Σύσκεψη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κος. Κωνσταντίνος Νικολούτσος.

Σύσκεψη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη είχε ο πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Ηλείας κος. Κωνσταντίνος Νικολούτσος.

 

 

7_F222180978.jpg

Σύσκεψη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη τον Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κ. Νικόλαο Κοροβέση, λοιπούς αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους και τους προέδρους των Επιμελητηρίων Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή, Αχαΐας κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα και Ηλείας κ. Κωνσταντίνο Νικολούτσο.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος και εκπρόσωποι φορέων τουρισμού και ειδικότερα από την Ηλεία η περιφερειακή σύμβουλος κα. Μαρία Μπίλια, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Πύργου κ. Μάκης Ζαχαρόπουλος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας κ. Αντώνης Μαυρόπουλος. Επίσης παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας κ. Χρήστος Γαβράς.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης οι εκπρόσωποι των φορέων της Ηλείας κατέθεσαν τις απόψεις τους για το τουριστικό προϊόν στον τόπο, που συνδυάζει παραθεριστικό, πολιτιστικό, ιαματικό και Τουρισμό κρουαζιέρας.

Τονίστηκε ότι ενόψει του μεγάλου γεγονότος της αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Ολυμπία το Μάρτιο του 2020 για τους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο οφείλουμε να προετοιμαστούμε αποτελεσματικά για την επιτυχία της εκδήλωσης αλλά και την ευκαιρία που δίνεται στον τόπο μας για προβολή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Επιμελητήριο Ηλείας έχει ζωηρό ενδιαφέρον για την ανασύσταση του μουσείου σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της επισκεψιμότητας στην Ολυμπία.

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωσταντίνος Νικολούτσος πέρα από τα θέματα των υποδομών αναφέρθηκε στο θέμα της αύξησης της κατά κεφαλήν κατανάλωσης των επισκεπτών Κρουαζιέρας την ανάγκη διασύνδεσης της Ολυμπίας με την Ανδρίτσαινα και την Περιοχή του Επικούριου Απόλλωνα, καθώς επίσης και την ιδιαίτερα σκοπιμότητα για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου Ολυμπία Βυτίνα, που συνδέει τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής με τα αντίστοιχα σε Αρκαδία και Αργολίδα (Επίδαυρος, Μυκήνες κτλπ).

Τονίστηκε ότι το τουριστικό προϊόν της Ηλείας είναι πολυποίκιλο και πέραν των άλλων απαιτούνται και καινοτόμες δράσεις. Μία τέτοια δράση για παράδειγμα θα μπορούσε να ήταν η θεσμοθέτηση και λειτουργία καταδυτικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή του Κατάκολου και της Κυλλήνης.

Η Ηλεία με δύο μνημεία UNESCO είναι σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και για όλη τη χώρα.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι πολύτιμη η συνεισφορά των υπηρεσιών του υπουργείου πολιτισμού γιατί θα μπορούσε ο τόπος μας να είναι και προορισμός ανασκαφικού τουρισμού.

Έγινε ιδιαίτερη μνεία στον παραθεριστικό τουρισμό και θα παρακολουθήσουμε στενά το υπό σύνταξη χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό που πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να βοηθήσει και τον θεματικό τουρισμό.

Θεωρούμε όμως απαραίτητη την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και την επαρκή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού.

Προηγούμενο Πρόσκληση από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης έργων ενεργειακής αποδοτικότητας, παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, προστασίας περιβάλλοντος και αστικής ανάπτυξης μέσω του «Ταμείου Υποδομών»
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας