Λευτέρης Βαρουξής: Μοναδικός δρόμος ανάπτυξης οι συνεργασίες

Λευτέρης Βαρουξής: Μοναδικός δρόμος ανάπτυξης οι συνεργασίες

37258213_10156488923659860_7582751236235984896_n-696x465_F675236885.jpg 

Βρισκόμαστε στον τελευταίο νομό σε ανάπτυξη, το νομό Ηλείας ο οποίος είναι πλέον και από τους πιο πολύπαθος.

Για ποιο λόγο όμως έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο; Φταίνε μόνο οι άλλοι όπως νομίζουμε; Ή φταίμε και εμείς σαν Ηλείοι; Από την μεταπολίτευση και μετά η Ηλεία ήταν ένας νομός ο οποίος είχε πολλές ευκαιρίες να αναπτυχθεί αλλά εξαιτίας τοπικιστικών παιχνιδιών και μικροπολιτικών υποσχέσεων πάντα έμενε πίσω. 

Έχανε το τραίνο για να μιλήσουμε πιο λαϊκά, ένα τραίνο που μετά το έχασε και στην πραγματικότητα αργότερα. Πάντα κοιτούσαμε εάν ο Πύργος θα ήταν μεγαλύτερος από την Αμαλιάδα, εάν η Βάρδα θα έχει περισσότερα έργα από τα Λεχαινά, εάν τα Μακρίσια αξίζουν να είναι πρωτεύουσα στην θέση της Κρέστενας και ούτω καθ’ εξής. Δεν είχαμε Ηλειακή συνείδηση αλλά μόνο τοπικιστική. Είχαμε πολιτικούς (εκτός ορισμένων εξαιρέσεων) οι οποίοι κοιτούσαν το άμεσο παρόν και όχι το μέλλον με μακρύτερο στόχο τις επόμενες εκλογές. Είχαμε κριτές οι οποίοι εάν και δεν έχουν πετύχει ποτέ κάτι αξιόλογο κατηγορούν όσους τουλάχιστον προσπαθούν. 

Εάν δεν αλλάξει αυτό τότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αρκεστούμε με τα λίγα που έχουμε και να μην ζητούμε τα πολλά. 

Εάν αλλάξει θα δημιουργηθεί ένα κύμα επανεκκίνησης της Ηλειακής Οικονομίας αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα στρατηγικό πλάνο για την Ηλεία. 

Ένα πλάνο το οποίο δεν θα έχει κερδισμένους και χα- μένους αλλά μόνο νικητές. Οι βασικοί μας άξονες πρέπει να είναι η δημιουργία τεχνικών έργων με συγκεκριμένο σκοπό μέσα από τεχνικές υπηρεσίες ευέλικτες με καινοτόμες ιδέες Συνεργασία των Δήμων έτσι ώστε να υπάρχει ενιαία πολιτική στα μεγάλα θέματα όπως αυτό των σκουπιδιών και των οδικών δικτύων. 

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις με μακροπρόθεσμο πλάνο, η στόχευση σε συγκεκριμένες βοήθειες συνεργατικών δικτύων και η μετάδοση γνώσης στους νέους αγρότες μας και τους κτηνοτρόφους. Ο εκσυγχρονισμός των ξενοδοχειακών μονάδων που ήδη υπάρχουν με παράλληλη αποδέσμευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για άμεση έλευση νέων επενδύσεων. 

Γενικά δίνοντας καθημερινό αγώνα για βελτίωση των συνθηκών που ζουν οι συνάνθρωποι μας τόσο στο εργασιακό τους περιβάλλον όσο και σαν δημότες και πολίτες της Ηλείας. 

Η Αναπτυξιακή εταιρία του Επιμελητηρίου Ηλείας πάντα υπό τις οδηγίες του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας κύριου Νικολούτσου θα ξεκινήσει επαφές με τις Δημοτικές Αρχές, την Περιφέρεια, τους βουλευτές και τους παραγωγικούς φορείς έτσι ώστε να προτείνει την δημιουργία αυτού του συνεργατικού δικτύου. 

Όλα τα μέλη μας αλλά και όλοι όσοι θέλουν να ενημερωθούν ή να προτείνουν έργα ή συνεργασίες μπορούν να μας στείλουν τις προτάσεις τους στο epetanil@gmail.com ή στο τηλ.: 2621029177 

Η επόμενη τετραετία είναι καθοριστική για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Στην προσπάθειά μας ελπίζω να μην βρούμε πόρτες κλειστές. 

Eλευθέριος Βαρουξής 

Πρόεδρος Αναπτυξιακής Εταιρείας ΕΒΕ Ηλείας

Προηγούμενο Πως να δημιουργήσετε μια νέα επιχείρηση ή να επεκτείνετε την επιχειρηματική σας δραστηριότητα σε άλλη χώρα της ΕΕ
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας