Με μεγάλο ενδιαφέρον εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ηλείας με θέμα : «Τα έγγραφα στον ηλεκτρονικό κόσμο – Ο ρόλος των ηλεκτρονικών υπογραφών και του gov.gr»

Μεγάλη αποδοχή και ενδιαφέρον στην εκδήλωση «Τα έγγραφα στον ηλεκτρονικό κόσμο – Ο ρόλος των ηλεκτρονικών υπογραφών και του gov.gr» με ομιλητή τον κ Διονύση Κοντογιώργη  , Διευθυντή Υπηρεσίας Συντονισμού Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr , του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης .

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηλείας και την παρακολούθησαν μεταξύ άλλων  , εκπρόσωποι φορέων, δημόσιοι υπάλληλοι, επιχειρηματίες, στελέχη και πολλοί νέοι συμπολίτες μας που βρήκαν τη θεματολογία της εκδήλωσης επίκαιρη και ιδιαίτερα ωφέλιμη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ.Νικολούτσος Κωνσταντίνος , στα πλαίσια του χαιρετισμού του , επισήμανε τη σημασία ενίσχυσης της ψηφιακής ωριμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να αναπτυχθούν τόσο στην εγχώρια όσο και στις ξένες αγορές. Η ανάγκη του ψηφιακού εκσυγχρονισμού και της  εναρμόνισης των επιχειρήσεων με τη σημερινή ψηφιακή πραγματικότητα κρίνεται επιβεβλημένη , καθώς στο άμεσο μέλλον θα είναι κι ένα σημαντικός παράγοντας για την βιωσιμότητά τους . Επίσης υπογράμμισε  πως  ο ρόλος των ηλεκτρονικών υπογραφών και των ηλεκτρονικών εγγράφων γενικότερα , ενισχύουν την καινοτόμο επιχειρηματικότητα , προσδίδουν  ποιοτική αναβάθμιση, καλύτερες επιδόσεις , αξιοπιστία αλλά και σημαντική εξοικονόμηση παραγωγικού χρόνου με τελικό αποτύπωμα ένα τεράστιο όφελος για την επιχειρηματικότητα αλλά και την κοινωνία ευρύτερα.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιασθούν βήμα βήμα όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία , να ενημερωθούν και να εξοικειωθούν , κυρίως οι επιχειρηματίες όσο δυνατόν περισσότερο με τη νομοθεσία και τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υπογραφής , τις νέες ψηφιακές τάσεις αλλά και τις πρακτικές που μπορούν να ακολουθήσουν βασιζόμενοι στα ηλεκτρονικά έγγραφα και να αναπτύξουν ψηφιακό εκσυγχρονισμό στην επιχείρηση τους.

Στον επίλογο της εκδήλωσης ο κ. Κοντογιώργης , αφού απάντησε σε πολλά ερωτήματα , επισήμανε πως πλέον η επιχειρηματική ανάπτυξη κάθε επαγγελματία θα βασίζεται  κατά ένα μεγάλο ποσοστό και στην ψηφιακή του ωριμότητα . Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την ψηφιακή τους εικόνα και να δημιουργήσουν μια αποτελεσματική ψηφιακή ταυτότητα που θα τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν σε ένα διεθνή ανταγωνισμό του ψηφιακού κόσμου.

 

Προηγούμενο Ψηφιακή πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας από την ΔΥΠΑ
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας