Έκθεση ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2020 «Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις»

Έκθεση ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2020 «Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις»

 

7_F789726792.jpg

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, η παρουσίαση της Έκθεσης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2020 με αντικείμενο “Ψηφιακός Μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις” στον κήπο του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου στην Αθήνα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό και το καλωσόρισμα του Πρόεδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργου Καββαθά. Χαιρετισμοί επίσης απευθύνθηκαν από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη, τον εκπρόσωπο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βουλευτή και Τομεάρχη Οικονομίας ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Παππά, τον εκπρόσωπο της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ και Γραμματέα του Τομέα Ανάπτυξης ΚΙΝΑΛ κ. Απόστολο Πόντα, τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης και Τομεάρχη Ανάπτυξης κ. Νικόλαο Σούτα και τον εκπρόσωπο του Δήμου Αθηναίων και Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων κ. Νικόλαο Μακρόπουλο.

Η παρουσίαση της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε από τον Επιστημονικό Διευθυντή του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, κ. Διονύση Γράβαρη και από τον κ. Αντώνη Αγγελάκη, επιστημονικό στέλεχος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Σημειώνεται ότι σκοπός της Έκθεσης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2020 είναι η επεξεργασία και ανάλυση διαστάσεων του «Ψηφιακού Μετασχηματισμού» σε επίπεδο μικρών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, το Μέρος Ι της Έκθεσης περιλαμβάνει την ανάδειξη των ευρημάτων της πρωτογενούς έρευνας που πραγματοποιήθηκε με επικέντρωση στην ψηφιακή ωριμότητα και προσαρμογή των μικρών επιχειρήσεων, το βαθμό ενσωμάτωσης νέων ψηφιακών συστημάτων, τις αναδυόμενες ανάγκες σε ψηφιακές δεξιότητες καθώς και το επίπεδο επενδύσεων στην κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Στο πλαίσιο αυτό, αποτυπώθηκαν τεκμηριωμένες και στοχευμένες προτάσεις πολιτικής για την ψηφιακή ανάπτυξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Στο Μέρος ΙΙ, αποτυπώνεται ένα πολυπρισματικό αναλυτικό πλαίσιο κατανόησης των ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών μέσω εξειδικευμένων ερευνητικών κειμένων που επικεντρώνονται σε επιλεγμένους τομείς εφαρμογής (π.χ. ανάλυση μεγάλων συνόλων δεδομένων, ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα, γεωργική παραγωγή, μεταποίηση, κατασκευές) καθώς και σε σχετικές πτυχές, επιδράσεις και προεκτάσεις του αναδυόμενου ψηφιακού περιβάλλοντος (π.χ. δομή απασχόλησης, δεξιότητες, χρηματοδότηση). 

Ειδικότερες παρεμβάσεις επί των στοιχείων, ευρημάτων και προτάσεων της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τους προσκεκλημένους ομιλητές κ. Γιάννη Τσακίρη, Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ Λόη Λαμπριανίδη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τ. Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και τον κ. Παναγιώτη Βλάχο, Εμπειρογνώμονα Δημοσίων Πολιτικών και Καινοτομίας και Γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε, ανεδείχθησαν τα βασικά θέματα που απασχολούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις σε επίπεδο ψηφιακού μετασχηματισμού καθώς και οι κυριότερες ευκαιρίες, δυνατότητες και προκλήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού για τις μικρές επιχειρήσεις που θα προωθήσει νέου τύπου, διαφοροποιημένες και στοχευμένες πολιτικές ψηφιακής ανάπτυξης, διευκολύνοντας τη μετάβαση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στη νέα «ψηφιακή εποχή».  

Δείτε την συνολική Έκθεση και τη σχετική παρουσίαση εδώ: https://bit.ly/307vYQ2

Πηγή: https://imegsevee.gr/

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Οριστικοί πίνακες κατάταξης ιδιωτικών έργων της 1ης Προκήρυξης(67/2019) του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας