Κοινή συνέντευξη τύπου παρέθεσαν, την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, και το Δ.Σ. του σωματείου εστίασης “Διόνυσος»

 

 

4_F1591531843.jpg

 

 

Η στήριξη των επιχειρήσεων έναντι της ενεργειακής κρίσης αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της κοινής συνέντευξης τύπου που παρέθεσαν, την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο Νίκος Τζαμαλής, Πρόεδρος του σωματείου εστίασης “Διόνυσος» και τα μέλη της διοίκησης κκ. Αθανάσιος Μπούκλης και Βασίλειος Σιγούρος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, αφού ευχαρίστησε τον σύλλογο «Διόνυσος» για την πρωτοβουλία οργάνωσης της εκδήλωσης, αλλά και για τις εμπεριστατωμένες και σοβαρές προτάσεις που καταθέτει για την στήριξης της επιχειρηματικότητας, τόνισε πως η ενεργειακή κρίση δοκιμάζει σκληρά τις επιχειρήσεις του τόπου, που ενώ προέβαλαν σθεναρή αντίσταση και κατάφεραν να παραμείνουν σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κινδυνεύουν τώρα εκ νέου από την ενεργειακή κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο κ. Νικολούτσος, το Επιμελητήριο Ηλείας έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και μέτρα πολιτικής για την στήριξη των επιχειρήσεων και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει δυναμικά για τη διεκδίκηση πειστικών λύσεων στα ζητήματα της Ηλειακής επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Τζαμαλής τόνισε πως η εστίαση έχει στοχοποιηθεί εδώ και δύο χρόνια, αδίκως, ως βασικός υπαίτιος για την εξάπλωση της πανδημίας, συμπληρώνοντας η μείωση της δυναμικής των επιχειρήσεων του κλάδου καθώς και οι συνεχόμενες αναστολές λειτουργίας των καταστημάτων, έχουν γίνει θηλιά στο λαιμό του επιχειρηματία. Οι επιχειρήσεις αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες, τόνισε ο κ. Τζαμαλής και αντί το κράτος να ελαφρύνει την πίεση που δέχεται ο κλάδος έρχεται να προσθέσει και τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια που είναι τουλάχιστον 2 φορές πάνω τα τιμολόγια σε σχέση με την αντίστοιχα περσινά.

Ο κ. Μπούκλης στην τοποθέτησή του, δήλωσε πως οι αυξήσεις δεν πλήττουν μόνο τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, αλλά και όλη την οικονομία του Πύργου, καθότι τα λεφτά που δαπανώνται για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους, αποψιλώνουν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο πιέσεων.

Προηγούμενο PRONACUL 5th Project Meeting – Novi Sad, Serbia 23rd and 24th of February 2022
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Deprecated: str_contains(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/helia-portal/wp-includes/formatting.php on line 2488