Βελτιώσεις για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών πάρκων

Βελτιώσεις για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών πάρκων 

 

6012df5611c52eb1e5a68d9c1ed2d6e2_L_F653647686.jpg

 

 

Ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη των επιχειρηματικών πάρκων προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενταχθούν σε πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί ως το τέλος του χρόνου. 

Στόχος των ρυθμίσεων είναι η καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου μιας Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ) να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες υλοποίησης του επιχειρηματικού πάρκου προκειμένου να διευκολυνθεί η έναρξη των απαραίτητων έργων υποδομής. 

Ειδικότερα προβλέπεται η καταβολή ποσοστού 1% του προϋπολογισμού των έργων υποδομής με την υποβολή της αίτησης για την έγκριση ανάπτυξης επιχειρηματικού πάρκου κι εν συνεχεία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εντός 6μήνου από τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ προκειμένου να καλύπτει ποσοστό τουλάχιστον 10% του προϋπολογισμού των έργων υποδομής. 

Επίσης, με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, δίδεται η δυνατότητα συμπλήρωσης δραστηριότητας, εφόσον χρησιμοποιείται ο ίδιος μηχανολογικός εξοπλισμός ή ίδιου τύπου και ίσης ή μικρότερης ισχύος μηχανολογικός εξοπλισμός και δεν μεταβάλλεται ο βαθμός όχλησης της μονάδας. Εάν πρόκειται για καθετοποίηση της μονάδας, χωρίς να αλλάζει ο βαθμός όχλησης της εγκατάστασης αθροιστικά. 

Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία εκσυγχρονισμού του θεσμικού περιβάλλοντος που αφορά την περιβαλλοντική ταξινόμηση και τις οχλήσεις που αφορούν τις οικονομικές δραστηριότητες. 

Στόχος είναι, έως το τέλος του χρόνου να έχουν συσταθεί ομάδες εργασίας και να έχει ξεκινήσει η διαβούλευση με όλους τους φορείς. 

Ακόμη, αναζητούνται δυνατότητες και τρόποι επιχορήγησης των επιχειρηματικών πάρκων της Αττικής, παρά το γεγονός ότι ο Περιφερειακός Χάρτης Κρατικών Ενισχύσεων θέτει σημαντικούς περιορισμούς. 

Η απλοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης των επιχειρηματικών πάρκων, καθώς και η προώθηση πρωτοβουλιών προκειμένου να λυθούν χρονίζοντα ζητήματα και να αξιοποιηθεί ο θεσμός σε όλη την έκτασή του τέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης που είχε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας στην περιφέρεια Δυτικής Αττικής, με εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) και των δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας και Φυλής-Άνω Λιοσίων. 

«Η περιοχή αποτελεί την καρδιά της παραγωγής στην Ελλάδα και με την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά αποκτά ιδιαίτερη δυναμική. Επομένως θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και για την καλύτερη λειτουργία των επιχειρήσεων, μακριά από αντιλήψεις που διαιωνίζουν την υφιστάμενη κατάσταση, με το βλέμμα στραμμένο στις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Αττικής και γενικότερα της χώρας» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

Πηγή: http://www.amna.gr

Προηγούμενο Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς- Παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας