Η Eλλάδα και η Ε.Ε. προετοιμάζονται για το BREXIT

Η Eλλάδα και η Ε.Ε. προετοιμάζονται για το BREXIT

 

greece-britain-brexit_F571048869.jpg

 

 

 

Από την 1η Φεβρουαρίου του 2020, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι επισήμως χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η αναθεωρημένη Συμφωνία Αποχώρησης έχει τεθεί σε ισχύ και πρέπει να εφαρμοστεί. 

Διανύουμε πλέον την β’ φάση της διαδικασίας εξόδου, που περιλαμβάνει 11μηνη μεταβατική περίοδο (λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2020). 

Κατά την διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να δεσμεύεται πλήρως από το κοινοτικό κεκτημένο και τους κανόνες της Ενιαίας Αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2020, δεν θα αλλάξει τίποτα για πολίτες και επιχειρήσεις. 

Ταυτόχρονα όμως, η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζονται εντατικά για νέες διαπραγματεύσεις, που θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2020 και θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της μεταβατικής περιόδου. 

Οι νέες διαπραγματεύσεις θα αφορούν στην μελλοντική εμπορική συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ, καθώς και στις λοιπές τομεακές συμφωνίες που θα καθορίσουν την μελλοντική συνεργασία των δύο πλευρών σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. 

Οι διαπραγματεύσεις για την μελλοντική σχέση Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ θα βασιστούν στην αναθεωρημένη Κοινή Πολιτική Διακήρυξη για τις μελλοντικές σχέσεις των δύο πλευρών καθώς και στη διαπραγματευτική εντολή που θα εγκρίνει το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων για την Διαπραγματευτική Ομάδα της Επιτροπής (UKTaskForce).

Η τελική έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου, θα αλλάξει το ισχύον πλαίσιο συνεργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου με τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ και θα έχει αναμφισβήτητα συνέπειες για τις δημόσιες διοικήσεις, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις όλων των κρατών-μελών της Ένωσης, περιλαμβανομένης της Ελλάδας. 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την νέα ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την μελλοντική συνεργασία Ηνωμένου-Βασιλείου και ΕΕ (πατήστε εδώ).

Πηγή: https://www.mfa.gr/

Προηγούμενο Παγιώνεται η ενημέρωση των κατόχων δελτίων ανεργίας μέσω προσωποποιημένων emails για την έγκαιρη ανανέωση τους
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Deprecated: str_contains(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/helia-portal/wp-includes/formatting.php on line 2488