Οδηγός Επιχειρείν στο Ηνωμένο Βασίλειο 2020

Οδηγός Επιχειρείν στο Ηνωμένο Βασίλειο 2020

 

 

 

 

13_F811305923.jpg

 

Το Επιμελητήριο Ηλείας σας ενημερώνει, μετά από σχετική πληροφόρηση από τη Β8 Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με τον Οδηγό Επιχειρείν στο Ηνωμένο Βασίλειο για το έτος 2020 από το Γραφείο ΟΕΥ στο Λονδίνο.

Γενικά Χαρακτηριστικά Χώρας

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι νησιωτική χώρα που βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της ηπειρωτικής Ευρώπης και αποτελείται από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις Αγγλίας, Ουαλίας, Σκωτίας και Βόρειας Ιρλανδίας. Οι τρεις πρώτες συνιστούν τη Μεγάλη Βρετανία. Η ονομασία Βρετανία πάντως, αναφέρεται στο Ηνωμένο Βασίλειο ως σύνολο.

Πρωτεύουσα είναι το Λονδίνο, από τα κορυφαία εμπορικά, οικονομικά και πολιτιστικά κέντρα του κόσμου. Άλλες μεγάλες πόλεις στην Αγγλία είναι το Μπέρμιγχαμ, το Λίβερπουλ και το Μάντσεστερ. Πρωτεύουσα της Ουαλίας είναι το Κάρντιφ, της Σκωτίας το Εδιμβούργο και της Βορείου Ιρλανδίας το Μπέλφαστ.

Η Βρετανία ήταν αυτοκρατορία με υπερπόντιες αποικίες και κτήσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση της οικονομικής της ανάπτυξης και ισχύος. Υπήρξε σημαντική βιομηχανική δύναμη (18ος – 19ος αιώνας) που σταδιακά, μετά τη διάλυση της αυτοκρατορίας και κυρίως μετά τη δεκαετία του ‘70, μετατράπηκε σε οικονομία υπηρεσιών. Αιχμή του δόρατος αποτελούν οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, οι οποίες συντηρούν ένα ολόκληρο πλέγμα υποστηρικτικών υπηρεσιών. Σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο (στοιχεία Παγκοσμίου Τραπέζης για το 2019) και μία από τις χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ με το υψηλότερο επίπεδο περιφερειακών οικονομικών ανισοτήτων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έντονα πολυπολιτισμικό, εν πολλοίς ως κληρονομιά της αυτοκρατορίας. Τα τελευταία χρόνια τη βρετανική κοινωνία και πολιτική απασχολούν θέματα που αφορούν αυτή την πολυπολιτισμικότητα αλλά και τη μετανάστευση και την εθνική ταυτότητα. Μετά από 47 χρόνια συμμετοχής, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την τελωνειακή ένωση και την ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 23:00 τοπική………..

 

Περισσότερα στον Σχετικό Οδηγό συνημμένο .

 

Περισσότερες πληροφορίες Γραφείο ΟΕΥ Λονδίνου:

Ωράριο (ώρα Ελλάδος): 11.00-19.00

Τηλέφωνο: 0044 (0) 20 7727 8860

ΦΑΞ: 0044 (0) 20 7727 9934

Ηλ.Ταχυδρομείο: ecocom.london@mfa.gr

Προηγούμενο Το αεροδρόμιο του Επιταλίου παίρνει και πάλι ζωή έπειτα από 10 χρόνια εγκατάλειψης
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας

Deprecated: str_contains(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/helia-portal/wp-includes/formatting.php on line 2488