Η Ηλεία μετά και από τη χθεσινή θεομηνία στην περιοχή Βαρθολομιό – Λεχαινά – Κυλλήνη, βιώνει για μια ακόμη φορά μια σκληρή πραγματικότητα.

nikoloy_F1246647882.jpg

Η Ηλεία μετά και από τη χθεσινή θεομηνία στην περιοχή Βαρθολομιό – Λεχαινά – Κυλλήνη, βιώνει για μια ακόμη φορά μια σκληρή πραγματικότητα.

Οι ζημιές που έγιναν και στις επιχειρήσεις ξεπερνούν τη δυνατότητα αποκατάστασης από τους ίδιους τους επιχειρηματίες και είναι απαραίτητη η ισχυρή κρατική συνδρομή.

Είναι αναγκαίο όμως, μαζί με τις αποφάσεις που προφανώς θα ληφθούν για την ανακούφιση των πληγέντων, να οριστεί ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ και ο χρόνος υλοποίησης των μέτρων, της καταγραφής και των αποζημιώσεων, γιατί η μέχρι τώρα εμπειρία μας από τις πλημμύρες της Βάρδας το 2015 και του Πύργου το 2012 μας κάνει πολύ επιφυλακτικούς.

Πέρα όμως από τις παρεμβάσεις μας για την επιχειρηματικότητα, οφείλουμε να σταθούμε ισχυροί αρωγοί στους συμπατριώτες μας σταφιδοπαραγωγούς που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, αφού υπέστησαν την απόλυτη καταστροφή μετά από την ολοκληρωτική απώλεια του εμβληματικού προϊόντος του τόπου μας, τη σταφίδα, ζημιά που από τις πληροφορίες μας δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ.

Τέλος, επαναδιατυπώνουμε την πάγια θέση μας για την άμεση προκήρυξη και υλοποίηση υδρολογικής μελέτης για την Ηλεία που θα δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση του τόπου.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

Προηγούμενο KPMG : Έρευνα για τις οικογενειακές επιχειρήσεις
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας