Επιστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας προς τους αρμόδιους Υπουργούς μετά από ομόφωνη απόφαση του σημερινού Δ.Σ. 06/03/2020, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων λόγω του κορονοϊού.

Επιστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας προς τους αρμόδιους Υπουργούς μετά από ομόφωνη απόφαση του σημερινού Δ.Σ. 06/03/2020, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων λόγω του κορονοϊού.

 

 

65_F1665492408.jpg

 

 

 

Οι ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοι της Ηλείας, μετά την ανίχνευση σημαντικού αριθμού προσβεβλημένων ατόμων από τον κορονοϊό και την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας του γενικού πληθυσμού, στην οποία συμβάλει αποτελεσματικά η ομαλή λειτουργία της αγοράς, κρίνουμε σκόπιμο να επισημάνουμε τα ακόλουθα.

Η επιχειρηματική κοινότητα της Ηλείας για μια φόρα ακόμη βιώνει τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, που δημιουργεί η εξάπλωση του κορονοϊού στον τόπο μας.

Κύριο μέλημά μας σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, είναι η απρόσκοπη λειτουργία της αγοράς και των επιχειρήσεων, ώστε η τροφοδοσία να γίνεται με κανονικούς ρυθμούς αλλά και να συνεχισθεί η παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών για να περιοριστεί η αρνητική επιρροή κατά το δυνατόν.

Οφείλουμε όμως να ζητήσουμε από την Ελληνική πολιτεία να στηρίξει αποτελεσματικά τα μέλη μας, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν ικανοποιητικά.

Θεωρούμε σκόπιμο, υπό τις τρέχουσες δύσκολες συνθήκες, να αποφασιστεί ένα σύνολο ενεργειών που θα στηρίξουν τον ισχυρά δοκιμαζόμενο επιχειρηματικό κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητάμε:

1) Αναστολή των φορολογικών κι ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.

2) Παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων και αναστολή ή ρύθμιση από πλευράς τραπεζών στο θέμα των πυρόπληκτων και επαγγελματικών δανείων.

3) Ειδική αντιμετώπιση των προβλημάτων των τουριστικών επιχειρήσεων της Ηλείας από τις μαζικές ακυρώσεις των σχολικών και τουριστικών εκδρομών από το εξωτερικό, αλλά και την υποβάθμιση της μεγάλης εκδήλωσης Αφής της φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

4) Προσαρμογή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και των εξειδικευμένων δράσεων της ΟΧΕ για στήριξη δημιουργικών πρωτοβουλιών των τοπικών επιχειρήσεων υπό τις νέες συνθήκες.

5)  Εφαρμογή προγράμματος αποζημίωσης επιχειρήσεων για απώλεια εισοδήματος.

6) Εξέταση των προτάσεων του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας σύμφωνα με την Υπ Αριθμ ΠΔΕ/ΓΠ/60823/891/28-02-2020 επιστολή του, προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα, για εφαρμογή στην Ηλεία.

 

 

Συνημμένη η επιστολή του Επιμελητηρίου 

 

Με εκτίμηση,

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

Προηγούμενο Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Ηλείας για το θέμα κορονοϊού.
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας