Έρευνα ΣΕΠΕ για τον κλάδο Ανάπτυξης Λογισμικού στην Ελλάδα

Έρευνα ΣΕΠΕ για τον κλάδο Ανάπτυξης Λογισμικού στην Ελλάδα

1305716703_sepe_F2962.jpg

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, βασικός θεσμικός φορέας για τις επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ανακοινώνει πρωτοβουλία διεξαγωγής έρευνας σχετικά με τον κλάδο ανάπτυξης λογισμικού στην Ελλάδα.

Σκοπός της έρευνας, η οποία απευθύνεται στις Επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, είναι η καταγραφή των δραστηριοτήτων και αναγκών των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την παραγωγή λογισμικού στη χώρα μας καθώς και η καλύτερη δυνατή χαρτογράφηση του κλάδου.

Παράλληλα, στόχος του ΣΕΠΕ είναι τα αποτελέσματα της έρευνας να αξιοποιηθούν για την καλύτερη κατανόηση και συστηματοποίηση των προτάσεων και ενεργειών του Συνδέσμου προς την Πολιτεία, καθώς και για την εξεύρεση πιθανών συνεργασιών προς την υλοποίηση έργων και ανάπτυξη λύσεων ή/ και υπηρεσιών τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελληνική αγορά. Τα συμπεράσματα από την επεξεργασία μαζί με τα στοιχεία αυτά θα είναι διαθέσιμα προς τις Επιχειρήσεις κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τους αρμοδίους φορείς και θα αξιοποιηθούν κατά την υποβολή των προτάσεων του ΣΕΠΕ προς την Πολιτεία.

Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των επιχειρήσεων του κλάδου των ΤΠΕ είναι εξαιρετικά σημαντική για την βέλτιστη δυνατή χαρτογράφηση του κλάδου. Τα συμπεράσματα της έρευνας θα βοηθήσουν στο σχεδιασμό του τρόπου με τον οποίο η Τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα και τις συγκεκριμένες ενέργειες/ δράσεις που θα πρέπει να αναλάβει η Πολιτεία για να δημιουργήσει σταδιακά ένα ευνοϊκό περιβάλλον εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Το σχετικό ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.sepe.gr/gr/SEPEsurvey.

Η απάντηση του ερωτηματολογίου μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014.

Για οποιαδήποτε σχετική απορία ή/ και διευκρίνηση παρακαλούμε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του ΣΕΠΕ στο emailportal@sepe.gr ή/ και στα τηλέφωνα 21 0924 9540-1.

 

Προηγούμενο Ασπίδα προστασίας παιδιών από κακοτοπιές στο Ιντερνέτ
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας