Συνάντηση των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών στο Υπουργείο Οικονομικών

Συνάντηση των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών στο Υπουργείο Οικονομικών

 

IMG_1569-678x420_F1783034482.jpg

 

Για να συζητήσουν το θέμα των πυρόπληκτων δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου μετά και τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, συναντήθηκαν στις 6-2-2019 στο Υπουργείο Οικονομικών οι Πρόεδροι των πυρόπληκτων Επιμελητηρίων, Ηλείας Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Ευβοίας. 

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Ειδικός Τομεακός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους / ΚΥΣΔΙΧ, κ. Κουρμούσης Φώτης, ο Γενικός Γραμματέας Γ.Λ.Κ / ΥΠΟΙΚ, κ. Σπηλιωτόπουλος Κωνσταντίνος, από την Δ 25 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κα. Μηλιάκου Σταυρούλα, οι συνεργάτες του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ. Δραγασάκη Ιωάννη, οι βουλευτές κα. Κοζομπόλη Παναγιώτα, ο κ. Μπαλαούρας Μάκης ο κ. Μπαξεβανακης Δημήτριος, καθώς και οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων των «πυρόπληκτων» νομών:

ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης,

o Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Τρουπής,

ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης,

ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ Αθανασιάδης Ηλίας

ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Ευάγγελος Ξυγκώρος,

ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Αριστείδης Τηλιγάδας ,

και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Μαραγκός Ιωάννης και ο Οικονομικός Επόπτης Κουτσάυτης Σπύρος.

Συμφώνα με τα όσα ανέφεραν οι κ.κ. Γενικοί Γραμματείς οι περιορισμοί που δεν επέτρεπαν την δυνατότητα ρύθμισης των παραπάνω δανείων πλέον καταργούνται.

Συνεπώς οι δανειολήπτες μπορούν να προσφύγουν στις τράπεζες και να διαπραγματευτούν τους όρους ρύθμισης των δανείων τους, χωρίς να υφίστανται πλέον οι όροι που επέβαλαν οι προϊσχύουσες διατάξεις. 

Τα Επιμελητήρια θα παρακολουθούν την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων Τραπεζών – Δανειοληπτών και θα ενημερώνουν την Γ.Γ. Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με σκοπό την άρση ενδεχόμενων δυσλειτουργιών.

Ο Βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας ευχαρίστησε τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας κ.κ. Νικολούτσο και Λεβέντη που υπογράμμισαν τη μεταξύ τους συνεργασία και τις προσπάθειες του βουλευτή για την ευόδωση της κοινής προσπάθειας για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος των δανείων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο Μ. Μπαλαούρας ενημέρωσε ότι ήδη μετέφερε το αίτημα του Επιμελητηρίου Ηλείας για ευνοϊκή μεταχείριση των ενήμερων δανειοληπτών από τις τράπεζες. Οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου, με προεδρεύοντα τον υπουργό, αρμόδιο για τις τράπεζες Αλέκο Φλαμπουράρη, δήλωσαν ότι θα εξετάσουν θετικά το θέμα προκειμένου στην συνέχεια να το εισηγηθούν στα πιστωτικά ιδρύματα.

Προηγούμενο Η Απελευθέρωση της Ρύθμισης των Δανείων με την Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και οι Υποχρεώσεις των Τραπεζών Άρθρο του Κώστα Λεβέντη και νομική ανάλυση του Νίκου Μπάστα
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας