Ευρωπαϊκός τουρισμός 2019 – τάσεις & προοπτικές

Ευρωπαϊκός τουρισμός 2019 – τάσεις & προοπτικές

 

 

6_F642075482.jpg

 

Ημερομηνία έκδοσης:Νοέμβριος 2019

Γλώσσα: Αγγλικά 

Παρά την ταραχώδη παγκόσμια οικονομία, η ευρωπαϊκή ζήτηση του τουρισμού παραμένει σταθερή και σε θετικό έδαφος. Οι παρατεταμένες εμπορικές διαφορές μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επιβραδύνουν την παγκόσμια ανάπτυξη ενώ, παρά την πρόσφατα συμφωνηθείσα παράταση έως τον Ιανουάριο του 2020, ο τουριστικός κλάδος φοβάται ότι θα παραμείνει η συμφωνία αποσυρόμενης από την Brexit. Μολονότι οι εξωτερικοί κίνδυνοι αποτυγχάνουν να διαλυθούν, οι προορισμοί συνεχίζουν να αυξάνονται με μέτριο ρυθμό και οι γενικές περιφερειακές προοπτικές παραμένουν αμετάβλητες (3-4% στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις το 2019). 

Τα πρόσφατα στοιχεία υποδηλώνουν βραδύτερη επέκταση, με μόνο το ένα τρίτο των προορισμών αναφοράς να ξεπερνούν τα επίπεδα ανάπτυξης που καταγράφηκαν την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Το Μαυροβούνιο (+ 18%) διατήρησε τη δυναμική της ανάπτυξης, καθώς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξανόμενη εισροή παραθεριστών της Δυτικής Ευρώπης, ενώ η υποτίμηση της λίρας συνέχισε να διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στις τουριστικές επιδόσεις της Τουρκίας (+ 15%). Η Λιθουανία και η Σλοβακία σημείωσαν αύξηση 9% μέχρι τον Ιούνιο, με τον όμιλο να επωφεληθεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χόκεϊ επί πάγου. Στις Κάτω Χώρες (+ 7%), η μετατόπιση των εκστρατειών μάρκετινγκ τους οδηγεί τους τουρίστες να ταξιδέψουν από το πεπατημένο μονοπάτι σύμφωνα με το νέο όραμα, μεταφέροντας από την προώθηση προορισμού στη διαχείριση προορισμού. 

Συνημμένη η παρουσίαση

Πηγή: https://etc-corporate.org/

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Απασχόληση πρόσφατων πτυχιούχων – αποφοίτων στις περιφέρειες της ΕΕ
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Deprecated: str_contains(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/helia-portal/wp-includes/formatting.php on line 2488