«Έρευνα για την Ενεργειακή Κρίση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

«Έρευνα για την Ενεργειακή Κρίση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

 

 

 

seo_F376408007.jpg

 

 

 

Το τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών -Περιφερειακό Παρατηρητήριο, το οποίο υπάγεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της εθνικής υποχρέωσης (N. 4445/2016-ΦΕΚ 236/τ. Α’ /19-12-2016) για τη δημιουργία Περιφερειακού Παρατηρητήριου Κοινωνικής Ένταξης, προχώρησε στην ανάθεση σε εξωτερικό ανάδοχο της υλοποίησης του έργου «Μηχανισμός Συντονισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Καινοτομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» με Κωδικό ΟΠΣ 5074874 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Σκοπός είναι η συλλογή, η καταγραφή και η παρακολούθηση των ιδιαίτερων συνθηκών και των παραμέτρων που διαμορφώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό για την εφαρμογή στοχευμένων παρεμβάσεων κοινωνικής πολιτικής, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του αναφερόμενου έργου, ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου η πρώτη Έρευνα Πεδίου που αφορά στην διεξαγωγή ποσοτικής έρευνας στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σχετικά με την ενεργειακή κρίση και τις συνέπειές της.

 

Η έρευνα έχει ως στόχο, την εκτίμηση των επιπτώσεων της αύξησης του ενεργειακού κόστους σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά υπό το πρίσμα των πρόσφατων ανατιμήσεων, και συγχρόνως θα αποκαλύψει κατά πόσο νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι ανθεκτικά στην αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης και πόσο έχουν επηρεαστεί στην καθημερινή τους δαπάνη και στις καθημερινές τους λειτουργίες αντίστοιχα.

 

 

Παράλληλα, η αξιολόγηση στοχεύει στην καταγραφή προτάσεων και υποδείξεων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του σχεδιασμού και του τρόπου υλοποίησης των παρεμβάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο μέλλον. Το ερωτηματολόγιο για την διεξαγωγή της έρευνας είναι διαθέσιμο στην νέα ιστοσελίδα του Μηχανισμού Κοινωνικής Πολιτικής www.socialpolicypde.gr

 

Ολοκληρώνοντας, σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε στην νέα ιστοσελίδα μας και να στηρίξετε την έρευνά μας, δημοσιοποιώντας τα ερωτηματολόγια και ειδικότερα το ερωτηματολόγιο για τις επιχειρήσεις. Σας ενημερώνουμε πως:

 

  • Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην έρευνα για τις επιχειρήσεις μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο στο παρακάτω link:

https://socialpolicy-pde.gr/erotimatologio-energeiakis-krisis-epicheiriseon/

Στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις,

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας,

 

 

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ

 

 

Νομικός Νικόλαος

Διοικητικός ΤΕ με Α΄β

 

Πηγή: ΠΔΕ

Προηγούμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας