Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ.Μάνο Κόνσολα είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνο Νικολούτσο.

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ.Μάνο Κόνσολα είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνο Νικολούτσο.

 

 

 

IMG_8184_F817008318.JPG

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Ηλείας και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε απόλυτα εποικοδομητικό κλίμα, ο Υφυπουργός Τουρισμού ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και έδωσε το στίγμα της πολιτικής που ακολουθεί η νέα κυβέρνηση στον τομέα του τουρισμού.

Ο κ. Κόνσολας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διασύνδεση του τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου που διαθέτει η Ηλεία με τον τουρισμό αλλά στην ανάγκη αξιοποίησης της Ολυμπιακής Ιδέας.

Τόνισε ότι η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος δημιουργεί μεγάλες προοπτικές για την περιοχή και επισήμανε ότι με το νέο χωροταξικό για τον τουρισμό και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για επενδύσεις στην περιοχή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υφυπουργός Τουρισμού στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού, τονίζοντας ότι στο παραλιακό μέτωπο της Ηλείας υπάρχουν οι προοπτικές αλλά και οι δυνατότητες για την δημιουργία δικτύου μαρινών.

Προηγούμενο Σύσκεψη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κος. Κωνσταντίνος Νικολούτσος.
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας