Επίσκεψη – ξενάγηση των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο Επιμελητήριο Ηλείας και προβολή video 360° εικονικής περιήγησης VR 360°, με τη χρήση ειδικών γυαλιών εικονικής πραγματικότητας (VR glasses/ VR Headsets).   

Μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία και ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις νέες εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας αναφορικά με την εικονική περιήγηση ,  είχαν οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου κατά την επίσκεψή τους στο Επιμελητήριο Ηλείας ,  προσεγγίζοντας τα εκπαιδευτικά τους αντικείμενα κατά τρόπο μοναδικό που δύσκολα θα ξεχαστεί .

Μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης ψηφιακής περιήγησης (VR tour) και με τη χρήση Γυαλιών Εικονικής Πραγματικότητας, οι μαθητές «επισκέφτηκαν» το επιβλητικό κτήριο της Βουλής των Ελλήνων και περιηγήθηκαν εικονικά στην αίθουσα της Ολομέλειας .

Οι δύο εκπαιδευτικοί που συνόδευσαν τους μαθητές , κα Τασία Τζαβάρα και κα Χριστίνα Κοτσώνη , επέλεξαν  μια ιδιαίτερα πρωτότυπη εκπαιδευτική ΄΄ψηφιακή εκδρομή’’ προκείμενου να εμφυσήσουν  μηνύματα για τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας , τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, αλλά και την ανάδειξη της σημασίας του ρόλου του πολίτη στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος .

Παράλληλα , οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν video 360° εικονικής περιήγησης VR 360° με χρήση ειδικών γυαλιών εικονικής πραγματικότητας (VR glasses/ VR Headsets) και σε θεματικά αντικείμενα φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς που αφορούν τις περιοχές Natura και UNESCO του Ν.Ηλείας .

Στον επίλογο της επίσκεψής τους , ενημερώθηκαν από το προσωπικού του Επιμελητηρίου Ηλείας για τους σημαντικούς τομείς ανάπτυξης της περιοχής μας και τη σπουδαιότητα διασύνδεσης του τουρισμού , της αγροτικής παραγωγής , του εμπορίου και των υπηρεσιών γενικότερα για την οικονομική εξέλιξη του νομού μας .

Προηγούμενο Τη Δευτέρα 23.10 λήγει η προθεσμία για δεσμευμένες θέσεις μαθητείας από τον ιδιωτικό τομέα για το «Μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας 2023-2024 »
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Deprecated: str_contains(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/helia-portal/wp-includes/formatting.php on line 2488