«Η Αρχαία Ολυμπία να γίνει το «όχημα» ανασυγκρότησης όλης της Ηλείας»

Λεζάντα: Από αριστερά:

– Φαίη Μακαντάση, Διευθύντρια Ερευνών, diaNEOsis

– Βασίλης Γιαννόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας

– Γιώργος Γεωργιόπουλος, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

–  Κώστας Νικολούτσος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας

και Γεώργιος Γαλανός, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικής Πολιτικής και Ανταγωνιστικότητας του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Το δεύτερο μέρος της συζήτησης για την ανασυγκρότηση της Ηλείας, με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία, και με βάση τη μελέτη που έχει εκπονήσει η διαΝΕΟσις, διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, στο πλαίσιο του Olympia Forum IV, του μεγαλύτερου συνεδρίου για την περιφερειακή ανάπτυξη, που διοργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», και διεξήχθη από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στις  εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την πορεία της μελέτης, και έκανε λόγο για ένα σχέδιο που όμοιό του δεν έχει εκπονηθεί ποτέ για την Ηλεία. Ακόμη, επισήμανε πως πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις, από όλους τους εμπλεκόμενους, και να αξιοποιηθούν στο σύνολό τους, όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που απαιτούνται και συνέχισε λέγοντας πως η Ηλεία, είχε μεγάλη ανάγκη τη μελέτη αυτή, όπως έχει ανάγκη από επενδύσεις, και τη συγκρότηση ενός επιχειρηματικού πάρκου.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, ο οποίος δεν έκρυψε πως αρχικά αντιμετώπισε με δυσπιστία τη συγκεκριμένη μελέτη, όμως πλέον και αφού έχει δει ολοκληρωμένο το πρώτο σκέλος της κάθε σκιά εξαφανίστηκε, και τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του νιώθουν πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, τόσο από τα προτεινόμενα έργα που υπάρχουν σε αυτό, όσο και για τα στοιχεία εκείνα τα οποία αν αξιοποιήσουμε κατάλληλα, τόσο σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, όσο και σε επίπεδο επιχειρηματικότητας, μπορούν να προκύψουν δράσεις και σχέδια που θα ωφελήσουν τον τόπο μας.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τη διαΝΕΟσις, και τον δ/ντη της κ. Νικολάου, για όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει, και τη σκληρή δουλειά ώστε να έρθει εις πέρας αυτή η μεγάλη προσπάθεια, που έχει αγκαλιαστεί τόσο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όσο και από τον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας. Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του, και τόνισε πως απαιτείται σκληρή δουλειά από όλους και πως οι προτάσεις που έγιναν από τους δήμους, έχουν γίνει μετά από πολύ προετοιμασία, και με προτεραιοποίηση των έργων και των δράσεων που πρέπει να γίνουν

Τελευταίος, μίλησε ο Γεώργιος Γαλανός, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικής Πολιτικής και Ανταγωνιστικότητας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο οποίος στάθηκε σε πιο πρακτικά ζητήματα, τα οποία αφορούν τις διαδικασίες υλοποίησης μελετών όπως αυτή της διαΝΕΟσις, αλλά και τις διαδημοτικές συνεργασίες που απαιτούνται για να μπορούμε να μιλάμε για επιτυχημένες προσπάθειες. Ενώ, απαραίτητη είναι η άρτια συνεργασία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, προκειμένου να υπάρχουν άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα. Ακόμη, τόνισε πως οι αναπτυξιακοί οργανισμοί πρέπει να έχουν την δέουσα στελέχωση και χρηματοδότηση, καθώς και να υπάρχει η δυνατότητα άμεσων θεσμικών παρεμβάσεων, ώστε να αποφεύγονται οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Τη συζήτηση συντόνισε η Φαίη Μακαντάση, Διευθύντρια Ερευνών, diaNEOsis.

 

Προηγούμενο Στήριξη των πολιτών με τήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Deprecated: str_contains(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/helia-portal/wp-includes/formatting.php on line 2488