συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις εξαγωγών τροφίμων τα οποία “μπορούν να αποθηκευτούν, να διανεμηθούν και να πωληθούν σε θερμοκρασία δωματίου”, όπως αποξηραμένα τρόφιμα, ξηροί καρποί, κονσερβοποιημένα τρόφιμα και φρούτα, είδη ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικά, τρόφιμα στιγμιαίας παρασκευής, κτλ ζητάει η ιαπωνική εταιρεία Cross –on Co. Ltd. ....... (05/12/2018)

περισσότερα »

Ενημερωτικό φυλλάδιο για το γλοιοσπόριο στην Τριφυλία

Ενημερωτικό φυλλάδιο για το γλοιοσπόριο εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, το οποίο θα μοιραστεί σε όλους τους παραγωγούς της Τριφυλίας......... (05/12/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικές αγορές: τέλος στο γεωγραφικό αποκλεισμό

Καλά νέα για όσους πραγματοποιούν τις αγορές τους από το διαδίκτυο, καθώς ο γεωγραφικός αποκλεισμός καταργείτε από τις 3 Δεκεμβρίου! Οι ηλεκτρονικές αγορές αποτελούν κομμάτι της καθημερινής ζωής πολλών Ευρωπαίων. Μόνο το 2017, το 57% των πολιτών της ΕΕ πραγματοποίησε έστω και μια ηλεκτρονική αγορά.......... (03/12/2018)

περισσότερα »

Τι προβλέπει το νέο Νομοσχέδιο για τον Θεματικό Τουρισμό

Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή το νομοσχέδιο με τίτλο “Θεματικός Τουρισμός – ειδικές μορφές τουρισμού – ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης – στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις”.......... (28/11/2018)

περισσότερα »

Ανακοίνωση αρχαιρεσιών για την εκλογή νέων οργάνων διοίκησης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας

Πραγματοποιήθηκαν χθες, 25 τρέχοντος, οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων οργάνων Διοίκησης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, της τριτοβάθμιας οργάνωσης του εμπορικού κόσμου της χώρας. Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, στις οποίες έλαβαν μέρος 435 εκλέκτορες από όλη την επικράτεια, επί συνόλου 473 (ποσοστό συμμετοχής 92%), έχουν ως εξής:............... (26/11/2018)

περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στον 6ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτόμων Γυναικών 2019

Ο Διαγωνισμός χρηματοδοτείται από τον Ορίζοντα 2020, το Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα και τη καινοτομία, και θα δοθούν 3 βραβεία αξίας €100.000 και 1 βραβείο αξίας €50.000 σε γυναίκες που τολμούν και καινοτομούν......... (17/11/2018)

περισσότερα »

Facebook Pixel, ένας πολύτιμο εργαλείο για την προβολή της τουριστικής επιχείρησης

Η προβολή μέσω μέσω ψηφιακών διαφημιστικών ενεργειών αποτελεί μια από τις πιο απαραίτητες ενέργεις που πρέπει να σχεδιάζει ο επιχειρηματίας ή στέλεχος της ξενοδοχειακής ή τουριστικής επιχείρησης. Ένα απο τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του digital marketing σε σύγκριση με τα παραδοσιακά κανάλια marketing είναι οτι προσφέρει απολύτως μετρήσιμα αποτελέσματα............ (14/11/2018)

περισσότερα »

Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα : Ενδιαφέρεσαι να κάνεις πρακτική άσκηση στην Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας (DG COMM) του ΕΚ;

Ενδιαφέρεσαι να κάνεις πρακτική άσκηση στην Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας (DG COMM) του ΕΚ; Κάνε αίτηση τώρα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου!......... (09/11/2018)

περισσότερα »

Πρόγραμμα egg – enter•grow•go : Χρηματοδότηση startup

Έχεις πρόσβαση σε χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους για να καλύψεις βασικές ανάγκες της startup επιχείρησής σου. Στο egg μπορείς να αφοσιωθείς στην ιδέα σου, αφού δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι για την χρηματοδότηση της επιχείρησής σου. Γιατί με τη συμμετοχή σου στο Πρόγραμμα egg – enter•grow•go, αποκτάς πρόσβαση στο Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund) μέσω της Eurobank και έχεις τη δυνατότητα να βρεις τους ανθρώπους που θα επενδύσουν στην επιχείρησή σου.......... (08/11/2018)

περισσότερα »

Εργαστήρια Γαλάζιας Ανάπτυξης (Blue Labs) του έργου «Blue_Boost»

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ), προσκαλεί Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ), που δραστηριοποιούνται σε τομείς της Γαλάζιας Ανάπτυξης (αλιεία, υδατοκαλλιέργειες, παράκτιος τουρισμός, θαλάσσιες μεταφορές κ.α.), να συμμετάσχουν δωρεάν σε ένα από τα Εργαστήρια Γαλάζιας Καινοτομίας, ........ (07/11/2018)

περισσότερα »

Νέα πρωτοβουλία ανοικτής καινοτομίας από την Bayer για καινοτόμες λύσεις φυτοπροστασίας

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ψηφιακή εποχή και την επιστήμη των δεδομένων (data science) για να φέρουμε περισσότερη καινοτομία στη φυτοπροστασία. Το ερώτημα αυτό καλούνται να απαντήσουν νεοφυείς επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην νέα πρωτοβουλία ανοικτής καινοτομίας από την Bayer ........ (30/10/2018)

περισσότερα »

Σε δημόσια διαβούλευση σύντομα το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις

Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί το επόμενο διάστημα το σχέδιο νόμου για τις μικροπιστώσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.......... (29/10/2018)

περισσότερα »

Academy of Entrepreneurship: Δωρεάν Ευρωπαϊκό σεμινάριο στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα

Ψάχνουμε 8 νέους έως 30 ετών που να ενδιαφέρονται για την πράσινη επιχειρηματικότητα και θα ήθελαν να λάβουν μέρος σε ένα δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ευρωπαικού Έργου International Green Entrepreneurship & Innovative Employment Center. ....... (24/10/2018)

περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονικά στο efka.gov.gr η αίτηση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Ο ΕΦΚΑ έθεσε σε λειτουργία την online εφαρμογή στο efka.gov.gr για τη διακοπή μειώσεων στην κύρια και επικουρική σύνταξη και ουσιαστικά βγάζει απο τον κόπο τους συνταξιούχους να υποβάλλουν ιδιοχείρως την αίτηση τους για τα αναδρομικά στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης και το ΕΤΕΑΕΠ για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις........ (22/10/2018)

περισσότερα »

Απόφαση της ΑΑΔΕ για την βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων (Airbnb)

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε πως υπεγράφη σήμερα, από το Διοικητή της Γιώργο Πιτσιλή, απόφαση με την οποία τροποποιείται η ΠΟΛ. 1187/2017, αναφορικά με τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων (Airbnb) στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού.......... (21/10/2018)

περισσότερα »

Νεώτερη ενημέρωση-προειδοποίηση: παραπλάνηση ελληνικών επιχειρήσεων από γερμανική εταιρεία DAD GmbH (έδρα Αμβούργο)

Σε συνεχεία διαλαμβανομένων προειδοποιητικής επιστολής μας προς ελληνικά Επιμελητήρια και Φορείς (βλ. ανωτέρω σχετικό από 19/9/2017), ως και συναφούς αναρτήσεως στο portal Agora του Υπουργείο Εξωτερικών , από 22/05/2017 ( στην οικεία σελίδα του Γραφείου ΟΕΥ Βερολίνου), ......... (18/10/2018)

περισσότερα »

«5ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων»

Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος συμμετείχε στο 5ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλες, αποτελούμενη από τους κκ. Παύλο Ραβάνη, Β΄ αντιπρόεδρο ΚΕΕ, Στέφανο Γεωργιάδη, υπεύθυνο εξωστρέφειας και διεθνών σχέσεων ΚΕΕ,.......... (16/10/2018)

περισσότερα »

Η ΕΣΕΕ ενημερώνει για το «Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο για τις ΜμΕ της UEAPME» που παρουσιάζει οικονομική σταθερότητα με τον Δείκτη Κλίματος ΜμΕ στα επίπεδα του 81,7%.

Στις Βρυξέλλες, στις 11 Οκτωβρίου 2018, μία εβδομάδα πριν από την Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας, η UEAPME παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο για τις ΜμΕ. Οι ΜμΕ έχουν σημειώσει οριακές βελτιώσεις στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες σε σχέση με το τελευταίο εξάμηνο,........ (15/10/2018)

περισσότερα »

Περιφέρεια Πελοποννήσου : Συμμέτοχη σε Β2Β συναντήσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Philoxenia Θεσσαλονίκης 2018.

Ενημερώνουμε τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε Β2Β συναντήσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Philoxenia Θεσσαλονίκης 2018 να αποστείλουν άμεσα ........... (12/10/2018)

περισσότερα »

«European Code Week | CodeAthon: Βελτιώστε το παιχνίδι και παίξτε!»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) θέτει υπό την αιγίδα της τον Διαγωνισμό CodeAthon, ο οποίος συνδιοργανώνεται στην Πάτρα με τους Οργανισμούς W.R.O™ Hellas, STEM Education και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στους χώρους του ΕΑΠ, στην Περιβόλα, στις 19 Οκτωβρίου 2018......... (03/10/2018)

περισσότερα »

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 25ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νέων Αγροτών

Το όραμά τους για την ελληνική και ευρωπαϊκή γεωργία, μοιράστηκαν οι νέοι αγρότες της χώρας, κατά την διάρκεια του 25ου Πανελληνίου Συνεδρίου των Νέων Αγροτών, δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το μέλλον του πρωτογενή τομέα μπορεί να είναι ρόδινο εάν όλοι προσπαθήσουν προς αυτήν κατεύθυνση. ......... (28/09/2018)

περισσότερα »

Το βιολογικό ελαιόλαδο σε έρευνα του Χάρβαρντ

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στον κόσμο, με τα αυξημένα λιπίδια να αποτελούν βασικό προδιαθεσικό παράγοντα. Όπως έχει βρεθεί σε μελέτες, η κατανάλωση ελαιολάδου συμβάλει φυσικά και αποτελεσματικά στη μείωση της χοληστερίνης. ......... (25/09/2018)

περισσότερα »

Ανοιχτή Πρόσκληση προς τις ελληνικές ΜμΕ του Ευρωπαϊκού Επιταχυντή Εξωστρέφειας Μικρομεσαίων ΕπιχειρήσεωνSPACE2IDGO Accelerator

Δήλωση συμμετοχής στο Πρόγραμμα τόνωσης εξωστρέφειας ΜμΕ επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για αξιοποίηση εφαρμογών διαστημικής τεχνολογίας, το οποίο οργανώνει ο ευρωπαϊκός επιταχυντής εξωστρέφειας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων SPACE2IDGO Accelerator ........ (21/09/2018)

περισσότερα »

Η φορολόγηση των Airbnb -Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες σε 34 ερωταπαντήσεις

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τις μισθώσεις τύπου Airbnb περιλαμβάνονται σε έναν οδηγό με 34 ερωτήσεις και απαντήσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων......... (19/09/2018)

περισσότερα »

Orange Grove Patras: Νέος κύκλος αιτήσεων για startups! - Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 3 Οκτωβρίου

Το Orange Grove Patras, συνεχίζοντας να στηρίζει την καινοτόμα επιχειρηματικότητα, ανακοίνωσε το νέο κύκλο αιτήσεων για συμμετοχή startups στο επόμενο 6-μηνο incubation round, προσκαλώντας ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση έως την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου........... (13/09/2018)

περισσότερα »

Πανεπιστήμιο Αιγαίου- Επαγγελματική επιμόρφωση- ειδίκευση στην «Οργάνωση και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων»

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου υλοποιεί, για έβδομο συνεχόμενο έτος, Πρόγραμμα Επαγγελματικής Επιμόρφωσης και Ειδίκευσης, μέσω e-learning (αποκλειστικά εξ αποστάσεως), στην Οργάνωση και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να ενσωματώνει και να δίνει έμφαση τόσο στην παροχή επιστημονικής γνώσης,............ (11/09/2018)

περισσότερα »

ΥΠΕΚΑ: Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τους ενεργειακούς ελέγχους

Ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?.......... (07/09/2018)

περισσότερα »

Στα €500 εκατ. η συνολική χρηματοδότηση της Alpha Βank προς ΜμΕ

Σε Ευρώ 500 εκατ. ανέρχεται πλέον η συνολική χρηματοδότηση της Alpha Βank προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) μέσω του εγγυοδοτικού προγράμματος "COSME”, μετά την επέκταση της συμφωνίας κατά Ευρώ 300 εκατ., την οποία υπέγραψαν η Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (Ε.Τα.Ε.)........... (06/09/2018)

περισσότερα »

Το ΣτΕ ακύρωσε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί

Ακυρώνεται με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που είχε επιβληθεί στο κρασί με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στο πλαίσιο των μνημονιακών μέτρων. ............ (05/09/2018)

περισσότερα »

eLearning Πρόγραμμα του ELTRUN για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν- ELTRUN (www.eltrun.gr), του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα έξ αποστάσεως (eLearning) στο αντικείμενο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου. ........ (04/09/2018)

περισσότερα »

Άρχισαν οι Εγγραφές στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, Αμαλιάδας, Ζαχάρως και Ζακύνθου

Η Διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου ανακοινώνει ότι άρχισαν οι εγγραφές για το νέο σχολικό έτος 2018-2019. Στα Σ.Δ.Ε. μπορούν να εγγραφούν πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και επιθυμούν να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου.......... (03/09/2018)

περισσότερα »

Σε λειτουργία το Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής - Οδηγίες χρήσης

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι από σήμερα, 30 Αυγούστου 2018, τίθενται σε λειτουργία στον ιστότοπο www.aade.gr: α) το «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής», ......... (31/08/2018)

περισσότερα »

Εισαγωγή καταρτιζόμενων στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε η εισαγωγή 2.816 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 30 Ι.Ε.Κ του Οργανισμού για το Χειμερινό εξάμηνο του έτους 2018–19, προκειμένου να καταρτισθούν σε 34 σύγχρονες ειδικότητες........... (30/08/2018)

περισσότερα »

#EUandMΕ - Διαγωνισμός νέων σκηνοθετών

Την ευκαιρία σε πέντε ταλαντούχους νέους σκηνοθέτες να πουν τη δική τους ιστορία με θέμα #EUandME και να την μεταφέρουν στην οθόνη σε μια ταινία μικρού μήκους, με τη βοήθεια ενός βραβευμένου Ευρωπαίου σκηνοθέτη δίνει η Ευρωπαϊκη Επιτροπή..... (27/08/2018)

περισσότερα »

Ξεκινούν τη Δεύτερα, 27 Αύγουστου , οι αιτήσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας και καταρτιζόμενων στα 8 ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού της χώρας για την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΙΕΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2018-2019 ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Έχοντας υπόψη: 1. Την 11802/27.7.2007 απόφαση της Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης «Επιλογή καταρτιζομένων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του Ο.Τ.Ε.Κ.» (Β΄ 1547)............ (24/08/2018)

περισσότερα »

ΕΕΔΕ: Ενάρξεις Προγραμμάτων για Στελέχη Επιχειρήσεων στην Πάτρα

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) ανακοινώνει την έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Πάτρα στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 και του Diploma in Sales Management, στις 5 Οκτωβρίου 2018.......... (23/08/2018)

περισσότερα »

Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες: Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής για επιχειρηματίες

Σίγουρα όλοι μας έχουμε διαβάσει διάφορα άρθρα για το πόσο σημαντικό είναι να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα η νεοφυής επιχειρηματικότητα προκειμένου να «βγούμε» από την οικονομική κρίση......... (14/03/2018)

περισσότερα »

Νέο σήμα επισκέψιμου οινοποιείου από το Υπουργείου Τουρισμού – Με κοινή απόφαση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου, αναβαθμίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των οινοτουριστικών επιχειρήσεων

Με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευάγγελου Αποστόλου, ορίστηκαν εκ νέου οι τεχνικές και οι ειδικές προδιαγραφές λειτουργίας των οινοτουριστικών επιχειρήσεων......... (14/08/2018)

περισσότερα »

Εγχειρίδιο Απλούστευσης: 80 μέτρα απλούστευσης στην ευρωπαική πολιτική συνοχής για την περίοδο 2021-2027

Οι επενδύσεις της ΕΕ την περίοδο 2021-2027 θα καθοδηγούνται από πέντε κύριους στόχους: Οι περιφερειακές αναπτυξιακές επενδύσεις θα εστιάσουν περισσότερο στους στόχους 1 και 2. Το 65 % έως το 85 % των πόρων του ΕΤΠΑ και του Ταμείου Συνοχής θα κατανεμηθεί σε αυτές τις προτεραιότητες, ανάλογα με τον σχετικό πλούτο των κρατών μελών........... (07/08/2018)

περισσότερα »

ΓΡΑΦΗΜΑ: Καινοτομία στην Ελλάδα

ΓΡΑΦΗΜΑ: Καινοτομία στην Ελλάδα..... (07/08/2018)

περισσότερα »

«Ανοίγει» ο δρόμος για τη δυναμική ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ελλάδα – Με κοινή απόφαση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου

Με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευάγγελου Αποστόλου, ορίστηκαν οι προδιαγραφές λειτουργίας των αγροτουριστικών επιχειρήσεων και θεσπίζεται Ειδικό Σήμα Αγροτουρισμού, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (3089/30-7-2018)......... (03/08/2018)

περισσότερα »

Μεταπτυχιακές σπουδές στη Λέσβο για τους φυσικούς κινδύνους και την αντιμετώπιση καταστροφών

Η δημιουργία και λειτουργία στη Μυτιλήνη ενός ιδιαίτερα επίκαιρου αντικειμένου προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών, με τίτλο «Φυσικοί κίνδυνοι και αντιμετώπιση καταστροφών», ανακοινώθηκε χθες........ (31/07/2018)

περισσότερα »

Ελαιόλαδο : Εκτιμήσεις παγκόσμιας παραγωγής 2018/19

Σύμφωνα με αξιόπιστους και αντικειμενικούς γνώστες των αγορών, οι πρώτες προβλέψεις για την επερχόμενη παραγωγή εσοδείας 2018/19 είναι οι παρακάτω......... (27/07/2018)

περισσότερα »

ΝΕΟ Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (υπό ίδρυση) «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη», με τη συμμετοχή έξι Τμημάτων του ΑΠΘ. Έναρξη: ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Η αξιολόγηση των υποψηφίων Μεταπτυχιακών Φοιτητών/τριών στο Δ.Π.Μ.Σ γίνεται εφόσον έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση μαζί με τα προβλεπόμενα από την προκήρυξη δικαιολογητικά. Η βαθμολόγηση (σε κλίμακα 1–100) βασίζεται στα παρακάτω κριτήρια............ (25/07/2018)

περισσότερα »

Διαγωνισμός φωτογραφίας «Η Ευρώπη στη περιοχή μου» #EUinMyRegion

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διεξάγεται διαγωνισμός φωτογραφίας στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «H Ευρώπη στη περιοχή μου»......... (20/07/2018)

περισσότερα »

Έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου (e-ticketing) σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων στο έργο της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, ανακοινώνει ότι ξεκινά η λειτουργία της υπηρεσίας αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου (e-ticketing)......... (20/07/2018)

περισσότερα »

Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος: "Διαφάνεια στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις με ταυτόχρονη μείωση της γραφειοκρατίας και του κόστους"

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, συγκεκριμένα στις 05 Ιουλίου 2018, τίθεται σε πλήρη λειτουργία το Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (ΗΠΜ), ένα καινοτόμο επιχειρησιακό εργαλείο της περιβαλλοντικής πολιτικής το οποίο μειώνει τη γραφειοκρατία, τον χρόνο και το κόστος των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων....... (12/07/2018)

περισσότερα »

Τράπεζα της Ελλάδας: Σε λειτουργία η πύλη ανοικτών δεδομένων

Η Τράπεζα της Ελλάδας, κάνει ένα πρώτο βήμα ως προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της και την προσφορά ανοικτών – ψηφιακών δεδομένων σε όλους τους ενδιαφερόμενους......... (11/07/2018)

περισσότερα »

Ενδιαφέρον για προσέλκυση Ελλήνων φοιτητών / ερευνητών στο Εθνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής Τόκυο – υποτροφίες

Το Εθνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής - National Institute of Informatics (NII) https://www.nii.ac.jp/en/ αποτελεί το μοναδικό Εθνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλημάτων, Έρευνας..... (05/07/2018)

περισσότερα »

Πρόσβαση σε 3.810 ανοικτά πανεπιστημιακά μαθήματα παρέχει η ηλεκτρονική πλατφόρμα OpenCourses

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τις ενότητες των μαθημάτων online ή, εναλλακτικά, να τις «κατεβάσει» ή να τις εκτυπώσει. Κάποια μαθήματα προσφέρονται και με τη μορφή μαγνητοσκοπημένων διαλέξεων του διδάσκοντα καθηγητή......... (02/07/2018)

περισσότερα »

Το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνει τη λειτουργία 4 νέων Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019

Το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνει τη λειτουργία 4 νέων Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, στο αντικείμενο των Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων. Η διάρκεια σπουδών ορίζεται σε 3 ή 4 διδακτικά....... (29/06/2018)

περισσότερα »

Η πολιτική συνοχής μετά το 2020: Η Επιτροπή βοηθάει στην ενίσχυση της καινοτομίας στις περιφέρειες της Ευρώπης

Σήμερα η Επιτροπή ανανεώνει την πρωτοβουλία «Κλίμακα αριστείας» της Επιτροπής, έτσι ώστε να εξακολουθήσει να παράσχει προσαρμοσμένη εμπειρογνωμοσύνη στις περιφέρειες που υστερούν στον τομέα της καινοτομίας........... (21/06/2018)

περισσότερα »

Τελικά αποτελέσματα βρεφονηπιακών σταθμών ΟΑΕΔ για 2018-19

Σήμερα, 19-6-2018 αναρτήθηκαν ηλεκτρονικά οι τελικοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ για το Σχολ. Έτος 2018–2019, όπως έχει καθοριστεί με βάση την υπ’ αριθμ. 30239/09-05-2018 .......... (19/06/2018)

περισσότερα »

Ευρωπαϊκή Επιτροπή : Θέλουμε τις απόψεις σας σχετικά με το παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο!

Πώς μπορούμε να καταστήσουμε το διαδίκτυο ασφαλέστερο, διαφυλάσσοντας παράλληλα την ελευθερία της έκφρασης; Πείτε τη γνώμη σας στη διαβούλευσή μας............ (18/06/2018)

περισσότερα »

Εισαγωγή μαθητών στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ 2018-19

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει ότι κατά το σχολικό έτος 2018-19 θα εισαχθούν στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας του Οργανισμού 6.260 μαθητές και μαθήτριες για να εκπαιδευτούν σε 32 ειδικότητες με ζήτηση στην αγορά εργασίας. (18/06/2018)

περισσότερα »

Διαγωνισμός για φοιτητές δημοσιογραφίας

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσκαλεί φοιτητές σχολών δημοσιογραφίας απο όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό επικοινωνίας με θέμα συγχρηματοδοτούμενα έργα από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής.............. (11/06/2018)

περισσότερα »

Παρουσίαση της πλατφόρμας e-learning- EAPPREN - Capacity Building for Intermediary Organisations through e-learning.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της συνεχούς στήριξης των επιχειρήσεων, είναι εταίρος της σύμπραξης που υλοποιεί το πρόγραμμα Erasmus+ KA3, με ονομασία EAPPREN - Capacity Building for Intermediary Organisations through e-learning......... (06/06/2018)

περισσότερα »

#EUANDME Στην ΕΕ έχουμε εγγυημένες ελευθερίες, και πολλές ευκαιρίες για να ταξιδέψουμε, να εργαστούμε, να κάνουμε τις επιχειρηματικές μας ιδέες πραγματικότητα οπουδήποτε μέσα στην Ένωση! Εσύ γνωρίζεις τις ευκαιρίες που σου προσφέρει η ΕΕ?

Όλοι έχουμε πράγματα που μας παθιάζουν: τα ταξίδια, οι σπουδές, η περιήγηση στο διαδίκτυο ή η παροχή βοήθειας στον κόσμο. Η ζωή στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες να κάνεις αυτό που αγαπάς, όπου και αν σε οδηγήσει. Η νομοθεσία και οι πρωτοβουλίες της ΕΕ μπορούν να σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις τις ικανότητές σου και να σου χαρίσουν έμπνευση, δίνοντάς σου τα εργαλεία για να ακολουθήσεις αυτό που αγαπάς........... (03/06/2018)

περισσότερα »

«Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό ξεκίνημα χρονιάς 2018»

Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για το θεσμό που στηρίζει την Ελληνική επιχειρηματικότητα από το 2008 €100.000 συνολική αξία βραβείων €30.000 για τον πρώτο νικητή, €10.000 για επτά ακόμα νικητές........ (28/05/2018)

περισσότερα »

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Get ready for Japan”

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Βιομηχανικής Συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας πρόκειται να οργανώσει εκπαιδευτική αποστολή στελεχών επιχειρήσεων στην Ιαπωνία με σκοπό την την κατανόηση και εκπαίδευση στην ιαπωνική κουλτούρα και τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων......... (23/05/2018)

περισσότερα »

Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2018

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σας καλεί να συμμετάσχετε στο Διαγωνισμό για τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2018», που απευθύνεται Μόνο σε Δημόσιους Φορείς........ (16/05/2018)

περισσότερα »

Επαφές Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κόκκαλη στο Ισραήλ για επενδύσεις στην Ελλάδα

«Δώστε μας την τεχνολογία και την γνώση, ώστε τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές. Εμείς σαν Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχουμε την βούληση να στηρίξουμε την κοινή αυτή προσπάθεια, όπως φυσικά και η ελληνική κυβέρνηση αντίστοιχα στους υπόλοιπους τομείς»........ (11/05/2018)

περισσότερα »

O 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ξεκίνησε. Πάρε μέρος για να κάνουμε τις πόλεις μας καλύτερες !

Η Κέντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις που διοργάνωσε τον Μάιο του 2017 (ΚΕΔΕ City Challenge Smartcity) προχωράει στη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης........ (02/05/2018)

περισσότερα »

opencourses.auth Άλλη μια νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινά!

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ υποδέχονται τους φοιτητές τους και τους χρήστες του Διαδικτύου με περισσότερα από 3.700 διαδικτυακά μαθήματα! Είναι ανοικτά προς όλους και διαθέσιμα δωρεάν στη βραβευμένη πύλη http://opencourses.gr/. ....... (27/04/2018)

περισσότερα »

Η υπερφορολόγηση εξοντώνει τον επιχειρηματία και την οικονομία

Η σημερινή οικονομική κατάσταση είναι αναμφίβολα μια από τις χειρότερες που έχει συναντήσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες και επαγγελματίες ζούν με πίστωση αφήνωντας πίσω πληθώρα οικονομικών υποχρεώσεων για να μπορέσουν να ζήσουν καθημερινά αυτοί και οι οικογένειες τους........ (25/04/2018)

περισσότερα »

Άρχισαν οι Εγγραφές στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου και Αμαλιάδας

Η Διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Πύργου ανακοινώνει ότι άρχισαν οι εγγραφές για το νέο σχολικό έτος 2018-2019. Στα σχολεία του Πύργου και της Αμαλιάδας, μπορούν να εγγραφούν πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και επιθυμούν να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου.......... (23/04/2018)

περισσότερα »

6ος Κύκλος Προγράμματος Innovation and Design Thinking in Mobile Applications and Services

Το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Samsung Electronics Hellas, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS powered by Samsung ανακοινώνουν την έναρξη του 6ου κύκλου του προγράμματος “Innovation and Design Thinking in Mobile Applications and Services”............ (19/04/2018)

περισσότερα »

Πληρωμή στις 30 ημέρες για τα ευπαθή προϊόντα

Νέα δεδομένα στον τρόπο και στον χρόνο πληρωμής των παραγωγών ευπαθών προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ, τα τελικά σημεία πώλησης και τους μεσάζοντες προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.......... (11/04/2018)

περισσότερα »

Ψηφιακή έκδοση, που παρέχει εύκολα κατανοητά στατιστικά στοιχεία για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ)

Browsing, chatting, online shopping...... είναι από τις καθημερινές μας δραστηριότητες που χρησιμοποιούν τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ), όπως υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές ή smartphones. Σήμερα, διαθέτουμε σημαντικό μέρος του χρόνου μας σε απευθείας σύνδεση για διάφορους λόγους, είτε στο χώρο εργασίας, στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο, ........ (10/04/2018)

περισσότερα »

SearchCulture.gr: Ενισχύεται η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά στον δημόσιο ψηφιακό χώρο

H πύλη διαθέτει ήδη 430.000 τεκμήρια ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας, ενώ πάνω από 100.000 τεκμήρια έχουν ενταχθεί στη Europeana!.......... (04/04/2018)

περισσότερα »

Διαγωνισμός πτυχιούχων διοικητικών υπαλλήλων 2018

Αποφοιτήσατε πρόσφατα από το πανεπιστήμιο; Αναζητάτε μια νέα συναρπαστική σταδιοδρομία; Διαθέτετε σημαντικά προσόντα, έχετε δυναμισμό και σοβαρά κίνητρα; Τα όργανα της ΕΕ αναζητούν ταλαντούχους πτυχιούχους και νέους επαγγελματίες για να καλύψουν πάνω από 100 θέσεις νέων πτυχιούχων διοικητικών υπαλλήλων. ........... (30/03/2018)

περισσότερα »

Νέα συμφωνία ύψους 100 εκατ. ευρώ μεταξύ ΕΤΕπ και Τράπεζας Πειραιώς

Τη μείωση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχει ως στόχο η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 100 εκατ. ευρώ, με σκοπό τη στήριξη νέων επενδύσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης......... (26/03/2018)

περισσότερα »

Θα ανακληθεί η άδεια της ΑΕΠΙ

Καταλυτική για τη δημιουργία ενός νέου φορέα διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων αποτελεί η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ......... (23/03/2018)

περισσότερα »

Ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Σωμάτιο Εστιατόριων – Καφετεριών για Νοθευμένο επικίνδυνο Ελαιόλαδο

Ενημερώνουμε τα μέλη καταστήματα και ως επίσης οποιονδήποτε καταναλωτή και επιχειρηματία , ότι τον Μάρτιο Ο Ενιαίος Φορέας Έλεγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ,εντόπισε νοθευμένο ελαιόλαδο......... (21/03/2018)

περισσότερα »

Επικαιροποίηση στοιχείων εγγεγραμμένων ανέργων

Ο ΟΑΕΔ θέτει σε λειτουργία πιλοτική εφαρμογή με σκοπό την σταδιακή επικαιροποίηση στοιχείων των εγγεγραμμένων ανέργων. Στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτής καλεί τους ανέργους που κατά την 31/10/2017 διέθεταν ενεργό δελτίο ανεργίας και η ηλικία τους ήταν 18 - 24 ετών,....... (09/12/2017)

περισσότερα »

Η Vodafone συνδέει 10.000.000 νέους με τις θέσεις εργασίας του μέλλοντος!

Η Vodafone ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη ενός πρωτοποριακού διεθνούς προγράμματος απασχόλησης με τίτλο "What will you be" που στοχεύει στην παροχή συμβουλών σταδιοδρομίας και πρόσβασης σε εκπαιδευτικό περιεχόμενο κατάλληλο για την ψηφιακή οικονομία........ (21/03/2018)

περισσότερα »

Δωρεάν WIFI για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε τη δικτυακή πύλη WiFi4EU. https://www.wifi4eu.eu/#/home. Από σήμερα οι δήμοι σε όλη την Ευρώπη καλούνται να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους ενόψει της πρώτης πρόσκλησης υποβολής σχεδίων στα μέσα Μαΐου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν......... (20/03/2018)

περισσότερα »

ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια σε φόρους, τελευταία σε ανάπτυξη και στήριξη ανέργων η Ελλάδα

Πριν καν προσμετρήσει το μειωμένο αφορολόγητο, το οποίο "βλέπει" να εφαρμόζεται από το 2019 (δηλαδή έναν χρόνο νωρίτερα), ο ΟΟΣΑ υπολογίζει ότι τα φορολογικά βάρη στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα μεταξύ των 25 κρατών-μελών του.......... (20/03/2018)

περισσότερα »

Δημόσια Διαβούλευση - «Συνέργειες και Δικτυώσεις» του Αναπτυξιακού νόμου 4399/2016

Τίθεται 13 Μαρτίου 2018, σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η πρoκήρυξη του καθεστώτος ενισχύσεων «Συνέργειες και Δικτυώσεις» του Αναπτυξιακού νόμου 4399/2016.......... (19/03/2018)

περισσότερα »

Δημόσια Διαβούλευση - «Ενισχύσεις Καινοτομικού Χαρακτήρα για ΜΜΕ» του Αναπτυξιακού νόμου 4399/16

Τίθεται 13 Μαρτίου 2018, σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η πρoκήρυξη του καθεστώτος ενισχύσεων «Ενισχύσεις Καινοτομικού Χαρακτήρα για ΜΜΕ» του Αναπτυξιακού νόμου 4399/2016. (19/03/2018)

περισσότερα »

Veldkamp: Ακολουθήστε το παράδειγμα της Ολλανδίας στις startups

"Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να μείνουν στα χαρτιά, αλλά να γίνουν πράξη. Χρειάζεται να υπάρξει μεγαλύτερη φιλοδοξία, σίγουρα από το κράτος, αλλά επίσης και από τον ιδιωτικό τομέα”. Ο Ολλανδός πρέσβης στην Ελλάδα, Caspar Veldkamp κατά την ομιλία του σε συνέντευξη Tύπου ......... (13/03/2018)

περισσότερα »

Επιχειρηματικές συναντήσεις με την ιταλική εταιρεία αγροτικών μηχανημάτων MATERMACC http://www.matermacc.it

To Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας παρουσιάζει την:MaterMacc εταιρεία leader στην κατασκευή αγροτικών μηχανημάτων Σπαρτικές μηχανές ακριβείας, Καλλιεργητές γραμμικής καλλιέργειας, Λιπασματοδιανομείς, Ψεκαστικά και Ηλεκτρονικός γεωργικός εξοπλισμός .......... (07/03/2018)

περισσότερα »

WE GROW: Το νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα υποστήριξης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Το νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο ‘WE GROW: Enhancing participation of women in the Horizon 2020 SME Instrument’, που συντονίζει το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και έχει διάρκεια 2 χρόνια (2017-2019), σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει τις πιο καινοτόμες γυναικείες επιχειρήσεις με στόχο την επιτυχημένη χρηματοδότησή τους........... (06/03/2018)

περισσότερα »

Η αγορά μελιού στην Ευρώπη - Ποιες χώρες της ΕΕ παράγουν περισσότερο μέλι; Που εξάγει μέλι η ΕΕ και πόσες εισαγωγές κάνει;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δεύτερη σε παραγωγή μελιού στον κόσμο, μετά την Κίνα. Κάθε χρόνο, 600.000 περίπου χιλιάδες μελισσοκόμοι και 17 εκατομμύρια κυψέλες παράγουν περισσότερους από 250 τόνους μέλι......... (02/03/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση παγκόσμιας συμμετοχής του Reload Greece στο RG Challenge18

Την Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για συμμετοχή διεθνών και ελληνικών επιχειρηματικών ομάδων στο RG Challenge18 δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του το Reload Greece. ...... (28/02/2018)

περισσότερα »

Γενικός Κανονισμός: Οι βασικές ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν οι επιχειρήσεις

Στις 25 Μαΐου 2018 τίθεται σε εφαρμογή ο Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων, έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (εφεξής ο «Γενικός Κανονισμός»), ο οποίος θα ισχύει ομοιόμορφα για όλες τις επιχειρήσεις που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.......... (26/02/2018)

περισσότερα »

Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2018

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας εντοπίζουν και επιβραβεύουν τους πιο επιτυχημένους φορείς προώθησης των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, προβάλλουν τις βέλτιστες πολιτικές και πρακτικές επιχειρηματικότητας, ......... (22/02/2018)

περισσότερα »

Προκήρυξη 6ου κύκλου Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg - enter•grοw•go

Την έναρξη του νέου, 6ου κατά σειρά, κύκλου του egg - enter•grοw•go, ανακοίνωσαν η Eurobank και το Corallia, που σχεδίασαν και υλοποιούν από το 2013 το πιο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα Πρόγραμμα στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας......... (20/02/2018)

περισσότερα »

«Ερωτηματολόγιο για ελληνικές επιχειρήσεις επί των δυνητικών επιπτώσεων από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ»

Σε συνέχεια της φορολογικής μεταρρύθμισης που εισήγαγε η νέα αμερικάνικη διοίκηση στα τέλη του 2017 στις ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιχειρεί να εκτιμήσει τις επιπτώσεις που δύναται να έχει αυτή στην οικονομία και τις επιχειρήσεις της ΕΕ.......... (13/02/2018)

περισσότερα »

Χρηματοδότηση για Startups έως 300 χιλ. Ευρώ μέσω ΕΤΕΑΝ

Τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων για κεφάλαιο κίνησης και χρηματοδότηση επενδύσεων σε Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις προβλέπει το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση». Το συνολικό ύψος των δανείων αυτών, που θα χρηματοδοτηθούν κατά 50% από το ΕΤΕΑΝ (€192 εκ.) μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και 50% από τις συνεργαζόμενες τράπεζες (€192 εκ.) ανέρχεται σε 384 εκατ. ευρώ......... (13/02/2018)

περισσότερα »

Εκπαιδευτική αποστολή στην Ιαπωνία για εταιρείες μεταποίησης

Σας ενημερώνουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βιομηχανικής Συνεργασίας ΕΕ – Ιαπωνίας διοργανώνει πενθήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιαπωνία κατά το διάστημα 25-29 Ιουνίου 2018 με στόχο να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τις ιαπωνικές βέλτιστες πρακτικές στην μεταποίηση.......... (06/02/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την άσκηση υποφήφιων δικηγόρων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η πρόσκληση  απευθύνεται :  Α) Στους υποψήφιους δικηγόρους που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της πρακτικής τους άσκησης, διάρκειας έξι (6) μηνών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να υποβάλλουν Αίτηση συμμετοχής εντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης (5/2/2018) της παρούσας στην ιστοσελίδα της..... (05/02/2018)

περισσότερα »

Δέκα τάσεις στο Digital Marketing για το 2018

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν 1,65 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες του Facebook που παρακολουθούν περίπου 8 δισεκατομμύρια βίντεο ημερησίως (συνολικά); Κανείς δεν αρνείται το γεγονός ότι κοιτάζουμε το κινητό μας πολλές φορές μέσα στη μέρα, είτε για να τσεκάρουμε τα social media, είτε για να συνδεθούμε σε ένα application.......... (03/02/2018)

περισσότερα »

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες πρώτοι σε ώρες εργασίας στην Ευρώπη

Τα νέα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Organization for Economic Cooperation and Development) που καταγράφει την εργασία σε 35 μέλη του από τον "δυτικό κόσμο" όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε τα πιο προηγμένα σε οικονομικούς όρους,........ (02/02/2018)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Ανάπτυξης από τον ΟΠΑΠ

Έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικότητας «OPAP Forward», το οποίο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ και υλοποιείται σε συνεργασία με το ελληνικό σκέλος του διεθνούς μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Endeavor........ (02/02/2018)

περισσότερα »

TOUR D’ EUROPE Επιχειρηματικές Συναντήσεις με επιχειρήσεις εισαγωγών – χονδρεμπορίου στο Βέλγιο Kortrijk , 12-13 Μαρτίου 2018

Το "Enterprise Europe Network", μέλος του οποίου είναι το Επιμελητήριο Αρκαδίας, διοργανώνει Εκδήλωση Επιχειρηματικών Συναντήσεων με εκπροσώπους επιχειρήσεων εισαγωγών και χονδρεμπορίου από το Βέλγιο στον κλάδο Τροφίμων........ (31/01/2018)

περισσότερα »

Το Ίδρυμα Ωνάση προκηρύσσει το νέο πρόγραμμα υποτροφιών προς Έλληνες για την ακαδημαϊκή περίοδο 2018-19

Η Παιδεία, ως μοχλός κοινωνικής ανάπτυξης και προσωπικής εξέλιξης, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της κοινωφελούς δράσης του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο συνδράμει διαχρονικά στην ενίσχυση του δικαιώματος για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στα αγαθά της Παιδείας, της Υγείας και του Πολιτισμού......... (02/02/2018)

περισσότερα »

Ποδήλατο στις Ελληνικές Πόλεις: Προτάσεις προς τις δημοτικές αρχές

Η δημιουργία υποδομής ποδηλάτου συνεπάγεται ανακατανομή του χώρου του δρόμου μεταξύ των διαφόρων χρηστών. Για να γίνει αυτό απαιτείται – εκτός από πολιτική απόφαση – στρατηγική, υψηλή τεχνογνωσία, σωστή προετοιμασία σε επίπεδο νομοθετικό, ολοκληρωμένες μελέτες, ......... (29/01/2018)

περισσότερα »

Ποια είναι η ηλεκτρονική πύλη υποβολής αιτήσεων για την Κοινωνική Οικονομία

Η διαδικτυακή πύλη https://kalo.yeka.gr είναι στο εξής ο ιστότοπος για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.......... (28/01/2018)

περισσότερα »

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή φοιτητών στο ΠΜΣ «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών» για το εαρινό εξάμηνο 2017-2018.

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή φοιτητών στο ΠΜΣ «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων & Οργανισμών» για το εαρινό εξάμηνο 2017-2018. Η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων: μέχρι και την Δευτέρα 5/2/2018......... (25/01/2018)

περισσότερα »

Πρόγραμμα “EU Green Gateway to Japan” για εταιρείες μέλη της Ε.Ε.

Κατά το 2018 θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα “EU Green Gateway to Japan”. Απευθύνεται σε εταιρεία με έδρα ένα από τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. στην Ιαπωνία και στοχεύει στην προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους στην ιαπωνική αγορά. Είναι τριετούς διαρκείας (2007-2009) ........ (23/01/2018)

περισσότερα »
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από σήμερα οι αιτήσεις των δήμων στην ΕΕ για σημεία δωρεάν πρόσβασης σε Wi-Fi στους δημόσιους χώρους (06/11/2018)
Παρουσιάσεις εισηγητών από την εκδήλωση με θέμα Προαγωγή των θεμάτων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. (23/10/2018)
Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Διεθνές Συνέδριο «Διοικητικά Μοντέλα που βασίζονται στην Πνευματικότητα» (INTERNATIONAL CONFERENCE ON SPIRITUAL-BASED MANAGEMENT MODELS) (20/10/2018)
FOOD EXPO 2019 : Θα ξεπεράσουν τους 1.350 οι Έλληνες και ξένοι εκθέτες! (13/10/2018)
Άδικο, αντιαναπτυξιακό και εκτός Ευρωπαϊκής πραγματικότητας το “ψηφιακό” τέλος (18/05/2018)
ΕΚΤ: Ετήσια Έκθεση 2017 - Η Ελλάδα ουραγός σε ανάπτυξη, κατανάλωση, ευημερία (10/04/2018)
ΑΑΔΕ | Τι ισχύει με το ΦΠΑ στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb (27/03/2018)
'Εντυπο με τίτλο “Το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας τα έτη 2015 – 2017” (09/03/2018)
"Black Friday" (15/11/2017)


toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
 


©Portal Επιμελητηρίου Ηλείας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss