Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων “Real Skills for Scientists” από το ΕΚΤ

Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων “Real Skills for Scientists” από το ΕΚΤ

 

 

 

webinar_RSS_2-16Joul2020_900X500_F1892158833.jpg

Τα διαδικτυακά σεμινάρια στοχεύουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση επιστημόνων. Ο 1ος κύκλος, ο οποίος ξεκινάει στις 2 Ιουλίου, εστιάζει στο επιστημονικό πεδίο των Επιστημών Ζωής.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», ενώνει τις δυνάμεις του με Έλληνες που ζουν και εργάζονται σε Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και εταιρείες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να υλοποιήσει σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) με στόχο την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση νέων ερευνητών και επιστημόνων.

Ο 1ος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων εστιάζει στο επιστημονικό πεδίο των Επιστημών Ζωής (Βιολογία, Βιοτεχνολογία, Γενετική, Νευροεπιστήμες, κλπ.) και θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε ομιλητές από το Yale, το University of California San Diego, το University of California San Francisco, το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμινγκ”, το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του ΙΤΕ, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, την Ιατρική Σχολή στο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, την Janssen Pharmaceutical Companies οf Johnson & Johnson, την Bayer, την εταιρεία βιοτεχνολογίας Achilles Therapeutics στην Αγγλία κ.α.

Ο κύκλος σεμιναρίων, που αποτελείται από 3 webinars με καταρτισμένους ομιλητές στις διάφορες θεματικές που θα παρουσιαστούν, απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, ερευνητές και φοιτητές όλων των επιστημονικών πεδίων, βαθμίδων και σταδίων καριέρας. Στο πλαίσιο των σεμιναρίων, νέοι επιστήμονες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν διαδικτυακά και να συζητήσουν με καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μεταδώσουν τις δικές τους εμπειρίες σταδιοδρομίας. Οι ομιλητές προέρχονται τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο.

Όλα τα σεμινάρια, τα οποία υλοποιούνται σε συνεργασία με την πλατφόρμα επαγγελματικού προσνατολισμού R.E.A.L. Science, έχουν ως κοινό άξονα την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση των νέων επιστημόνων και ερευνητών, όπως για παράδειγμα η δημιουργία κατάλληλου βιογραφικού, η εθελοντική εργασία, παράλληλοι κλάδοι ενασχόλησης για την ενδυνάμωση του ερευνητικού/επιστημονικού προφίλ, συγγραφή ερευνητικών προτάσεων και εύρεση χρηματοδότησης, ερευνητική δραστηριότητα μέσω επιστημονικών δημοσιεύσεων, χρήσιμες συμβουλές για δικτύωση κ.α.

1ος κύκλος – Επιστήμες Ζωής (2 Ιουλίου, 9 Ιουλίου, 16 Ιουλίου 2020)

Ο 1ος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων εστιάζει στο επιστημονικό πεδίο των Επιστημών Ζωής (Βιολογία, Βιοτεχνολογία, Γενετική, Νευροεπιστήμες, Ιατρική κ.λπ.).

Πιο συγκεκριμένα, ο 1ος κύκλος αποτελείται από μια σειρά τριών διαδικτυακών σεμιναρίων. Στο 1ο webinar, το οποίο θα λάβει χώρα την Πέμπτη 2 Ιουλίου (17:30- 19:00), θα δοθεί έμφαση στη δημιουργία βιογραφικού σημειώματος και στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για τη διαμόρφωση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας (σημασία πρακτικής, εθελοντικής εργασίας κ.λπ.). Στο 2ο webinar (Πέμπτη 9 Ιουλίου, 17:30- 19:00) θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές για αναζήτηση εργασίας, χρηματοδοτήσεις (υποτροφίες, grants, ευρωπαϊκά προγράμματα- MSCA- ERC κ.λπ.), δικτύωση και ενίσχυση των επιστημονικών δημοσιεύσεων, ενώ τέλος στο 3ο webinar (Πέμπτη 16 Ιουλίου, 17:30- 19:00) θα γίνει live Q&A με καταξιωμένους ερευνητές, καθηγητές Πανεπιστημίων αλλά και στελέχη μεγάλων εταιρειών της Ελλάδας και του εξωτερικού με στόχο τη μεταφορά γνώσης και τη δικτύωση.

Ο 1ος κύκλος απευθύνεται σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες των Επιστημών Ζωής, ανεξαρτήτως έτους φοίτησης, καθώς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές στην αρχή της καριέρας τους, οι οποίοι επιθυμούν να ακολουθήσουν μία αμιγώς ακαδημαϊκή ή ερευνητική καριέρα ή επιθυμούν να εργαστούν στη βιομηχανία. Για να κάνετε αίτηση συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφών, προκειμένου να σας αποστείλουμε πληροφορίες για την συμμετοχή σας στα σεμινάρια. Λόγω του αλληλοσυμπληρωματικού περιεχομένου των τριών webinars και της εναλλαγής των ομιλητών ανα σεμινάριο, συστήνεται η παρακολούθηση ολόκληρου του κύκλου διαδικτυακών σεμιναρίων, προκειμένου οι συμμετέχοντες να επωφεληθούν και να αποκτήσουν χρήσιμες δεξιότητες για τη μετέπειτα πορεία τους. Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες: 210 7273968 και events@ekt.gr .

Η σειρά webinars “Real Skills for Scientists” εντάσσεται στον Κύκλο Ενημέρωσης και Διαλόγου για τις Ψηφιακές Δεξιότητες που ξεκίνησε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) τον Μάιο του 2020.

Οι επόμενοι κύκλοι καθώς και οι επιστημονοκοί κλάδοι στους οποίους θα εστιάσουν θα υλοποιηθούν το Φθινόπωρο και θα ανακοινωθούν σύντομα!

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)

Το ΕΚΤ, εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει συντονιστικό ρόλο στην “Εθνική Συμμαχία για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση”. Σε συνεργασία με έγκριτους φορείς και σε διαρκή διάλογο με την εκπαιδευτική, ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, το ΕΚΤ αναπτύσσει υποδομές και υπηρεσίες, προωθώντας τη γνώση, την έρευνα και την καινοτομία στον ψηφιακό χώρο. Είναι επίσης συντονιστής της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» για τη δικτύωση και συνεργασία των Ελλήνων επιστημόνων, ερευνητών και επαγγελματιών σε όλο τον κόσμο.

R.E.A.L. Science

Πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού για σχολεία και πανεπιστήμια στην οποία συμμετέχουν Έλληνες εθελοντές επιστήμονες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Επικεφαλής και δημιουργός της εθελοντικής αυτής δράσης είναι η νευροεπιστήμονας Δρ. Ελένη Σινοπούλου, η οποία εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

Πηγή: www.ekt.gr

Προηγούμενο Τα Επιμελητήρια Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σας προσκαλούν στη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου με θέμα:- Ανακοινώσεις- Ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των δράσεων του ΕΣΠΑ που διαχειρίζονται τα επιμελητήρια μέσω της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και του ΕΦΕΠΑΕ.
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας