Σε πλήρη εξέλιξη οι δράσεις προβολής των κρασιών ΠΟΠ και ΠΓΕ της Δυτικής Ελλάδας στην αγορά της Ν. Κορέας

Σε πλήρη εξέλιξη οι δράσεις προβολής των κρασιών ΠΟΠ και ΠΓΕ της Δυτικής Ελλάδας στην αγορά της Ν. Κορέας 

 

 

8997_F1052571063.jpg

 

Πετυχημένες εκδηλώσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Ηλείας για τους τοπικούς οίνους ποιότητας στην Κορέα 

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον υποδέχτηκε τα κρασιά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το οινόφιλο κοινό της Ιαπωνίας και της Κορέας, δημιουργώντας προσδοκίες τόσο για αύξηση της αναγνωρισιμότητας των οίνων της Ηλείας και της Αχαΐας στις δύο αυτές ενδιαφέρουσες αγορές αλλά ταυτόχρονα και για καλά εμπορικά αποτελέσματα και πωλήσεις.

Από την περιοχή της Ηλείας συμμετείχαν τα παρακάτω οινοποιεία :

  1. Κτήμα Μερκούρη
  2. Κτήμα Μπριντζίκη
  3. Κτήμα Σταυρόπουλου
  4. Κτήμα Μαρκόγιαννη
  5. Κτήμα Ολυμπία Γη

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος προβολής των κρασιών ΠΟΠ και ΠΓΕ της Δυτικής Ελλάδας στην αγορά της Ν. Κορέας, ολοκληρώθηκε η κεντρική εκδήλωση που περιλαμβάνει το GrandTasting & Masterclass και είναι σε εξέλιξη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των τριών σεμιναρίων.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκδηλώσεις:

Masterclassκαι GrandTasting

Την Τετάρτη 7 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Seoul, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ολοήμερη εκδήλωση παρουσίασης οίνων και γευσιγνωσίας (Masterclass και Grand Tasting), υπό την διοργάνωση της εξειδικευμένης τοπικής εταιρείας Wine21. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε τυφλή δοκιμή 77 κρασιών ΠΟΠ Πάτρα, ΠΟΠ Mοσχάτο Πατρών, ΠΟΠ Μοσχάτο Ρίου Πάτρας, ΠΟΠ Μαυροδάφνη Πατρών, ΠΓΕ Αχαΐα, ΠΓΕ Πλαγιές Αιγιαλείας, ΠΓΕ Ηλεία και ΠΓΕ Λετρίνοι. H εκδήλωση αγκαλιάστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό από σχεδόν 135 επαγγελματίες οίνου της κορεατικής αγοράς. Το Grand Hyatt Seoul φιλοξένησε μια εξάωρη γευσιγνωσία κρασιού στο Grand Ballroom, ενώ σε μια άλλη αίθουσα του χώρου, ο Έλληνας Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης, μέσω online σύνδεσης από την οινική σχολή του στην Αθήνα, καθοδήγησε 43 επαγγελματίες οίνου σε μια διεξοδική γευσιγνωσία 12 αντιπροσωπευτικών κρασιών από τις παραπάνω περιοχές.

 

Εκπαιδευτικά σεμινάρια

 

Η Ακαδημία οίνου Wine Vision στην Κορέα που διευθύνεται από την κα. Moonsong Bang, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στα ελληνικά κρασιά, πραγματοποίησε δύο επιτυχημένα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα κρασιά ΠΟΠ και ΠΓΕ της Δυτικής Ελλάδας, στις 11 Ιουνίου και 9 Ιουλίου. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε τυφλή γευσιγνωσία 12 επιλεγμένων οίνων από τις περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας, καθώς και παρουσίαση της αμπελοοινικής ιστορίας της περιοχής. Σε κάθε σεμινάριο συμμετείχαν 21 επαγγελματίες από τον χώρο των HORECA και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Σημειώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί ακόμα ένα σεμινάριο στην Ακαδημία Wine Vision, στις 6 Αυγούστου.

Καθοριστική είναι και η συμβολή του Γραφείου ΟΕΥ Σεούλ, με το οποίο συνεργάζεται η WINΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ο εκτελεστικός οργανισμός του προγράμματος καθώς και η Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας για την υλοποίηση των δράσεων. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. K. Δίκαρου, Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, ο οποίος παρευρέθηκε σε όλες τις εκδηλώσεις, όλες οι ανωτέρω δράσεις κρίνονται ως ιδιαίτερα επιτυχημένες, προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον και προσέλκυσαν σημαντικό αριθμό επαγγελματιών επισκεπτών, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν λόγω της επιδημιολογικής συγκυρίας. Σημειώνουμε επίσης ότι το Γραφείο ΟΕΥ έχει αναλάβει να καταγράψει τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων προκειμένου να προωθηθούν τα στοιχεία αυτά στα οινοποιεία, δεδομένου ότι όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τυφλή δοκιμή των κρασιών, σύμφωνα με τον κανονισμό της Ε.Ε.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι δράσεις προώθησης των κρασιών ΠΟΠ και ΠΓΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Κορέα, υλοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα Επιμελητήρια Ηλείας και Αχαΐας στο πλαίσιο του Κανονισμού (ΕΕ) 1308/2013. Η εκστρατεία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2022-2023 προς την κατεύθυνση της αύξησης αναγνωρισιμότητας των κρασιών ΠΟΠ / ΠΓΕ της Δυτικής Ελλάδας.

Προηγούμενο Παράταση υποβολής δικαιολογητικών για τους δικαιούχους όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2021
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας