Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημείωσε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, η ημερίδα με τίτλο: «Αντιμετωπίζοντας τις κρίσεις | Ενεργειακή – Κλιματική – Γεωργική |Παρουσίαση Περιφερειακού Σχεδίου», που διεξήχθη με επιτυχία στο Επιμελητήριο Ηλείας

 

1_F950978763.png

 

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σημείωσε χθές, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, η ημερίδα με τίτλο: «Αντιμετωπίζοντας τις κρίσεις | Ενεργειακή – Κλιματική – Γεωργική |Παρουσίαση Περιφερειακού Σχεδίου», που διεξήχθη με επιτυχία στο Επιμελητήριο Ηλείας, ύστερα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κύριου Νεκτάριου Φαρμάκη και του Αντιπεριφειάρχη  Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος κύριου Λάμπρου Δημητρογιάννη.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των μέτρων και των δράσεων του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ), καθώς και των προτάσεων για την αντιμετώπιση των κρίσεων – ενεργειακή – κλιματική – γεωργική. Η ημερίδα είχε τη μορφή δημόσιου διαλόγου με τη συμμετοχή και ανταλλαγή απόψεων του συνόλου των κοινωνικών εταίρων για την εξειδίκευση των έργων και των δράσεων.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδα κύρηξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κύριος Κώστας Νικολούτσος, ο οποίος αφού χαιρέτισε την ημερίδα αλλά και τα έργα και δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τόνισε την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης των κρίσεων συλογικά και με οργανωμένο σχέδιο. Εν συνεχεία, έδωσε το λόγο στον Αντιπεριφειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κύριο Λάμπρο Δημητρογιάννη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας για την υποστήριξη της εκδήλωσης, ξεκίνησε τον κύκλο τον ομιλιών, παρουσιάζοντας τα μέτρα και τις δράσεων του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ).

Η ημερίδα συνεχίστηκε με την τοποθέτηση του κεντρικού ομιλητή, κυρίου Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλου, καθηγητή Χρηματοοικονομικών & Ενεργειακής Οικονομίας στο Audencia Business School, Διευθύνων Συμβούλου της Akuo Energy Greece και Προέδρου της Επιτροπής του Ταμείου Απανθρακοποίησης των Νησιών/ ΥΠΕΝ.

Μετά το τέλος των ομιλιών διαμορφώθηκε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση – διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των παρευρισκόμενων, πάνω στα θέματα που αναδείχθηκαν στην ημερίδα. Πιο συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν ο κύριος Θεόδωρος Βασιλόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος εστίασε ιδιαίτερα στους κινδύνους και τις επιπτώσεις που επέφερε τόσο η κλιματική αλλαγή όσο και η ενεργειακή κρίση στον πρωτογενή τομέα, έναν από τους πιο αναπτυξιακούς παράγοντες της Περιφέρειάς μας, η κυρία Τίτα Τερζή – εκπρόσωπος της κυρίας Αυγερινοπούλου, βουλευτή Ν. Ηλείας, Ν.Δ, καθώς και ο κύριος Γιάννης Αργυρόπουλος – Αντιδήμαρχος Πύργου.

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησε επίσης μεταξύ άλλων, ο κύριος Χρήστος Γεωργακόπουλος – Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηλείας.

Στο σύνολό τους οι συμμετέχοντες τόνισαν τη σημασία της έξυπνης εξειδίκευσης των μέτρων και των δράσεων του Περιφερειακού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) και δεσμευτήκαν για την περεταίρω συνέργεια και συνεργασία όλων των φορέων και των κοινωνικών εταίρων για την έγκαιρη αντιμετώπιση των κρίσεων. 

Προηγούμενο ΣΕΤΤΗΛ : Διαγωνισμος, για την προμήθεια και ψήση άρτου, (λευκού άρτου 70%-ολικης 30%) σε ιδιωτικό αρτοποιείο, (ψωμί πάντα ημέρας)
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας