Επιστολή Προέδρου Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κ. Νικολούτσου σε Χρ. Σπίρτζη για το Πάτρα- Πύργος.

Επιμελητήριο Ηλείας: Επιστολή Κώστα Νικολούτσου σε Χρ. Σπίρτζη για το Πάτρα- Πύργος

NIKOLOYTSOS22_F1497421799.jpg

Κύριοι ,

Το Επιμελητήριο Ηλείας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στο θέμα του δρόμου Πάτρα – Πύργος, εξελίξεις που σε μεγάλο βαθμό ήσαν αναμενόμενες , εκφράζει την βαθιά του απογοήτευση θυμό και δυσαρέσκεια για την όλη εξέλιξη ενός θέματος με το οποίο εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο ασχοληθήκαμε αλλά ταυτίσαμε την δεινή οικονομική κατάσταση της Ηλείας με την παντελή,σχεδόν εγκληματική, κατάσταση των υποδομών στον τόπο.

Βεβαίως είναι και η φυσική καταστροφή του 2007 και η οικονομική κρίση αλλά ο δρόμος κρατάει καθηλωμένη κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και ανασύνταξης των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η κατάτμηση σε οκτώ υποέργα οδηγεί μαθηματικά στην ταύτιση με την πορεία του έργου Αμφιλοχία Βόνιτσα που κατασκευάζεται εδώ και είκοσι χρόνια και είναι άγνωστο αν και πότε θα τελειώσει.

Είναι επιεικώς αποπροσανατολιστική οποιαδήποτε υπογραφή κάποιων επί μέρους συμβάσεωνπου θα περιπλέξει έτι περαιτέρω το θέμα και υπηρετεί μόνο επικοινωνιακές πρακτικές.

Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι και οι 8 επιμέρους συμβάσεις θα υπογραφούν και θα υλοποιηθούν ταυτόχρονα, μέσα στο ενιαίο χρονοδιάγραμμα που είχατε ορίσει , αποκλείοντας την επίκληση οποιουδήποτε τύπου γραφειοκρατικών διαδικασιών και εμπόδιων αναλαμβάνοντας και την πολιτική ευθύνη γι αυτό.

Σε αντίθετη περίπτωση οι Ηλείοι από οποίο μετερίζι υπηρετούν τον τόπο οφείλουν να διατυπώσουν και να υποστηρίξουν χωρίς κανένα συμβιβασμό μια και μόνο πρόταση.

Άμεση διάλυση του μορφώματος δημοπράτησης και επανάληψη της διαδικασίας ως ενιαίο έργο με συγκεκριμένες δεσμευτικές προθεσμίες.

Με εκτίμηση,

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

Πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ

Προηγούμενο Παράταση Υποβολής Προτάσεων Προγράμματος ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έως 01/10/2018
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας