Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκαλεί σε γενική συνέλευση τα πάνω από 400 κέντρα EUROPE DIRECT με σκοπό την επανεκκίνηση της τοπικής επικοινωνίας και της συμμετοχής των πολιτών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκαλεί σε γενική συνέλευση τα πάνω από 400 κέντρα EUROPE DIRECT με σκοπό την επανεκκίνηση της τοπικής επικοινωνίας και της συμμετοχής των πολιτών

 

 

edic_F1122620743.jpg

 

Τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πανδημία και, τώρα, από τον πόλεμο στην Ουκρανία επανακαθορίζουν τον κεντρικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαιτούν την αναμόρφωση ορισμένων ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών και πολιτικών. Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκάλεσε σε γενική συνέλευση στο Μιλάνο όλα τα κέντρα EUROPE DIRECT, προκειμένου να γίνει απολογισμός της μεταβαλλόμενης κατάστασης και τα κέντρα να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα μέσα για την προσαρμογή των επικοινωνιακών δραστηριοτήτων τους στο πεδίο.

Υπό αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες, η Επιτροπή αποσκοπεί

i. στην επανέναρξη της εταιρικής σχέσης με τους δημόσιους φορείς, τις τοπικές διοικήσεις και τις ΜΚΟ που φιλοξενούν τα κέντρα EUROPE DIRECT,

ii.στην ενίσχυση της ικανότητάς τους να μεταδίδουν το ευρωπαϊκό μήνυμα στο πεδίο και

iii. στην ενίσχυση της δυνατότητας τους να μεταφέρουν τα ευρωπαϊκά θέματα στην τοπική κοινωνία.

 

Αποστολή του δικτύου επικοινωνίας Europe DIRECT είναι να καταστήσει την Ευρώπη προσβάσιμη στους πολίτες σε τοπικό επίπεδο μέσω της συνεργασίας με τους πολίτες σχετικά με την ΕΕ, τις πολιτικές της , τις προτεραιότητές της και το μέλλον της. Το δίκτυο φέρνει την Ευρωπαϊκή Ένωση κοντά στους πολίτες σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Συνεργάζεται επίσης στενά με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και προωθεί στα σχολεία την ενεργό συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στα κοινά.

Η γενική συνέλευση πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία έχει αποκατασταθεί πλήρως η φυσική παρουσία της ΕΕ σε τοπικό επίπεδο μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού λόγω του κορονοϊού, ενώ το Μιλάνο είναι ο συμβολικός τόπος από όπου ξεκίνησε η πανδημία στην Ευρώπη.

Ο Επίτροπος κ. Πάολο Τζεντιλόνι και η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Πίνα Πιτσιέρνο, θα εκφωνήσουν κεντρική ομιλία κατά την έναρξη της διάσκεψης.

Ο Επίτροπος κ. Τζεντιλόνι δήλωσε σχετικά: «Η αντίδραση της ΕΕ στον οικονομικό κλυδωνισμό που προκάλεσε ο κορονοϊός υπήρξε πρωτοφανής, ενώ ανταποκρινόμαστε με την ίδια αποφασιστικότητα στη νέα κρίση που προκαλεί η επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, η επικοινωνιακή προβολή της Ευρώπης είναι σημαντικότερη  —και πιο δύσκολη— από ποτέ. Τα κέντρα EUROPE DIRECT έχουν να παίξουν ζωτικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, ως βασικά σημεία επαφής μεταξύ των πολιτών μας και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν πού βρίσκεται το τοπικό τους κέντρο EUROPE DIRECT, ώστε να ξέρουν πού μπορούν να ενημερωθούν για το τι κάνει η ΕΕ γι’ αυτούς.»

Η γενική συνέλευση εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου με τη φύτευση του «Δέντρου της Ευρώπης» στην περιοχή Bosco Verticale του Μιλάνου. Το δέντρο είναι ένα δώρο του Τζουζέπε Σάλα, δημάρχου του Μιλάνου, προς τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, ως σύμβολο αλληλεγγύης και ειρήνης.

Χρησιμοποιήστε τον χάρτη της ΕλλάδαςΑναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτούEL••• για να βρείτε ένα κέντρο EUROPE DIRECT κοντά σας, έτοιμο να απαντήσει σε γενικές ερωτήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα κέντρα Europe DIRECT βοηθούν να έρθει η Ευρώπη πιο κοντά στους ανθρώπους. Τα κέντρα απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με τις πολιτικές, τα προγράμματα και τις προτεραιότητες της ΕΕ.

Το προσωπικό των κέντρων συνεργάζεται επίσης με τους πολίτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη οικειοποίηση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες: commC4@ec.europa.eu

Πηγή: https://greece.representation.ec.europa.eu/

Προηγούμενο Ανοικτές θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο σε όλη την Ελλάδα
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας