Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ηλείας σε ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων Ελλάδας με θέμα «Πανδημία και Εστίαση» και φιλοξενούμενο τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ηλείας σε ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων Ελλάδας με θέμα «Πανδημία και Εστίαση» και φιλοξενούμενο τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

 

 

123_F46991178.png

 

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος συμμετείχε, μαζί με τον Προέδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. , κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και της Π.Ο.Ε.Σ.Ε., κ. Γιώργο Καββαθά, στη διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποίησε η Κ. Ε. Ε. Ε. , τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, αναφορικά με τις συνέπειες της πανδημίας στον κλάδο της εστίασης.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Νικολούτσος έθεσε, για ακόμα μια φορά, ενώπιων των εκπροσώπων της Επιμελητηριακής κοινότητας και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, τις ανάγκες και τον έντονο προβληματισμό των Ηλειακών επιχειρήσεων, για τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Ηλείας η άμεση διασύνδεση του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα, προκειμένου τα προϊόντα της Ηλειακής γης να ενισχύσουν τη θέση τους στην τουριστική αγορά και να αποτελέσουν, μέσω της διασύνδεσής τους με τον «Αγροτουρισμό», ισχυρό οικονομικό παράγοντα ανάπτυξης.

Υποστηρικτικά ως προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι συμπράξεις Ελλήνων μαγείρων και εγνωσμένης αξίας chefs, προκειμένου να εξελιχθεί το επίπεδο της γαστρονομικής εκπαίδευσης για τα επαγγελματικά στελέχη του τουρισμού και να υιοθετηθούν καλές πρακτικές για την αναβάθμιση της ποιότητας του προϊόντος.

Επισημαίνοντας την ανάγκη για τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, μέσω της μετατροπής των κόκκινων δανείων σε εξυπηρετούμενα και της προοπτικής επιστροφής τους στις τράπεζες, ο κ. Νικολούτσος στάθηκε για ακόμα μια φορά στο θέμα του αποκλεισμού των Ηλειακών επιχειρήσεων από τον τραπεζικό δανεισμό, ενώ εισηγήθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών την προκήρυξη ενός εξειδικευμένου προγράμματος ΕΣΠΑ που θα στοχεύει αποκλειστικά στον εκσυγχρονισμό του χώρου της εστίασης και των μονάδων παραγωγής, προτείνοντας παράλληλα την προκήρυξη και Προγράμματος «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμισή τους.

Οι προτάσεις του κ. Νικολούτσου έτυχαν ιδιαίτερης αποδοχής από την Επιμελητηριακή κοινότητα και ιδιαίτερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη, ο οποίος ανακοίνωσε, πως σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης, εξετάζουν, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Σκρέκα, ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αποκλειστικά για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις ύψους 450 εκ. Ευρώ. Επίσης, θα υπάρξει αντίστοιχο πρόγραμμα ύψους 450 εκ. ευρώ σε συνεργασία με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κ. Πιερρακάκη για ψηφιακές επενδύσεις στις ΜμΕ.

Προηγούμενο Πρόσκληση σε 17 Δήμους από την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. για το Πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις»
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας