Έργο Refrech Ενημερωτικό πρόγραμμα για την προώθηση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά (Γερμανία, Πολωνία και Τσεχία)

Έργο Refrech Ενημερωτικό πρόγραμμα για την προώθηση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά (Γερμανία, Πολωνία και Τσεχία)

 

78_F727085642.jpg

 

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος υλοποιεί πρόγραμμα για την προώθηση φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά (Γερμανία , Πολωνία και Τσεχία) σε σύμπραξη με τον Παναγροτικό Σύνδεσμο Κύπρου (Συντονιστής) την Bulgarian National Horti cultural Union (Βουλγαρία) και τη Διεπαγγελματική Ένωση Φρούτων και Λαχανικών OIPAPRODCOM Legume Fructe (Ρουμανία). 

Τα προς προώθηση προϊόντα είναι : ακτινίδιο, ροδάκινο, κεράσι, καρπούζι, μήλο, πορτοκάλι, φράουλα, βερίκοκο, μαντόρα και ντομάτα. 

Το έργο στοχεύει στην αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στις αγορές – στόχους. 

Σε επίπεδο επιχειρήσεων θα μπορούν να συμμετάσχουν Επιχειρήσεις/ συνεταιριστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή/εμπορία και διάθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών καθώς και Επιχειρηματίες/στελέχη επιχειρήσεων μελών των επιμελητήριων που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής/εμπορίας/διάθεσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών. 

Η επιλογή των επιχειρήσεων/παραγωγών δεν έχει κάποια ιδιαίτερα κριτήρια, παρά μόνο τον ποσοτικό περιορισμό, καθώς τα περίπτερα είναι «θεσμικά» που σημαίνει ότι υπάρχει ένας ενιαίος χώρος – 30-40 τ.μ .– για όλους (και από τις τέσσερις χώρες). Εκτιμούμε ότι ανά δράση πέντε επιχειρηματίες/παραγωγοί μπορούν να συμμετέχουν από Ελληνικής πλευράς. Σε όσους επιλεγούν να συμμετάσχουν, θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους όπως και έξοδα αποστολής προϊόντων. 

Κατά το έτος 2020 πρόκειται να διεξαχθούν οι εξής εκδηλώσεις: 

•Συμμετοχή στην Fruit Logistica 2020 (05-07/02) στο Βερολίνο και παράλληλα, διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης.

•Συμμετοχή στην Top Gastro & Hotel 2020 (1-3/10) στην Πράγα και παράλληλα διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης.

•Συμμετοχή στην World Food Poland 2020 (21-23/04) στη Βαρσοβία και παράλληλα διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης.

•Διοργάνωση ειδικού διαγωνισμού μέσω κοινωνικών δικτύων για νέους με δώρα ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

•Διανομές φρούτων σε ανοικτές αγορές στις τρεις χώρες. 

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δράσεις ενημέρωσης (εκδηλώσεις), ως μέλη επιχειρηματικών αποστολών για τις ανάγκες εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε αγορά στόχο, σε δράσεις προώθησης (εκθέσεις, διανομές σε σημεία πώλησης, Road shows) καθώς και στις διεθνείς εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε αγορά στόχο. Επίσης θα συμμετάσχουν ως προμηθευτές αναγκαίων ποσοτήτων προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες διανομών σε σημεία πώλησης και σε κεντρικές πλατείες των αγορών στόχων.

Ενημερώνουμε επίσης ότι ήδη λειτουργεί ιστοσελίδα για το έργο www.refreshyourlife.eu , καθώς και λογαριασμοί στο facebook / instagram (@refreshyourlife). 

Η ΚΕΕΕ θα δημιουργήσει μια shortlist επιχειρήσεων με συγκεκριμένα κριτήρια (με βάση τα προϊόντα και την εξαγωγική τους δραστηριότητα) και από αυτές να επιλέγονται μερικές ανά αγορά. 

Ως εκ τούτου παρακαλούμε να μας στείλετε μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019, στην ηλεκτρονική διεύθυνση asonitis@uhc.gr  (κ. Γιώργος Ασωνίτης) τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της περιοχής σας για τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση του εργου.

Παρακαλούμε ιδιαιτέρως τις επιχειρήσεις μελή μας που δραστηριοποιούνται στα πιο πάνω προϊόντα και ενδιαφέρονται για την προώθηση των προϊόντων τους μέσω του εν λόγο προγράμματος να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα :

Γεράνιος Ιωάννης 26210-36895 και περισσότερες πληροφορίες στον κ. Ασωνίτη Γεώργιο 210-3387104 (εσωτ. 106) 

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο 8 εκατομμύρια εργαζόμενοι με μερική απασχόληση στην ΕΕ προτιμούν να εργάζονται περισσότερο
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας