Ο καταλυτικός ρόλος των πόρων του ΕΣΠΑ στη στήριξη της επιχειρηματικότητας

Ο καταλυτικός ρόλος των πόρων του ΕΣΠΑ στη στήριξη της επιχειρηματικότητας

 

TsakirisI_3072b_F1885468699.jpg

 

Τον καταλυτικό ρόλο του ΕΣΠΑ στη στήριξη της επιχειρηματικότητας που πλήττεται λόγω της πανδημίας, επισημαίνει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης.

«Η αυξημένη ευελιξία που εξασφαλίστηκε στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων μας έδωσε τη δυνατότητα να διοχετεύσουμε σημαντικό μέρος τους στην αντιμετώπιση της κρίσης και πιο συγκεκριμένα για την τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων που πλήττονται από τις επιπτώσεις της επιδημικής έκρηξης της COVID-19.

Οι στοχευμένες κινήσεις μας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, παράλληλα με την προστασία των θέσεων εργασίας, αποτυπώνονται σε μια σειρά από δράσεις που υλοποιούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με πόρους του ΕΣΠΑ, όπως είναι η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις, η επιδότηση των τόκων ενήμερων επιχειρηματικών δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, καθώς και η επιστρεπτέα προκαταβολή σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών. Επίσης, μέρος των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων κατευθύνεται στη δημιουργία ευέλικτων χρηματοοικονομικών εργαλείων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, όπως είναι η δανειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για κεφάλαιο κίνησης μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ με επιδότηση των τόκων για δύο χρόνια, αλλά και η παροχή δανείου για κεφάλαιο κίνησης εγγυημένο κατά 80% σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις μέσω του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας της ΕΑΤ.

Oφείλω, τέλος, να υπογραμμίσω ότι, πέραν των έκτακτων μέτρων που λαμβάνουμε, χάρη στην εποικοδομητική συνεργασία και τη μεθοδική δουλειά όλων των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα, η απορρόφηση του ΕΣΠΑ στα Τομεακά και Περιφερειακά Προγράμματα (μη συμπεριλαμβανομένου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης) έχει καταγράψει αξιοσημείωτη αύξηση σχεδόν κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες, το οποίο μεταφράζεται σε 1,7 δις ευρώ στην πραγματική οικονομία. Και συνεχίζουμε.

Μένουμε Ασφαλείς».

Πηγή: www.espa.gr

Προηγούμενο Δυνατότητα για νέες/συμπληρωματικές δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις επιχειρήσεων – εργοδοτών και εργαζομένων ειδικών περιπτώσεων και ειδικών κατηγοριών και διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας