Μνημόνιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων

Το πλαίσιο του μνημονίου περιλαμβάνει:

  • τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που αφορούν την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, σε ειδικότητες με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας, με στόχο την ανταπόκριση στις πραγματικές ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων που παράγουν προϊόντα με εξαγωγικό χαρακτήρα και αντιμετωπίζουν έλλειψη εργαζομένων
  • την εξασφάλιση πρακτικής άσκησης καταρτιζόμενων και μαθητευόμενων της ΔΥΠΑ σε θέσεις που προσφέρουν οι επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒΕ
  • τη συνεργασία στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ και
  • την ενημέρωση επιχειρηματιών–εξαγωγέων για την εύρεση κατάλληλου προσωπικού και την κατάρτιση του προσωπικού που απασχολούν, με έμφαση στην εξωστρέφεια και στην ψηφιακή και πράσινη μετάβαση της οικονομίας. 

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Η συνεργασία ΔΥΠΑ – ΣΕΒΕ θα συμβάλλει στην προώθηση της απασχόλησης μέσα από κοινές δράσεις, όπως ο σχεδιασμός εκπαίδευσης εξειδικευμένου προσωπικού που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιχειρήσεων με εξαγωγικές δραστηριότητες. Με το έναυσμα που δίνει το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, προχωράμε σε μία σειρά από νέες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα και επενδύουμε στην αναβάθμιση και ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, με στόχο την διασύνδεσή της με την οικονομία. Για να πετύχουμε, απαιτείται η ουσιαστική συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς φορείς, οι οποίοι γνωρίζουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων του κλάδου τους».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ Συμεών Διαμαντίδης, δήλωσε: «Το Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΥΠΑ-ΣΕΒΕ αποτελεί το πρώτο θεσμοθετημένο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων, με κοινό στόχο την αύξηση της απασχόλησης και την κάλυψη των αναγκών σε, εξειδικευμένο και μη, προσωπικό των παραγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας. Το Μνημόνιο αντικατοπτρίζει πλήρως τη στρατηγική του Συνδέσμου, καθώς μέσα από τις κοινές δράσεις που σταδιακά θα εξειδικεύονται και θα υλοποιούνται, θα βοηθηθούν σημαντικά τόσο οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξεύρεση προσωπικού όσο και το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και θα μειωθούν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Ευχαριστώ  ιδιαίτερα τον Διοικητή της ΔΥΠΑ κ. Πρωτοψάλτη που έχει δώσει νέα πνοή, στόχευση και οργάνωση στην υπηρεσία, για την εξαιρετική μέχρι τώρα συνεργασία μας στο να τεθούν οι βάσεις της νέας αυτής συνέργειας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Προηγούμενο Ασφαλιστικές εισφορές εργατών γης που αμείβονται με εργόσημο για τα έτη 2017-2019
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας