Το Επιμελητήριο Ηλείας έδωσε το παρόν σε μια ακόμα δράση ενίσχυσης του τουριστικού προφίλ του νομού

Το Επιμελητήριο Ηλείας έδωσε το παρόν σε μια ακόμα δράση ενίσχυσης του τουριστικού προφίλ του νομού

 

 

IrakleiesDiadromes-FotoEkdilosis_F658001615.jpg

 

 

 

Το Επιμελητήριο Ηλείας συμμετείχε δια του κ. Αναστάσιου Καρνάρου, Μέλος Δ.Σ., στην εκδήλωση με τίτλο: «Πολιτιστικές Διαδρομές: Η συνεισφορά τους στην βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων», η οποία πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Ξάνθης, την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 και ώρα 09:30 π.μ. στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης “Οικία Μάνου Χατζηδάκι”, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ADRION«QNEST PLUS – Quality Network on Sustainable Tourism PLUS».

Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ηλείας στην εν λόγω εκδήλωση αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών που έχει αναλάβει ο φορέας για την αξιοποίηση της δυναμικής που παρέχει το Πρόγραμμα ADRION σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά μέσω της προώθησης του βιωματικού τουρισμού και της δημιουργίας βιώσιμων ποιοτικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Καρνάρος παρουσίασε σχετική Μελέτη που εκπόνησαν η Προϊσταμένη, Δρ. Ερωφίλη – Ίρις Κόλλια καθώς και ο Msc Αρχαιολόγος, Κωνσταντίνος Β. Αντωνόπουλος, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, με τίτλο «Ηράκλειες πολιτιστικές – τουριστικές διαδρομές – Ο Ηρακλής στην Ηλεία».

Η εν λόγω μελέτη διαπραγματεύεται τη δημιουργία τουριστικής – ιστορικής – πολιτιστικής διαδρομής εμπνευσμένης από τον Ηρακλή και βασισμένης στις μυθολογικές αναφορές που έχουν διασωθεί για τη ζωή, τα ταξίδια αλλά και τις περιοχές της Ηλείας, όπου φέρεται πως έδρασε ο μυθολογικός ήρωας.

Το Επιμελητήριο Ηλείας, μέσω στοχευμένων δράσεων για την προβολή του μνημειακού πλούτου της Ολυμπίας και της Ηλείας, συμμετέχει στο οραματικό και μεγάλης κλίμακας εγχείρημα της διασύνδεσης των περιοχών του νομού, με απώτερο στόχο την ενίσχυση των ΜμΕ της περιοχής τόσο στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα, όσο και την προώθηση της τουριστικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την αξιοποίηση των ευκαιριών που απορρέουν από αυτές.

 

Προηγούμενο Επιδότηση Καυσίμων – Η απόφαση με τα ποσά της επιδότησης, τη διαδικασία, το χρόνο των αιτήσεων από 26 Απριλίου οι αιτήσεις μέσω gov.gr
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας