Με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας

Με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας

Κ. Λεβέντης: «Ειδικό σχέδιο για την τουριστική ανάκαμψη της Ηλείας»

 

32_F368375616.jpg

 

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού στην Ηλεία ανέλυσε σε συνάντησή του με τον υπουργό Τουρισμού, κ.Χάρη Θεοχάρη, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κωνσταντίνος Λεβέντης, στο γραφείο του πρώτου στην Αθήνα.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στην τουριστική «καθίζηση» που υπέστη εξαιτίας του lockdown τον Μάρτιο και τον Απρίλιο η Ηλεία, υπενθυμίζοντάς του ότι ήταν ο πρώτος νομός που δέχθηκε το ισχυρό «χτύπημα» της πανδημίας, με συνέπεια να χαθεί μια περίοδος που προμηνυόταν εξαιρετική για τον τουρισμό, λόγω και της τελετής της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας περιέγραψε στον κ. Θεοχάρη και τις τεράστιες οικονομικές απώλειες στον άξονα Κατάκολο-Ολυμπία εξαιτίας της παύσης της κρουαζιέρας, δεδομένου ότι το Κατάκολο είναι το πέμπτο δημοφιλέστερο λιμάνι πανελλαδικά, καθώς και τη χαμηλή πληρότητα που καταγράφει ο ξενοδοχειακός κλάδος της πεδινής Ηλείας, λόγω των περιορισμένων αφίξεων στο αεροδρόμιο του Αράξου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα και ανέφερε πως το υπουργείο ήδη αύξησε τα κονδύλια για τα προγράμματα εγχώριου τουρισμού, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες πρωτοβουλίες με στόχο την τουριστική ανάκαμψη.

«Η Ηλεία είναι ο πρώτος νομός που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από τον κορονοϊό, με συνέπεια να σταματήσει από τις αρχές Μαρτίου κάθε οικονομική δραστηριότητα και να χαθεί τεράστιο εισόδημα. Αν λάβουμε υπόψη ότι το 2019 ο τουρισμός και η εστίαση στην Ηλεία κατέγραψαν κύκλο εργασιών πάνω από 70 εκατ. ευρώ, καταλαβαίνετε τι ζημιά έχει υποστεί ο νομός. Ζήτησα από τον υπουργό Τουρισμού, κ. Θεοχάρη, να ενταχθεί η Ηλεία σε ένα ειδικό σχέδιο ανάκαμψης που θα αφορά τις τουριστικές περιοχές της χώρας και να στηρίξει την επιχειρηματικότητα», δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

Προηγούμενο ΠΝΠ: Επείγουσες ρυθμίσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού COVID-19, στήριξης της αγοράς εργασίας και διευκόλυνσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας