Ανακαλύψτε θησαυρούς του ελληνικού πολιτισμού

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σας ξεναγεί σε µοναδικά µνηµεία πολιτισµού σε όλες τις ελληνικές περιφέρειες

Η Ελλάδα γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής προορισμός στον διεθνή τουριστικό χάρτη, με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που διαθέτει. Οι θησαυροί του ελληνικού πολιτισμού, από την αρχαιότητα ως το πρόσφατο παρελθόν, είναι αμέτρητοι, διάσπαρτοι σε όλη την επικράτεια της χώρας και ανοιχτοί για τους επισκέπτες που θέλουν να τους ανακαλύψουν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία και την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των κρατών μελών της. Η αποκατάσταση µνηµείων ιστορικής σηµασίας και η δηµιουργία µουσείων και σύγχρονων κέντρων πολιτισµού στην Ελλάδα έχει υποστηριχθεί – και συνεχίζει να υποστηρίζεται – από την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της οποίας έχουν συγχρηµατοδοτηθεί µε 80% κατά µέσο όρο έργα που προάγουν τις οµορφιές, την ιστορία και τον πολιτισµό σε όλη τη χώρα.

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με καταχωρήσεις σε έντυπα που έχουν μεγάλη απήχηση στο ταξιδιωτικό κοινό παρουσιάζει ενδεικτικά κάποια σημαντικά µνηµεία του ελληνικού πολιτισμού, από όλες τις περιφέρειες της χώρας και προσκαλεί τους επισκέπτες να τα ανακαλύψουν, αλλά και να αναζητήσουν μνημεία, περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και μουσεία σε κάθε περιοχή της Ελλάδας που επισκέπτονται.

Αναζητήσετε εδώ πληροφορίες για όλους τους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Ενημερωθείτε για τις δράσεις του ΕΣΠΑ στον χώρο του πολιτισμού στην Ελλάδα.

Προηγούμενο Νέο e-Magazine Τεύχος Νο 8
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Deprecated: str_contains(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/helia-portal/wp-includes/formatting.php on line 2488