Ενημερωτικό φυλλάδιο για το γλοιοσπόριο στην Τριφυλία

Ενημερωτικό φυλλάδιο για το γλοιοσπόριο στην Τριφυλία

 

d1f21cc10788970f466112ca46967700_L_F549731474.jpg

 

Ενημερωτικό φυλλάδιο για το γλοιοσπόριο εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, το οποίο θα μοιραστεί σε όλους τους παραγωγούς της Τριφυλίας. 

Το φυλλάδιο περιλαμβάνει χρήσιμα στοιχεία για τη μυκητολογική ασθένεια, καθώς και σημαντικές πληροφορίες για τον μύκητα, την εμφάνιση, την προσβολή και την καταπολέμησή του που έχουν προκύψει μετά από έρευνες που έχουν γίνει από τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε όλη την περιοχή της Τριφυλίας. Όπως φαίνεται το γλοιοσπόριο είναι μια σημαντική ασθένεια για την ελιά που όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί με επεμβάσεις με τα κατάλληλα σκευάσματα. 

Χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος σημείωσε για αυτή την έκδοση: «Είναι το πρώτο έντυπο που υπάρχει στη χώρα μας όπου αναφέρεται ο μύκητας, το παθογόνο, τα συμπτώματα, ο βιολογικός κύκλος και η χημική καταπολέμηση μετά από αξιολόγηση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Οι μισές εργασίες έχουν γίνει από τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, με τους καθηγητές κ.κ. Τσιτσιγιάννη και Αλιφέρη και τους συνεργάτες τους και είναι από δειγματοληψίες που έχουν γίνει σε όλη την Τριφυλία από τη Νέδα μέχρι τη Χώρα σε πλήθος δειγμάτων. Βρέθηκαν τα είδη που έχουμε και οι μορφότυποι, ενώ στην περιοχή βρήκαμε 9 μορφότυπους. Οι παραγωγοί με το που τελειώνει η καλλιέργεια πρέπει να κάνουν ένα χαλκούχο για να μειώσουν το μόλυσμα στο ελαιόδεντρο, επιπλέον στην άνθηση είναι αναγκαίο να γίνει μια επέμβαση 7-10 ημέρες πριν την άνθηση και στη συνέχεια στην καρπόδεση. Πρέπει να ακολουθούν ψεκασμοί μόνο εφόσον οι συνθήκες είναι ιδανικές και δεν είναι πανάκεια πάντα οι πολλοί ψεκασμοί, γιατί από χρονιά σε χρονιά έχουμε διαφοροποίηση και οι περιβαλλοντικές συνθήκες ευνοούν τις προσβολές. Όλα αυτά τα έχουμε αναφέρει στο φυλλάδιο και οι παραγωγοί θα πρέπει να συμβουλεύονται και τους γεωπόνους συμβούλους τους».

Πηγή: www.eleftheriaonline.gr

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Δελτίο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ειδήσεων για την Ρουμανία μηνός Νοεμβρίου 2018
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας