Το Επιμελητήριο Ηλείας για ακόμα μια φορά αρωγός στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Ηλείας για ακόμα μια φορά αρωγός στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων

 

35_F1231906164.jpg

 

 

 

 

Η προώθηση των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων της περιοχής στην αγορά της Ιταλίας καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών τέθηκαν στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, από το Επιμελητήριο Ηλείας, σε συνεργασία με το Enterprise Greece και το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας και η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Την εκδήλωση προώθησης της συνεργασίας των Ηλειακών και Ιταλικών επιχειρήσεων τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Ιωάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) και Πρόεδρος της EnterpriseGreece, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Βουλευτής Ηλείας, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Βαμβακάρης, Γενικός Γραμματέας Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητήριου Αθήνας καθώς και εκπρόσωποι του εμπορικού κι επιχειρηματικού κόσμου. Διαδικτυακά έδωσε το παρόν ο κ. Παναγιώτης Ζάραγκας , Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β’ – Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, ενώ χαιρετισμό στην ημερίδα απεύθυνε η κα Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ηλείας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης του περιβάλλοντος και των συνθηκών της Ηλειακής εξωστρέφειας, ενώ χαρακτήρισε ως στρατηγικής σημασίας την καλλιέργεια διμερών σχέσεων και με άλλες χώρες της Αδριατικής, με στόχο τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας και την τόνωση της τοπικής κι εθνικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας στάθηκε ιδιαίτερα στην αδιαφιλονίκητη ποιότητα και υψηλή διατροφική αξία των Ηλειακών προϊόντων που αποτελούν «διαβατήριο» για την διείσδυσή τους στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές, ενώ τόνισε την σημασία της αγροδιατροφής για το τουριστικό προϊόν, αναφερόμενος μάλιστα σε παλιότερη, από κοινού, προσπάθεια του Επιμελητηρίου Ηλείας και του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου για την πιστοποίηση της Ηλειακής κουζίνας. Κλείνοντας την τοποθέτησή του δεσμεύτηκε να διερευνήσει το πεδίο και τις προοπτικές για την παρουσίαση των Ηλειακών επιχειρήσεων στη γείτονα χώρα, τονίζοντας πως υπάρχουν αντικείμενα στην Ιταλική αγορά για όλα τα προϊόντα και όχι μόνο για μεγάλης κλίμακας έργα.

Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων όλων των ομιλητών αποτέλεσε ο συντονισμός και η εμβάθυνση των ενεργειών, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις να γίνουν πιο εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές και ταυτόχρονα να αναδειχθεί η Ελλάδα σε ελκυστικό και αξιόπιστο επενδυτικό προορισμό.

Το Επιμελητήριο Ηλείας θα συνεχίσει να αναλαμβάνει ανάλογες πρωτοβουλίες για την στήριξη των Ηλειακών επιχειρήσεων και την ενίσχυση του αναπτυξιακού δυναμικού τους.

 

 

Προηγούμενο Έναρξη λειτουργίας φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών με ψηφιακή υποβολή της γνωστοποίησης στο NotifyBusiness
28ης Οκτωβρίου & Πλ. Ηρώων,
Τ.Κ. 27100 ΠΥΡΓΟΣ

Επικοινωνία

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
8:00 πμ – 15:00 μμ

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας