Τελετή απονομής βραβείων του Διασυνοριακού Διαγωνισμού Ανοικτής Καινοτομίας

Τελετή απονομής βραβείων του Διασυνοριακού Διαγωνισμού Ανοικτής Καινοτομίας
 
89_F56679295.jpg
 
 
 
 
 
 
Με πρωταγωνιστή την Ηλεία την Παρασκευή 3/2/2023 πραγματοποιήθηκε η βράβευση στα πλαίσια του Διασυνοριακού Διαγωνισμού Ανοικτής Καινοτομίας που διεξήχθη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων (hubs)/ Holistic networking of creative industries via hubs» με ακρωνύμιο «CREATIVE@HUBs» του Προγράμματος Interreg V-A Greece-Italy (EL-IT) 2014-2020.
 
Ο διαγωνισμός αφορούσε τη βράβευση των καλύτερων καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων – ιδεών στις παρακάτω ενότητες :
 
• Αγροδιατροφικός τομέας
• Χειροτεχνία / Εικαστικές-Καλλιτεχνικές δημιουργίες / Παραστατικές Τέχνες
• Πολιτιστικός Τουρισμός / Πολιτιστική Κληρονομιά
 
Πρώτο βραβείο για την επιχείρηση «Παντελής Μυλωνάς & Υιοί Ο.Ε.» , η οποία τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται δυναμικά στον κλάδο των παραδοσιακών αλκοολούχων ποτών. Η επιχείρηση «Παντελής Μυλωνάς & Υιοί Ο.Ε.» , εφαρμόζοντας πρότυπα ποιότητας αλλά και με καινοτόμες ενέργειες , σύγχρονες πρακτικές κι εξωστρέφεια , στοχεύει στη διαρκή βελτίωση των προϊόντων της , τα οποία εκθέτονται στις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό , μεταφέροντας και προβάλλοντας ένα κομμάτι από τον τόπο μας , τον πολιτισμό μας , καθώς και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία διασύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον αγροτουρισμό και τον εναλλακτικό τουρισμό με θεματικό πυλώνα την γαστρονομία .
 
Ωστόσο τις εντυπώσεις κέρδισε η συμμετοχή του Ομίλου Ρομποτικής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου, όπου κατάκτησε το επόμενο βραβείο.
 
Αξίζει να επισημανθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε εκπαιδευτικός όμιλος ρομποτικής δημοτικού σχολείου σε διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας , και καταφέρνει όχι μόνο να διακριθεί αλλά να ανεβεί και στο βάθρο υπερισχύοντας σημαντικότατων Project, με ισχυρή παράδοση στο διεθνή αγροδιατροφικό τομέα. Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση του υπευθύνου του Ομίλου, εκπαιδευτικού κ. Σπύρου Λαζαρόπουλου , ανέπτυξαν την επιχειρηματική τους ιδέα , στα πλαίσια των θεματικών αντικειμένων που εκπαιδεύονται συστηματικά στον όμιλο. Έχοντας σαφές πλάνο , με έμπνευση, φαντασία, ευρηματικότητα , αλλά και με συνεργατικό πνεύμα , υπέδειξαν βιώσιμες καινοτόμες προτάσεις για το μέλλον του αγροδιατροφικού κλάδου. Ένα μέλλον δημιουργικό, ένα μέλλον που τους ανήκει.
Προηγούμενο Νέο πρόγραμμα για την ένταξη 3.000 πρώην μακροχρόνια ανέργων 56+ ετών στον ιδιωτικό τομέα με επιχορήγηση 8.556 ευρώ
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας