Πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων και συνεταιρισμών 2020-2021 – Παράταση Υποβολής αιτήσεων ηλεκτρονικά, χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών, έως και τις 31 Μαΐου 2020.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ 2020-2021

 

 

5_F1771223997.jpg

Μικρή παράταση και επιπλέον επιλέξιμοι κωδικοί δραστηριότητας προστίθενται στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών 2020-2021.

Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας MONO την αίτηση συμμετοχής ΕΩΣ τις 31/05/2020 μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Οι οικοτεχνίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του Προγράμματος  δεν απαιτείται να έχουν δηλώσει ΚΑΔ μεταποίησης.

Οι υποψήφιοι που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα δύναται να αιτηθούν καλλιεργητικό εξοπλισμό.

Σχετικά με τον καλλιεργητικό εξοπλισμό αυτός  θα πρέπει να τεκμηριώνεται η σκοπιμότητα της απόκτησής του και να είναι προσαρμοσμένος στο μέγεθος και τις λειτουργικές ανάγκες της εκμετάλλευσης.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Στους επιλέξιμους κωδικούς δραστηριότητας προστίθενται οι ακόλουθες κατηγορίες των ΚΑΔ. Εξακολουθούν να εξαιρούνται ΚΑΔ που αφορούν σε παροχή υπηρεσιών, επισκευές, υπεργολαβίες.

 

Κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων θα δοθεί προτεραιότητα στην επιλογή ωφελουμένων στον αγρο-διατροφικό τομέα και στον τομέα των πολιτιστικών και βιομηχανικών δημιουργιών.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΚΑΔ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2020-2021

 

10.9        Παραγωγή παρασκευασμένων ζωοτροφών

13.3        Τελειοποίηση (φινίρισμα) υφαντουργικών προϊόντων

14.2        Κατασκευή γούνινων ειδών

17.1        Παραγωγή χαρτοπολτού· κατασκευή χαρτιού και χαρτονιού

17.2        Κατασκευή ειδών από χαρτί και χαρτόνι

28.1        Κατασκευή μηχανημάτων γενικής χρήσης

28.2        Κατασκευή άλλων μηχανημάτων γενικής χρήσης

28.3        Κατασκευή γεωργικών και δασοκομικών μηχανημάτων

28.4        Κατασκευή μηχανημάτων μορφοποίησης μετάλλου και εργαλειομηχανών

28.9        Κατασκευή άλλων μηχανημάτων ειδικής χρήσης

29.1        Κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων

29.2        Κατασκευή αμαξωμάτων για μηχανοκίνητα οχήματα· κατασκευή ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων

29.3        Κατασκευή μερών και εξαρτημάτων για μηχανοκίνητα οχήματα

32.1        Κατασκευή κοσμημάτων, πολύτιμων αντικειμένων και συναφών ειδών

32.3        Κατασκευή αθλητικών ειδών

 

32.9        Μεταποιητικές δραστηριότητες π.δ.κ.α.

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC, διενεργεί για έκτη συνεχή χρονιά πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με δωρεά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών και επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring).

Από το 2014 μέχρι σήμερα 109 επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί έχουν λάβει δωρεάν παραγωγικό εξοπλισμό συνολικής αξίας μεγαλύτερης του €1,5εκ. εκσυγχρονίζοντας την παραγωγική τους διαδικασία, δημιουργώντας ή διατηρώντας θέσεις εργασίας, 19 μέλη αγροτικών συνεταιρισμών εκπαιδεύτηκαν στην ασφαλή διαχείριση τροφίμων, ενώ οι ιδιοκτήτες 24 μικρών επιχειρήσεων του αγρο-διατροφικού τομέα και των πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων ενισχύθηκαν και με επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring) από έμπειρα μέλη – μέντορες του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος). Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις υποστήριξαν εκατοντάδες ευπαθείς ομάδες κυρίως με τη δωρεά τροφίμων παραγωγής τους, αξίας ίσης με το 10% της αξίας της λαμβανόμενης δωρεάς από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Οι επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα, δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα στους κλάδους Αγροδιατροφής/ Βιομηχανίας Τροφίμων και Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών και έχουν κλείσει δύο διαχειριστικές χρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών €15.000-€1.000.000 μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών, έως και τις 31 Μαΐου 2020.

Ο κάθε ωφελούμενος δύναται να λάβει δωρεά παραγωγικού εξοπλισμού/ υπηρεσιών συνολικής αξίας έως 10.000 ευρώ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ) και επιπλέον επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring). Επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί που έχουν ήδη ωφεληθεί από το ίδιο Πρόγραμμα σε προηγούμενα έτη, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μόνο για πιστοποιήσεις (όπως, θέματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων).

Πληροφορίες και ανακοινώσεις: στην ιστοσελίδα του οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ www.mkoapostoli.gr στην ενότητα «Η Δράση μας», στην υποενότητα «Προγράμματα» με τον τίτλο «Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών».

 

Συνημμένα θα βρείτε

 

 

·         Οδηγό Εφαρμογές του Προγράμματος

·         Επιλέξιμοι ΚΑΔ 

·         Αίτηση Συμμετοχής 

Πηγή: http://mkoapostoli.com/

Προηγούμενο Πώς και σε ποιους θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας